De Afghaanse misleiding

Screenshot_90

(Door: Sicarius)

De oorlog in Afghanistan woedt nu al meer dan dertien jaar. We herinneren ons allemaal nog de aanslagen van 11 september 2001; het betekende het startsein van de oorlog tegen het terrorisme. Hoewel de Amerikaanse invasie aanvankelijk legitiem leek, begint de situatie steeds uitzichtlozer te worden. De NAVO wil Afghanistan omtoveren in een volwaardige, westers georiënteerde democratie. De kans is erg klein dat dit ooit zal gebeuren. Het gewapende conflict met de Taliban lijkt eindeloos. Verder is Afghanistan een straatarm en verdeeld land. Een eindeloze stroom mensenlevens en geld is nodig om het land op de been te houden. Ook westerse leiders zijn zich bewust van dit gegeven. Zijn zij er werkelijk nog van overtuigd dat de situatie in Afghanistan verbeterd kan worden? Of zijn er andere redenen waarom zij instemmen met voortzetting van de “opbouw” van het land?

Lees verder>>>
Curiales

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Westen. Bookmark de permalink .

3 reacties op De Afghaanse misleiding

 1. Jantje Beton zegt:

  Hoe lang heeft Rusland in dat land gevochten ik weet het niet meer.

  Like

 2. ik zat toen op school en had sympatie voor de Russen die tegen een wereldwijd islamfascisme vochten.Mijn leraar was zo boos over dat ik uiteindelijk naar een andere school ben gegaan.Dat was 30 jaar geleden.Over 30 jaar neemt Nederland andere standpunten van mij over.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Dat G.W. Bush de oorlog naar Dar al Islam heeft geboemeranged, vind ik de juiste daad dat een Amerikaanse president kan doen na de aanval in New York (Twintowers) en Washington op de pentagon. Maar om in Afghanistan, of Iraq ,de democratie te willen etabblieren, moet hij wel weten dat democratie alleen met de leer van Jezus Christus kan lukken en nooit met de Islam. Niet eens met het Katholicisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s