De schijnheilige omgang met “Pegida”

Screenshot_118

(Door: Alexander Grau – Vertaling: E.J. Bron)

Uiterlijk sinds “Pegida” wordt er onderscheid gemaakt tussen legitieme en niet legitieme angsten, de demonstranten worden ziek verklaard. Het populairste argument daarbij: het “Pegida”-protest zou een uitdrukking van diffuse angsten zijn. Misschien. Maar politiek leeft nu eenmaal van angsten.

Wat gebeurde er eigenlijk eind vorig jaar? Er waren dagen, waarop je het gevoel had dat men in Duitsland het verstand had verloren. Maar niet alleen het verstand, ook tegelijk nog de nuchterheid, het inzicht en de beheerstheid.

Als het politieke establishment aan het rad draait

Oorzaak voor de hysterie waren demonstraties. Die verliepen vreedzaam. Er stonden geen auto´s in brand, het kwam niet tot straatgevechten, niemand raakte gewond, er werden geen winkels geplunderd. Tot zover was alles in orde.

Maar o wee: de demonstraties richtten zich tegen een gevreesde islamisering van Europa. Georganiseerd door een vereniging met de nogal hoogdravende naam “Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland” ofwel “Pegida”.

Had Sigmar Gabriel het nog over “terechte zorgen”, zo waarschuwde Hannelore Kraft voor “rattenvangers”, Yasmin Fahimi voor “geestelijke brandstichters” en Gerhard Schröder, Gazprom-deskundige voor ethiek, riep nog een keer op tot een “opstand van de fatsoenlijke mensen”.

De Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, sprak van “een schande voor Duitsland” en de Groene Cem Özdemir sprak met het oog op de demonstranten consequent van een “schandelijk gezelschap” en dreigde met de rechtsstaat.

De bondskanselarij beslist wat hetze of scepsis is

In dit koor van verontrusten mochten de kerken uiteraard niet ontbreken: de aartsbisschop van Bamberg, Schick, excommuniceerde de “Pegida”-demonstranten symbolisch, ze zouden “niet christelijk” zijn. SPD-lid en EKD-raadsvoorzitter Bedford-Strohm vond de demonstranten in Leipzig “onverdraaglijk” en eiste volkspedagogische maatregelen.  

Het summum van paternalistische terechtwijzing leverde echter de bondskanselier hoogstpersoonlijk. Weliswaar zou in Duitsland de vrijheid om te demonstreren bestaan, verhelderde mevrouw Merkel, maar voor hetze en belastering zou geen plaats zijn.

Dat klopt echter niet helemaal. Vanzelfsprekend mag men in Duitsland ophitsen: bijvoorbeeld tegen “de markten”, “Wall Street” of tegen “sprinkhanen”. Nu is het weliswaar een verschil of het protest zich tegen abstracte grootheden als markten of Wall Street richt – in plaats van in het geval van “Pegida” tegen mensen. Maar wat hetze en belastering is, wat echter zorgen of gefundeerde scepsis, dat beslist men tegenwoordig in de bondskanselarij. Goed om te weten.

Gezien dit politieke eenheidsfront had het grote uur der media kunnen slaan. Wat een kans! Wat een Eldorado voor gedifferentieerde analyse, voor niet vooringenomen verslaggeving en nauwkeurig speurwerk.

De schijnheilige openbare omgang met “Pegida”

Vergeet het maar! In plaats van neutrale en nuchtere berichten werd de heel grote knuppel tevoorschijn gehaald. Teneur: “Pegida” zou geen rationele argumenten hebben, zou leven van angsten, ressentimenten en achterlijke toestanden. Een gedifferentieerde benadering of zelfs een behandeling van de wensen van de demonstranten zou niets opleveren. Men zou ze moeten bestrijden. Zelden zo´n partijdigheid meegemaakt.

Maar hatelijkheid en intellectuele duisternis maken soms blind. Zo vermeldde “Der spiegel” triomfantelijk dat slechts 0,1% van de in Sachsen wonende mensen moslims zouden zijn, “in totaal dus 4000 mensen”. En iedereen schreef het over, vermoedelijk met een goed gevoel in de buik.

Maar helaas: een simpel onderzoek had volstaan dat er alleen in Leipzig al 9000 moslims wonen. Dat zijn er natuurlijk niet veel, al helemaal niet in een stad met 551.000 inwoners. Maar waar sowieso al voorbehouden tegenover “de media” heersen, is zoiets olie op het vuur.

Hoe schijnheilig de openbare omgang met “Pegida” is, blijkt echter vooral uit de poging haar aanhangers ziek te verklaren. Het populairste argument daarbij: het “Pegida”-protest zou een uitdrukking van diffuse angsten zijn. Misschien. Maar wat is het probleem? Politiek leeft nu eenmaal van angsten: de angst voor werkloosheid, de angst voor oorlog of de vernietiging van het milieu: mensen kiezen partijen, omdat ze toekomstzorgen hebben.

Maar blijkbaar bestaan er in ons land legitieme angsten en niet legitieme angsten. Toegestaan is bijvoorbeeld de angst voor de klimaatcatastrofe of voor de atoomdood. Niet toegestaan is de angst voor de islam of de angst de eigen identiteit te verliezen.

Er bestaat geen recht om kleinburgerlijke wensen onder woorden te brengen

Wat daarbij genegeerd wordt: er bestaat een recht op een wereldbeeld, dat in progressief-linkse milieus als kleingeestig wordt gevoeld. Er bestaat een recht om zogenaamde kleinburgerlijke of provinciale wensen onder woorden te brengen. En het is absoluut een legitieme wens om de culturele homogeniteit van het eigen vaderland, zoals men deze kent en in groot geworden is, te behoeden en te behouden.

In principe hebben we hier niet te maken met kwesties van “goed” of “fout”. De kern van de discussie gaat over verschillende levensontwerpen. En waarschijnlijk wordt deze discussie daarom zo giftig gevoerd: hier de vertegenwoordigers van de multiculturele samenleving, daar diegenen die trots zijn op een culturele homogeniteit en traditieverbondenheid in hun vaderland. Anders dan vaak wordt gesuggereerd, is het echter niet zo dat een van deze levensontwerpen per se beter is dan de ander of zelfs moreel superieur. Het gaat gewoon om divergerende voorstellingen van een samenleving die het waard is om in te leven.

En precies daarom is de penetrante boosheid, die we al wekenlang kunnen volgen, infaam. Vooral echter is ze levensgevaarlijk. Want nog nooit tevoren in de geschiedenis van de Bondsrepubliek Duitsland werd de soeverein (het volk) op zo´n manier door de gevestigden in partijen, media en verenigingen beschimpt.

Of je het nu leuk vindt of niet: volgens een peiling van YouGov in opdracht van “Zeit Online” heeft 30% van de geënquêteerden “volledig”, 19% “eerder ja” en nog altijd 26% “gedeeltelijk” begrip voor “Pegida”. Kortom: drie vierde (!) deel van de Duitsers kan de wensen van “Pegida” in ieder geval deels begrijpen – en worden daarvoor door de opiniemakers van het land naar keuze als kleine kinderen, minder bemiddelde of moeilijk opvoedbare mensen behandeld.

Bron:
www.cicero.de
Auteur: Alexander Grau

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Duitsland, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Overheid, politici, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op De schijnheilige omgang met “Pegida”

 1. Jules Vismale zegt:

  De vijanden van “Pegida” hebben het geheel circus omtrent de immigratie totaal omgedraaid. Waren het vroeger de Europeanen die zich eeuwenlang over de halve wereld verspreidden (en zich ook aan volkerenmoorden, slavernij en opgedrongen godsdiensten schuldig maakten!), nou wil het linkse tuig blijkbaar dat Europa islamiseert en dat alle autochtoonse anti-moslims onder hen worden verdreven of afgeslacht! Dat lot zal de hersenloze “bondgenoten” van de islam evengoed te wachten staan als de islamterroristen op een dag de Duitse Rijksdag in Berlijn binnendringen daar zij juist hun weldoeners beschouwen als betuttelende ouders die hun “stiefkinderen” dolgraag oververwennen, niet corrigeren en verkeerde dingen van hen gedogen! Radicale moslims voelen vaak niets dan verachting en afkeer voor hun stomme linkse gastheren, net als voor de zogenaamde ongelovigen, en anders gaat links maar een keer gezellig tegen de moslimextremisten knokken, net zoals de SA en de SS dat vroeger voor WO II deden tegen talloze communisten en sociaal-democraten.
  De aanhangers “Pegida” bezitten namelijk GEEN toverfluiten waarmee zij “ratten” kunnen weglokken uit Bremen, Berlijn, Kassel, Celle, Dresden, Hamburg, München enz. want links heeft er ironisch genoeg zelf voor gezorgd (met hun gehate en correcte multiculturele knuffelcircus) dat talloze Europeanen de moslims, de islam, asielzoekers EN de EU dodelijk zijn gaan haten! En dat wordt uiteindelijk heel snel de ondergang van deze gehate groeperingen en systeem!

  Like

  • maria zegt:

   Ja Jules ik heb eigenlijk weinig toe te voegen dan volledige instemming. Het verschil met de Europese kolonisatie en de huidige kolonisatie van Europa is dat Europeanen gebieden veroverden en koloniseerden en tegelijkertijd bijdroegen aan de ontwikkeling van die gebieden. De kolonisatie van moslims bestaat er uit dat zij hier komen en voor een groot deel (de goede werkenden niet te na gesproken) slechts profiteren en parasiteren op de bestaande welvaart. Alsof dat niet genoeg is beroepen zij zich continu op hun rechten aangaande vrijheid van godsdienst die in hun thuislanden niet bestaat. Oeps ik heb teveel Pat Condell video’s gezien. Volgens Walid Shoebat is de islam puur uitgevonden om het Christendom te bestrijden door de ontkenning van de Zoon van God en om de vernietiging van het uitverkoren volk voor te bereiden. Helaas rept de Bijbel niet over Europa maar we kunnen stellen dat met het verwerpen van het Evangelie en het aanhangen van de “Bevrijdings-theologie” Europa zijn christelijke identiteit in de uitverkoop gehoereerd heeft en daarvoor een hoge prijs moet betalen.

   Like

 2. Dit is op Onwetendheid herblogden reageerde:
  Zo doen ze dat in de politiek., REAGEREN OP… PEGIDA

  Like

 3. tjonge zegt:

  “Kortom: drie vierde (!) deel van de Duitsers kan de wensen van “Pegida” in ieder geval deels begrijpen”

  en de overige 25% zijn de goedmens/nsb-ers/asielindustrie-afhankelen…

  Like

 4. Cathja zegt:

  Met instemming dit artikel gelezen. Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat een overheid haar eigen volk beschimpt en ‘ziek’ noemt, terwijl een deel van de burgers in alle rust -dus zonder geschreeuw, wat we van de moslims zo goed kennen- aandacht vragen voor de verdwijning van de eigen cultuur, het binnensluipen van een vreemde ‘religie’ met alles wat daarbij komt kijken, en het achterstellen van de eigen bevolking. Ik vergelijk het gedrag van de overheid wel eens met een moeder die een vreemd kind koestert, en haar eigen kind afwijst. Heel erg onnatuurlijk!
  Ik vrees voor hetzelfde klimaat in Nederland als in Duitsland in de komende tijd. De berichten zijn bijna onheilspellend te noemen, zéker na wat ik vanavond bij Xander Nieuws heb gelezen over wat de ECB van plan is te doen als Griekenland uit de eurozône zou stappen! Ik vrees/verwacht dat we binnenkort ál onze soevereiniteit kwijt zijn, terwijl wij daar van tevoren niet van op de hoogte worden gesteld. Ik vrees dat Nederland en Duitsland DEFINITIEF zullen moeten opdraaien voor de armere zuidelijke Europeanen. Wát een smeerstreken worden ons geleverd!

  Lieve mensen hier, let goed op uw (spaar)centjes! Meer wil ik er niet over zeggen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Beste Cathja, ik heb het artikel in Xandernieuws ook gelezen, beangstigend, als wij niets doen raken wij inderdaan alles kwijt, tevens aast de EU op onze goed gevulde pensioen-pot van 1000 miljard, kunnen ze weer een aantal arme landen mee helpen. Het houdt nooit op, wanneer worden ze wakker in dit land……

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Beste Anneke 10:05

    Het lijkt wel of men bedrogen wíl worden! Hoe je de mensen ook waarschuwt, je wordt vaak als doemdenker weggezet. “Het zal hier zo’n vaart niet lopen”, is ook zo’n bekende uitspraak! Oooh…, wat dom, wát naïef!! Mensen, lees E.J. Bron en enkele andere betrouwbare bronnen, maar ga niet af op wat er in de kranten en op TV wordt gezegd of, liever gezegd: wordt verdraaid/gelogen. Ik krijg vaak het zeer onaangename gevoel dat wij opzettelijk in een enorme val worden gelokt, waar we niet meer uit komen!
    Het nieuwe jaar beginnen we in elk geval weer met grote zorgen. Hoe zal dit jaar eindigen? Meevallen zal het echt niet.
    Sterkte beste Anneke, we zullen het allemaal nodig hebben, zoals we elkaar nodig hebben.

    Like

 5. beatsme zegt:

  Trouwens, bij mij in huis woont geen enkele Islamiet. Dat zou natuurlijk betekenen dat ik geen enkele recht van spreken heb. Maar na bestudering van de Koran ben ik toch tot de volgende conclusie gekomen. Ik zal dat nooit als geloof kiezen.

  In tegenstelling tot andere geloofssystemen waar ik me wel eens in verdiepte, die zoeken naar de mens en haar relatie tot God of tot het universum, of tot andere Goden, is dit geloof anders.
  Het zoekt niet meer verder, want hetgeen God wenst is er reeds, maar moet alleen nog verder verfijnd worden en uitgebreid. Het is een systeem waarbij God de rest heeft veroordeeld als FOUT en ONJUIST en de enige gelegitimeerde door God aangestelde machthebbers (moslims) heeft opgedragen om dat (sharia) systeem te verwezenlijken op aarde. Als religie stelt het dus eigenlijk bar weinig voor, dan wat primitieve mechanische gebruiken naleven, maar als ideologie -de belangrijkste component- legitimeert het zo een beetje alles om tot de door God gelegitimeerde heerschappij te geraken, het doel. Het is gewoon Machiavelli op een kameel, meer niet, met een mijter op z’n kop.

  Religieuze machthebbers -Gauck (dominee), Merkel (domineesdochter)- kunnen wel eens een natuurlijke fascinatie hebben met dat “geloof” Islam en die Ottomaanse leiders bij de Grunen daarmee als de geadopteerde lievelingszonen zien. Wie weet.

  Like

 6. En daar waarschuwt Wilders nu al jaren voor:islamisering!Ik denk toch dat steeds minder mensen hier nu om lachen;het gebeurt onder je ogen,dagelijks,op alle fronten!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  Natuurlijk laten de regerende echelons, de meelopende media en de valse “intellectuelen” behoorlijk wat geschreeuw en commotie horen. Ze begrijpen donders goed dat hun zandloper loopt leeg. Hun tijd komt nu ten einde. Hun houding laat mij een oude wat onsympathieke Duitse lid van Hans Baumann herinneren
  Es zittern die moschen Knochen

  Und mögen die Alten auch schelten
  So laßt sie nur toben und schrei´n
  Und stemmen sich gegen uns Welten
  Wir werden doch Sieger sein

  De nieuwjaars reden van Angela Merkel toont veel gelijkenis met de Nieuwjaarsrede uit 1931 van de Duitse kanselier Paul von Hindenburg. Paul van Hindenburg was een eerlijke oprechte man. Hij wist dat de wereld gaat veranderen, liet het ook schemeren. Hij wist ook dat hij er niets aan kon doen …Het was te laat. Europa wordt nu geregeerd door een corrupte bende van zwendelaars, lage personages met eigen agenda die klaar staan hun eigen land en volk te verraden. Met smerige praktijken krijgen ze het voor elkaar met subsidiegelden (onze belastinggeld) te knoeien die ze met zwendel uit de EU tapkast kunnen aftroggelen en op hun eigen spaarrekening zetten.

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Na 40 jaar lang van oneindige heerschappij kan men PAGIDA zien als de eerste echte bedreiging voor de vunzige bende die onze leven decennia lang kapot maakt. Het uur van de waarheid is voor de Europese, tot de bot corrupte leiderschap van “Morschend knochen” (rotte botten) aangebroken. De lafheid die ze tonen met de toelating van eindeloze armada’s van honderdduizenden moordlustige Arabische en Afrikaanse Mujahedeen/“vluchtelingen” Europa binnen, geeft een duidelijk signaal:
  DE EUROPESE LEIDERSCHAP EN DE EU ZIJN NU RIJP VOOR DE ASBAK

  Like

 9. keeskaaskop zegt:

  De islam moet verboden worden, want we worden als niet-moslims bedreigd d.m.v. vele geweldadige koran teksten tegen ons.

  Tegen deze bedreigende koran teksten moeten we masaal aangifte doen, zodat de koran een verboden boek zal worden.

  De islam zal vernietigd worden!

  Like

 10. Brandende kaars zegt:

  In het bovenstaande artikel staat een zin die mij hevig prikkelt. Ik citeer:

  ‘Anders dan vaak wordt gesuggereerd, is het echter niet zo dat een van deze levensontwerpen per se beter is dan de ander of zelfs moreel superieur.’

  De ‘levensontwerp’ van de islam is qua waarden en normen en omgang met anderen helemaal niet gelijkwaardig aan de westerse Joods/christelijke levensontwerp.

  Veel mensen maken de grote denkfout, dat de islam nauw verwant is dan het joodse- en christelijke Godsdienst. Dat komt omdat zij geen kennis hebben van de ware aard van de islam, en ook geen kennis hebben van wat het Jodendom en het christendom precies inhouden.
  Zij gooien alle godsdiensten, in hun onkunde en vanuit het postmoderne denken (dat alle godsdiensten toch op het zelfde neer komen), op een grote bult.
  Daarom menen velen:
  .
  – Dat Allah dezelfde is, als de God van de Bijbel.
  – Dat de koran het zelfde leert, als de Bijbel.
  – Dat de Bijbelse Jezus dezelfde is, als de Jezus in de Koran.
  – Dat de leer en daden van de Bijbelse Jezus over een komen met de leer en daden van Mohammed.
  Deze aannames kloppen van geen kant!!

  Weet dat de waarde en normen van de islam in veel opzichten haaks staan op onze Joods/christelijke waarden en normen.
  Zelfs waar de moslims dezelfde woorden gebruiken als wij, zoals barmhartigheid, geloofsvrijheid, vrede en vrijheid, geven zij hieraan een heel andere betekenis

  Veel mensen weten niet:
  – Dat Allah helemaal niks met de Bijbelse God de Bijbelse Jezus en ook niet met de Bijbelse profeten te maken heeft, maar de oude maangod ‘Sin’ is.

  Zie voor nog meer informatie:
  http://www.verhoevenmarc.be/_allah-maangod.doc

  Zie ook de onderstaande filmpjes!

  Allah the Moon God

  Is Allah the false Pagan Moon God of Pre-Islamic Arabia?

  – Dat binnen de islam naast de ‘Dar Al Islam’ (Huis van de islam) ook een ‘ ‘Dar Al Harb’ (Huis van de oorlog) is.

  Over de verschillen tussen de Bijbel en de koran + Hadith:

  Bijbel leert: steel niet!
  Koran/hadith leren: steel!

  Bijbel leert: lieg niet.
  Koran/hadith leren : lieg! (Taqiyya)

  Bijbel leert: doodt niet.
  Koran /hadith leren: doodt Voer oorlog! Breng een slachting aan!

  Bijbel leert:
  Zet niet op een vrouwen van een ander je zinnen.
  Koran /hadith leren: Moslimmannen blijf van getrouwde moslimvrouwen af, Moslimmannen neem je vrouw/vrouwen (max. 4) seksueel wanneer je maar zin hebt. Je vrouw behoort seksueel op elk moment voor je klaar te staan. Zo niet? Dan sla je haar tot dat zij zich geheel aan jou heeft onderworpen.
  Verkracht de niet-moslim meisjes en de vrouwen (= oorlogsbuit), die Allah aan jullie als seksslavinnen heeft gegeven.

  Bijbel leert: wees dienstbaar, heb zorg voor de zwakkere, vereendelingen en zieken.
  Koran/hadith leren: overheers! Minacht! Jullie moslims zijn superieur! Joden en christenen zijn de meest minderwaardige van alle schepselen!
  Joden zijn apen en christenen zijn onreine varkens!

  Bijbel leert: heb God lief met geheel je hart, verstand en alle krachten. Heb je naaste lief, zoals jij je zelf lief hebt. Deze 2 geboden zijn aan elkaar gelijkwaardig.
  Koran/hadith leren: Haat! Ga geen vriendschappen aan met de mensen van het boek: (Joden en christenen) en andere niet moslims. Doe je dat wel dan ben je één van hen, en tegen Allah. Glimlach tegen hen en vervloek hen in jullie gedachten. Voer oorlog tegen hen!

  Over al het goede wat de Bijbel leert, leert de koran + Hadith het tegenovergestelde.
  Wat voor de Bijbel heilig is, is voor de koran godslastering.
  Wat voor de Bijbel godslastering is, is voor de koran heilig.
  Daarom is de God van de Bijbel ook het tegenovergestelde van Allah.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  Het hele politieke systeem, van “links tot rechts”, ontzeggen dus de “vox populi”, de “stem des volks”, het RECHT deze STEM te gebruiken. Dat moeten ze doen, dan kan men verwachten, dat er zich taferelen gaan herhalen, als in de voormalige Republiek van Weimar!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Ik zet het voor mezelf op een rijtje:
  we hebben de misdrijven van de moslims, de criminaliteit waar we allemaal mee te maken hebben, daar worden we niet vrolijk van.
  we hebben hier de goede moslims, maar wat de overheid ons ook voorspiegelt, onze goede moslims willen ook mensen vermoorden en hun haatgeloof verspreiden, niet allemaal, maar welke dan wel, daar we onzeker van.
  we hebben het Vierde Rijk, dat gaat ervoor zorgen dat we geen ellende hebben in Europa en geen oorlog, maar Brussel blijkt corrupt, onbetaalbaar en bestaat alleen voor zichzelf en de elite en niet voort ons Europeanen, daar worden we arm van.
  Kortom reden genoeg om de straat op te gaan, respect voor de Duitsers, die massaal en vreedzaam hun stem laten horen.

  Like

 13. Benesha zegt:

  Sinds het ontstaan der mensheid heeft iedere man (of vrouw) die een gevaar dat zijn existentie bedreigde op zich zag afkomen daarop geanticipeerd. Dit angst noemen vind ik flauw. Integendeel. Ik zou het eerder normaal noemen en vooruitziend. De Pegida mensen zijn misschien nog wel de enigen met enig verstand en moed in Duitsland. De echte angstigen zitten binnen voor hun TV want ze denken dat als je er geen aandacht aan besteed aan dat sluipende kwaad, het er ook niet is.

  Like

 14. harry la croix zegt:

  “Uiterlijk sinds “Pegida” wordt er onderscheid gemaakt tussen legitieme en niet legitieme angsten, de demonstranten worden ziek verklaard”.
  De eerste zin van dit artikel is waarschijnlijk niet helemaal goed vertaald. Er wordt namelijk GEEN onderscheid gemaakt tussen legitieme en niet legitieme angsten. De betere vertaling was m.i. dat er “wordt onderscheiden tussen legitieme en niet legitieme angsten”, een tweedeling dus.
  Het is heel normaal dat andersdenkenden door sociaal democraten worden verketterd, want hoe kun je nu zo stom zijn om het niet met hen en hun ideologie eens te zijn! Het is verkeerd als de demonstraties zich richten tegen MENSEN, het moet juist tegen de IDEOLOGIE zijn. De beste manier om hiermee door te gaan is stoïcijns uit te dragen wat je mening is. Je niet van de wijs te laten brengen door de verketterende woorden. Af en toe te hinten dat Schröder vergane glorie is en dat zijn mening door toetreding tot het groot kapitaal van Gazprom er niet meer toe doet, zo ook alle andere politieke fossielen. Merkel verwoordt het standpunt van de regering…………… een combinatie van christen-democraten en sociaal democraten. Christenen gaan uit van twee feiten: er ligt een heel dunne link tussen hun godsdienst en de islam, waardoor tolerantie wordt gepredikt en er komt een eind aan alles als Jezus terugkeert op aarde. Dat stelt hen gerust! Socialisten voelen een verbond met de islam omdat het ook een ideologie is!

  Like

 15. beatsme zegt:

  Toch moet niet onderschat worden waar Pegida, Bargida en andere terecht ongeruste burgers mee te maken kunnen krijgen. In Berlijn koppen de kranten: De haat springt over naar Berlijn (berliner-kurier), hoe gevaarlijk is Bargida voor berlijn (bild), deze man wil de angst naar Berlijn brengen (bz-berlin) en ga zo maar door, zinspelende op een reeds vaststaande link naar “de Neo-Nazi’s”.
  De organisator wordt natuurlijk van tevoren heel uitvoerig onder een vergrootglas gelegd. Het is een diplom-ingenieur etcetera. Alle registers lijken te worden opengetrokken?! Bondspresident Gauck heeft opgeroepen die gekken van Pegida massaal op straat tot een halt te brengen.
  Pegida is en wordt van alle kanten ongewenst, te bestrijden en vogelvrij verklaard

  Al snel denk je dat al die media dan toch wel de waarheid zullen vertellen?
  Dat is nu juist te betwijfelen. Neem de Nederlandse situatie. Een van de grootste stichtingen (kapitaal 150 miljoen) die lang de grootste vingen in de pap had bij de Volkskrant, Trouw, NRC en het AD is “Stichting Democratie en Media”, met als voorzitter Vendrik, politiek Groenlinks, vriend van Halsema (Correspondent), en vaste bezoekers bij de Balie, waar Pieter Hilhorst en wie nog meer elkaar van kennen. Media lijken daarmee wel heel toevallig ook te zijn gelinkt met de politiek en dus ook haar doelstellingen misschien wel? In ieder geval blijkt de kat reeds op het spek gebonden…

  Zou dat in Duitsland dan ook niet zo kunnen zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s