Henryk M. Broder over Israël, een staat, die sommige mensen misschien nog kennen

Screenshot_111

Henryk M. Broder

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is goed dat Henryk M. Broder bestaat. Hij is een van de weinige schrijvers die zich hier in Duitsland consequent en moedig (moet men tegenwoordig al weer zeggen) voor het bestaansrecht van Israël inzet. In “Die Welt” schrijft hij:

. . . Israël is het enige land ter wereld over wiens “bestaansrecht” gediscussieerd wordt. Ook diegenen die het eens zijn met zijn bestaansrecht verbinden hier voorwaarden aan, die noch aan Turkije, China of Marokko gesteld worden. Landen, die eveneens al tientallen jaren “gebieden” bezet houden.

En niet weinig vredesvrienden dromen van een wereld zonder Israël, dat volgens hun stellige overtuiging de wereldvrede bedreigt. Dit doel moest vermoedelijk een schoolatlas dienen van de Amerikaanse uitgeverij HarperCollins. Daarin kwam Israël niet meer voor, wel echter alle andere landen in de regio, zelfs Gaza en de “Westbank”. De uitgeverij heeft de atlas inmiddels van de markt gehaald en in een warrige verklaring toegegeven dat de weglating geen vergissing was.

Men zou Israël op grond van “lokale voorkeuren” van de landkaart hebben verwijderd, ofwel: rekening houdend met de klanten in de Arabische landen. Die hebben zich inmiddels echter neergelegd bij het bestaan van Israël. In Israël wordt polyethyleen verwerkt, dat in Saoedi-Arabië werd geproduceerd. Omgekeerd worden op de markten van Riyad kippen uit Israël verkocht, die zowel halal als koosjer zijn.

In Israëlische ziekenhuizen worden Syrische gewonden behandeld. Israëli´s, die naar het Verre Oosten willen reizen, boeken hun vluchten bij de Royal Jordanian in Amman. De verandering door toenadering vindt met kleine stapjes plaats. Afgelopen jaar vonden er in Duitsland en in Frankrijk meer anti-Israëlische demonstraties plaats dan in Egypte en Algerije. Het is slechts een kwestie van tijd totdat de marketing strategen bij HarperCollins merken dat men met foutieve landkaarten geen goede zaken kan doen.

Bron:
http://journalistenwatch.com

Bron oorspronkelijk artikel:
www.welt.de
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op Henryk M. Broder over Israël, een staat, die sommige mensen misschien nog kennen

 1. Sjaak zegt:

  Politiker en Journalisten ,, Zet een kippa op, draag een davidster nog beter een
  zwarte mantel ” ALLEEN ! ZONDER BEGLEIDING ! in de schilderswijk
  jullie multikulti lievelingswijk en ervaar daar de tolleranz en vreedzame religie
  DE ISLAM ! Zouden jullie heel terug komen, praten we er op nieuw over !

  Like

  • Berthe zegt:

   GOED IDEE, Sjaak! Jammer dat we geen onafhankelijke kwaliteits media hebben, die eens een hele serie under-cover uitzendingen maakt over wat jij hier voorstelt!!! Dan zouden misschien bij nog meer mensen de (multi-culti) schellen van de ogen vallen….

   Like

 2. Roni zegt:

  am jisraeel chai, kol haolam.

  Like

 3. maria zegt:

  Tja en wij moeten het doen met de antisemiet Monique van Hoogstraten en andere islam-apologeten voor wie de PA en Hamas vooral slachtoffers zijn en niet de daders van wreedheden tegenover hun eigen volk waar de gemiddelde Israëlische soldaat niet aan zou beginnen en indien wel zou worden veroordeeld door zijn eigen Israëlische rechtbank.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Henryk M. Broder:

  “Landen, die eveneens al tientallen jaren “gebieden” bezet houden.”

  Ik maak ernstig bezwaar tegen het woord “eveneens”.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s