“Wie een vreedzame revolutie verhindert, maakt een gewelddadige revolutie onvermijdelijk”

Screenshot_87

(Door: Renate Sandvoß – Vertaling: E.J. Bron)

Ik dacht dat ik op alles was voorbereid toen ik 1 januari de tv aanzette om naar Merkel´s Nieuwjaarstoespraak te kijken. Normaal gesproken krijg je dan immers altijd een enorme zelfbewieroking van de geweldige prestaties van de regerenden te horen, gevolgd door de eeuwig gelijke oproep aan het volk om de broekriem aan te halen, om daarna te eindigen met de gebruikelijke volhoudleuzen “alles komt goed”. Eigenlijk zou ik al bij de meisjesachtige aanblik van Merkel in een roze, changerende blouse achterdochtig hebben moeten worden, want zo´n vrouwelijke outfit is men van de veeleer ongecompliceerde regeringscheffin anders niet gewend…wie wilde ze misleiden?

Maar eerst het positieve: De Nieuwjaarstoespraak werd niet in het Turks, Arabisch of Swahili gehouden… Dat is nogal verrassend als men zich de inhoud van de rede een beetje ter harte neemt. De aanhef al, “Beste medeburgeressen, beste medeburgers” was al een beetje misleidend. Moest deze betekenen dat de naar eigen zeggen “meest succesvolle regeringscheffin aller tijden” zichzelf ziet als deel van de burgeressen en burgers van dit land? Ze kwam de afgelopen maanden – of zelfs jaren – zeer afstandelijk en ver verwijderd over van datgene waarmee de normale burger in zijn hart bezig is. Het was mevrouw Merkel al lange tijd dankzij een ontbrekende empathie ontgaan dat het gist in het Duitse volk, … ja, borrelt. Jonge mensen verdienen minder dan hun vaders en moeders, maar ze betalen hogere belastingen en kunnen pas op veel latere leeftijd met pensioen. En het pensioen wordt steeds minder, zodat in toenemende mate ouderdomsarmoede dreigt. De samenleving vervalt onder het dictaat van de financiële markten, 61% van het volksvermogen bevindt zich in handen van enkele rijken.

Het gezin is haar bescherming kwijtgeraakt, het sociale klimaat wordt rauw en kil. Lage lonen, uitzend- en deeltijdwerk zijn de leuzen van de huidige tijd. Daarbij komen stijgende huren, stijgende ziektekostenpremies, tekort aan crècheplaatsen, vervallen schoolgebouwen, overvolle universiteiten, naar beneden bijgestelde vervalste werkloosheidscijfers, gebrek aan verplegend en verzorgend personeel in bejaardentehuizen en ziekenhuizen, kapotte wegen, een krankzinnige genderwaanzin en een volledig verprutste energiepolitiek – om slechts enkele van de problemen te schetsen. Tegelijkertijd echter worden zonder aarzelen de salarissen van politici massaal verhoogd, zonder daarvoor überhaupt een tegenprestatie voor te hoeven laten zien.

En daarmee niet genoeg: in het jaar 2014 werd Duitsland overstroomd door een “vluchtelingengolf” van ongekende omvang… Waarbij deze uitdrukking absoluut verkeerd is, want onder de inmiddels veel meer dan 200.000 asielzoekers bevindt zich slecht 1% echte vluchtelingen. Dat men de arme Syriërs moet helpen die met de dood bedreigd worden, dat begrijpt iedereen in Duitsland, en niemand hier in het land beschouwt dat als een probleem. Integendeel: de hulpvaardigheid is enorm! Maar hoe zit het met de resterende 99% die onze ijlings uit de grond gestampte asielzoekerscentra bevolken?

Onze bondskanselier schijnt al lang niet meer te weten wat zich hier in Duitsland afspeelt! Ze heeft het in haar Nieuwjaarstoespraak over de arme, getraumatiseerde vluchtelingen, aan wie de mensen van de “Pegida”-beweging iedere steun weigeren, omdat de organisatoren – letterlijk – vooroordelen, haat en kilte in hun hart dragen… Hoe denkt u dat te weten, mevrouw Merkel? Bent u al een keer in uw broekpak de frisse lucht in geweest naar de demonstrerende mensenmassa´s in Dresden, Bonn, Düsseldorf of waar dan ook om met de vreedzame demonstranten te praten? Hebt u zich er überhaupt ook maar een greintje voor geïnteresseerd wat de mensen bezighoudt? Of is belangstelling voor het Duitse volk niet ingesloten bij uw salaris?

Datgene dat Duitsland en zijn burgers ergert, verontrust en belast, zijn de 99% asielzoekers die GEEN vluchtelingenstatus hebben. Deze migranten zijn een enorme belasting voor de Duitse belastingbetalers. Het gaat hier om het naakte bestaan van een voormalige democratische staat. Dat er van democratie inmiddels niet echt meer sprake kan zijn, hebben we aan u te danken, mevrouw Merkel! Ons land marcheert in stramme pas steeds meer af op een DDR 2.0. En u loopt voorop, met de ontzettende Duitse president Gauck op sleeptouw. U denkt er nu al krampachtig over na hoe men het in de grondwet gegarandeerde fundamentele recht om te demonstreren (vrijheid van meningsuiting) kunt verbieden…

De meeste asielzoekers komen uit de landen Tunesië, Marokko, Bulgarije en het voormalige Joegoslavië – allemaal landen, waarin veel westerse, goed bemiddelde mensen hun vakantie doorbrengen. Dat zij ook hard moeten werken voor hun geld, vergeten de autochtonen. Zij zien de naar buiten gedragen welstand en willen hiervan meegenieten. Was u al eens in Marokko, mevrouw Merkel? Daar hangen duizenden jonge mannen op het strand rond, spreken alles wat vrouwelijk en jonger dan 80 jaar is aan en proberen hun harten te veroveren om naar Duitsland te worden meegenomen. Deze types zijn allemaal netjes gekleed en beschikken over de nieuwste mobiele telefoons – Die leven niet in een betreurenswaardige armoede en hebben geen medelijden nodig. Integendeel. Ze willen graag zonder veel moeite deelnemen aan de welstand waarvoor wij zo hard gewerkt hebben. En dat drijft hen naar Duitsland. En als het niet zo gaat zoals men het zich heeft voorgesteld, dan wordt er gewoon gestolen, ingebroken, geslagen, gemoord, verkracht of in drugs gehandeld. Hierover kan de politie eindeloze vervolgverhalen schrijven…

Niedersachsen sluit binnenkort als tweede deelstaat na Hamburg een verdrag met de moslims, dat de “religie” van de islam op gelijke hoogte plaatst met ons christendom. Moskeeën schieten als paddenstoelen de grond uit. Politieagenten, rechters en afgevaardigden hebben steeds meer een migratieachtergrond. De economie en de regering beconcurreren elkaar om in de gunst te komen van die “fantastische nieuwe arbeidskrachten”… Zelfs ettelijke jaren geleden waarschuwden vooraanstaande politici zoals Helmut Schmidt voor een islamisering van Duitsland. Het Duitse volk merkt dat er aan hem al lange tijd geen aandacht meer wordt besteed. Het voelt zich afgeschreven, want de regering heeft de redding voor al haar problemen gevonden: de vluchtelingen! Van hen moeten de zogenaamd ontbrekende vakmensen gemaakt worden, waar de economie om schreeuwt, en ze moeten indien mogelijk voor veel kroost zorgen. De CSU heeft onlangs besloten dat men alle jonge asielzoekers, die zonder ouders naar Duitsland zijn gekomen, een goede opleiding wil geven. En wie mag dat betalen? Wat hebben we eraan wanneer de inbrekers in het vervolg een afgeronde opleiding hebben? Is het u bekend dat we heel veel dakloze Duitse kinderen hebben die NIEMAND interesseert?

Mevrouw Merkel, u roept er in uw Nieuwjaarstoespraak toe op dat niemand gehoor moet geven aan de oproepen van “Pegida”… Geheel op DDR-wijze denkt u dus dat u het zich kunt permitteren de mondige burger de mond te verbieden. U maakt onderscheid tussen “fatsoenlijke burgers” (die uw totale falen zonder klagen accepteren) en “mensenverachtende racisten” (die niet meer bereid zijn toe te kijken hoe u Duitsland de vernieling in helpt). Vrij naar het motto: speel niet met vuilakken… Verontrust het u niet in het minst dat er in de koran openlijk wordt opgeroepen tot de vernietiging van anders- of niet gelovigen? En dat niet alleen. Men handelt ook dienovereenkomstig…

Maar de Nieuwjaarstoespraak van mevrouw Merkel heeft ook voor veel instemming gezorgd. De oppositie trommelt van enthousiasme op de banken en de ISECO, de Islamitische Organisatie voor Opvoeding, Wetenschap en Cultuur – een door Saoedi-Arabië gefinancierd netwerk – eist het respecteren van de mensenrechten in Duitsland op. Wat een brutaliteit, want in geen enkel ander land worden de mensenrechten in naam van de islam zó met voeten getreden als in Saoedi-Arabië. Protesten van Angela Merkel tegen de islamitische gruweldaden zijn daar niet bekend, wel echter de vreedzame demonstratie van de “Pegida”-beweging! Het applaus vanuit de verkeerde hoek is een bewijs voor het mateloze opportunisme van de regering in het vluchtelingendebat. Dat een partij zoals de Groenen (de volgende coalitiepartner van de CDU?), die de spreuk “wij willen dat heel Duitsland islamitische wordt” in haar vaandel schrijft, die “Pegida” naar de hel wenst, was niet anders te verwachten.

De Nieuwjaarstoespraak van mevrouw Merkel splijt Duitsland in goede en slechte Duitsers. Maar ze zou eens moeten nadenken over een waarschuwing van John F. Kennedy:

“Wie een vreedzame revolutie verhindert, maakt een gewelddadige revolutie onvermijdelijk.”

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Renate Sandvoß

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "PEGIDA", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, Barbarisme, betutteling, burgermoed, Censuur, Counterjihad, Criminaliteit, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, discriminatie, Duitsland, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Mensenrechten, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Wie een vreedzame revolutie verhindert, maakt een gewelddadige revolutie onvermijdelijk”

 1. Pegidafan zegt:

  Wat een prachtige en precies goed geformuleerde rede Renate , vooral die laatste zin. Jij beschrijft hier precies wat het volk denkt en voelt . Maar of angela hier iets aangelegen laat , ik denk het niet.
  Het is precies zoals je schrijft,ze denkt dat het volk net als in de DDR zijn mond moet houden en gewoon moet doen wat de leiders zeggen. Zo is ze opgevoed en opgegroeid . Ze heeft totaal geen gevoel voor het volk , en ook niet voor haar eigen cultuur en waarden , anders zou je niet zo ongebreideld , elementen van zo,n barbaarse ideologie je land inlaten stromen. Maar een geweldige uiteenzetting,met genoegen gelezen. Pegidafan.

  Like

 2. Ahava zegt:

  Steingute Geschichte!

  Like

 3. ammy zegt:

  Zo erg alles …
  Geen woorden voor. En hier in NL nog steeds geen enkele tegendemonstraties. Gelukkig wel voor pro-Israel op 11 januari. Een begin?

  Like

 4. john zegt:

  Merkel, zelf een oost-duitse, zou als geen ander moeten weten dat wanneer je het vrije woord of betoging verbiedt, je binnen de kortste keren in een (E)USSR terecht komt. Ze heeft het aan de lijve ondervonden. Zou ze misschien heimwee hebben ?

  Like

 5. Mooi stuk!
  En kijk, als HIER nou dit plaatje onder had gestaan http://bit.ly/1tB5HRu dan was het zinvol geweest: vreedzame-revolutie-verhinderaars produceren Hitlers . . . . . .

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Kann ik blind onderschrijven !
  Duitsland een witz, een mop
  met twee stasi’s aan de top !

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Grandioos! Van A tot Z de waarheid!
  Maar de vraag b l i j f t wat de elite hier nu precies op te àntwoorden heeft!
  Niets, waarschijnlijk, maar dàn is revolutie op den duur ook onvermijdelijk!

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Renate dat heeft U mooi verwoord, het artikel is correct van het begin tot het einde. Wat zo frappant is, dat het gedrag van oud STASI MEDEWERKSTER Merkel perfect aansluit bij het karakter, van de FÜHRER der EUSSR Juncker. Ze wil net als Juncker de vernietiging en/of vermenging van het Duitse volk, met de “sprinkhanenplaag”, uit Noord-Afrika! En Juncker heeft heel de Europese bevolking op het oog. Vuile smeerlappen zijn het, deze zogenaamde “christelijke politici”.

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Tom op de telegraaf staat ook weer een mooi stuk over Merkel het gaat over Griekenland zij zegt dat de Grieken niet uit de Eu gaan dus toch weer dreigen met iets??????

   Like

 9. beatsme zegt:

  Op geenstijl lees ik net dat bondspresident Gauck (ex-dominee) nog even een stapje verder gaat dan Merkel (domineesdochter): Wir brauchen burger, die auf die straBe gehen, die den Spinnern auf die Grenzen aufweisen und die sagen “bis hierher und nicht weiter”. Und dazu sind sie alle aufgefordert.
  Dus hij vordert iedereen om tegen die gekken (Pegida) de straat op te gaan om ze te vertellen: tot hier en niet verder. Die lui van Pegida moeten maar eens even de waarheid vertelt worden, stelletje gekken, tot hier…
  Natuurlijk bedoeld zijnde als innerlijke jihad tegen Pegida, ben ik toch bang dat vele ideologische jihadisten onder de gutmenschen dat anders gaan opvatten.

  Ach, hier zijn we dat al jaren gewend, als tokkies. Al die subsidiologen bij Groenlinks, rabiate radicale islamieten of Greenpeace demonstranten bij de PVDA met een kort lontje waar een Marokkaan nog u tegen zegt (Samsom) creëren die sfeer immers al jaren.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @beatsme: 19.29. uur. Beste beatsme, wat de mislukte Dominee Gauck, en de Stasi-Madam Merkel betreft, ik vind op deze personen deze uitspraak van wijlen Churchill van toepassing: ” DE FASCISTEN VAN DE TOEKOMST ZULLEN ZICH ANTI-FASCISTEN NOEMEN”.

   Like

 10. Anneke zegt:

  OOK Merkel is een HUURLING van de NWO-regering; gelegerd achter zeer duistere schermen !!!!
  ZIJ zien de ‘bui’ al enige tijd aankomen drijven…HUN droom zien ze dus ook al enige tijd MISLUKKEN. En verkeerde dromen toegeven, wat is dit intens moeilijk. De ‘autochtone’ EU-bevolking is deze opgedrongen situatie al tijden HARTSTIKKE BEU. Maar de burgermens wordt niet gehoord, wordt niet gezien…..”Deugt niet in de ‘beleving’ van de regeerders”.

  Like

 11. Free Citizen zegt:

  Dit is op Free Citizen herblogden reageerde:
  Aldus J.F.K.

  Like

 12. ik, soeverein mens zegt:

  Hoe kan je iemand serieus nemen als je vader als dominee in Westduitsland wonende een functie aanneemt die het gezin verplicht om vanuit het vrije Westduitsland naar het bezette Oostduitsland te verhuizen. Hier is ze vrij snel gehersenspoeld met een anti-instelling tegen West Europa!! Fat verklaard ook haar Oostduitse carriere op de Oost Europese ladder van de DDR onder Honecker die een braaf schooljongte is t.o.v. Merkel!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s