VIDEO: Roemeense “bedelaars” in de Zweedse stad Umeå


Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Jopeck Jopeck”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op VIDEO: Roemeense “bedelaars” in de Zweedse stad Umeå

 1. louis-portugal zegt:

  Die mensen gaan natuurlijk naar Zweden om te werken.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Laat ze maar aan een toneelschool onderwijs geven !

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier waarmee de EUSSR ons WIL VERRIJKEN!

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ken het verschijnsel. En dan is dit nóg Zweden en winter, want in Benidorm, waar ze bijna het hele jaar korte broeken kunnen dragen, kunnen ze hun ‘handicap’ nog beter tentoon spreiden.
  Het gaat dan niet om mensen met een gebrek, maar met een vaardigheid: Extreem flexibele gewrichten, die ze desgewenst 180 graden kunnen draaien. Maar in werkelijkheid mankeren ze niets!
  Ik denk trouwens, dat steeds minder mensen er in trappen: Ik dacht ook dat het om vergroeiïngen ging, tot ik er iets over op tv zag. Dan word je er alerter op. En tenslotte betrapte ik zo ’n vent toen-ie in een stille straat een heel eind voor me uit liep: Met kleine schokjes liet hij, al lopend, zijn benen rechter en rechter worden tot er werkelijk niets aan de hand bleek.
  Maar al met al zijn er dan nog behoorlijk wat van die lui, die dat kunnen!

  Like

 5. Anneke zegt:

  En zo proberen ze (nog steeds) de West-Europeanen te bedriegen. “Oh….wat ’n karakterloze zieke zielen-pieten”. Moet zeggen dat ze in ‘mijn buurt’ veel minder vertegenwoordigd zijn, dan een klein x-aantal jaren geleden. Er kwam veel protest, dankzij meer en meer ergernis door specifiek de Oost-Europese ‘kinderarbeid’, bij de winkelcentra.

  Like

 6. Driek zegt:

  Ik vind dit toch wel schandalig, mensen die werkelijk gehandicapt zijn worden straks niet meer serieus genomen, je moet toch van elke moraal en geweten ontbloot zijn om zoiets te flikken. Het lijkt wel alsof alle Europese landen zijn overstroomd met schorremorrie. Dit is toch geen normale wereld, mensen die doen alsof ze gehandicapt zijn en dan gaan bedelen. Dat kwam voor in de middeleeuwen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh nee hoor, Driek! Ik merk wel dat jij nooit in Benidorm bent geweest!
   En trouwens, in Neurenberg heb ik er ook een paar gekend, die op sommige uren van de dag blind of doofstom waren: Op de uren dat ze “Sitzung machten….”
   Dat was in de jaren ’80; niet bepaald de Middeleeuwen, dacht ik.

   Like

   • Driek zegt:

    Theresa Geissler zegt: Oh nee hoor, Driek! Ik merk wel dat jij nooit in Benidorm bent geweest!

    Beste Theresa, ik ben eind jaren zeventig in Benidorm geweest. Daarna nooit meer. Ik heb in de jaren tachtig nog andere kustplaatsen in Spanje bezocht, en toen begon het ineens overal vreselijk druk te worden. Maar alles was toen nog wel normaal, ja misschien een enkele bedelaar, maar ik kan mij dat niet meer herinneren. Ik kwam er altijd met veel plezier.

    Like

 7. bigljohn zegt:

  Dit gespeeld bedelen, de quasi zielenpiet uithangen, is al zo oud als de weg naar Kralingen. Wie kent niet het verhaal van die quasi blinde bedelaar met wankele benen ergens in een winkelstraat. Compleet met zwarte zonnebril, geldbakje op de grond en blinden-stok. Zo gauw de dag vordert kruipt hij met behulp van zijn stok omhoog, wandelt quasi kreupel naar een plek waar niemand hem ziet, doet zijn bedelaarskleren uit, zet zijn zwarte bril af, en telt de buit van de dag. Alleen het blijft niet bij deze ene schuinsmarceerder. Oost Europeanen kennen dit kunstje ook, en zullen de Europese steden er niet leuker op maken !

  Like

 8. tjonge zegt:

  halleluja, het is een wonder, ik ben genezen !!

  Like

  • bigljohn zegt:

   tjonge, u bent zeker ook naar Lourdes geweest. Iemand zei aldaar; Ik kan weer lopen, ik kan weer lopen ! Hoe is het gebeurd vroeg een omstander. De loper zei; Ze hebben mijn fiets gestolen ! Een rolstoeler verging het daar ook ineens beter. Weer die vraag van een omstander; Hoe is het gebeurd ? De rolstoeler; Ze hebben er nieuwe banden op gelegd !

   Like

 9. Igor zegt:

  B & W van Utrecht weten hier wel raad mee.
  Zijn de specialisten bij uitstek v.w.b. Roma & Sinti 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s