Franse brandbom ontploft in Brussel

Screenshot_162

Eric Zemmour

(Door: Jan-Frederik Abbeloos)

‘Er zijn nu zoveel buitenlanders, er is zoveel misdaad, er zijn zoveel nieuwe levenswijzen, dat autochtone Fransen op de vlucht slaan. Hele wijken en steden zijn aan het islamiseren. De drugshandelaar of de imam is er de baas.’ Zemmour kant zich tegen de ‘islamisering’ van Frankrijk. 

SNEL

– Komst van Eric Zemmour naar Brussel zorgt voor controverse.
– Zemmours boek le suicide française klaagt onder meer de multiculturele samenleving aan.
– Vraag van Ecolo en moslimverenigingen om Zemmour een halt toe te roepen leverden niets op.

Aan het woord is Eric Zemmour, Frans journalist en sinds de publicatie van zijn boek Le suicide français vorig jaar de ambassadeur van rechts in Frankrijk. Politici zijn dwazen, moslimmigranten zijn gevaarlijk en de dominantie van vrouwelijke waarden in de maatschappij fnuikt alle lef.

De boodschap van Zemmour valt niet op een koude steen. Zijn boek verkocht al honderdduizenden exemplaren en Frankrijk valt uiteen in twee kampen: pro en contra de ‘brandbom’ die Zemmour het publieke debat inslingert. Eentje die hem trouwens net voor kerstdag nog zijn baan kostte bij betaalzender i-Télé. Zemmour zou in een interview metCorriere della Sera immers hebben laten uitschijnen dat hij een deportatie van vijf miljoen Franse moslims niet ongenegen is. Zijn verdedigers spreken van een heksenjacht en kwalijke intentieprocessen ter linker zijde van de analyse van Zemmour.

Vandaag brengt Zemmour die analyse naar Brussel. Hij geeft op de middag een literaire lunch in de zakenclub Cercle de Lorraine en ’s avonds nog eentje bij zakenclub B19 in Ukkel.

Dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende moslimverenigingen maar ook Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo) trokken aan de alarmbel. Zij hadden de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) gevraagd om Zemmour de toegang tot Brussels grondgebied te verbieden, iets wat eerder bijvoorbeeld al gebeurde met de Franse rechtse komiek Dieudonné. Mayeur leek het idee eerst genegen. ‘Voor mij is deze man uiteraard niet welkom in Brussel’, liet hij verstaan. Maar het ziet er naar uit dat Zemmour vandaag toch zijn lezingen mag geven. Een derde evenement bij boekhandel Filigranes is wel geannuleerd.

Ook burgemeester Armand De Decker (MR) van Ukkel zal Zemmour niet stoppen. ‘Zemmour is een rechtse intellectueel. Ik geloof niet dat we hem in hetzelfde kamp kunnen plaatsen als Dieudonné. Een journalist schrijft niet zomaar iets’, klinkt het.

John-Alexander Bogaerts, de organisator van het debat in Ukkel, waarschuwt voor de gevolgen van een verbod. ‘Als we mensen een spreekverbod gaan opleggen, zeker in private kring, dan komen we dicht bij het extremisme.’

Bron:
www.standaard.be
(abonnee-artikel)

(h/t “Miesje”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Franse brandbom ontploft in Brussel

 1. Tom Hendrix zegt:

  Zemmour heeft naar mijn bescheiden mening volkomen gelijk! Alle punten die hij aanvoert, snijden in mijn optiek hout. En gelijk beginnen de GROENEN en RODEN te krijsen, dat deze man niet toegelaten dient te worden tot Brussel. Dat is dus de DEMOCRATIE der RODEN en GROENEN. De maskers zijn gevallen!

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Waarom word het altijd met het besmeurde woord deportatie aangegeven daar heeft het niets mee van doen het heet en is uitzetting oftewel repatriëren en daar is niets mis mee integendeel het is noodzaak.

  Like

 3. Thomas zegt:

  We slaan vanzelf wel terug. Ook goed voor de wereldpopulatie.

  Like

 4. Benesha zegt:

  Wanneer de waarheid niet meer mag gezegd worden en er politieke censuur heerst dan wordt het toch wel erg duidelijk dat de islam ons in werkelijkheid al regeert, zelfs wanneer ze nog de minderheid uitmaken. Maar er komt een tijd, in een niet zo verre toekomst, dat ze de meerderheid zullen uitmaken. Wat staat er onze kleinkinderen dan te wachten. Vluchten naar Ghetto’s in Zuid Amerika? Paraguay, Chili, Argentinië, Paaseiland… Tja. Verschrikkelijk is het. En ook de kleinkinderen van die naiëvelingen die nu Pegida afmaken zal hetzelfde lot beschoren zijn.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Benesha: 21.05. uur, op 06/01. Onze kinderen en kleinkinderen zullen ONZE generatie daarom vervloeken, beste Benesha. Ik vraag mij steeds meer af, wat de BEVRIJDING door de geallieerden in 1945 ons nu gebracht heeft. Inmiddels zijn en worden WIJ bezet door de EUSSR en de ISLAM!

   Like

 5. Wim Peters zegt:

  Het nare is dat ik dit al 35 jr verkondig,tot ergernis van van familie en vrienden.

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv PVV vertegenwoordigers AFWEZIG hopelijk dan!Franse brandbom ontploft in Brussel http://wp.me/p1O7aM-kzd via @wordpressdotcom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s