Franse polemist Eric Zemmour: “België is nog zieker dan Frankrijk”

Screenshot_171

Eric Zemmour tijdens een signeersessie voor zijn nieuwste boek

De Franse polemist en journalist Eric Zemmour is vandaag te gast in ons land. In de Cercle de Lorraine in Brussel stelde hij vanmiddag al zijn boek ‘Le Suicide français’ voor. Daar noemde hij ons land ook “nog zieker dan Frankrijk”. Zemmour ging ook naar de boekhandel Filigranes, hoewel die bijeenkomst uit veiligheidsoverwegingen eerst nog was afgezegd.

Eric Zemmour, die later ook te gast is voor een debat in de B19 Country Club in Ukkel, is gekend voor zijn stellingnames tegen Europa [webmaster: misleidend! Zemmour bedoelt niet “Europa”, maar de EU!] en de immigratie. Volgens de polemist heeft de politieke, economische, mediatieke en intellectuele elite de waarden van Frankrijk te grabbel gegooid. Hij was vanmiddag te gast in de exclusieve zakenclub ‘Cercle de Lorraine’ in Brussel, waar hij een lezing gaf over zijn boek en het ook signeerde.

Lees verder>>>
(h/t “beatsme”)
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, België, cultuurrelativisme, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Franse polemist Eric Zemmour: “België is nog zieker dan Frankrijk”

 1. Driek zegt:

  Die hele islam begint nu toch werkelijk angstwekkende vormen aan te nemen, dit gaat straks een ware nachtmerrie worden voor Joden en christenen. Het wordt de hel op aarde. Er is nu al geen enkele uitwijkmogelijkheid om de confrontatie met de volgelingen van Mohammed uit de weg te gaan. Dagelijks staat de islam in het nieuws. Aanslag hier en aanslag daar. Ik word er soms onpasselijk van. En onze bewindslieden gaan mee in die verderfelijke ideologie die ons allemaal ten ondergang voert.
  Hoe is het toch mogelijk dat een van oorsprong Joods christelijke samenleving zich volledig overgeeft aan dat moslimgebroed. Hoe komt dat nou toch? Die vraag stel ik mij dagelijks. Ik zie het met verbijstering aan, hoe wij, toch een intelligent volk, een volk van Jan Stavast, dat zoveel heeft doorstaan, van beeldenstorm, dijkdoorbraken, oorlogen en Jodenvervolging, en wat niet al – dat wij ons laten overmeesteren door mensen die qua beschaving en cultuur ver beneden ons staan. Hoe kan dat nou toch? Ik blijf het een groot raadsel vinden.

  Het is een onvoorstelbare gedachte, maar het is bijna zeker, dat als wij zo doorgaan met het omarmen van dat moslimgebroed, dan gaan we er allemaal aan. Daar is echt geen twijfel over mogelijk. Daarbij is de Holocaust vergeleken een zacht eitje.
  Negentig miljoen mensen zijn in de afgelopen eeuwen door de volgelingen van Mohammed afgeslacht. Die zwaardvechters draaien hun hand niet om voor een handjevol Nederlanders. Voor die moordenaarsbende is dat slechts een hap zand. En het lukt mij maar niet om de ogen van die argeloze Nederlander te doen openen. Die Nederlander kijkt televisie. Naar wedstrijden pijltjes gooien. En naar boer zoekt vrouw.
  Straks, misschien nog een korte tijd, dan plotsklaps wordt den burger wakker. Maar dan zijn de straten al afgezet. Dan weerklinken alreeds de schoten. Ja, dan hoeft het niet meer.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Driek, je vraagt je vertwijfeld af:
   “………dat wij ons laten overmeesteren door mensen diequa beschaving en cultuur ver beneden ons staan. Hoe kan dat nou toch?”
   Zou het dat juist niet z i j n ? Althans, wat de goedmenschen betreft?
   Die zijn zich zó verschrikkelijk ‘bewust’ van hun eigen voortreffelijkheid, dat ze het als een verplichting zien, om met alles ‘de verstandigste’ te zijn, zeker ten opzichte van de moslim-mentaliteit. Het l i j k t of ze verschríkkelijk veel respect voor de islam hebben, maar je kunt je afvragen , of het tegenovergestelde niet het geval is!
   Ze willen zelf heus niet islamiseren, maar ze weigeren te geloven, dat die arme immigranten daartoe in staat zijn.
   Er spreekt nog meer respect -al lijkt dat op het eerste gezicht misschien niet zo- uit de aanpak, die Daniel Greenfield voorstaat: Immigranten vanaf het eerste ogenblik op hun rechten èn hun plichten wijzen en ze daarin ‘kort’ houden. Op die manier wijs je ze op hun verantwoordelijkheden als gasten in het gastland.
   Wat er nu gebeurt is: Ze maar wat laten begaan, als peuters op de peuterspeelzaal. Omdat ze tóch niet méér aankunnen. En de Nederlanders, hun ‘leiders en leidsters’ moeten daar boven staan -meent de goedmensch.
   En je ziet, wat het vrolijke resultaat is.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Driek: 21.37. uur, op 06/01. Ik herken mij volledig in uw reactie meneer Driek.

   Like

 2. Jules Vismale zegt:

  Ik kan me goed indenken waarom België nog zieker dan Frankrijk is en de haat van vele autochtonen tegen moslims, asielzoekers, islamterroristen en de EU-politici lijkt wederzijds te zijn waardoor er NOOIT EN TE NIMMER een verenigd Europa zal komen! Nou zijn talloze mensen al geweldig goed in het bedriegen en verloochenen van anderen hoewel ze dat bij zichzelf vaak nog veel beter kunnen.
  In een aantal strips van Donald Duck en Suske & Wiske is het zeer opvallend dat vrijwel iedereen elkaar daarin probeert te bedriegen, voorliegen of uit te buiten en meestal ook uit eigenbelang of hebzucht en een enkele keer uit goedbedoeldheid (?). Als bijvoorbeeld Wiske jaloers is op Suske omdat hij verliefd is op een ander meisje of als Sidonia probeert om Lambik te versieren, net als Donald Duck dat heeft met Katrien en Mickey Mouse met Minnie zodra de laatsten elkaar gaan verwaarlozen dan geven ze dat vaak niet goed aan elkaar door of zeggen geen nee tegen datgene wat hen wordt opgedrongen maar proberen ze elkaar jaloers of het leven zuur te maken, allerlei toneelstukjes in te zetten om zo iets van de ander gedaan te krijgen of wordt bedrog (waar ze te succesvol in zijn) ook nog verheerlijkt!
  Deze maatschappij is dat feitelijk ook zo geworden want linkse politici proberen ons ook constant voor te liegen, bedriegen of ons leven zuur te maken in de hoop hiermee ons verzet te breken hoewel precies het omgekeerde gebeurd. En veel moslims en asielzoekers zetten vaak ook misselijke toneelstukjes in om zodoende gratis te worden overbetutteld of gebruiken anders grof geweld.
  Niettemin ben ik er al achtergekomen dat veel van onze moslimvijanden eveneens worden geterroriseerd door gefrustreerde autochtonen (wat door het linkse tuig weer zal worden uitgelegd als racisme en xenofobie) maar daar vragen die vreemden meestal ook zelf om omdat ze geen schuldgevoelens kennen want dit is weer een bepaalde typische menselijke eigenschap, net zoals zelfbedrog en -verloochening al weet ik zeker dat ook in België en Frankrijk dadelijk zeker een maatschappelijke tijdbom ontploft en de mensen eindelijk in opstand komen tegen de islamisering en de gehate EU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s