Turkije arresteert Nederlandse journaliste

Screenshot_154

Frederike Geerdink

DIYARBAKIR – De Nederlandse journaliste Frederike Geerdink is dinsdag opgepakt door de Turkse politie. Dat laat Geerdink weten via haar Twitter-account.

„Leden van de anti-terrorismepolitie hebben zojuist mijn huis doorzocht, een team van acht. Ze nemen mij nu mee naar het bureau”, schreef Geerdink in het Engels:

terrorism police just searched my house, team of 8 guys. they take me to the station now. charge: ‘propaganda for terrorist organization’
— Frederike Geerdink (@fgeerdink) January 6, 2015

De journaliste woont en werkt in opdracht van diverse Nederlandse media in Diyarbakir, in Turks Koerdistan. Vorig jaar publiceerde ze een kritisch boek over de achtergestelde positie van de Koerden. De rode draad in ‘De jongens zijn dood’ is een bombardement op het plaatsje Uludere, waarbij 34 Koerdische jongens en mannen om het leven kwamen. Ook in Turkije mengt ze zich regelmatig in het openbare debat over de Koerden, een uiterst gevoelige kwestie in het land.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, democratie, dictatuur, Islam, Islamisering, Koerden, meningsdictatuur, Persvrijheid, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

7 reacties op Turkije arresteert Nederlandse journaliste

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hier komt de Islamitische “aap”, uit de mouw. En klootzak RUTTE wat ga jij voor deze vrouw doen…

  Like

 2. Anneke zegt:

  Een rooie journaliste in de handen van het dooie verderf……Klad maar jarenlang de leugen op papier, loop maar tijdenlang mee met de grote massa….”Verstandig??? NEE”. Nu heb je zelf moeten ervaren hoe verderfelijk de navolgers van Mohammed zijn. Erdogan meent al sultan van het uit de dood herrezen Ottomanië te zijn. Deze man is bezeten door zijn eigen manie……Discrimineer niet, schrijf gewoon mijn eigen mening op ’t digitale kladje…..

  Like

 3. janfreak zegt:

  Zo langzamerhand zie ik nog maar weinig verschil met hetgeen de Nazi’s deden, Die waren er ook altijd als de kippen bij kritische journalisten te arresteren en deze monddood te maken, liefst letterlijk.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Ook dit vandaag in Istanboel een dode op politiebureau !
  In der türkischen Metropole Istanbul gab es einen Sprengstoffanschlag im Touristenzentrum Sultanahmet. Eine englischsprechende Frau hat sich vor einer Polizeistation in die Luft gesprengt. Medienberichten zufolge ist ein Polizist dabei getötet worden. Ein weiterer wurde verletzt.

  Like

  • Sjaak zegt:

   In de turkse Stadt Istanboel gaf het een spingstofaanslag in het touristencentrum
   Sultanamet.Een engels sprekende vrouw heeft zich voor een politiestation in de
   lucht gejaagt.Volgens de persberrichten stierf een politieman en een verwond !

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s