Unicef: IS ontneemt kinderen onderwijs

Screenshot_155

GENÈVE – Zo’n 670.000 Syrische kinderen krijgen momenteel geen enkele vorm van onderwijs. Die schatting deed kinderrechtenorganisatie Unicef dinsdag. De extremistische groepering Islamitische Staat (IS) beval in december de sluiting van alle scholen in het gebied dat ze controleert. Een maand daarvoor gingen alle scholen in het oosten van Syrië al dicht in afwachting van een religieuze herziening van het leerplan.

IS wil het onderwijs drastisch omgooien en wel op zo’n manier dat het in lijn is met de strenge interpretatie van het islamitisch recht die IS erop na houdt. Docenten worden ‘bijgeschoold’ en daarom zijn de scholen in de tussentijd dicht.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Censuur, hersenspoeling, Indoctrinatie, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, Rotzakken, sharia, Syrië, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

Een reactie op Unicef: IS ontneemt kinderen onderwijs

  1. janfreak zegt:

    En in die nieuw te vormen scholen leren ze niet wat ze moeten leren, maar dat mensen die niet de islam aanhangen zoals IS wil, vermoord dienen te worden. Lekker vooruitzicht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s