Wel of geen ontmaskering van de islam op de pro-Israël demonstratie in Amsterdam op 11 jan.?

Screenshot_158

(Door: Ben Kok)

Nou niet dus. Nadat ik van verschillende kanten van deze pro-Israël demonstratie had vernomen, belde ik Sabine, sprak ook met Brenda, en nadat ik van hun achtergrond en bedoeling had vernomen, bood ik aan om mee te doen, als aanwezig zijn met onze achterban en ook desgewenst als spreker.

Dat werd gewaardeerd, ik zou terug gebeld worden, jullie zouden eerst onze site bekijken en nog dezelfde dag was het oké, stond ik in de planning, kreeg de berichten toegestuurd, zoals ik dat vervolgens op onze site heb gezet.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik enkele dagen later een mail van jullie dat de duidelijk gemaakte afspraak niet door ging. Jullie zagen er van af, ook na nader overleg met de achterban,  die de islam er liever helemaal buiten wilde houden. Jammer, we bespraken vooraf dat ik in mijn toespraak iets zou kunnen zeggen over de grootste vijand van Israël, de islam via Hamas, IS, Hezbollah, en hoewel jullie dat liever niet hadden in eerste instantie gingen jullie toch akkoord na mijn uitleg dat  het politiek correct en laf zou zijn om er niets over te zeggen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Censuur, Islam, Israël, Jodendom, lafheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Wel of geen ontmaskering van de islam op de pro-Israël demonstratie in Amsterdam op 11 jan.?

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  “Voortschrijdend inzicht” wordt het wel genoemd
  de kennis die een keuze doet herzien
  daar blijkt helaas “de Dam” nu treffend voorbeeld van…
  .
  waarbij mijn “zeker weten” omslaat in “misschien”,
  want…als zélfs Ben Kok z’n zegje daar niet zeggen kan,
  schijnt angst door dreiging weer het doel te overtreffen !
  .
  juist dáár precies word ik zo laaiend van
  want ‘k wil daar niet gaan slaan, maar wél mijn stem verheffen
  m’n opgekropte woede luchten, óók daar en onverbloemd…
  .
  en zeggen: alleen Islam veroorzaakt al de haat
  die Wereldwijd geen Volk in Vrede laat !
  .

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Islam is niet enkel de grootste vijand van Israel, maar van ons allemaal. Dat is inmiddels overduidelijk. Men kan Islam met een gevaarlijke virale of bacteriele ziekte vergelijken. Overal waar Islam een poot op de grond zet, begint de incubatietijd. Daarna vallen er snel de eerste slachtoffers. Zo verging het ook met Libanon. Het land was honderden van jaren de enige land in het Midden Oosten met christelijke waarden en christelijke meerderheid. Later verging het op dezelfde wijze met de Christelijke bevolking van de PA. Deze mensen leven daar, nog steeds, als afgeschoten wild en worden verjaagd. Maar de (krokodillen)tranen van de schijnheilige linkse zooi (bedoeld voor de Palestijnen) zijn zeer selectief

  Van de pro Israel demonstratie, met alle Joodse organisaties, hoeft u niet veel te verwachten. De Joodse Nederlanders zijn bang voor hun eigen schaduw. Ze zijn politiek-correct tot het ziekelijke aan toe. Ze willen gewoon een pro Israël demonstratie hebben, waarin het Israëlische Palestijnse conflict wordt afgespiegeld; los van de Islam. Ze willen geen mot met de moslims! …En ze zijn niet de enigen! …Ook onze regering is doodsbang van de Islam …Haar angst is zo diep in geworteld dat deze regering durft zelfs niet haar eigen onderdanen tegen het gevaar te beschermen …Zie wat er nu gaat in Oranje en Rijs https://www.youtube.com/watch?v=DNKE33TVJZo en https://www.youtube.com/watch?v=8u2lzmeRozY
  De “stakkers” hebben zo veel lef dat ze zelfs durven de IND te schofferen; alsof de IND of het Nederlandse volk ze iets schuldig is. Deze regering offert haar eigen onderdanen met opzet AAN HET GEVAAR.

  Het is te hopen dat de vrijheidsstrijders beweging PAGIDA zal HEEL SNEL ook in Nederland vervolg krijgen.

  Like

 3. Ik denk dat de organisatie vindt dat je te hatelijk bent in je lezing, Ben, en teveel de confrontatie zoekt. Hetzelfde heb je mij vaak verweten, Ben. Bij deze demonstratie ben ik wel welkom, Ben. Het schilderij (illustratie) van de Joodse voetballer Dan Mori die met Vitesse niet welkom was in de Arabische Emiraten wegens zijn afkomst en die ik meeneem naar de Dam kun je zien op Twitter; https://twitter.com/JackTerrible en op Facebook; https://www.facebook.com/hans.vantamelen.9 En Professor David Pinto schreef mij; “Beste Jack, Van harte welkom en neem jouw creaties mee; ik zie daar niets hatelijks in. Dus waarom niet?” Ik ben benieuwd of er zondag interesse is in mijn Statement, ik heb voldoende media uitgenodigd!!!!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Jack Terrible
   U bent een man met lef en met groot dosis doorzettingsvermogen. Op de Video over de Demonstratie van Pro Patria in Den Haag hebben u honderden mensen WERELDWIJD gezien. En dat met de schilderij van D-Day die heel toepasselijk was. Dus de toeschouwers zouden u een harte welkom toewensen.

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  In mijn beleving heeft U een terecht punt, Ben Kok. Het is toch evident, dat als we spreken over Israël, we tevens de benarde situatie van Israël in ogenschouw dienen te nemen. Israël wordt dagelijks en 24/7 bedreigt, door diverse buurlanden, door Palestijnen, en door de ISLAM in het bijzonder. U heeft gelijk. En laten we goed voor ogen houden, VALT ISRAËL, dan VALT EUROPA! De islam stopt niet bij de” zaterdagmensen/Joden, maar wenst ook de zondagmensen”, te vermoorden.

  Like

 5. lammetje zegt:

  Daarvoor zijn wij daar niet, om je woede de vrije loop te laten gaan. Voor wie het nog niet heeft begrepen,HET IS EEN PRO-ISRAEL DEMONSTRATIE. Wij zijn zondagmiddag nergens tegen, alleen VOOR, VOOR ISRAEL. DAT IS TOCH NIET ZO MOEILIJK? Laten wij Israels naam hoog houden en niet moeilijk lopen doen.

  Like

 6. Suc6 Jack en een goed verhaal heb je neergezet.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ben Kok is een Joods-Christelijke Pastor en hij hangt met zijn hele hart aan de Joodse Zaak!
  Ik vind dit eerlijk gezegd wel weer een beetje ‘schofferen van de goeden!’
  Net als Esther Voet van het CIDI: Per sé de islam niet willen afvallen.
  En degenen, die vóór je zijn wegtrappen…….
  Tjesus, sommigen leren het nooit!

  Like

  • Jan zegt:

   “Ben Kok is een Joods-Christelijke Pastor en hij hangt met zijn hele hart aan de Joodse Zaak!

   Zijn exegese hangt van onzin en regelrechte kolder aan elkaar. Hij wil alleen dat accepteren wat fout is vertaald en foutief uitgelegd (door hemzelf en volgelingen (Rashi gaat hij uit de weg zo is mij al menigmaal gebleken) kan worden in de Tenach om zo zijn gelijk te halen in de Christelijke Bijbel die hij dan ook steevast NT noemt. Geloof je niet in Jezus als messias ben je ‘verloren’.
   Ben Koks ‘religie’ is een soort stampot die niet te vreten is.

   Like

 8. @Thomasson en Peter Frans Koops; Dank voor de complimenten, jullie mogen er ook best zijn want we strijden uiteindelijk voor dezelfde zaak!!!

  Like

 9. Ik ken Ben goed en natuurlijk is hij een godsdienstwaanzinnige, maar . . . . . . . op de goeie manier!
  Ben zal dan ook de eerste zijn om mij vergiffenis te schenken om die vreselijke term: “godsdienstwaanzinnige”.
  Ben zou zó veel effectiever zijn als hij niet om de haverklap het kindje Jezus erbij zou halen met de oproep “bekéér u!”.
  Maar in dit geval zit niet zijn godsdienstgekte hem in de weg, maar de dhimmitude van de organisatoren.
  Hier boven is al beweerd dat dit weigeren van het geluid van Ben Kok een zeker teken is van de islamisering van Nederland.
  Ik ben het met die bewering zéér eens.
  “Haat is een deugd”, zei Flaubert.
  Ja, inderdaad: de nazislam haten is een enorme deugd!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, dat heb ik ook allang door. Van Ben, bedoel ik.
   Normaal gesproken verdraag ik dat niet goed, maar voor hem heb ik toch nog wel een zwak:
   Stamt van nu al bijna twee jaar geleden: Ik was net rázend bij Geen Nieuws vertrokken.
   Omdat ik toen nog niets gewend was, was ik behoorlijk aangeslagen door het op-de-man-spelen daar, vnl. door Queen bee Cathy. En zónder enige reden!
   Maar ja, je valt dan toch in een gat als je net de smaak eenmaal te pakken hebt.
   Ik zat wat doelloos te surfen op google en stuitte op een artikel van Ben Kok. Ik ben het gaan lezen en omdat ik op dat moment niets anders had, reageerde ik er op. Kon ook best, want toevallig had dat artikel even niets met Godsdienst te maken, maar alles met het weigeren van islamkritiek door de lokale pers.
   Kreeg ik meteen een allerhartelijkste respons terug van Ben! En de hoop, dat hij me nog vaak op Tora-Yeshua zou zien!
   Dat heb ik niet gedaan: Ik ben niet zó blind, dat ik intussen niet door had wat voor site het wàs en dat is niets voor mij.
   Maar het deed wèl goed op dat moment. En dat is zo gebleven: De eerste indruk doet véél!
   Kort daarop ontdekte ik E. J. Bron en kwam ik Ben later toch weer tegen.
   Je hebt gelijk, Martien:Een Godsdienstwaanzinnige……maar wel op de goede manier!

   Like

 10. Sabine Sterk zegt:

  Ben kok.. gelooft dat de Holocaust gelogen is, zegt de meest walgelijke dingen over de holocaust. dit is een solidariteitsbijeenkomst voor Israel. waar we POLITIEK en GODSDIENST uit willen laten. bovendien zijn we gewaarschuwd dat..Ben Kok in feite tegen Israel is.. Waar hij bijvoorbeeld de Davidster.. een verwerpelijk symbool vindt. enz enz enz.. Vind het overigens zeer zwak dat hier dingen gepubliceerd worden zonder de tegenpartij in dit opzicht dus de organiseren. Mijzelf ( Sabine Sterk) en Brenda Aartsen om repliek te vragen.. erg eenzijdige berichtgeving… en dat valt mij onnoemelijk tegen… want het zit net iets anders dan de heer Ben Kok beweert.. Mijnheer is beledigd en vind het nodig om dit laf en eenzijdig via de media uit te vechten.. Mijnheer Kok.. gaat u uw conspiracy theorieeen hier maar eens vermelden.. heeft u daar het lef voor.. .. Heeft u het lef e.J. Bron te laten zien.. wat u op uw site over Israel en joden beweert? En u zegt vriend van Israel te zijn??? Niet dus.. een ieder die de Holocaust in twijfel trekt mijnheer Ben Kok.. hoort niet thuis op een solidariteits bijeenkomst van Israel..
  Zeer laf. .deze publicaties. .zonder de bron na te trekken.. en een tegenwoord te vragen..

  Like

  • Ja Sabine, daar heb je gelijk in! Ik ken Ben Kok als mijn broekzak. Ben is tegen de Joodse leer en leidinggevenden, hij is ook tegen alle kerkleiders, allemaal verkeerde leiders. Hij is tegen de islam, dat ben ik ook. Hij heeft ook onenigheid met voorgangers van de Tora Yeshua Gemeente. Volgens Ben ben ik ook verkeerd want ik volg de Duivel, serieus!!! Hij is tegen de Jehovah’s Getuigen. Zijn kerkclubje bestaat misschien uit tien, twintig personen in totaal, misschien iets meer. Hij alleen heeft het ware geloof!? Lou de Palingboer!!!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik kan me voorstellen, dat jij er zo tegenover staat, Jack: Jij hebt Ben van nabij meegemaakt, ik niet. En dat hij iets Sektarisch over zich heeft, dat geloof ik ook wel: Hij is heel eigenzinnig; hij vindt deep down dat de Joodse Leer op z i j n manier beleden zou moeten worden, denk ik. Ik moet so wie so niet te veel van praktiserende religie hebben, dus blijf ik wat op een afstand dat voorkomt botsingen.
    Maar hem van antisemitisme en holocaust-ontkenning beschuldigen gaat pertinent te ver, dat zul je met me eens zijn, hoop ik. Deze dames halen dat nu met veel hersengekronkel uit de kast omdat ze te laf zijn om duidelijk stelling te nemen tegen de islam! Dhimmitude! Goedmenschelijkheid! Nou, daar red je het in deze tijden niet mee; dat zul jij toch ook wel weten: Bij haar eigen demonstraties (pro-Palestina) heeft de islam duidelijk minder scrupules! Dus wat doen ze met deze houding? De andere wang toekeren, sorry!
    Dat jij daar anders tegenaan kijkt omdat je minder prettige ervaringen hebt met Ben, daar kan ik inkomen, maar ik heb persoonlijk geen zin om een demo te bezoeken, die wat dat betreft eenzelfde houding aanneemt als het CIDI en daarmee de vijand paait en impliciet op de PVV en Wilders spuugt! Die tijd en dat reisgeld kan ik beter gebruiken. En oh, ja, ik denk toch, dat je beter dat andere schilderij mee kunt nemen, als de zaken zó liggen: Prof. Pinto kan er dan wel geen bezwaar in zien, maar deze dames zijn duidelijk
    íets meer op de hand van de moslims, uit goedmenschelijkheid, denk ik. Het zou rot zijn, als je daar met een schilderij aankwam, dat, zuinigjes, afgewezen zou worden, omdat het teveel ‘anti-islam’ gevoel uitdrukt!
    Veel succes als je nog wilt gaan, maar IK vrees te duidelijk te zien, wat voor vlees we hier in de kuip hebben!
    Dhimmies! Zij zullen nog mede-verantwoordelijk zijn voor de onderwerping door de islam!

    Like

   • Ha Theresa, bedankt voor je bericht. Toch neem ik mijn schilderij van de Joodse voetballer Dan Mori mee. Plus de email van Professor David Pint. Als ik dan nog niet welkom ben op de demonstratie op de Dam dan weet ik het ook niet meer. Ben heeft veel sterke punten wat betreft het geloof daarom heb ik jaren zijn kerkbijeenkomsten bezocht. Om dingen uit de bijbel te leren. Zijn anti-islam standpunt bewonder ik. Hij kent de hele bijbel uit zijn hoofd. Dat kon ik ook toen ik Jehovah’s Getuige was. Maar we verschillen vaak van mening over geloofspunten. Ik vind Ben vastgeroest in zijn opinie. Hij verwerpt andere meningen. Ik ben onderzoekend. Ik heb dan ook een aparte mening over alles.

    Like

 11. Sabine Sterk zegt:

  de zin in dit opzicht dus de organiseren moet natuurlijk de organisatoren zijn

  Like

 12. Sabine Sterk zegt:

  Ben Kok… hoor deze man thuis op een Pro Israel manifestatie??? Oordeel zelf :voordat jullie ons veroordelen en als LAF en LINKS wegzetten. ik hoef geen antisemitist en een holocaust ontkenner op een manifestatie voor Israel..

  http://tora-yeshua.nl/2013/11/davidster-doordrenkt-van-vrijmetselarij-helaas-als-symbool-voor-de-staat-israel-gekozen-ipv-de-menora/

  Klik om toegang te krijgen tot Bloodlines%20of%20the%20Illuminati%20-%20By%20Fritz%20Springmeier.pdf


  En.. bovendien zwaar antisemtistische inhoud??
  http://tora-yeshua.nl/2014/12/islam-is-duivels-klopt-leidt-tot-3e-wereldoorlog-maar-wie-zaten-er-achter-1e-en-2e-en-dus-3e-wereldoorlog/

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Moet U goed luisteren, of beter gezegd: Lezen:
   Ik heb die links alle drie even bekeken, maar ik zie de logica van uw beschuldiging niet zo…..
   De Zevenarmige Kandelaar, die onmiskenbaar een Joods symbool is, een beter kenteken voor het Jodendom achten dan de Davidsster, die tevens voor andere zaken, zoals de Vrijmetselarij, als symbool gebruikt is, lijkt mij persoonlijk nog geen teken van antisemitisme.
   En ook de islam Duivels noemen en aanwijzen als de oorzaak van alle ellende is geen teken van antisemitisme, integendeel. (Al zou ik het zelf niet ‘Duivels’ noemen: Ik heb daarin een andere benadering dan Ben; satanisme werkt heel anders, voor zover ik weet.)
   Maar deze man, om wat voor vage redenen dan ook niet alleen antisemitisch, maar tevens een holocaust-ontkenner noemen is een absolute gotspe! Ik kan U verzekeren, dat als hij ook maar één van beide was, hij geen contacten met de site van E. J. Bron zou onderhouden! -En E.J. Bron niet met hèm. Dat onze webmaster mij moge vergeven, dat ik uit zijn naam spreek, maar dit moet ik even kwijt.
   Het lijkt mij eerder, dat U Ben Kok verwijt, dat hij zo overtuigd anti-islam is; dat U wat dat betreft net zo bent als het CIDI: Wel pro-Joods zijn -want natuurlijk is het CIDI dat, wat kan het anders zijn- maar tegelijkertijd de deur voor de islam NIET dicht willen gooien, God mag weten waarom, waarschijnlijk uit onuitroeibaar goedmenschendom. Het verschijnsel is inmiddels bekend, maar voor ons absoluut onbegrijpelijk!
   U KUNT niet tegelijkertijd Israël steunen èn de Islam de hand boven het hoofd houden, dat is Godsonmogelijk!
   En alleen omdat Ben Kok in dit opzicht consequent is, weert U hem en probeert U hem door middel van de wonderlijkste kronkels antisemitisme en holocaust-ontkenning in de schoenen te schuiven; een absolute aanfluiting!
   Ik weet op slag niet meer of het wel de moeite waard is, uw demonstratie Zondag wel te bezoeken: Hoe pro-Israël kan die zijn als er niet eens stelling genomen mag worden tegen de islám?! Vanouds de dóódsvijand van Israël!
   Gewoonweg absúrd, zoiets!

   Like

  • Ha Sabine; Ben Kok schrijft dat de Davidster een heidense en duivelse oorsprong heeft. Dat kan wel zo zijn. Dat is goed te vergelijken met de Jehovah’s Getuigen, die vinden verjaardagen vieren heidens en duivels. Dan kan wel zo zijn. Toch draag ik al vele maanden een Jodenster (Davidster) en ik ben er trots op. En als het zo uitkomt vier ik als een ex-Jehovah’s Getuige verjaardagen!!!

   Like

 13. sabine sterk zegt:

  Gisteren uit felle emotie gereageerd, een slechte raadgever
  Het feit dat ik de heer Kok antisemitisch noem is net zo onterecht
  als hij ons laf en links noemt.. feit is wel dat zijn website verwijst
  Naar pagina’s met zeer antisemitische content en bovendien zijn er links
  naar websites die de holocaust op zijn minst in twijfel trekken.. Alleen dat
  Al is voor mij voldoende om de heer Kok niet te laten spreken
  Mijn excuses voor de ongefundeerde uitingen.. maar laf zijn en politiek correct is niet aan de orde
  Het gaat hier niet op politiek .. wij willen de boycot aan de orde stellen en de slechte berichtgevingen
  Voor de anti islam bashing zijn andere organisaties..
  Wij zijn niet politiek en niet religieus..
  Ik wil nog even zeggen..dat alles wat ik schreef.. uit mijn pen komen.. en niet van de mede organisator..
  Voor de rest zal ik niet meer reageren op aantijgingen die niet onderbouwd zijn van de kant van de heer Kok
  Of nog erger door mensen die ons helemaal niet hebben gesproken.. Aan elk verhaal zitten twee kanten
  En mijn verhaal heeft niemand gevraagd.. dat vind ik nog steeds uitermate jammer .

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ik vrees dat voor/door u de schade al is aangericht. Ik weet dat de nodige reaguurders/schrijvers van mijn blog wilden komen. Zij twijfelen daar nu echter (terecht!?) zéér aan. Een gemiste kans!

   Webmaster

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Mag ik U nog op een kleinigheid wijzen, Dame:
   U dient te spreken van islambashing, níet van anti-islambashing!
   Ik vraag me in gemoede af, of U wel precies weet, waarover U het heeft!

   Like

 14. Ik zal wel gaan kijken zondag op de Dam, maar alleen omdat het voor mij 10 minuten fietsen is.
  Deze Sabine Sterk is . . . . eh . . . . . hoe zeg ik dit netjes . . . . . géén groot intellect.
  Ook ik heb de links gevolgd die ze geeft, maar hoe ze aan haar idiotieën komt aangaande Ben Kok is mij ook een raadsel.
  Ik snap niet dat Pinto zijn naam verbonden heeft aan een organisatie die geleid wordt door een dergelijke geestelijk minvermogende.
  Die dame spoort niet.

  Like

 15. Jaantje zegt:

  Ben Kok hoorde ik voor het eerst van op de Amsterdam Post gaf standjes(dacht Maria op haar site had een kaarsje gebrand en dat mocht niet) die ik beneden pijl vind zeker na het tragische ongeval van Jaap Mollema .
  Was een goede vriend van Jaap heb ik begrepen daar hij zo een beetje de regie en alles eromheen regiseerde.
  Vond dat eigenlijk jammer.

  Like

  • Dag Jaantje.
   Ja, ik kende Jaap ook érg goed.
   Maar waarom het hier gaat is niet of Ben Kok de begrafenis van Jaap heeft bepriesterd en nog meer heeft geregeld rond zijn dood, maar over de vraag of je Ben Kok van anti-semitisme of anti-Israëlisme kunt beschuldigen.
   Dat kan je dus niet.
   Ik ken niemand die dermate vierkant achter Israël en het Jodendom staat.
   Maar hij heeft wel kritiek op bepaalde stromingen binnen het Jodendom.
   Dat mag, want Joden zijn net mensen,
   Ik ben ook een voorvechter van Israël en een fan van het Joodse volk, maar net zo makkelijk heb ik het over de “erfelijke belaste en gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher” omdat-ie bij een antisemitische partij als de PvdA zit en zijn eigen doodsvijand, de islam, knuffelt.

   Like

 16. Pingback: ‘Onvoldoende veiligheid voor pro-Israëldemonstratie op de Dam’ | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s