Anti-moslimaanvallen bijna altijd overdreven of niet bestaand!

Screenshot_38

Boze betogers verzameld na de moord op drummer Lee Rigby, die in Woolwich op beestachtige wijze werd onthoofd met een hakbijl (volgens de Daily Mail zijn de betogers veelal allemaal onder invloed van drugs en alcohol).

(Door: Harry La Croix)

Hoe staat het met moslimhaat? Pleegt men steeds vaker aanslagen op hen? Is de moskee wel een veilige gebedsplaats? Kunnen moslima’s nog wel veilig over straat lopen? Deze vragen stelt de moslimgemeenschap, nu in Zweden in korte tijd vier moskeeën zijn aangevallen en “PVV-sympatisanten openlijk oproepen tot dergelijke acties in Nederland”. Aanleiding tot een brandbrief van moslimorganisaties aan onze immer goedlachse minister-president Mark Rutte. Bestaat deze angst werkelijk of valt het wel mee?

Statistieken

Aangezien er geen officiële statistieken worden bijgehouden over incidenten die moslimhaat betreffen, zorgt de moslimgemeenschap daar zelf voor. Deze gemeenschap heeft organisaties opgezet, bijna allemaal met belastinggeld, in de vorm van een rijks- of gemeentesubsidie. In vele landen ontvangen deze organisaties subsidie om hun, vaak goede werk, te kunnen voortzetten. Meestal betreft het in totaal vijf personen, waarvan één optreedt als woordvoerder. Ze vinden er werk en ze worden door de betreffende organisatie betaald uit de subsidie. Het is in sommige gevallen dagwerk, althans als we de organisaties mogen geloven. Er is echter geen enkele controle op de verstrekte gegevens en de Nederlandse media zijn gewend om alle islamofobische gegevens klakkeloos en kritiekloos over te nemen.

Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië is zo’n organisatie werkzaam. De organisatie draagt de naam ”Tell Mama”. Van de Britse overheid vangt deze organisatie in totaal een jaarlijkse subsidie van vier honderdduizend pond (£ 400 000).

Onderzoek door Sunday Telegraph

Andrew Gilligan (zie foto onderaan artikel) is senior reporter van de Daily en Sunday Telegraph. In 2013 schreef hij een artikel in de Sunday Telegraph, waarin hij zijn ongerustheid uitte over de organisatie “Tell Mama”, die klachten inventariseert, ingediend door moslims, over anti-moslim aanvallen door “islamofoben”. De organisatie heeft als leider Fyaz Maghal.

Screenshot_39

Fiyaz Mughal

Op zijn persoonlijke blog verhaalt hij in april 2014 over de organisatie “Tell mama”: “Tien maanden geleden onthulde ik in de krant hoe ´Tell Mama´, een project, bedoeld om anti-moslim aanvallen statistisch te meten, de schaal waarop en de mate waarin de aanvallen tegen moslims plaatsvonden schromelijk had overdreven, zowel gemeten voor als na de moord op Lee Rigby in Woolwich. Later meldde ik dat er geen verlenging had plaatsgevonden van de subsidie aan Tell Mama, nadat regeringsfunctionarissen dezelfde bedenkingen hadden over de gebruikte methoden”.

De grondlegger van Tell Mama, Fiyaz Mughal, zei dat er een “golf van aanvallen” had plaatsgevonden tegen moslims, met maar liefst 193 islamofobische incidenten gerapporteerd in de eerste vijf dagen van haar bestaan (op 27 mei 2014). Dat aantal steeg tot 212 op 1 juni 2014, de vooravond van de publikatie van het eerste artikel van Gilligan in de Telegraph. “Ik zag maar geen eind komen aan deze gewelddadigheden”, zei Mughal, die het beschreef als “ongehoord”. Het Twitter-account van Tell Mama claimde dat een moslima bewusteloos was geslagen in Bolton, een claim die door het linkse dagblad “The Guardian” (de Britse Volkskrant) verder was verspreid. “De schaal waarop de speling plaatsvindt is ongehoord”. Mughal vertelde aan de BBC: “Er is een massale piek in anti-moslim vooroordelen. Een soort endemische angst heeft de moslim gemeenschap in zijn greep”. Volgens Mughal bewees deze nog niet vertoonde piek dat de Britse gemeenschap onderliggende islamfobieën bezat. Deze claims, en de cijfers van Tell Mama, werden zonder vragen te stellen herhaald in de media. Tell Mama en Mughal verzuimden echter te vertellen dat 57% van de 212 incidenten alleen “online” klachten waren, voornamelijk vijandige post betreffend, op Twitter en Facebook. Ze zeiden ook niet dat een verdere 16% van de 212 incidenten niet geverifieerd was en ze vergaten ook te vertellen dat zelfs niet alle “online” aantijgingen afkomstig waren uit Engeland.

De feiten

In tegenstelling tot de claim van een “oneindige cyclus van geweld” en “een golf van aanvallen” bleek dat slechts in 17 gerapporteerde incidenten van de 212 (8%) het fysiek aanvallen van mensen was betrokken en er waren geen aanvallen zo ernstig dat de aangevallen mensen een medische behandeling moesten ondergaan. De veronderstelde aanval in Bolton bleek nooit te hebben plaatsgevonden. Verder waren er 13 aanvallen op islamitische gebouwen, waarvan 4 ernstig. Verre van “ongehoord” bleek onjuist, want de piek in de aanvallen was in feite lichtjes minder geworden dan na 7/7, althans volgens de assistent-commissaris Cressida Dick van de Metropolitan Police. Verre van “oneindig” bleek ook onjuist, want de piek in anti-moslimincidenten viel na het Woolwich-drama al binnen enkele dagen terug tot voor die tijd. Als er al sprake was van een “gevoel van endemische angst” in moslimkringen, dan was deze deels gecreëerd door Fyaz Mugham zelf.

Reactie

De heer Mughal, was, zoals u kunt begrijpen, niet erg gecharmeerd toen dit alles werd gepubliceerd. In een typisch overdonderende campagne kreeg hij zijn supporters zo ver om open emails te sturen naar de Telegraph, waarin ze ons beschuldigden van een gedrag “dat beter paste in de 30er jaren van het toenmalige Duitsland” en hij zette de mensen ertoe aan om ons, die beter hadden moeten weten, bij diverse gelegenheden aan lichtende voorbeelden bloot te stellen. Uiteindelijk leidde dat tot een 10 maanden durend, 127 pagina’s beslaand verslag voor de Press Complaints Commissie, bolstaand van dezelfde verkeerde voorstellingen en getier die zijn eerdere mediaoptredens kenmerkte. Opeens vroeg hij om de klacht in te trekken, alleen om deze verscheidene maanden later weer te reactiveren. Dit is blijkbaar toegestaan….

Bevindingen

Verleden week is hij op alle punten omvangrijk verslagen: “PCC oordeelde dat ons krantenbericht waarin we beweerden dat Mughal het bestaan van anti-moslim aanvallen schromelijk had overdreven, dat zijn subsidie niet was verlengd en dat DCLG autoriteiten hun bezorgdheid hadden uit gesproken over zijn methoden “niet inaccuraat” waren. Misschien had geholpen dat we konden aangeven dat op de dag waarop wij de eerste stukken indienden Mughal zelf aan de BBC had aangegeven dat het aantal fysieke aanvallen in feite zeer klein was, dat hij binnen twee maanden zijn eigen schatting van het aantal islamofobische incidenten na de Liee Rigby moord stilletjes had teruggebracht van 193 in de eerste vijf dagen tot meer dan 120 in de eerste week en dat DCLG op zijn voorstel een onafhankelijk onderzoek had gevraagd van zijn gegevens. Verscheidene politieagenten en DCLG-officials vroegen Mughal om zijn zaak tegen ons te ondersteunen met bewijzen. Hij zag op verdachte wijze daarvan af. Mughal schijnt te veel tijd te besteden aan kinderachtige gevechten. Zoals we berichtten heeft hij gedreigd mensen te vervolgen die hem op Twitter bekritiseren. Misschien moet hij terugkeren tot de basis. Ofschoon anti-moslimsentimenten  in Engeland bestaan, schijnen ze te verminderen, in ieder geval niet te vergroten, maar er zijn en blijft, zoals mijn artikel duidelijk maakt, werkelijke en belangrijke anti-moslimhaat in ons land en dat is beschamend.

Niet-moslims

Screenshot_40

Andrew Gilligan

Hoe staat het eigenlijk met de niet-moslims? De ongelovigen, de honden of de varkens? Ik krijg de indruk dat de moslims zich weer in de slachtofferrol plaatsen. Het zou eens goed zijn om te onderzoeken hoe de Nederlander denkt over de vele aanslagen in de wereld, waarbij niemand wordt ontzien. De vrouwen die scrupuleus tot seksslavin worden gebombardeerd. De vele onthoofdingen. De bedreigingen langs de weg, het spugen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Roept de islamgemeenschap dit soort dingen niet over zichzelf af? Natuurlijk is het een kleine groep idioten, maar helaas, ik las het hier al eerder, het zijn de kleine groepen die gemeenschappen dirigeren, we hebben de voorbeelden voor ons. De meerderheid van de mensen zwijgt…

Door:
Harry la Croix
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op Anti-moslimaanvallen bijna altijd overdreven of niet bestaand!

 1. vanhetgoor zegt:

  Het gebruikelijke stramien, moslims worden aangesproken op hun verachtelijke gedrag en direct daarna komt de propaganda-machine op gang. In Engeland dus een door de Britse staat betaalde propaganda-machine. Alles blijft zoals het daarvoor was, de moslims gaan zich nog steeds te buiten aan hun verachtelijke gedrag. Misschien moet er eens duidelijker gesproken worden met moslims om nog duidelijker te zijn dat dit soort gedrag niet meer wordt geaccepteerd.

  Like

  • Avander zegt:

   In de roos vanhetgoor, en vervang Engeland en de Britse staat maar gewoon door West Europa. Ik vrees dat er nog tientallen meerdere aanslagen op ons moeten worden gepleegd alvorens de toon misschien gaat veranderen. Let wel, de toon, niet de houding en de aanpak. Waar zijn de autoriteiten bang voor?

   Like

 2. tjonge zegt:

  “het zijn de kleine groepen die gemeenschappen dirigeren, we hebben de voorbeelden voor ons. De meerderheid van de mensen zwijg”

  bij deze opmerking past een prachtige video van brigitte gabriel die het haarfijn weet uit te leggen.

  Like

 3. kraftavilqa zegt:

  Ach ja, die goeie ouwe islamofobie-leugen. “Minder, minder, minder” wordt gezien als haatzaaien jegens moslims alsof mijnheer Wilders daar zijn tijd en moeite aan zou verspillen. Keer op keer blijkt dat moslims totaal geen hulp nodig hebben om zich gehaat te maken. Wederom blijkt antimoslim-geweld hoe terecht dat ook zou zijn niet te bestaan, dus om de slachtofferrrol te bestendigen moeten de incidenten verzonnen worden waren de incidenten van geweld door moslims tegen mensen maar net zo imaginair. Is liegen niet een van de vijf pijlers van de pislam ( 1- moorden, 2- verkrachten, 3- plunderen, 4- vroomheid, 5- liegen)?

  Like

 4. Doornroosje zegt:

  De moslim vindt zichzelf altijd “het slachtoffer” . Die rol levert veel op. Een dwaas die daar nog intrapt.

  Like

 5. Tempelier zegt:

  Dit stuk geeft perfect aan , dat voor framen en beeldvorming gerust de feiten mag verdraaien, wel lastig als dat naar buiten komt met andere feiten.

  Like

 6. Jan Van zegt:

  Her en der berichten dat enkele kranten zo “moedig” zijn de laatste Hebdo cartoon af te drukken.
  Ik vind het NIET moedig, om een cartoon af te drukken die dit tuig in de kaart speelt en gelijk geeft!
  Laten ze liever de reeks drukken die die idioten écht beledigend vinden:
  Mo met bomgordel, Mo met bom in Tulband, etc….
  Dán pas heb je lef!!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Stel, STEL dat de moslim in het westen zó ernstig wordt bedreigd en aangevallen -DAT IS NATUURLIJK NIET ZO- waarom vertrekt hij dan niet naar zijn eigen heerlijk vertrouwde leefgebied, de woestijn?
  Kan-ie de hele dag met z’n kont omhoog gaan liggen op z’n bidkleedje in het warme zachte zand.
  waarom gaat-ie daar geen orde op zaken stellen?
  Wat doet-ie eigenlijk nog hier, de ‘arme zielige weerloze stakker’?

  De ‘arme stakker’ doet er anders wel ALLES aan om zich hier gehaat te maken.

  @ Sjaak 7 januari 2015 om 22:40
  Het door u geplaatste filmpje toont nogmaals aan dat de moslim geen gevoel en geen geweten heeft. Het is nog een wonder dat die agent niet even snel is onthoofd voor de zekerheid.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Wat ons door de POLITIEKE ELITE als ZEGEN (MOSLIMIMMIGRATIE) is verkocht, blijkt een VLOEK te zijn voor ONS geboren Nederlanders/Europeanen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s