Duizenden scanderen “je suis CHARLIE” op Place de la République in Parijs

Screenshot_27

Op de Place de la République, in hartje Parijs, zijn deze avond duizenden mensen samengekomen om hulde te brengen aan de slachtoffers van de aanslag op de redactielokalen van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. Via sociale media werd iedereen opgeroepen zich aan te sluiten om steun uit te spreken aan de slachtoffers en hun familieleden.

Velen hebben een zwarte sticker bij zich met daarop de slogan “je suis CHARLIE”, de noemer waaronder ook massaal steun wordt betuigd op de sociale netwerksites.  Die leuze wordt ook luid gescandeerd op het plein.

“Het is dramatisch dat deze mensen worden vermoord. Morgen kunnen de mensen niet meer praten. We moeten met duizenden op straat komen”, aldus Béatrice, een manifestante van in de 50, met de laatste editie van Charlie Hebdo in haar handen. “De persvrijheid heeft geen prijs”, stond op een ander bord te lezen.

Lees verder>>>
DeMorgen.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Persvrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

10 reacties op Duizenden scanderen “je suis CHARLIE” op Place de la République in Parijs

 1. Driek zegt:

  Wat zijn het toch schijnheilige rotzakken. Voor vandaag heb ik genoeg islam gehad.

  Ik lees zojuist op PowNed:

  De aanslag in Parijs op de redactie van het blad Charlie Hebdo is veroordeeld door twee Turkse ministers. Ze riepen tegelijkertijd op de islamofobie in Europa aan te pakken.
  “We zijn, ongeacht de reden of het doelwit, tegen alle vormen van terreur”, zei minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken). Volgens hem wakkeren terrorisme en aversie jegens moslims elkaar aan, schrijft dagblad Hürriyet.

  “De geloofsvrijheid van mensen moet gerespecteerd worden”, aldus Çavuşoğlu. “Men dient dit niet te ridiculiseren of verachten.” Het is volgens hem onjuist de islam met terreur te associëren want “het is een religie van vrede”.

  De terreurdaad, waarbij twaalf doden vielen, werd ook veroordeeld door minister Ömer Çelik (Cultuur). Hij merkte verder op dat door de cartoons van Charlie Hebdo “moslims ook gekwetst waren”, maar dat de daders waarschijnlijk niet uit islamitische hoek komen. “Ik denk dat er een ander motief achter deze aanslag schuilt.”

  Like

 2. Rudi zegt:

  Misschien kunnen we 7 januari uitroepen tot Internationale Teken-Mohammed-dag?
  Gewoon om de rotzakken te tonen dat we niet bang zijn…

  (In navolging van de tweet ‘Hun wapens tegen de onze’)

  Like

 3. Geronimo zegt:

  Kijk eens wat een zekere Omar Franky Touré Ngongo schrijft op facebook:

  Neem een kijkje op zijn facebookprofiel voor de reacties. Evenwel is de pagina ineens niet meer beschikbaar.
  Geplukt op: http://www.golfbrekers.be (titel: Hallo spionnencentrum?)

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Heel mooi! Maar het zou me nog liever geweest zijn als al die mensen nu eens massaal “Au bas à l’ islam” (“Weg met de islam”) waren gaan roepen.
  Wanneer gaat dàt nou eens spontaan opwellen…….?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 20.11. uur, op 07/01. Precies Theresa, de ISLAM dient te verdwijnen! Juist de islam roept op tot het doden van mensen, en het veroveren van de wereld! De enige optie om de islam te stoppen- buiten het verwijderen van de islam uit Europa-, is dat de moslims eruit stappen!

   Like

  • asaman zegt:

   Dacht er net zo over. Morgen stemmen ze weer voor meer immigranten en linkse partijen

   Like

 5. Jelle R zegt:

  Ik had het gezien op het nieuws en was naarstig op zoek naar eventueel moslims die hun medeleven kwamen betuigen, maar ik vond geen enkele volgeling van de ‘religie van de vrede’ …….

  Like

 6. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv OOK ‘MORGEN 1000’en vr UITZETTING MUSLEMS op Place de la République in Parijs? http://wp.me/p1O7aM-kBv via @wordpressdotcom

  Like

 7. Republikein zegt:

  Allemaal goede reacties, niks toe te voegen.
  Nou, 1x dan!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Zelfs moslims doen hier aan mee.Weten de kafirs in Parijs niet dat ze waarschijnlijk met hun toekomstige hals afsnijder protesteren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s