Toenemende internationale kritiek op Palestijnse unilaterale stappen

Screenshot_17

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Kerry, en de “Palestijnse president” Abbas

(Door: Yochanan Visser)

De Palestijnse Autoriteit lijkt niet van plan om terug te komen op de beslissing om Israël voor oorlogsmisdaden aan te klagen bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag.

Kort nadat de VN Veiligheidsraad vorige week een resolutie afwees over erkenning van een Palestijnse staat en een vastgesteld tijdstip voor Israëlische terugtrekking van de “Westelijke Jordaanoever”, tekende PA-president Mahmoud Abbas 20 internationale verdragen waaronder het Statuut van Rome. Door de ondertekening van het statuut wordt PA-lidmaatschap van het ICC in principe mogelijk.

De Israëlische reactie liet niet lang op zich wachten. De regering in Jeruzalem besloot om de overdracht van belastinggelden zoals BTW (VAT) aan de Palestijnse Autoriteit te bevriezen. Ook maakte Shurat HaDin, een Israëlische organisatie die zich heeft gespecialiseerd in internationaal recht en Palestijnse (oorlog)misdaden, bekend dat men aanklachten bij het ICC had gedeponeerd tegen drie PA-officials. Deze actie was duidelijk gecoördineerd met de Israëlische regering.

Lees verder>>>
(h/t Katan)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, Moslims. Bookmark de permalink .

4 reacties op Toenemende internationale kritiek op Palestijnse unilaterale stappen

 1. Jan zegt:

  Maar nu kunnen die arme mensen niet meer rondkomen. Dit is een schending van de rechten van de mens. Is democide. Aldus Harry Hamas:
  Palestina omarmt Strafhof http://harryvanbommel.sp.nl/weblog/2015/01/05/palestina-omarmt-strafhof/
  Maar lijpe Harry is dan ook de weg een beetje kwijt en begrijpt niet dat de spies ook omgedraaid kan worden en dan dan trekken zich donkere wolken samen boven de PA-hemel

  Like

 2. Jan zegt:

  Mazen: “Wie land aan Joden verkoopt krijgt van mij levenslang en dwangarbeid”

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Reaktion auf Israels FinanzblockadePLO beendet Sicherheitskooperation

  Weiterer Rückschlag im Verhältnis zwischen Israel und den Palästinensern: Der PLO-Zentralrat kündigt die Sicherheitspartnerschaft auf. Setzt die Autonomiebehörde den Beschluss um, käme das ihrer weitgehenden Selbstauflösung gleich.

  http://www.n-tv.de/politik/PLO-beendet-Sicherheitskooperation-article14644476.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s