Angst, hypocrisie en extreme moslims

Screenshot_74

(Door: BeWiseman)

Een verschrikkelijke aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, gevolgd door vele hypocriete uitspraken en antwoorden van vele mensen. Als strijders voor het vrije woord tijdens hun leven pittige uitspraken doen, worden ze door veel mensen verketterd en bestempeld als extreemrechts of racistisch, maar als deze mensen omkomen door geweld, dan opeens gaat iedereen achter ze staan. We zagen het bij Van Gogh, bij Fortuyn en nu bij Charlie Hebdo.

De Franse regering noemde de makers van het blad na de aanslag helden van het vrije woord. Maar dezelfde regering heeft enkele jaren geleden wel gekeken naar de mogelijkheid om de Mohammed-cartoons tegen te houden, dus tot zover het vrije woord!

Op tv ook vele mensen, waaronder cabaretiers, cartoonisten en columnisten, die zeiden dat we vooral niet bang moesten worden en vooral door moesten gaan met humor en spot, en ook de islam moest op de hak genomen kunnen worden. Wat echter wel opvallend is, is dat het voornamelijk extreme moslims zijn die humorloos zijn en meteen dreigen met/of overgaan tot geweld. Maar het is ook opvallend dat velen dat niet op die manier zeggen. Er wordt heel vaak gezegd “er is een bepaalde groep” die hier niet mee kan omgaan, het schijnt te eng te zijn om het beestje bij de naam te noemen.

Ik houd van pittige cabaretiers en columnisten, maar als ze wel scherpe humor hebben over christenen, joden, katholieken, homo’s etc., maar met meel in de bek praten als het over moslims gaat, dan is het wel een hele selectieve stoerheid.

Ook de vele demonstraties en bijeenkomsten na de aanslag zijn mooi om te zien. Volgens politici laat dat zien dat mensen niet bang zijn en dat de democratie zal overwinnen. Volgens mij laat het juist zien dat mensen bang en ontredderd zijn. Eigenlijk zou iedereen een spotprent omhoog moeten houden van Kurt Westergaard of zo iemand. Want met een pen omhoog staan en verwijzen naar mensen die wel lef hadden, is een mooi gebaar, maar zegt weinig over de angst en de weerbaarheid van onze democratie.

Door:
BeWiseman
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Angst, hypocrisie en extreme moslims

 1. Scarlatti Bombatti zegt:

  ik heb net de wereld draait door en het journaal gezien en wat mij is ‘bijgebleven’ ervan is dat het weer ‘gedownplayed’ wordt,
  alleen die Matthijs zei uiteindelijk, dat ie ‘iets vlugger dan gewoonlijk, wat natuurlijk nèrgens op sloeg, naar huis fietste…’
  en dan zie je die medelijdende begrijpende lachjes en dat zit daar allemaal maar weer in wezen ‘de moslems’ te begrijpen…
  krijg ik ook nog gauw die Jinek te zien die zegt wie er die avond komen tofik bibi en nog zo een paarr en wààrom de moslems toch zo boos zijn…
  er is dus NIETS veranderd, niet na Pim Fortuyn, niet na Theo v Gogh,
  de brutaliteit werd zelfs vertoond door te zeggen dat ‘er toen gezegd werd dat er toen de tendens was dat hij dat aan zich zelf te danken had uiteindelijk’
  en dan die franse moslima die effe denkt in t t geniep te kunnen zeggen dat ‘bij Charlie Hebdo wel over de grenzen vh toelaatbarre was gegaan en dat hij het aan zichzelf te wijten had maar ik keur het niet goed maar hij is te vèr gegaan, voilà’
  en dat was het dan weer eens!! Of zie ik het verkeerd?

  ik weet gewoon niet goed wàt ik voel, een soort leegte, teleurstelling, ik weet niet eens hoe ik over de vermoorden moet denken, ben de hele tijd ‘drùk’ met het onder de aandacht brengen en ik heb t gevoel alsof t er in wezen eigenlijk niet eens toe doet, niet meer toe doet… dit blijft toch ‘gewoon’ doorgaan, 10 jaar is er al verstreken, is t verbeterd? NEE… kunnen we dus verwachten dat het over 10 jaar ook niet verbeterd is? JA…

  Like

  • Driek zegt:

   Scarlatti Bombatti zegt: …..dit blijft toch ‘gewoon’ doorgaan, 10 jaar is er al verstreken, is t verbeterd? NEE… kunnen we dus verwachten dat het over 10 jaar ook niet verbeterd is? JA…

   Ja, Scarlatti Bombatti, dit blijft gewoon doorgaan, de kruitdampen zijn nog niet vervlogen of ze beginnen het alweer te vergoelijken. En over tien jaar is het alleen maar erger geworden. Islam is moet gewoon worden verboden. Dat is de enige oplossing. Een andere is er echt niet.

   Like

 2. catharina zegt:

  Nadat Theo van Gogh hier vermoord was, sneuvelde als eerste de vrijheid van meningsuiting in Holland!! Waar de Gutmensch bij uitstek zijn habitat heeftKijk hoe het volk en die plechtig ingehouden sprekende “politici” ineens “wakker” geworden zijn maar niet wensen te spreken over hoe de cartoonist Gregorius Nekschot op last van slijmjurk Hirsch Ballin van zijn bed werd gelicht. Kijk hoe verontwaardigd het volk nu is maar voor Mekschot kwam niemand op de been en ook niet toen Hirsi Ali NL werd uitgejaagd. Om over de demonisering van Wilders, die al jaren alleen de realiteit tracht te benoemen, maar niet te spreken. NL is een land van lafaards met een serene glimlach op de tronie!

  Like

 3. Jaan zegt:

  Dit artikel slaat de spijker precies op de kop. Degenen die eerst probeerden om bij Gregorius Nekschot zijn naam bekend te maken en degenen die publicaties van Charlie Hebdo wilden verbieden staan nu vooraan met hun grote mond. En wat zijn ze verontwaardigd en tonen ze hun moed: Ze steken zelfs een tekening met een potlood in de lucht. Als het niet zo ernstig was dat deze landverraders de lakens uitdelen zou je er om moeten lachen.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Elke islamist is een potentiele terrorist. Uiteraard heeft het allemaal niets met de islam te maken, klopt natuurlijk, ook allah heeft met de islam niets te maken, en de holocaust heeft ook niets met nazisme te maken.

  Like

 5. Breget. zegt:

  De islam is de grote opruimer van alles wat menselijke waarden heeft.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ze hebben niet geluisterd naar Hans Janmaat, niet naar Pim Fortuyn en nu ook niet naar Geert Wilders. Dat is wat er schort in Nederland!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  “Wat echter wel opvallend is, is dat het voornamelijk extreme moslims zijn die humorloos zijn”

  Alleen achterlijken hebben geen gevoel voor humor en kennen geen zelfspot.
  Nooit kunnen lachen en altijd destructief bezig zijn; dát is de ware moslim!

  Like

 8. Roni zegt:

  Wow Breget,

  De spijker op zijn kop………….helaas maar waar.

  Like

 9. Frans de Wit zegt:

  Ik zie het weer he…. de mensen denken modern te zijn met zulke fratsen en maar te kunnen moorden voor hun overtuiging, hoe het zal moeten om te leven naar hun manier van geloofs- beleving, maar in feite hebben we al zo rond 1600 van wege het geloof zoiets meegemaakt maar dan uit naam van sommige katholieken…. Daar is heel veel jaren later, leergeld uit ontstaan en heeft men leren nadenken, beste mensen. Ook inboorlingen moesten zonodig uitgelachen worden vroeger toen ze ontdekt werden en met allerlei dingen door neus mond, oor en noem maar op liepen. Vonden de beschaafde mensen maar heel raar… Nu jaren later, in deze moderne tijd lopen mensen ook met van alles door lichaamsdelen en dan is het ineens allemaal heel modern. Het zelfde geld voor mensen die vroeger met een Roy Orbison bril op liepen, die werden voor brillen joo… uitgemaakt. Nu loopt de heel moderne mens weer men van die hele opzichtige brillen rond…. De geschiedenis herhaald zich op ieder vlak. Waar eens behoefde aan was voor het lichaam, bij armoe en het lichaam niet toegedient kreeg, dat is nu weer inees zo slecht voor je… Waarom staat er op sommige mensen niet van te voren een houdbaarheidsdatum ??? Zal een hoop gezeur schelen.

  Waarom gebeurd er nu eens iets met deze aftandse moordlustige mensen die dit allemaal doen? De wereld zwijgt en kijk toe..
  Welk recht geven die mensen zich zelf en nog een vraagje hoeveel geloven bestaan er nu eigenlijk op deze wereld, kan me niet herinneren dat ik vroeger ooit van islam heb gehoord heb hoor… Het was ook nooit van belang welk geloof iemand had, Wij werden van huis uit christelijk opgevoed, maar wij vielen daarbij niemand lastig hoor. Dat hoort ook niet. Je moet iedereen respecteren, wie denk je wel niet dat je bent om zo te moorden… Dan zet je je zelf boven de hoogste macht en je bent niet meer als een heel klein vervelend onderdeeltje op deze aarde. Nog veel erger als al die ziektes die er zijn, want daar is u.e. toch de mogelijkheid iets tegen te doen.
  Doe mij een plezier gun je zelf NU gelijk een directe reis dan naar het hier namaals en laat de normale mensen met rust. Er is er echt maar 1 die niet deugd en dat ben jij die een ander vermoord. Jij heb problemen en wij met jou, dus val ons niet langer lastig. SCHANDE !

  Like

 10. Frans de Wit zegt:

  Trouwens deze jongen verwoord het ook goed hoor, is waard om naar te luisteren…. https://www.facebook.com/video.php?v=10153053999108799

  Like

 11. Jan zegt:

  Ik zag Abutaleb in het ‘nieuws’ van zes uur. Pim Fortuyn maakte hij uit voor een gevaarlijke demagoog en gesuggereerd werd dat hij een tweede Hitler was. Zijn eigen idiotie, de islam kan hij natuurlijk niet aanvallen/afvallen en dus was het weer een ‘vreselijke daad’ en was hij ‘geschokt’ (socialisten hebben blijkbaar een tere kinderziel (en kinderkijk op de wereld). Hypocrieten en demagogen zijn het, intens laf. De straat opgaan en demonstreren tegen islamitisch geweld, alsof dat ook maar enig moment effect heeft, de naïviteit ten top. Maar links volk kon zijn eigen ego weer even strelen en masseren en gaat vervolgens over tot de ‘orde van de dag’, met het invullen van aanklachten tegen ‘racist’ Wilders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s