Commentaar: Charlie Hebdo

Screenshot_73

(Door: Martin van Vliet)

Om te beginnen is deze aanslag geen verrassing. De islam radicaliseert wereldwijd in rap tempo. Recent aanslagen in Canada, Australië en nu ook in Frankrijk zijn hiervan slechts een symptoom. Syriëgangers komen terug naar Europa of worden gestuurd om aanslagen te plegen. Op zich geen wonder, immers het Westen wordt gezien als de vijand van de islam en het Westen bombardeert dagelijks de Islamitische Staat. Mede daarom begrijpt een moslim de ophef in Europa niet. De slachting bij Charlie Hebdo is een oorlogsverklaring, schreef Annabel Nanniga op Jalta.nl gisteren en voegt hier aan toe: “Het is de schuld van de islam. Kom mij niet aan met miljoenen vredelievende moslims in Europa,het kan me geen reet schelen dat er ook aardige mensen in groep horen, het is mooi geweest. We hadden het monster hier geen huis moeten bieden. En ja, het is lullig voor mensen die geen bloed aan hun handen hebben, jullie geloof probeert te slopen waar het Vrije Westen voor staat en dat gaat niet lukken.”

Dat laatste weet ik nog niet. Ik moest denken aan een essay van Hans Jansen hierover: “Moslims beschuldigen, namens de islam, het christendom en het Jodendom ervan oorlog tegen de islam te voeren, en dat al eeuwen lang. ‘De joden zijn de ergste vijanden van de gelovigen’, ‘steeds opnieuw kruistochten ter vernietiging van de islam’ – denkt er iemand dat als dat inderdaad het geval was, Mekka en Medina nog steeds zouden bestaan?

Het tegenovergestelde van wat moslims in hysterische moskee-preken wordt wijsgemaakt is het geval. Amerika & bondgenoten zijn uitzonderlijk welwillend jegens het geweld waartoe de islam oproept en reageren steeds beperkt en terughoudend. De islam daarentegen is uit op sociale en politieke totale vernietiging dan wel onderwerping van andersdenkenden. De islam beveelt de moslims ons aan te vallen, maar op zulke aanvallen reageren onze overheden steeds beperkt en proportioneel. Die aanvallen worden bovendien gebagatelliseerd als waren het incidentele toevalligheden.

Projectie is er verantwoordelijk voor dat de islam aan een angsthazencomplex lijdt. Moslims kennen de ambities van de islam. Moslims denken dat wij ten opzichte van de islam dezelfde ambities koesteren. Dat is niet zo. Er is nog een verschil: wij zouden militair-technisch goed in staat zijn zulke ambities te verwezenlijken, maar dat willen we niet. Moslims daarentegen zijn niet in staat hun ambities ten opzichte van het Westen te verwezenlijken – behalve als onze eigen elite hen blijft helpen, zoals nu het geval is.Geenstijl 14-12-2014)

En hier gaat het om. De islam kan slechts zegevieren over het Westen met de medewerking van de politiek correcte elite. Vooralsnog doet men er alles aan om onze beschaving te vernietigen. Fortuyn en Wilders te demoniseren. Orbán, Pegida en FN, allemaal fout, maar Europa economisch en op nationaal niveau vernietigen, dat mag van onze elite. En wat dit betreft is er helaas geen verschil tussen Merkel,J uncker, Rutte of Pechtold. Allemaal meer bezorgd om de islamofobie die door deze aanslagen toe gaat nemen en de electorale winst van Wilders en het FN hierdoor. Voor de gevaren van de islamisering en zelfislamisering is men blind. Wilders ziet spoken en zaait haat is hun zorg.

Het maar te hopen dat door deze aanslag Europa wakker wordt en het gevaar onder ogen gaat zien.

Net zoals Abu Bakr al-Baghdadi zich heeft vergist met het uitroepen van de Islamitische Staat en de onthoofdingen hoop ik dat deze aanslag een grote vergissing was. Al-Bagdhdadi boekte successen op korte termijn en veroverde grote delen van Irak en Syrië in rap tempo, maar na de brute onthoofdingen van twee Amerikaanse journalisten kon zelfs de slappe Obama er niet onderuit om IS te gaan bombarderen, dus deed Europa, en ook Nederland, mee.

Nu is de stemming algemeen. We zijn allemaal Charlie Hebdo. De politici en journalisten die Wilders en Fortuyn demoniseerden, hebben mogelijk de echte vijand gezien. Zij kunnen zich niet bevrijden van het semantisch probleem, een monotheïstisch geloof zoals het Jodendom en het christendom en een gevaarlijk, op expansiegerichte ideologie, die de islam is.

Maar om de echte problemen op te lossen die onze vrije wereld bedreigen, zal het wel moeten, anders gaan we koppie onder tegen deze geradicaliseerde expansionistische ideologie.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Commentaar: Charlie Hebdo

 1. Peter zegt:

  Op NPO 1 wisten ze alweer te vertellen dat er lichtpuntjes zijn en dat het toch wel beter gaat met de integratie van moslims. Zwagerman wist zelfs te vertellen dat de dreiging sinds de moord op Van Gogh minder is geworden, de imams hebben zelfs hun afkeuring over de moorden uitgesproken. Dat die krengen liegen als de pest komt niet bij dat smerige linksvolk op. Direct na het journaal op NPO1 mocht een moslim zijn gal weer over Wilders spuien niet gehinderd door de intervieuwer. Het was zo ontzettend schaamteloos dat ik de TV tijdelijk heb uitgezet. Alles is al weer vergeten, het gaat beter met de integratie en Wilders en Le Pen zijn de schuldige.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Peter: 20.00. uur. O Peter, dat wist ik gisteren al direct hoor. De huichelaars van de omroepen, en de lafbekken van de politiek, likken moslimkonten tot in het oneindige. Dat heeft te maken met het smerige VERDRAG VAN STRAATSBURG!

   Like

 2. beatsme zegt:

  Misschien handig om te lezen.

  Betreft een Sufi sheik uit Marokko, waaruit inmiddels een geaccepteerde politieke partij is gegroeid in Marokko, met een duidelijke islamistische grondslag. Het blijkt een belezen man, en hij zou zo aan kunnen schuiven bij een levendige discussie tussen westerse intellectuelen wat betreft kennis, denk ik. Toch blijkt zijn Jodenhaat bijzonder diep verankerd, iets wat terug is te vinden in bepaalde interpretaties van de Koran:
  http://www.meforum.org/519/islamism-moroccan-style-the-ideas-of-sheikh

  Like

 3. L'esprit de Lois zegt:

  Annabel Nanninga moet haar huiswerk gaan doen, we zijn al 1400 jaar in oorlog met de islam.
  Dus een oorlogsverklaring nu is helemaal overbodig.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Zó is het maar nèt! En wie dat na de laatste gebeurtenissen nog blijft ontkennen, is bij deze betrapt op opzettelijk wegkijken!

  Like

 5. Berthe zegt:

  Walgelijk om in een ‘speciale uitzending’ van de NPO rond 18 uur naar Elforkani te moeten luisteren die om moskeebescherming zeurt….. Schandalig op een rouwdag als deze!! Hoe durven ze bij de NPO.

  NEE, geen moskeebescherming.
  WEL: uitbreiding politie (geen getreuzel met allehande vrijwilligers…)
  Uitbreiding militaire apparaat.
  Afschaffen artikel 23 (vrijheid van onderwijs).
  Grenzen dicht.
  Bij criminaliteit Nederlands paspoort afpakken (bij dubbel paspoort).
  Stop positieve discriminatie van allochtonen op elk gebied.
  Immigratie helemaal stopzetten.
  Stop ontwikkelingshulp.
  Uit de EU.
  WAUW als dat eens allemaal zou gebeuren in 2015……….

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Beruchte rijschoolhouder los op aanslagen

  De omstreden rijschoolhouder Sait Cinar vindt dat de slachtoffers zelf om de terreuraanval hebben gevraagd. “Dan moeten ze maar geen cartoons maken over onze profeet,” zegt hij in een videoboodschap.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Hier de gore lul !

   Like

   • Driek zegt:

    Inderdaad, Sjaak, die gore lul, hij steekt gewoon z’n middelvinger tegen ons op. Net als de rest van onze bewindslieden. Ze strooien woestijnzand in onze ogen.

    Als ik lees, op de site van De Telegraaf, dat Rutte tegen 8000 mensen op de Dam in Amsterdam zegt: ‘handen af van onze vrijheid’, dan word ik helemaal onpasselijk.

    En verder zegt deze leugenachtige figuur voor 8000 demonstranten op de Dam in Amsterdam: “We zijn één in onze afschuw, één in onze woede, en één in onze absolute overtuiging, We laten ons niet regeren door angst. We laten onze vrijheid niet van ons afpakken. We zeggen met duizenden tegelijk: handen af van onze vrijheid!”

    Walgelijk. Hoe krijgt de man het uit z’n strot. Die vrijheid is ons allang ontnomen. En toch zijn er weer een hoop mensen die er intrappen. In dat gelul in de ruimte.

    Like

 7. treintrien zegt:

  Ik vind het een prachtig stuk, maar ik deel je hoop niet.
  Dit zijn de gutmenschelijke ballonbreintjes morgen, ach, vooruit, volgende week alweer vergeten. En dan zijn wij gewoon weer racisten en nazi’s. Dus.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  De hele politieke-elite, socialisten/roden, christen-democraten, en liberalen, hebben de MOSLIMINVASIE mogelijk gemaakt. DAT IS DE WAARHEID! En daarom haten deze partijen, Wilders en andere critici van de islam! ZIJ, de vuile smerige politici, hebben het BLOED van CHARLIE HEBDO aan hun handen! En dan staat de “zak hooi RUTTE”, te blaten dat het: NIETS MET DE ISLAM TE MAKEN HEEFT!

  Like

 9. U.G. Kempenaer zegt:

  Ik vraag me af of de gehersenspoelde, jarenlang geïndoctrineerde zombies van de linkse kerk überhaupt wakker geschud kunnen worden…

  Like

 10. Jaantje zegt:

  Ben het eens met de strekking van dit artikel met nadruk op de vet gedrukte letters in het midden.
  Ze kunnen niet winnen zonder de hulp van onze regeerders en regenten.
  Eerst het zooitje wat zetelt weg en berechten.

  Like

 11. Baksteen zegt:

  Annabel hulde, het mes in het varken!!

  Like

 12. Baksteen zegt:

  Het scherm staat al de hele avond op zwart, Vivaldi op vinyl draait, een goede therapie.

  Like

 13. Roni zegt:

  Mensen, alsjeblieft,
  Dit voorval van gisteren in Parijs waardoor wij nog enigszins geschokt zijn gaat veel dieper.
  Wij krijgen nu te horen dat dit door de huidige Salafisten en hun aanhang komt, wij het volk moeten immers weer gehersenspoeld worden, maar dit gaat veel dieper.
  15 Jaar geleden was er nog geen 9/11, geen Irak, geen Syrie, enz en dus nog geen Salafisten.
  Maar er stond toen al wel in de Nederlandse krant dat er moskeeen waren die dienden als wapenopslagplaatsen.
  Van die betrokken moskeeen waren niet de gelovigen de boosdoeners maar de besturen.
  Tja, geld maakt vies he.
  Jezushu Akbar.
  Fijne avond.

  Like

 14. joke zegt:

  HALLO IK LAS BIJ DE JOOP DAT WILDERS SAMEN SPANT SAMEN MARIE LEPENE MET DIE TERROSTISTEN OOK GOEDEMORGEN JOKE

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s