PEGIDA: Het 19-punten-programma

Screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

 1. PEGIDA is VOOR het opnemen van oorlogsvluchtelingen of politiek of religieus vervolgden. Dat is een mensenplicht!
 2. PEGIDA is VOOR het opnemen van het recht op en de plicht tot integratie in de grondwet van de Bondsrepubliek Duitsland (tot nu toe is daar alleen een recht op asiel in verankerd!)
 3. PEGIDA is VOOR een decentrale onderbrenging van oorlogsvluchtelingen en vervolgden in plaats van in deels mensonterende tehuizen!
 4. PEGIDA is VOOR een Europese verdeelsleutel voor vluchtelingen en een rechtvaardige verdeling op de schouders van alle EU-lidstaten! (een centraal registratiepunt voor vluchtelingen, die daarna – net zoals de Duitse, Königsteiner verdeelsleutel – de vluchtelingen over de EU-lidstaten verdeelt)
 5. PEGIA is VOOR een daling van de verzorgingssleutel voor asielzoekers (aantal vluchtelingen per maatschappelijk werker/verzorger – op dit moment ca. 200:1, in feite geen verzorging van de deels getraumatiseerde mensen)

6. PEGIDA is VOOR een asielprocedure zoals het Nederlandse of Zwitserse model en, totdat dit ingevoerd wordt, VOOR een verhoging van de middelen van het BAMF (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) om de duur en verwerking van de asielprocedure belangrijk te verminderen en een snellere integratie mogelijk te maken!
7. PEGIA is VOOR de verhoging van de middelen voor de politie en TEGEN een personeelsvermindering bij diezelfde politie!
8. PEGIDA is VOOR de uitputting en uitvoering van de geldende wetten betreffende het thema asiel en uitzetting!
9. PEGIDA is VOOR een zero-tolerance-politiek tegenover crimineel geworden asielzoekers en migranten!
10. PEGIDA is VOOR het verzet tegen een vrouwen-vijandige, politieke ideologie die de nadruk legt op geweld, maar niet tegen hier wonende, zich integrerende moslims!
11. PEGIDA is VOOR een immigratie naar het voorbeeld van Zwitserland, Australië, Canada of Zuid-Afrika!
12. PEGIDA is VOOR seksuele zelfbeschikking!
13. PEGIDA is VOOR het behoud en de bescherming van onze christelijk-joods vormgegeven cultuur van het Avondland!
14. PEGIDA is VOOR de invoering van referenda naar het voorbeeld van Zwitserland!
15. PEGIDA is TEGEN wapenleveranties aan grondwetvijandige, verboden organisaties zoals de PKK
16. PEGIDA is TEGEN het toestaan van parallelsamenlevingen/parallelrechtbanken in ons midden, zoals sharia-rechtbanken, sharia-politie, scheidsmannen enz.
17. PEGIDA is TEGEN de waanzinnige “gender mainstreaming”, de bijna dwangmatige, politiek correcte sekse-neutralisering van onze taal!
18. PEGIDA is TEGEN religieus of politiek gemotiveerd radicalisme!
19. PEGIDA is TEGEN haatpredikers, om het even van welke religie!

Bron:
www.i-finger.de/pegida-positionspapier.pdf
www.facebook.com/pages/PEGIDA

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

9 reacties op PEGIDA: Het 19-punten-programma

 1. vanhetgoor zegt:

  Ik kan mij deels wel vinden in deze punten, echter ik mis enige zaken. De strijd tegen het fascisme zou met name genoemd mogen worden. De strijd tegen de islam is iets dat daar uit voortvloeid, dat dit niet in de lijst met punten staat is werkelijk een misser.

  Like

 2. Ad zegt:

  Ra ra hoe is het mogelijk dat merkel en 79 maatjes hiertegen waarschuwen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Hier kan men toch niet werkelijk TEGEN zijn. Ik vind al de 19 punten, zeer REDELIJK. Er staat in mijn optiek NIETS in wat tegen de MENSELIJKHEID ingaat. Zelf zou ik veel strenger zijn dan deze 19 punten. Dus ik sta VOLLEDIG ACHTER PEGIDA!

  Like

 4. U.G. Kempenaer zegt:

  Ik ben niet erg onder de indruk van dit 19-punten lijstje. Ze moeten zich concentreren op de kern, de strijd tegen de kwaadaardige islamitische overname van Europa.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Met alle respect voor pegida:

  Het gedoe met die ‘vluchtelingen’ bevalt me niet zo; niet zolang de eigen bevolking alsmaar moet ‘bezuinigen’…
  Je kunt de hele wereld niet op je nek nemen terwijl het eigen volk steeds meer moet inleveren.
  Dat nooit stoppende opnemen van ‘vluchtelingen’ is alleen al qua logistiek niet mogelijk; dit land is al overvol ZONDER ‘vluchtelingen’!

  “PEGIDA is VOOR een decentrale onderbrenging van oorlogsvluchtelingen en vervolgden in plaats van in deels mensonterende tehuizen!”

  En de bejaarden hier dan, die de hele dag in een vuile luier zitten/liggen? Ik vind het belangrijker dat onze bejaarden verlost worden uit ‘mensonterende’ situaties dan ‘vluchtelingen’.
  Sorry als u het niet met me eens bent, maar je moet prioriteiten stellen; er is al veel te lang veel te veel rekening gehouden met ‘vluchtelingen’; er komt geen eind aan!

  Het wordt tijd dat de getraumatiseerde eigen bevolking eens wordt geholpen…

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Tistochwat: 20.55. uur. Beste Tistochwat, in mijn reactie om 17.49. uur, gaf ik al aan dat ik STRENGER zou zijn dan de 19 punten op zich. Daaruit volgt naar mijn mening, dat de PEGIDA zeer gematigd is terzake haar eisen. Des te gemener is dus de aanval van FERKEL MERKEL cum suis op PEGIDA! Ik blijf er sympathie voor hebben!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Natuurlijk beste Tom, is het beter dan niets, maar ik betreur het dat er ‘softe’ anti-islam bewegingen nodig zijn omdat anders de ‘gevestigde orde’, de bewindvoerders, nóg harder gaan tegenwerken en hun rooie volgelingen dan nóg meer gaan haatzaaien tegen dergelijke bewegingen.
    Maar als ik het voor het zeggen had, zou ik HELEMAAL af willen van ‘asielzoekers’; iedereen moet het maar zien te rooien in het thuisland; dat moesten onze ouders en grootouders ook. Dan stoppen ze maar eens een keer met hun misselijk makende oorlogen!
    Je kunt een euro (ik walg nog steeds van die euro) nl. maar één keer uitgeven: Of voor de ‘asielzoeker’ OF voor de (bejaarde) Nederlander.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s