TELEGRAAF – Hoofdredactioneel commentaar: Vrijheid

Screenshot_66

De afschuwelijke aanslag op de redactie van het Franse weekblad Charlie Hebdo heeft de jihad nog dichterbij gebracht. Journalisten en cartoonisten zijn afgeslacht omdat zij gebruik maakten van hun recht op vrijheid van meningsuiting. Een inktzwarte dag voor de democratie.

Het weekblad hield zich bezig met satire, maakte de profeet Mohammed belachelijk en zocht daarbij nadrukkelijk de grenzen op. Maar ook dat hoort bij een vrije westerse samenleving. De moordenaars denken het blad om zeep te hebben geholpen. Alsof satire en vrijheid van expressie met moord en doodslag kunnen worden uitgeroeid. Dat zal nooit en te nimmer gebeuren!

Het bloedbad in Parijs is de zoveelste aanval op de democratie. Al sinds 9/11 zijn moslimterroristen op de meest weerzinwekkende wijze bezig om onze manier van leven aan te vallen. Omdat zij niet tegen vrijheid kunnen. Omdat zij verblind zijn door godsdienstwaanzin en pure haat.

Europa is eerder in het hart getroffen door de aanslagen in Madrid en Londen. Nederland werd diep geraakt door de moord op Theo van Gogh. De vrijheid die wij in het Westen kennen, vormt telkens weer het doelwit, maar zal nooit vernietigd kunnen worden.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Islamisering, mainstream-media, Persvrijheid, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen. Bookmark de permalink .

33 reacties op TELEGRAAF – Hoofdredactioneel commentaar: Vrijheid

 1. N.F. van Kleef zegt:

  Volgens Sjuul Paradijs van de Telegraaf is het geen moslim of islam probleem, maar een terroristen probleem. Wat een wegkijker en lafaard.

  Like

  • Cathja zegt:

   Er wordt wel degelijk gesproken van ‘moslimterroristen’. U heeft het artikel niet goed gelezen!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Behalve die meneer Paradijs hoor je al vanaf ,t moment van die laffe daad allerlei politici hun “zorgen” uitten. Bij velen van hen krijg ik een naaar gevoel van “on”oprechtheid. !
   Maar ze moeten nu wel mee.
   Ik hoor net op radio dat marine le Pen niet is uitgenodigd voor de protest mars a.s zaterdag in Parijs….
   Eerder gaf ze deze verklaring af:::::::::::::
   /////////////////
   MARINE LE PEN..EIST. een referendum over de doodstraf.
   Marine le Pen heeft de controverse hierover nieuw leven ingeblazen door vanochtend op T.V-station France 2 een referendum over de doodstraf te eisen.
   De voorzitter van Front Nationaal, die erg gechockeerd is door de fusillade op het hoofdkantoor van Charlie-Hebdo, die woensdag 12 mensen, het leven heeft gekost aan, is van mening dat het noodzakelijk is om de politieke consensus over de doodstraf open te breken.

   ZIJ HEBBEN FRANKRIJK DE OORLOG VERKLAARD.
   Ik zou de Fransen een referendum aan willen bieden over de doodstraf aldus Marine op TV-France 2.
   Op persoonlijke titel denk ik dat deze mogelijk er moet zijnZe heeft geen angst om controverse op te wekken en beschuldigt de radicale moslims ervan Frankrijk de oorlog te hebben verklaard.
   Ze hamert op de noodzaak om maatregelen te nemen tegen deze dreiging, deze niet kleineren in ontkenning of huichelachtigheid.
   Ze zei bovendien dat ze verwacht dat vice-premier Manuel Valls haar ook uitnodigt om aan de “Republikeinse Mars” deel te nemen, die waarschijnlijk aanstaande zaterdag zal worden gehouden.

   Like

   • sylvia groot zegt:

    Ach, toen Pim was vermoord, zaten die politeke linkse fascistische huichelaars ook voor in de kerk met hun uitgestreken smoelwerken.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ N.F. van Kleef: 16.30. uur. Dat zegt genoeg. Tussen 1940 en 1945 was “de Telegraaf”, ook volkomen fout! Ze hebben NIETS geleerd!

   Like

  • reageerbuis zegt:

   Heb het ook gehoord. Na het lezen van dit stuk begon ik te twijfelen aan mijn gehoor, maar nee hij heeft het echt zo gezegd.

   Like

 2. tjonge zegt:

  zijn zionisten verkleed allemaal als joodse acteurs….

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Zo, Zo, ze blaten niet slecht! Het is echter een feit, dat de zogeheten koninklijke familie die zij zo verafgoden, dikke vriendjes is met de slavendrijvers-vorsten-families uit de meeste landen van herkomst van die terroristen!
  Dus…..eerste dààr maar eens kritischer naar kijken, Televaag tot zolang kan ik dit verontwaardigde geblèr juist van jou niet erg serieus nemen!
  EN eerst eens definitief toegeven, dat Geert gelijk heeft, natuurlijk, dat spreekt!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Theresa Geissler 8 januari 2015 om 16:43

   Inderdaad, het ‘koningshuis’ is dik bevriend met de schatrijke olieboeren uit het midden oosten en dat is niet te verteren. Het is gewoon onverdraaglijk!
   Hoe kúnnen die lui ons dat aandoen!!!
   Maar ja: geld dat stom is, maakt recht wat krom is…

   Like

  • Harry zegt:

   Inderdaad Theresa , ondanks álles zullen ze het niet uit hun bek kunnen krijgen dat Wilders gewoon gelijk heeft , al worden er nóg 15 aanslagen gepleegd deze maand .
   Het ligt niet aan de moslims en zeker niet aan de islam !
   Nee gewone terreur , dát is het .
   Was de telegraaf in de oorlog al fout , nu is het wéér zo ver !
   Lafheid , gutheid , schijnheiligheid , foutheid .
   De telegraaf anno 2015 . En maar blijven hakken op Wilders .
   Wanneer worden ze zelf wakker ?
   Wat is het verschil nog met de NRC ?

   Like

   • Cathja zegt:

    @ Harry 19:28

    Vandaag kon je in De Telegraaf aangeven hoe je de dag van gisteren had beleefd. Er werden in het artikel enkele vragen gesteld, dus ik dacht: “kom, ik waag het er nog maar eens op en zal mijn hart laten spreken”.
    Ik schreef o.a. dat het met betrekking tot onze veiligheid noodzakelijk was dat alle jihadisten z.s.m. Nederland moesten verlaten. Ik schreef ook dat de moslims zich nooit thuis zullen voelen in onze vrije westerse samenleving, en dat dat altijd wrijving zal geven.

    Nou, het duurde nog geen kwartier, toen verscheen het bericht in mijn mailbox dat mijn reactie niet geplaatst zou worden. Als ik wilde weten waarom kon ik dat even opzoeken via een meegestuurde link.
    Ik heb begrepen dat ik mij ‘schuldig heb gemaakt’ aan Art. 137 c van het Wetboek van Strafrecht! Nou nou nou, ik was ‘volledig van de kaart’! 😉
    Ik heb besloten om nooit meer te reageren. Ook met de duimpjes wordt geknoeid, want oh wee als je teveel pro Wilders bent en anti islam, dan kunnen de duimpjes alleen nog maar één kant op, en dat is de kant waarheen ik niet wil.

    Echt een rotkrant, die Telegraaf!!

    Like

   • Jantje Beton zegt:

    Cathja en daarom praten ze zelf over artikel 7 van onze grondwet die zij zelf niet naleven.

    Like

 4. L'esprit de Lois zegt:

  Als ze bij de Televaag het over van Rompuy/Tusk hebben over de president van Europa, nou dan weet je het wel.

  En over bezette gebieden en zo.
  Nou dan weet je het helemaal wel.

  Like

 5. Driek zegt:

  Wat een schijnheilig artikel. Dus je zoekt nadrukkelijk de grenzen op als je de profeet in een satire belachelijk maakt.

  Maar op klaarlichte dag met spanborden lopen met “Dood aan de Joden” en “Alle Joden aan het gas”, daarmee zoek je nadrukkelijk niet de grenzen op? Je moet toch maar durven. Ik word met de dag misselijker in dit land.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 17:12

   Inderdaad Driek, over Joden, christenen en homo’s mag van moslimzijde alles maar worden geroepen, zonder dat daarop wordt ingegrepen, maar moslims bekritiseren mag niet (word mogelijk strafbaar!). Trouwens, binnenkort mogen we ook de EU niet meer bekritiseren, maar dat even ter zijde.
   Ja, ik word ook kotsmisselijk van de manier waarop er met twee maten wordt gemeten!
   De vreselijkste verwensingen richting de Joden zijn kennelijk veel erger voor onze overheid dan de uitspraak van Wilders (minder, minder, minder).
   Het is niet te begrijpen, behalve wanneer we ons bedenken dat dit kwade opzet is.

   Like

 6. Sjaak zegt:

  2 FEBRUARI PEGIDA NU OOK IN WENEN !

  Like

 7. Het is een probleem van de extreme belevingen van de orthodoxe islam..of Paradise dat nu wil zien of niet,wij christenen kennen dit soort extreme reacties NiET

  Like

 8. Wachteres zegt:

  “De vrijheid die wij in het Westen kennen, vormt telkens weer het doelwit, maar zal nooit vernietigd kunnen worden”.

  Die vrijheid zal wel vernietigd worden, als wij uit deze aanslagen niet de juiste lering trekken.

  Geert Wilders heeft gelijk, het probleem is de islam. Doen we als EU niets aan die ideologie en laten we de aanhangers ervan bij tienduizenden binnenstromen, dan kunnen we nog veel meer problemen verwachten.

  Onze ‘elite’ roept met een schijnheilig gezicht op tot demonstreren en ondertussen hebben zij zelf voor deze immense problemen gezorgd en blijven ze dat doen..

  Het is heel simpel: als ik hatende geweldplegers en moordenaars in mijn huis haal, dan moet ik niet verbaasd kijken als deze wangedrochten op een gegeven ogenblik mijzelf en mijn familie om zeep brengen.

  Waarom kunnen jullie deze simpele feiten niet in jullie botte hersens krijgen, ‘elite’?

  Like

 9. Anneke zegt:

  “Hmmm; de Telegraaf ‘vergeet’ Pim Fortuijn te noemen in de slachtoffer-reeks”. Het probleem ligt meer bij de politieke WANORDE!!! Een beleid, dat nu zo’n vijftig-jaar (indirect al veel langer) wordt gevoerd. En naar mate de decennia verstreken, steeds duidelijker VOELBAAR en dus zichtbaar!!! Burgers die het goed menen en de samenleving lief hebben / – hadden, worden voor van alles en nog wat uitgemaakt; SCHANDALIG. Discriminatie van het eigen volk!!! “Bewust haat zaaien, chaos ontwerpen en zo met ‘gemak’ een burgeroorlog in de startblokken zetten”. Nogmaals, dit is het enorm SCHEVE beleid (‘eeuwen’ geleden ontworpen) van het (wereldwijd gelegerde) NWO-WANORDE regime.

  Like

 10. Ik sta dichtbij de PEGIDA organisatie in Nederland en ik hoop dat de burgers niet bljven wegkijken, maar eens opkomen voor hun land. Wij zijn het VOLK!

  Like

 11. hans zegt:

  Gewoon simpel, het is tijd om te gaan, of als er misdaden zijn gepleegd het vuurpeloton, of de strop. Wil niet meer samenleven met deze mensen. Het is gewoon genoeg. De politici die hier de afgelopen 50 jaar verantwoordelijk voor zijn weg.

  Like

 12. Jantje Beton zegt:

  WAT is vrijheid deze krant vergruist de PVV, wat is vrijheid moet hij gaan vragen aan de verzet mensen die nu in hun graf omdraaien,Wat is vrijheid de Pinokkio doet vanavond het woord in Adam iedereen zou zich om moeten draaien, bedankt PVDA voor het knuffel belijd van de afgelopen 40 jaar. WAT IS VRIJHEID Rutte en Samsom en de heer Pecthold ik zou zeggen den er over na.

  Like

 13. Scarlatti Bombatti zegt:

  @geertwilderspvv wat n LAF&GENANT art.@SParadijs, noem t bij de naam het is MOSLEM TERRORISME http://wp.me/p1O7aM-kDb via @wordpressdotcom

  En nu fijn nr de Dam met Van der Laan? solidair zijn? Nu, sàmen? What about GEERT WILDERS die jij met je soortgenoten zo demoniseren? Heb je zijn ‘In Memoriam’ al klaar?
  Uiteraard met de ‘nodige’ sneren dat hij ‘het zelf gezocht heeft enz enz’??

  Ik hoop dat jij en je soortgenoten het in NO TIME letterlijk ZELF aan den lijve meemaken,
  eerder stoppen jullie toch niet met wegkijken en weet je, ik BEGRIJP iets niet…
  wààrom doen ‘jullie’ zo t.o.v. de PVV en Geert Wilders en iedereen die bij de PVV hoort en WIL horen?

  Denken jullie nou ècht dat jullie door dit WEGKIJKENDE gedrag de dans zullen ontspringen?

  Eigenlijk gun ik t jullie alleen al daarom dat de Telegraaf en de gemeentehuizen die toch hoofdzakelijk bemand worden door jullie, de CRIMINELE po co idioten…
  DOMOREN dat jullie zijn, die gore islamieten verheerlijken de dood, het dood ZIJN!

  Liefst willen zij als ‘martelaren’ sterven dus…. ‘voer te over’ zou ik zeggen…
  ik hoop dat ‘zij’ jullie onderdanige dhimmi’s als EERSTEN over de kling jagen!

  Weerzinwekkend zootje zijn jullie, jullie horen voor het Krijgsgerecht gedaagd te worden wegens het in oorlogsgevaar brengen van ons, het VOLK en ons VADERLAND…
  maar ja… de rechters zijn vrnl v d666 huize… en dan weet je t wel…. dat gaat niet gebeuren…

  eerder zal het met pek en veren oordeel worden… ik MINACHT jullie àllemaal tot in de diepste vezel van mijn ZIJN!

  Like

 14. realist zegt:

  om van te walgen hoe moslims die dit afkeuren overbelicht worden terwijl de groep die dit toejuichen doodgezwegen word in de mainstram-“media”. gelukkig bestaat er alternatieve media waar men die anti-westerse soldaten hun steun kan horen betuigen aan hun terroristisch broeders.

  Like

 15. opheuffen zegt:

  Wanneer was Jules zijn vorige hoofdredactionele commentaar ook alweer? Dat was na minder, minder, minder op 20 maart 2014. Dat was ook heel erg volgens Jules.

  Waag het niet iets verkeerds te zeggen over zijn geliefde islam. Daarmee raakt u zijn gevoelige snaar. Wat mij betreft is het een verrader pur sang. Een enge man, categorie Peter R.

  Like

 16. Drs.P. zegt:

  Probeer dit nu eens onpartijdig te lezen inclusief de verwijzingen in de verhalen en trek dan je eigen niet de door de MSM in jullie hersens geplante conclusie:

  http://www.martinvrijland.nl/2015/01/08/aanslag-in-parijs-weer-ciamossad-hoax/

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/01/07/parijs-gladio_21/

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/01/08/parijs-gladio_21-of-franse-satire/

  Like

 17. Republikein zegt:

  Wat een afschuwelijk blad, de fik erin!

  Like

 18. Republikein zegt:

  Fijne media hier,not!!
  Ik kap met dit onderwerp, word beetje ziekjes.
  http://www.mediacourant.nl/2015/01/ahmed-aboutaleb-als-woedende-moslim-in-nieuwsuur/

  Like

 19. Jantje Beton zegt:

  Morgen praat de telegraaf over artikel 7 in de krant van de grondwet een vrijemening van spreken.
  Helaas hier doet de telegraaf ook aan mee,zij hebben geen vrijemening van het schijven in de krant als je reageerd dan blokkeren ze je E-mail adres

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s