Vriendin Charbonnier: ik wist dat hij zou sterven als Theo van Gogh

Screenshot_86

Jeannette Bougrab heeft gisteren op de Franse televisie gepraat over de dood van haar partner Stéphane Charbonnier, hoofdredacteur van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Een dood die zij en haar partner aan zagen komen, zo zegt Bougrab. De politie maakt zich op om vanochtend de jacht op de schutters weer op grote schaal te hervatten. De klopjacht gaat de derde dag in.

‘Ik was samen met een held voor wie ik heel veel bewondering heb’, zei de Franse advocate en politicus op de zender BFM-TV. ‘We kunnen alleen maar trots op hem zijn.’ Vervolgens zei Bougrab dat ze altijd al heeft geweten dat haar geliefde ooit zou sterven als Theo van Gogh. De Nederlandse regisseur en columnist werd in 2004 vermoord door een moslimextremist.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Frankrijk, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Terrorisme, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

7 reacties op Vriendin Charbonnier: ik wist dat hij zou sterven als Theo van Gogh

 1. Ahava zegt:

  Dapper om te zeggen door deze jonge vrouw, die haar geliefde kwijt is vanwege een stel fanatieke zandbakbarbaren. Er gaan nog heel wat meer van dit soort slachtoffers vallen. Daarom snap ik de ‘verbijstering’ van onze normaliter lachebekkende premier niet, of het moet gespeeld zijn. Net als bij zijn speech voor de slachtoffers van de MH17. Verontwaardiging, ja. Verbijstering, welnee: het is ons allen aangezegd. Wie oren heeft, die hore…

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad een dappere vrouw respect. Maar ik geef haar op een briefje, dat de VERRADERS in de POLITIEK NIETS ZULLEN VERANDEREN t.o.v. de GEITENEUKERSBENDE. Niet in Frankrijk, en nergens in de EUSSR!

  Like

 3. Jan zegt:

  De ‘nationale eenheid’ in Frankrijk nu al in duigen (zoals traditie is onder leugenachtig links):
  FN niet uitgenodigd op dag van ‘nationale eenheid’

  Marine Le Pen’s party barred from national unity rally

  Despite the French president calling for “unity” in the light of the Charlie Hebdo massacre, an almighty row broke out on Thursday after the National Front were not invited to Sunday’s Republican rally.
  France’s politicians were not able to show their new found unity for long.
  Just a day after the Charlie Hebdo shooting left 12 dead and had politicians calling for the country to unite, a row between politicians broke out after the National Front were not invited to take part in Sunday’s rally for “national unity” in Paris.

  François Lamy from the ruling Socialist Party explained why The National Front has not been invited to take part.

  “We are inviting all political forces, republican and democratic… We are not inviting organisations that divide the country, stigmatise our fellow Muslims and play on their their fears,”
  http://www.thelocal.fr/20150108/charlie-hebdo-le-pen-french-far-right-barred-from-national-unity-march

  Like

 4. Cathja zegt:

  Een sterke vrouw met een heel groot verdriet. Moedig dat ze zegt dat de krant moet doorgaan, ook al zijn sommigen zeer bang. Ik kan ’t goed begrijpen, na zo’n enorm drama wat zich op de redactie heeft afgespeeld! Je zou er een levenslang trauma aan overhouden.
  Ik wens deze vrouw (en uiteraard alle nabestaanden van de slachtoffers) heel veel sterkte toe bij het verwerken van haar/hun verdriet!

  Like

 5. asaman zegt:

  Hollande heeft al gezegd dat het niet Islam is. We kunnen weer rustig slapen.

  Like

 6. asaman zegt:

  Haar indruk van de situatie is heel anders dan Chab eigen reactie, dat hij eerder een ongeluk, dan een moordaanslag. Deze vrouw is marrokaans, van origine.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s