Udo Ulfkotte: Open brief aan Helmut Heinen

Screenshot_22

(Door: Udo Ulfkotte – Vertaling: E.J. Bron)

Zeer geëerde meneer Heinen, als president van de Vereniging van Duitse Krantenuitgeverijen en lid van het presidium van de Vereniging van Duitse Werkgeversorganisaties bezit u in de Bondsrepubliek Duitsland een verantwoordelijke positie. Sprakeloos heb ik kennis genomen van uw na de aanslag op Charlie Hebdo gepubliceerde commentaar “Laten we ons verdedigen”, dat in talrijke Duitse kranten werd gepubliceerd. Daarin beschuldigt u de leiders van PEGIDA van “perfide propaganda”, spreekt u van “vage angsten” en plaatst u het vanuit mijn subjectieve optiek in de aan uw tekst toegevoegde karikatuur van Klaus Stuttmann de islamitische moordenaars van Parijs en PEGIDA op hetzelfde niveau (“Die praten alleen maar, wij doen wat!“). Volgens veel kranten, die u vertegenwoordigt, ben ik een van de “aanvoerders” van PEGIDA. Ik wil u en de burgers hierna graag uitleggen hoe de door u genoemde “vage angsten” ontstaan:

Mijn familie leeft al meer dan 13 jaar lang met deze “vage angsten”, die zich manifesteren in moorddreigingen en pogingen tot aanslagen. Is het werkelijk “perfide propaganda” wanneer we waarheidsgetrouw openlijk zeggen dat wij slechts een van de vele Duitse families zijn die enkel en alleen vanwege goed gemotiveerde kritiek op de islam geen normaal leven meer kunnen leiden in hun eigen land? Ik ken meer dan 50 islamcritici die in Duitsland door moslims met de dood worden bedreigd. Volgens informatie van de binnenlandse veiligheidsdienst zijn het nog veel meer. Mijn onlangs overleden vriend Ralph Giordano leefde vanwege de doodsbedreigingen door moslims onder politiebescherming, net zoals de islamcriticus Hamed Abdel-Samad en nog een lange lijst met andere personen.

Heeft één van de door u vertegenwoordigde Duitse kranten zich er ooit voor geïnteresseerd hoe men zich voelt wanneer men als Duitser in Duitsland op een geheime plek moet leven en er constant op moet letten of een vreemdeling hem volgt in een auto met wisselende nummerborden en wapens klaar om te vuren? Wanneer men er bij iedere stap in het openbaar rekening mee moet houden dat je keel kan worden doorgesneden of, zoals de journalisten van Charlie Hebdo, gewoon doodgeschoten wordt? Mijn ex-collega´s van de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” zullen u vast en zeker graag uitleggen hoe het eruitziet wanneer een Duitse journalist gewapend naar de redactievergadering komt en in een gepantserde auto rijdt. En wel alleen maar vanwege zijn in het openbaar geuite islamkritiek, die gedekt wordt door de grondwet.

Mocht u echter geen vertrouwen meer hebben in Duitse “kwaliteitsmedia” zoals de FAZ: vraagt u dan eens aan de Centrale Raad van de Duitse ex-moslims waarom men daar bang is voor de islam. Daar hebben zich meer dan 400 ex-moslims aaneengesloten, die nu door moslims hier in Duitsland met de dood bedreigd worden. Of vraagt u het aan Sabatina Jones, die in Duitsland ondergronds moet leven, omdat zij zich als moslima tot het christendom bekeerde. Zijn die “vage angsten” voor de islam werkelijk alleen maar “perfide propaganda”?

Net zoals de journalisten van “Charlie Hebdo” werden en worden veel Duitsers nog steeds wegens hun openlijke kritiek op de islam door moslims met de dood bedreigd. Duitse veiligheidsautoriteiten kwalificeren ons allemaal ook nog steeds als “blootstaande aan het gevaar van aanslagen”. Meerdere malen moesten we van het ene moment op het andere ons huis vliegensvlug verlaten, alle contacten met vrienden afbreken en op advies van de binnenlandse veiligheidsdienst bescherming in de anonimiteit zoeken. En bij de daders gaat het volgens interne informatie van de veiligheidsautoriteiten niet om gestoorde op zichzelf staande gevallen, maar om een representatief deel van de islamitische parallelsamenleving. Mijn advocaten kunnen u met alle plezier tientallen ordners met documenten met de namen van zulke personen verschaffen.

Met uw commentaar spuugt u ons Duitse islamslachtoffers virtueel in het gezicht. Want u verzwijgt een deel van de realiteit – net zoals de door u vertegenwoordigde media. Een voorbeeld: de door u vertegenwoordigde Duitse kranten hebben hun lezers na de Parijse aanslagen landelijke verzwegen waar en hoeveel jonge Franse moslims de laffe moorden hartstochtelijk bejubeld hebben.

U eist in uw oproep luidkeels solidariteit met de persvrijheid. Geeft u dan alstublieft zelf het goede voorbeeld. Waar blijft uw oproep ter verdediging van onze persvrijheid, nadat de afdeling burgerzaken van de stad Leipzig het tonen van islamkritische karikaturen verboden heeft? [Update van vert.: het verbod werd vandaag (12-01-2015) alsnog opgeheven, omdat er “verzet tegen werd aangetekend vanuit de bevolking”]. Begrijpt u nu waarom steeds meer mensen bij de door u vertegenwoordigde kranten spreken van een “leugenpers”? Wilt u werkelijk hun hoogste vertegenwoordiger zijn?

Met de u toekomende hoogachting,

Udo Ulfkotte

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Udo Ulfkotte

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, Hypocrisie, mainstream-media, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

26 reacties op Udo Ulfkotte: Open brief aan Helmut Heinen

 1. Vederso zegt:

  Heb je deze vertaling gelijk ook voor “Hilversum” gemaakt? Indrukwekkende brief.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Zo, die plofkop kan dit in zijn zak steken! Hier heeft hij echt niet van terug.
  Respect voor de schrijver van deze brief.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Le Nouvel Observateur;

  Ook sommige Franse kranten verkondigen vreemde ideeën;
  Le Nouvel Observateur: « Nous sommes tous musulmans »
  “WE ZIJN ALLEMAAL MOSLIM” !
  ………
  ( Politiek Correct ! ) ~Of,…..hoe draaien we in de geest van het domme volk de situatie van dader en slachtoffer OM.
  En Joden, Christenen, agnostici en boven alles de Republikeinen. ( we zijn allemaal slachtoffer ).
  We laten ons niet in 2 kampen plaatsen door de terroristen.
  In de gangen van onze krant, in de Parijse straten, lijken onze collegas en medeburgers, die, oftewel van origine moslim zijn of onze geloofsgenoten zijn, dubbel belast te worden [sic ] ! ( volgens de politiek-correcte Pers; zijn zij tweemaal slachtoffer ! )
  Dit zware verdriet dat we allemaal dragen, de journalisten, het Franse volk en alle anderen, rouwend om onze vrienden, om hun talent en fantasie, dat zo iets zou kunnen gebeuren in Frankrijk
  Dat zij ( de moslims/muslimas ! ) zich zouden moeten verontschuldigen tot een religie te behoren waarvan sommigen zijn afgedwaald, maar die niet helemaal onschuldig is aan de misdaden die uit zijn naam worden bedreven.
  etc,etc.

  ( in de geest van de burgemeester van R,dam:” nous sommes tous les parisiens”. ))

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Duitse kranten hebben hun lezers na de Parijse aanslagen landelijk verzwegen waar en hoeveel jonge Franse moslims de laffe moorden hartstochtelijk bejubeld hebben.
  ////////////
  In de NL-se kranten heb ik het evenmin gelezen, of op TV/radio gehoord.
  Gisteren las ik hier in Fr een bericht dat het bejubelen en verheerlijken van de moorden afgelopen dagen, o.a op “Twitter”. bestraft zal gaan worden. Er is oproep gedaan dat men dit door gaat geven.
  Of de a.s. demonstratie zondag 18 januari doorgaat !, ook niet zeker.

  Like

 5. Republikein zegt:

  … u toekomende hoogachting….
  WHoehahhahhaaa!
  Ja, gelijk heppie.

  Like

 6. Roni zegt:

  De Telegraaf is ook zo een lekkertje………..voluit je complete NAAM MET portretfoto in een artikel…….na kritiek op moslims. Maar geen toestemming vragen hoor !
  Het worden zeer bruine jaren, de komende jaren………..
  JEZUSHU AKBAR.

  Like

 7. Jade zegt:

  Ik heb gezocht naar een e-mailadres van Heinen, maar zoals gewoonlijk
  kom je dit soort lui niet aan de veren.
  Ik zou hem het oorspronkelijke artikel in het duits willen toesturen,
  want ik ben heel benieuwd naar z`n reactie…

  Like

 8. beatsme zegt:

  Geweldig die brief. Afgewogen, maar toch een poging met reële argumenten te komen. Hoewel, ik vrees dat de shredder naast het bureau van Merkel geduldig is, want duidelijk is dat ze van een ander type man houdt.

  Neem Erdogan:
  http://www.dw.de/erdogan-blasts-netanyahu-and-wests-hypocrisy-over-paris-attack/a-18186839
  Ook Davutoglu doet een duit in het zakje:
  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/tuerkei-ahmet-davutoglu-wirft-eu-islamfeindlichkeit-vor-13365288.html

  Merkel gaat diep door het stof voor beide sultans: ze geeft geen enkel weerwoord immers?!

  Like

 9. Wachteres zegt:

  Ja fantastisch! Alleen zal het geen donder helpen richting dergelijke figuren.

  De financiële belangen zijn veel te groot om openlijk ook maar enige kritiek te uiten op de islam.

  Like

 10. kraftavilqa zegt:

  Vage angst? Wanneer mohammedaanse jurken bij herhaling hebben laten weten dat ze komen om ons te overheersen of te doden.

  Like

 11. Frans Brassens zegt:

  Een keurige brief van een fatsoenlijk iemand aan een verraderlijke, smerige schoft. De kop van die vent alleen al!
  Helpen zal het niet, dit soort figuren lijdt aan een ongeneeslijke geestelijke afwijking, ontbeert het vermogen om de realiteit te zien.
  We hebben ze ook hier in Nederland. En we moeten ze hoe dan ook kwijt. Uit zelfbehoud.

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  Duitsers zullen net als wij de oude media totaal moeten mijden. Koop nooit een krant, zeg je abonnement op en adverteer er nooit in. Dat is best wel wennen in het begin, maar wie betaalt graag om bedonderd te worden?
  Hoe vaak lezen wel zelf niet een krant omdat een columnist soms rake dingen zegt, terwijl de gehele redactie de leugens van de overheid verspreidt?
  Genoeg is genoeg.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  “Eine gute Regierung braucht eine gute Presse”, citaat van Joseph Goebbels, wat mij te binnen schiet! Deze ” leugenpers”, is er ook in NEDERLAND en in de rest van Europa. Laat mij niet in waanzinnig lachen uitbarsten, als zo’n hypocriet van de PERS en MEDIA, komt aanzeiken, dat zij ONAFHANKELIJK zijn. Verder uiteraard een zeer nette brief, ben benieuwd of meneer Ulfkotte daar nog respons op krijgt!

  Like

 14. gielah zegt:

  Prachtige brief… maar het is dus nog erger en nog gevaarlijker dan ik al dacht.
  Europa is een verloren continent.. zolang hier nog zoveel moslims verblijven.
  De loodzware schuld voor hun aanwezigheid ligt nadrukkelijk bij de overheden!
  Er dient een speciale rechtbank te komen, eigenlijk… ter berechting van degenen, die al die vreemde vijanden hebben toegelaten… maar de rechters behoren veelal ook tot het kamp van die toelaters en binnenhalers.
  Waar beginnen wij in vredesnaam!
  a. Het onderwijs van de grond af aan opnieuw gaan opbouwen… met nieuw en anders opgeleide docenten… dus nieuwe pedagogische academies… maar wie kan daar les aangeven?
  b. De media moeten op de schop, dus nieuwe en andere scholen voor de journalistiek…. maar wie kan en wil daar les aan geven?
  c. Een nieuwe rechterlijke macht.
  d. Een nieuwe politieopleiding.
  e. Een heel nieuw en wél democratisch stelsel… aanpassingen in de grondwet… en wáár haal je wél integere politici vandaan?
  f. Alle niet-gelovige, politiek-correcte en islam-verdedigende dominees en pastoors wég van de kansels… wég uit de kerken… basta met hun verkeerde beïnvloeding van de mensen ( die klus zou ik zelf graag op mij nemen).

  Het lijkt hopeloos.
  Maar ergens moeten we beginnen.

  Like

 15. wouteenhoorn zegt:

  Of we willen of niet. We zullen ons naar de Islam moeten schikken. We zijn verkocht voor een paar liter olie. Schandalig en het lijkt er een beetje op dat we teruggeschoten worden naar de Nazitijd.

  Like

  • Ahava zegt:

   …of nog veel verder terug, naar de zevende eeuw na Christus…
   Perfecte brief van Ulfkotte overigens, dat hadden mede-reageerders al opgemerkt.
   Duitse leiders zijn per definitie fout, altijd al geweest. L’histoire se repète…

   Like

   • Ahava zegt:

    …reden waarom ze nog nooit een oorlog hebben gewonnen? Ook deze door hen veroorzaakte gaan ze niet winnen…

    Like

   • beatsme zegt:

    Nee Mo leefde in de 7e eeuw. Hij kreeg alles door van God, hetgeen nu in de Koran staat. God heeft abraham (te vinden in het oude testament) als eerste moslim aangewezen, zoals Mo hoorde. Abraham leefde in de bronstijd. De sharia is daar ook wel vanaf geleid. In de bronstijd was het ook wel gewoon volkjes (stammen eigenlijk) uit te moorden om ze te onderwerpen. Vandaar het gedrag in het MO bij vele lui.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ahava. Nou niet gelijk helemaal doordraven. De Frans-Duitse oorlog vergeten in de tachtiger jaren van de 19e eeuw? Noem maar een voorbeeld. En deze gaan ze óók winnen!

    Like

 16. Deze man schrijft al jaren de waarheid;maar degenen die er naar zouden moeten luisteren dragen oogkleppen en oordopjes;net als hier in Nederland!Las net dat er aanvallen dreigen met een of ander chemisch goedje,o.a. in Amsterdam!!!Ik zou dus alle moslims,maar dan ook echt alle!!!.het land uit flikkeren en de grenzen potdicht!Kan binnen een week gebeurd zijn!Maar wat doen ze in Den Haag:ze blijven op hun handen zitten!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Yvonne van Cleef: 13.37. uur. Inderdaad, het beste is als de moslims hun koffers pakken, en terug naar Noord-Afrika gaan! Dat is in mijn ogen een zeer goede oplossing, Yvonne.

   Like

 17. Martha N zegt:

  Goed gezegd en geschreven.

  Like

 18. Cathja zegt:

  @ beatsme 13:00

  Nou, u maakt er wel een husselpotje van hoor! Dat de bewuste Mo in de 7e eeuw heeft geleefd geloof ik wel, maar dat hij profeet was daar geloof ik niks van! Hij zou zijn boodschappen van God krijgen? Ik denk het niet. Ja, de moslims willen dat wij dat geloven, maar God had echte profeten, zoals Jesaja, Elia en anderen, stuk voor stuk integere mensen, die weliswaar niet altijd een positief bericht kwamen brengen, maar geen van allen pedofielen, struikrovers en oorlogshitsers waren.
  Mo is gewoon een mens geweest, net zo weinig profeet als u en ik zijn.
  Abraham was getrouwd met Sara, en ze kregen in eerste instantie geen kinderen. Dat was erg in die tijd, want men wilde er graag aan meewerken om de Messias voort te brengen.
  Sara heeft toen haar dienstmeisje Hagar aan haar man gegeven, en daaruit ontstond Ismaël, de vader van alle islamieten. Dat is het werkelijke verhaal. Dit heeft uiteraard niets met de sharia te maken, want dat is een islamitische wet, die zéker in Abrahams tijd niet bestond.
  In de Bijbel staat dat God tegen de moeder van Ismaël (Hagar heette ze) heeft gezegd dat zijn nageslacht zeer talrijk zou zijn. Nou, en dát is uitgekomen!
  Ismaël was een bastaardkind, en niet gelijk aan de zoon die Abraham later met Sara kreeg: Izak. Ismaël staat dus ook niet vermeld in het geslachtsregister van Jezus. Izak wel.
  De moslims hebben hun koran grotendeels gebaseerd op de Bijbel en de Thora, maar ze hebben wel verdraaid wat hen goed uit kwam, zoals het feit dat Abraham op God’s bevel Izak moest offeren. De moslims hebben er van gemaakt dat Ismaël geofferd moest worden. Toen Abraham God gehoorzaamde, en zich klaar maakte om daadwerkelijk zijn zoon te offeren, greep God in en mocht hij i.p.v. zijn zoon een lam offeren wat daar in de buurt liep. Daar komt het offerfeest van de moslims vandaan, maar het is gebaseerd op een leugen, omdat zij volhouden dat Ismaël en niet Izak geofferd moest worden. Feit is dat Ismaël en zijn moeder enige tijd na Izak’s geboorte de tent van Abraham en Sara verlaten hadden. Het moslimverhaal klopt dus niet.

  Like

 19. Joshua zegt:

  Beste Cathja, helemaal mee eens, die moh is een smerige leugenaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s