CARTOON: De voorkant van de nieuwste “Charlie Hebdo”

Screenshot_28

“Alles is vergeven”. “Je suis Charlie”.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op CARTOON: De voorkant van de nieuwste “Charlie Hebdo”

 1. Theresa Geissler zegt:

  “Alles is vergeven?” Begrijp ik niet goed. Als die figuur met dat ‘Je suis Charlie’ briefje een moslim moet voorstellen, zou ik wel even willen opmerken, dat je daarmee geen moord op 12 mensen vergoelijkt. En de islam heeft in dit opzicht al helemáál niets te vergeven…….Maar terwijl ik ik dit intik, lijkt er een licht op te gaan: Het is waarschijnlijk zúiver ironisch bedoeld, namelijk, dàt “je suis Charlie” totaal niets oplost, ongeacht, wie het uitdraagt!
  En ja, dat is dan ook de bittere waarheid.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, ik las net dat Martien doorhad, dat het Móhammed moet voorstellen. Natuurlijk; dat maakt de bedoeling meteen duidelijker!
   Maar de ironie blijft dan, uiteraard: Vergeven kan er hier niets worden, zeker niet door zo ’n obscuur gebaar!
   Al zullen de móslims wel weer uit hun vèl springen!

   Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Submission! Onderwerping, ik zie het zo gebeuren.

  Like

 3. E. Janssens zegt:

  Ze hadden Mohammed achter de tralies kunnen afbeelden met eronder: ‘brein achter aanslag gearresteerd’! De cartoon hierboven betekent niks.

  Like

 4. Vederso zegt:

  Even terzijde: Zijn moslims zich al gaan lopen schamen voor het feit dat ze ook moslim zijn?

  Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Deze grap van Charlie Hebdo is gruwelijk en wel om diverse redenen. Het is een gelaagde grap van valkuilen en alleen toegankelijk voor intimi. Als we de grap analyseren dan is hij dood, niet leuk meer, maar in dit geval mag het.

  Allereerst wordt Mohammed afgebeeld en de mensen voor wie de grap bestemd is willen Mohammed niet zien, nergens is verboden dat hij wordt afgebeeld want er zijn zeer veel kunstwerken uit de oudheid waar Mohammed op staat afgebeeld, onder andere in het Rijksmuseum is een hele bekende, maar die hangt er anoniem, dat wel weer dus. Moslims willen Mohammed niet zien omdat men er dubbel over is, aan de ene kant is men verplicht hem te vereren, tien keer per dag moet dat (2×5). Maar men weet ook wel dat het niet klopt. Maar men is gegijzeld en het vereren wordt afgedwongen. Het is net alsof een verkracht meisje tegen haar verkrachter moet zeggen dat zij erg gelukkig is dat zij de liefde van haar verkrachter heeft mogen ervaren. Moslims weten wel dat ze genaaid worden, alleen mag dat niet hardop gezegd worden. Het zien van het gezicht van Mohammed herinnert de moslims hier nog eens extra aan. Dáárom mag Mohammed niet meer worden afgebeeld, er bestaan honderden tot duizenden afbeeldingen van Mohammed en bijna al kunstwerken zijn van moslimse origine. Het afbeelden is beledigend naar moslims omdat men dan nog eens op de feiten wordt gedrukt!

  Dan wordt er vergeving gegeven, en dat is gruwelijk hard naar de moslims toe, bijna schandalig! Omdat de moslims geen vergeving kennen is het erg hard om een moslims vergeving te geven, wetende dat hij het in werkelijkheid nooit zal krijgen.

  De derde laag van de grap is het bordje met “Je Suis Charlie” en dat is minder makkelijk te zien, de hele actie, de demonstratie en al die regeringsleiders, het is een grote lijkepikkerij geworden, het lichaam van de Charlie Hebdo was nog niet koud of de eerste kraaien, aasgieren en jakhalzen waren al ter plekke om hun medeleven te betuigen, vaak was het zo dat men eerst Charlie nooit zag staan en dat men de grappen van Charlie niet vond kunnen en dat moslims beledigd werden etc. etc. “En die aanval op de kantoren van Charlie, dat was hun eigen schuld toch!”, zo redeneerden deze lijkepikkers. De meest schandalige lijkepikker is toch wel Fransisco van Jole van de Vara haat-site Joop.nl. Hij staat lachend op de foto met een t-shirt aan met de tekst “Je Suis Charlie” en dat terwijl fascisten vrijelijk hun vuil kunnen spuien op Joop.nl. En nu zal dan Fransisco vaqn Jole plotseling omgekeerd zijn en achter de beschaafde mensen zijn gaan staan. Ik geloof er niets van. In ieder geval heeft Charlie met deze laatste derde verdieping in de grap de hardste trap uit hun bestaan geleverd.

  De Christelijke vergeving voor moslims en de hypocrisie aantonen van regeringsleiders.

  Deze grappen komen bij de moslims harder aan dan de profeet Mohammed in de bek schijten! Deze grap van Charlie hakt er stevig in, duurt alleen even voordat men het door heeft hoe hard deze grap is.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Des te beter, Mijnheer van het Goor, des te beter!
   Hartelijk dank voor de scherpzinnige uiteenzetting èn voor deze verzekering: Dat is een hele geruststelling!
   Hoe harder het er in hakt, hoe mooier ik het vind!

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Jouw uitleg komt ongeveer overeen met die van mij op het volgende topic. Ik had deze topic nog niet gelezen omdat ik van de eerste topic naar de vorige topics ben genavigeerd, en deze nog niet gelezen had.

   Er zit dus wel wat in.

   Like

  • Marlies zegt:

   Dank voor deze prachtige uitleg. Ik bleef steken bij “Je suis Charlie”. Zullen “eenvoudige” moslims deze cartoon begrijpen, denkt u?

   Like

  • Gemelos zegt:

   Ja IK snapte het niet. Ik was al donders dat ze dat er bij hadden gezet, NIKS VERGEVEN ! Maar als het zo is zoals jij het nu uitlegt, dan is het goed!! Hoewel ik er moeite mee heb !

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Ik vind hem wel leuk.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Wat heeft die mohammed (met een kleine m) toch een stompzinnige gezichtsuitdrukking.

  Like

 8. Jaantje zegt:

  Wanneer zullen ze het doorhebben dat het gezicht van deze strip is opgebouwd rond het mannelijke(hangende) lid?
  Kijk naar het hoofd deksel en de neus en denk de rest eens weg.
  Denk dat dat het begin van de tekening is de rest is er omheen getekend/ingevuld.
  Charli heeft vaak dit soort uh vulgaire trekjes.
  Alleen deze is iets meer verborgen.
  Voor de kenners?

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Deze tekening geeft aan dat Mohamed een (ouwe) slappe lul is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s