De weg terug

Screenshot_67

(Door: Eg Reggs)

Een gevoel van moedeloosheid zou je zomaar kunnen bekruipen na het voorbije en zoveelste incident van moslimterrorisme. Welke omvang, welke regelmaat en welke weerzinwekkendheid moet dit verschijnsel wel niet aannemen voordat de enige reële oplossing – deportatie – bespreekbaar wordt?Want het probleem is ten diepste vanzelfsprekend niet de ‘radicale islam’, maar de aanwezigheid binnen onze landsgrenzen van islamieten. Om de Jihadisten te omschrijven als ‘radicale moslims’ is net zo absurd als wanneer we Hitler een ‘radicale nazi’ zouden noemen of Kim Jong Un een ‘radicale Stalinist’. Een islamiet die beweert geweld te verafschuwen, is als een artiest die zegt dat je geen drugs moet gebruiken.

Dergelijke individuen zullen ongetwijfeld bestaan, maar het is in feite een verloochening van het eigene en een afwijking van de norm. Want islam was in zijn oorsprong gewelddadig en overal blijkt ook vandaag nog de islamitische trouw aan deze eerste beginselen: van Thailand tot de Filipijnen en van Australië tot de VS – overal waar de islam zich nestelt, vergezelt hij zich van dit bloeddorstige wezenskenmerk.

En diegenen die hoopvol spreken van ‘gematigde moslims’ of van de ‘secularisatie binnen de moslimgemeenschap’ hebben waarschijnlijk weinig persoonlijke ervaring in de omgang met moslims – radicaal of anderszins. Anders zouden ze weten dat deze zogenaamde ‘gematigdheid’ maar heel relatief is. Ja,sommige moslims zijn ogenschijnlijk niet zo erg van de zware stempel: er zijn ‘islamitische hoerenlopers’ en ‘islamitische drankschuiten’. Maar zelfs deze ‘goed geïntegreerde moslims’ zullen bijvoorbeeld de ramadan in acht nemen en breder getrokken, zich onderdeel voelen van het ‘dar al islam’. Als eenmaal de vernislaag is afgepeld, dan blijken voorts ook bij hen allerlei – wellicht onverwachte – opmerkelijke sympathieën en antipathieën vlak onder de oppervlakte schuil te gaan. Zoals een ongezonde interesse in het doen en laten van de Joden, maar bijvoorbeeld ook een (wat wij dan zouden noemen) anti-zwart racisme. Belangrijker dan wat zij vinden van de Kafris, de Koelies en de Jehudis is echter hun onderliggende standpuntbepaling tegenover ons Kafirs – iemand die beweert dat deze ‘goed geïntegreerde moslims’ in een conflictsituatie onze kant zouden kiezen, is buitengewoon slecht ingelicht.

Zodoende zijn dus zelfs de ‘gematigde moslims’ in het gunstigste geval een soort van slapende vijfde colonne. Gereedstaand om op het uur X ons vertrouwen te beschamen en onze goedgelovigheid af te straffen. In zoverre zij zelf natuurlijk al niet voortijds ‘plotseling geradicaliseerd’ zijn. En om te fantaseren over het denaturaliseren van Jihadgangers is een frivoliteit die we ons niet langer kunnen permitteren. Het is een reeds langs gepasseerd station en veel radicalere opties zouden nu overwogen moeten worden. We zouden moeten denken in termen van 747’s waar de passagiersstoelen uit gedemonteerd zijn. Aan containerschepen waarin – per overtocht – misschien wel 100.000 ‘remigranten’ te persen zijn. Maar helaas zal er nog veel bloed moeten vloeien voordat deze denkwijze binnen het publieke discours haar gerechtvaardigde plek uiteindelijk verworven zal hebben.

Door:
Eg Reggs
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Nederland. Bookmark de permalink .

16 reacties op De weg terug

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

  • Tempelier zegt:

   Jan Wandelaar , dit was een belachelijke uitzending, praten over en met moslims en dan als gastvrouw erkennen dat je geen zak van de islam af weet. ze werd belogen van voor tot achter en had dat zelf niet eens in de gaten. Maar die mossels zijn wel het slachtoffer hoor, precies volgens het uitzend protocol der dwazen

   Like

 2. Dokus zegt:

  De diepste oorzaak van dit alles is het giftige middel eeuwse boek vol met haat teksten.
  De Koran!!!
  Voor moslims is dit heilig en kan er geen letter aan veranderd worden. Wanneer een moslim zich uitspreekt tegen de aanslagen dan spreekt hij zich impliciet uit tegen de Koran. Dat zou dus schrift kritiek zijn en dat kan en mag NOOIT! Want in de Koran wordt jihad gepropageerd, dus de aanslagen zijn het gevolg van geheel koranitsche opdracht. Zij moeten Joden doden uit haat ( al een zeer oude religieuze zaak) ……. Christenen doden als niet luisteren en zich bekeren tot de islam … ( komen voort uit de joodse religie) Het staat er letterlijk Ze zeggen openlijk als je niet wordt zoals wij dan moeten wij jullie doden. En die primitievelingen doen dat nog ook!!!,….. Dat is wat ze doen met geweld proberen af te dwingen dat wij worden zoals zij. Het is een rechtstreekse opdracht van Mohammed in zijn giftige Koran dat ze de wereld moeten veroveren. Hoe achterlijk, maar je zult het maar geloven dan ben je toch wel een beetje gestoord. Er staat ons nog veel wreedheid te wachten als de moslims niet harder aangepakt worden in ons NEDERLAND!!!!! Wij moeten niet bang zijn van hun verbale agressie want ze toeteren nual dat ze gediscrimineerd worden. Enz enz nee als ze onze waarden en normen niet willen of kunnen accepteren dan is vertrekken uit ons land inderdaad het beste. ( Abuthaleb chapeau ) Er is een sterk gevoel van superioriteit In de islam ( Zij zijn superieur) en daarom zullen ze zich niet of heel weinigen uitspreken tegen geweld… De umma islam is hel machtig en gevaarlijk.

  Like

 3. peterk2014 zegt:

  Iedere moslim is van nature onbetroubaar. Het staat ook in hun geilige boek, dat zij mogen liegen. Alle moslims zijn van nature arabieren en dus al reeds alszodanig onbetroubaar. De islam behoort in de zandbak, waaruit zij voort gekomen is.
  De profeet van hun geloof was gewoon een smerige pedofiel en een moordenaar die het liefste seks had met kleine meisjes. Zelfs heden ten dage zijn de arabieren gesjarmeerd van seks met kinderen. Wellicht zit het in hun arabiese genen. Desalnietemin, is het zo ziek en wij moeten dit gewoon vinden.
  Ik vind, dat alle mensen van arabiese oorsprong uit Nederland verwijderd dienen te worden. Gebeurd dit niet, dan gaat ons land naar de bli8ksem.

  Like

   • E.J. Bron zegt:

    Gaat u in cijfertjes denken? Zielig. Wie vermoordden in de loop van 1400 jaar (volgens de laatste berekeningen) meer dan 300 miljoen ( = 300.000.000!) niet-aanhangers van de “religie van de vrede”? Dit is een ruwe schatting aan de lage kant. Er zijn zelfs mensen die, na onderzoek, beweren dat de islam alleen al 400 miljoen Hindoestanen heeft uitgemoord. (= 400.000.000!)

    (vermoordde is trouwens met dubbel d)

    Webmaster

    Like

   • Rudi zegt:

    @Ad van Beek:
    Uw ‘moslimgeleerde’ op de Duitse tv gaat handig voorbij aan het feit dat de moslims aan de Afrikaanse kant van de Atlantische Oceaan de slavenhandel in handen hadden en dat er meer zwarten gedeporteerd werden naar de zandbak dan naar Zuid-Amerika.
    Overigens werden er ook een miljoen christenen vanuit Europa naar de zandbak gehaald om te dienen in harems en verkocht te worden op de slavenmarkt (tot diep in de negentiende eeuw en zo ver oostelijk als Ierland (herinner u het gedicht ‘Baltimore’) en zo ver noordelijk als Ijsland).
    Een slavenhandel die overigens nog steeds bestaat, zowel in blanke slavinnen als in zwarte slaven.

    En waar komen die cijfers over Afrikaanse slaven, indianen, Zuid-Amerika en aboriginals vandaan? Waren er daar bevolkingsregisters? Echt waar? In een gebied waar schriftelijke overlevering onbestaande was?
    Wist u wat die indianen onder elkaar hebben zitten uitvreten om elkaars jachtvelden of vrouwen in te pikken of om slaven te halen en mensenoffers te brengen?

    Like

   • Harry zegt:

    Nee , nauwelijks de moslims , Van Beek , maar wel hun broeders in het kwaad , de socialisten .
    Je weet wel , Hitler was een socialist , alleen hebben de socialisten hem na de oorlog omgepoold ( net als een magneet ) en voor het gemak noemen ze dat rechts , dan .
    Zo kun je lekker de anderen aansprakelijk stellen .

    Maar Hitler was maar een krullenjongen vergeleken bij het moslimtuig !

    En de overeenkomst is dat zowel de socialisten als de moslims altijd de ander de schuld geven , echte wapenbroeders !
    Daarom kunnen ze het samen zo prima vinden dat de rooien hun eigen medemens opofferen .
    Allebei de groepen zijn ratten !

    Like

   • Ad van Beek zegt:

    Meneer Harry, Uw ongefundeerd spuwen van een reeks giftige woorden zonder een enkel onderbouwd argument is uw eigen verantwoordelijkheid. Uw manier van stelling nemen zal in een kroeg rond sluitingstijd wel veel roem opleveren. Ik lees alleen maar op oordelen die niet iets met een werkelijkheid van wat dan ook te maken hebbende gebaseerde conclusies. En wat u op basis hiervan roeptoetert is vandaar niet meer dan het verplaatsen van lucht. Met een verschil dat u lichtgelovigen misleid en aanzet tot haat.
    U bent waarschijnlijk de eerste die in geval van een oorlog tegen de Islam vooraan ten strijde trekt en uw leven offert voor uw op uw lucht gebaseerde idealen van haat en uw gezin en kinderen in onbeschrijfelijk leed achterlaat. Want dan is het geen ver van mijn bedshow meer zoals nu waarbij alleen slachtoffers vallen in verweggistan ( in haast alle landen in het oosten al vele decennialang } ). Nee dan moeten de brallers van hier met hun proppenschieters daad bij woord voegen en naar het front gaan. En weet u wat oorlog is als je er midden in zit. Blijkbaar niet! Wake up!
    Maar tot dan wens ik u verder veel succes in uw leven gebaseerd op uw wazige hersenspinsels. Toch zou ik u aanraden u eens te verdiepen in de werkelijkheid. Voor het vertellen van sprookjes moet u in de Efteling zijn. Maar in het echte leven slaat u daar een modderfiguur mee. Maar dat is ook uw keuze. Ik wens u van harte veel wijsheid.

    Like

   • harry la croix zegt:

    Inmiddels staat de dodende moslimteller op meer dan 200 miljoen onschuldig gedode mensen. Alleen al van 2001 tot heden meer dan 400 000!

    Like

 4. Vederso zegt:

  @ Eg Reggs. En wanneer gaat ongeveer dit horror-scenario plaatsvinden?

  Like

  • eg regs zegt:

   Kan binnenkort zijn.Misschien een Noord-Koreaanse EMP-raket over de Noordpool – http://empactamerica.org/ – Maar in z’n algemeenheid:een economische catastrofe,een eventualiteit die de uitkeringenstroom zou doen opdrogen.De roof-roedels zullen zich dan ongetwijfeld langs ‘godsdienstige’/etnische lijnen vormen.

   Ook zijn meer en heftiger aanslagen,Gouda’s en Deurne’s niet uit te sluiten.Dat de sluimerende tegenstellingen zullen overborrelen in grootschalig openbaar geweld-dat niet langer aan een ‘kleur bekennen’ zal vallen te ontkomen.Ook dan zullen de scheidslijnen via ‘godsdienstige’/etnische zelf-identificatie geopenbaard worden.

   Like

 5. fleckie zegt:

  ……………’ÀLERT …IN…AUSTRALIË’……….. ……NW.ISR.WEEKBLAD 19.12.2014
  Ze zijn uiteraard-in de hoogste staat van paraatheid..sinds het gijzelingsdrama begin deze week in…Sydney: Joodse instellingen in Australië. ..Maandag gijzelde een …moslimextremist..zeventien Australiërs in een café in het centrum van Sydney. Op. Televisiebeelden waren twee gijzelaars te zien die een zwart-witte vlag met de Arabische tekst van de…SHAHADA–de geloofsgetuigenis van de ISLAM– voor het raam van het café hielden. ..Na ruim zestien uurwist de Australische politie een einde aan de gijzeling te maken. …Bij de bevrijdingsactie vielen drie doden,waaronder de ..gijzelnemer. …………..Volgens de Australische politie werd de aanval uitgevoerd door Haron
  Monis, een IRAANSE ..VLUCHTELING,die al eerder bekend was bij justitie vanwege diverse
  beschuldigingen van …aanranding en het verzenden van haat- mail aan ..de..families. van Australische soldaten. Hoewel er geen aanwijzigingen zijn dat de aanslag specifiek tegen de
  lokale Joodse ..gemeenschap was gericht,hebben Joodse instellingen de beveiliging flink aange-
  scherpt. …Ten minste …EEN…grote Joodse instelling in Sydney sloot haar gebouw gedurende
  enkele uren hermetisch af,waardoor niemand naar binnen of buiten mocht. Ook werden de kinderen van Joodse scholen die maandag op excursie waren teruggestuurd naar hun klasloka-
  len. ########################################################################

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Het probleem is de islam, en niets anders!

  Like

 7. marjoleintje zegt:

  van mij mogen ze allemaal opdonderen!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s