Frankrijk: Solidariteit met journalisten, maar niet met Joden

Screenshot_32

“Ik ben een Jood uit Frankrijk”

(Door: Elliott Abrams – Vertaling: Brabosh)

De massale mars in Frankrijk op zondag was in vele opzichten een prachtig gezicht en vertegenwoordigde Frankrijks afwijzing van inspanningen om de vrijheid van meningsuiting te verpletteren en in het bijzonder de kritiek op islam te verbieden.

Maar in aanvulling op de alomtegenwoordige ‘Je suis Charlie’ slogans, zou het leuk zijn geweest om eveneens meer ‘Je suis Juif’ borden te zien. Immers, de journalisten die werkten bij Charlie Hebdo wisten precies welke risico’s ze liepen. Hun kantoren waren reeds eerder gebombardeerd en de constante aanwezigheid van twee politie bewakers (beiden vermoord vorige week door de terroristen) was een krachtige herinnering aan de gevaren.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

17 reacties op Frankrijk: Solidariteit met journalisten, maar niet met Joden

 1. Cathja zegt:

  Ja, het is diep treurig gesteld met de tolerantie tegenover de Joden. Het was ook mij zondagmiddag opgevallen dat er tijdens die grote tocht zo weinig aandacht voor de vermoorde Joden was! In het artikel stond terecht dat deze mensen het niet over zichzelf hebben afgeroepen dat ze vermoord werden. Als je ‘de profeet’ van de moslims beledigt, dan kun je een felle reactie verwachten. Dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar vermoord worden uitsluitend en alleen omdat je een Jood bent? Moest de verontwaardiging van de Fransen daar dan ook niet op gericht zijn? Deze onschuldige mensen hebben toch niets uitgelokt?
  De ‘leiders’ van de landen die vertegenwoordigd waren om deel te nemen aan de tocht hadden hun steun en medeleven publiekelijk ook moeten betuigen aan de nabestaanden van de Joodse slachtoffers. Maar dat bleef uit.
  De Joden hebben binnen Europa weinig toekomst meer. Misschien is het inderdaad beter om naar hun thuisland Israël te vertrekken, al zal het pijn doen om zo’n beslissing te moeten maken. Ze gaan n.l. niet geheel uit vrije wil, maar omdat hen een normaal leven in de Franse maatschappij onmogelijk wordt gemaakt. Als je je keppel niet zichtbaar kunt dragen, of andere Joodse symbolen, zonder uitgescholden of aangevallen te worden, dan zou voor mij het licht uit gaan. Het leven in Israël is ook niet eenvoudig, maar daar leven ze dan wel in een echte democratie!
  Het is erg pijnlijk voor de Franse Joden dat er opnieuw een klimaat heerst van onverdraagzaamheid jegens hen!
  De geschiedenis herhaalt zich.

  Like

 2. Future Child zegt:

  Dat vond ik ook al. Het was oordovend stil.

  Like

 3. Tempelier zegt:

  Israël raakt overvol, tijd om de Gaza en de West oever te annexeren.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Welcoming Terrorists at the International Criminal Court
  Posted January 13, 2015 by joopklepzeiker

  http://warsclerotic.wordpress.com/

  Like

 5. Geronimo zegt:

  Het meest misbruikte begrip de laatste week is dat van de “vrijheid van meningsuiting”. De voltallige Europese politieke elite op kop van de betoging in Parijs, als echte populisten, politieke elite die nochtans een verpletterende verantwoordelijkheid draagt voor al wat nu aan het gebeuren is.

  Aangevuld met een aantal buitenlandse hypocrieten, zoals o.m. de Palestijnse Abbas. Iedereen die meende ook maar iets te vertellen te hebben in onze maatschappij, kon er niet over zwijgen, zonder last van enige schaamte pleitend voor meer openheid en meer dialoog. Je moet maar durven. En maar anderen verwijten dat ze garen proberen te spinnen uit de aanslagen in Parijs.

  Wanneer er in Duitsland een beweging van ongeruste burgers op gang komt als Pegida, dan wordt een verbod tot betogen geëist door de co-voorzitster van Die Grünen, Cem Özdemir. De mensen worden ongerust, stellen zich vragen bij het beleid en komen op straat. Meer dialoog, zou u denken, neen helemaal niet, wel een verbod tot betogen eisen.

  In België pleit ene Meyrem Almaci van Groen eveneens voor meer openheid en meer dialoog. Maar ze zwijgt als vermoord over het feit dat het juist de fractie van Ecolo-Groen was die in de Brusselse gemeenteraad een toegangsverbod vroeg voor Eric Zemmour, de medewerker van het blad Le Figaro, toen die verleden week zijn boek, ‘Le suicide français’ in Brussel kwam voorstellen. Meer dialoog? Neen, een voorstel tot spreekverbod.
  Op de hieronder staande links, kunt u een en ander in dat verband nalezen. Zo ver zijn we intussen inderdaad in Europa al gezonken.

  http://www.standaard.be/cnt/dmf20141221_01441860
  http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/filigranes-annuleert-bezoek-eric-zemmour
  http://www.brusselnieuws.be/nl/nieuws/collectief-dient-klacht-tegen-eric-zemmour
  http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2172751/2015/01/06/Franse-polemist-Eric-Zemmour-Belgie-is-nog-zieker-dan-Frankrijk.dhtml

  Net zo hypocriet is het feit dat nu al deze ‘verdraagzamen’ zich de leuze aanmeten: ‘Je suis Charlie’. Nochtans hadden ze er beter aan gedaan om er ook de volgende leuze nog aan toe te voegen: ‘Je suis Raif Badawi’.

  Raf Badawi is een 30-jarige Saudische journalist, internet-blogger en oprichter van de website “Vrije Saudische Liberalen”. Op zijn blog werd geregeld kritiek geleverd op de rol van religie in de Saudische samenleving, en werden de religieuze leiders en het Saudische koningshuis bekritiseerd. In 2011 werd een aanklacht tegen hem ingediend, met als reden dat hij in zijn blog o.a. geschreven had dat moslims, christenen, Joden en atheïsten gelijkwaardig zijn aan elkaar. Zoiets schrijven is met name beledigend voor de islam.

  Op 17 juni 2012 werd hij gearresteerd. Vrouw en kinderen konden via Libanon naar Canada vluchten.

  In december 2012 werd Badawi in het proces beschuldigd van afvalligheid, en daarop staat in dat prachtland de doodstraf. Hij kon die ontlopen door in de rechtbank driemaal de islamitische geloofsbelijdenis uit te spreken. In de uitspraak een jaar na zijn arrestatie, werd hij tot zeven jaar opsluiting veroordeeld, een boete van 190.000 euro en 600 zweepslagen.

  Door het feit dat Saudi-Arabië ook een ‘rechtstaat’ is, gelukkig voor hem, kon hij in beroep gaan, met als resultaat tien jaar opsluiting, 226.000 euro boete, en 1000 zweepslagen, die hij, geluk bij een ongeluk, niet in één keer dient te ondergaan, maar à rato van 50 zweepslagen per week, op vrijdag, in het openbaar, voor de moskee in Jeddah. Voorbije vrijdag kon hij al meteen een streepje zetten. Nog negentien weken of 950 zweepslagen te gaan. A.s. vrijdag krijgt hij er nog eens 50 bij.

  Hebt u de voorbije dagen daar al iemand ook maar iets horen over zeggen? Hebt u massabetogingen gezien van Groenen, Roden, Joden, christenen en moslims, broederlijk naast elkaar, hand in hand, samen voor de ambassade van Saudi-Arabië? De Paus gehoord? Werd de ambassadeur van dit land ergens op het matje geroepen voor zoveel onverdraagzaamheid? De vraag stellen is ze beantwoorden. Wees gerust, u hebt niets gemist.

  De redactie van Charlie Hebdo bracht kritische tekeningen en artikels over de islam, en werd daarom monddood gemaakt door moslim-terroristen. Maar die moslim-terroristen, dat zijn uitzonderingen, ‘lone wolfs’, psychiatrische gevallen, die niets te maken hebben met de echte, verdraagzame en toch zo mooie, en vooral vredelievende islam. Althans, dat is wat men ons wil doen geloven, zeg maar door de strot wil duwen.

  De blog van Raif Badawi werd van het internet gehaald, de journalist werd de mond gesnoerd door het Saudische regime. De man kan nu over zijn ‘zonden’ nadenken in een of andere donkere, kille cel. Nochtans heeft hij de profeet noch beledigd, noch getekend. Hij heeft evenmin gespot met de islam. Hij heeft zich enkel kritisch uitgelaten over de religie en de religieuze leiders.
  Datzelfde onmenselijke Saudische regime is, niet te vergeten, een bondgenoot van de VS, en wordt door onze Westerse media omschreven als ‘westersgezind’ !

  In Parijs en elders marcheerden honderdduizenden met het bordje ‘Je suis Charlie’ of ‘Je suis Ahmed’. Ik heb geen bordjes gezien met ‘Je suis Raif’.

  Daarom deze rechtzetting als eerbetoon aan deze Saudische journalist als slachtoffer van de toch zo ‘verdraagzame’ en vooral ‘vredelievende’ islam, al helemaal vergeten door de hypocriete westerse wereld.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  En hier een foto van boven wie deze linkse mob
  afgeschot was van het ordinaire voetvolk !

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Het zijn de VIEZE SMERIGE GORE POLITICI, voorop dat smerig FERKEL MERKEL WIJF, dan de RODE DROPLUL HOLLANDE, ons NATIONALE PINOKKIO RUTTE- een vieze LEUGENAAR, en WEGKIJKER. Dankzij deze PLOERTEN zitten WIJ burgers opgescheept met baardige moordenaars, die eerst JODEN, dan CHRISTENEN en ONGELOVIGEN wensen te vermoorden, omdat hun PEDOPROFEET dat WIL. En onze politici, deze verraders, dit tuig van de richel, zou het liefst ONS PATRIOTTEN de mond willen snoeren? Ik zeg tegen deze vuile verraders, met voorop de RODEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN, jullie gaan het meemaken KLOOTZAKKEN. De BURGEROORLOG komt eraan, en WE krijgen jullie wel!

  Like

 8. Rudi zegt:

  Iets off-topic, maar ik vond dit walgelijke artikel op Knack vandaag: ‘Waarom is België hard tegen Syriëstrijders, maar laat het Joden straffeloos naar Gaza vertrekken?’

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/waarom-is-belgie-hard-tegen-syriestrijders-maar-laat-het-joden-straffeloos-vertrekken-naar-gaza/article-normal-271329.html

  Een legeruniform aantrekken en je legerdienst doen is volgens de morele vacuüms van Knack (zie oude bekende AidE’meh) blijkbaar hetzelfde als een t-shirt rond je facie wikkelen en aanslagen plegen tegen burgers.

  Like

 9. Doornroosje zegt:

  Ben het met Elliott Abrams eens.

  Like

 10. Charles Martel zegt:

  Vergeet het maar: solidariteit met journalisten? Ja, als ze hun mond houden. De betoging is recupereerd door een linkse Hollande en Merkel die de hete adem van Pegida voelt. Wedden dat binnen twee jaar het gedaan is met de vrijheid van meningsuiting.

  Like

 11. Jan zegt:

  Le Monde vandaag

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Uit dit artikel blijkt weer eens, dat het politiek correcte Westen niet in het minst de belangrijkste les heeft getrokken uit de toenemende aanvallen van de jihadistische moslims.

  De grote kernfout is dat de overheden die in toenemende mate hun mening aan de eigen bevolking willen opleggen- uit naam van de tolerante samenleving die men zegt voor te staan- niet de essentie van de islam willen herkennen, erkennen en openlijk benoemen:

  De islam, of die nu zogenaamd gematigd is, of openlijk gewelddadig,streeft toch werkelijk naar het stichten van een samenleving waarin de opvattingen van de islam allesbepalend gaan worden.Deze opdracht hebben de gelovigen van de stichter van hun ideologie meerdere malen meegekregen.

  Het christendom heeft ook als opdracht om het geloof te verkondigen over de hele wereld, maar nooit heeft Jezus de instructie gegeven daarbij geweld toe te passen.
  Hij ”stond aan de deur en klopte aan en indien iemand die deur niet wilde open doen, dan schudde hij het stof van zijn voeten en vervolgde zijn weg”.

  De mensen werd dus een keuzemogelijkheid aangeboden en als men de boodschap van het evangelie af wees, dan stond daarop geen straf.

  Dat was de oorspronkelijke instructie.
  Bovendien benadrukte Jezus dat Zijn koninkrijk NIET van deze wereld was: hij streefde geen machtspositie in de natuurlijke wereld na.

  Toen de Rooms Katholieke kerk – tegen de instructies van Jezus in- op zeker moment zich toch tot een machtsinstituut ontwikkelde, kwamen aspecten van geweld en repressie naar voren en stond men zelfs zware bestraffing van geloofsafval voor.

  Maar met het verstrijken van de tijd , onder invloed van de Verlichting herriep men deze opvattingen

  Dit proces heeft zich nooit in het islamitische denken voorgedaan en dus zien wij nu, dat bij een drang tot herbeleving van de oude islamitische waarden,de aanhangers van die oorspronkelijke gedachtelijn letterlijk teruggrijpen naar de oude, wrede en niemand ontziende methoden.
  Alle moordende islamitische stromingen die nu verkrachtend, plunderend, brandschattend en moordend te keer gaan in de wereld, en onnoemelijk veel ellende veroorzaken en tienduizenden slachtoffers maken onder de ”ongelovigen” in de wereld ,beschouwen zich echt als mensen die een soort islamitische revival bevorderen.

  Het ziet er naar uit dat niemand in het politiek correcte milieu het verband wil zien de dingen die Jihadisten doen en de oorspronkelijke islam. Zo’n perceptie zou het multiculturalisme immers voorgoed onmogelijk maken!

  De kortsluitende reactie die voor onze verblinde leidslieden dan overblijft is dat het jihadisme geen onderdeel uitmaakt van de islam die ”immers vrede brengt”

  Door middel van deze misvatting kan men de illusie in stand houden dat de islamitische waarden en de westerse onder één noemer gebracht kunnen worden.
  Daarbij ziet men over het hoofd dat het woord vrede voor ons iets heel anders inhoudt dan voor de islam.

  Er is pas vrede, volgens de islam, wanneer IEDER mens onder het beslag van de islam belandt. Met andere woorden, volgens de islam zijn de ”ongelovigen” ALTIJD uitgesloten van de islamitische vrede.

  En op basis van dit soort ongelooflijke onwetendheid zoekt het westen toenadering tot de islam, want het is zo’n mooi idee wanneer allen ”samen door één deur kunnen..”

  ”Allen”, behalve de Joden die beslist gehaat worden door de moslims, opgejut daartoe door hun eigen islamitische leerstellingen.
  Hitlers’ nazisme was niet voor niet onder de moslims zeer populair.

  En omdat onze verlinkste elites ook dat gegeven niet in hun beoordeling van de hedendaagse situatie willen opnemen is het niet moeilijk te voorspellen wie hier het allereerst en het zwaarst getroffen gaan worden door de politiek-correcte flirt met de islam de JODEN!

  Dat wij moeten vaststellen dat het niet de nazi’s zijn die de Joden weer op weg zenden naar een hernieuwde holocaust, maar onze links-liberale multiculturele elites is een morele ramp zonder weerga.
  Niemand met enig geweten zou ooit nog op een partij moeten stemmen die met deze onwettige verbintenis met de islam instemt !

  Like

 13. Thomasson zegt:

  Het artikel verbaast mij totaal niet. Joden waren in Frankrijk nooit bijzonder populair. Dus het is bijna vanzelfsprekend dat de huidige linkse politieke Grand Signors niet naar hun richting schijtt. CHARLIE HABDO was onlosmakelijk deel van hen. Hun eigen vlees en bloed; vooral ideologisch. Het afslachten van de hele redactie door deze troetelbeestjes laat mij aan de film “Jurassic Park” denken. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen en alle expertise. Ondanks alle pogingen om het gevaar te minimaliseren, hebben de beesten het voor elkaar gekregen om de boel in de soep te laten lopen ..Mensen af te slachten. Nu zijn niet de Joden en niet de autochtone Fransen veilig voor de geïmporteerde troetelbeestjes. De Franse elite, heeft in de laatste 40 jaar, geen moeite gespaard in het paaien van de exoten. Alles tevergeefs. De TV zender TV5 rekruteert namens de multiculturele samenleving, de meeste presentatoren uit de minderheden. Men ziet, in de programma’s, geen enkel Frans gezicht meer: niet bij de presentatoren en niet bij de gasten. . . TV5 is een Frans sprekende Afrikaanse zender of een Arabische zender. Zeker geen Franse zender.

  AN APPEASER IS A MAN, FEEDING A CROCODILE, HOPING HE WILL EAT HIM LAST
  Winston Churchill .

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Het is jammer dat de meeste Joden die in Europa leven, zijn nog niet doordrongen van het realiteitsbesef dat zij – maar dat geldt ook voor de autochtone bevolking – in een Darwinistische wereld leven. Je staat op je zelf!. Er is geen bescherming die je hulp biedt!. Men moet het allemaal zelf opknappen!. Zo ook de beveiliging en verdediging van de omgeving waar men woont. Als een bedreigde groep de meerderheid in de buurt vormt, kan men stappen ondernemen om de buurt te beveiligen cq. verdedigen. Hoe? a) patrouilles van eigen mensen van 24 uur per dag. Op dezelfde wijze dat Rabbijn Meir Cahane deed in New York. Maar men moet rijden in onopvallende wagens en dragen onopvallende kleding. b) middelen verzamelen die bedoeld zijn voor zelfverdediging, c) eigen meldkamer die 24 uur per dag door vrijwilligers wordt bemand, d) elektronische cq. Digitale beveiliging, e) les Krav Maga voor jeugd en volwassenen en les vechtsport zoals Jiu Jitsu, Thai Quan Do of Karate voor kinderen vanaf 4 jaar oud. DEEL 2

  Like

 15. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  De mensen moeten leren meer samenwerken, samen brainstormen and tot oplossingen te komen. De oplossingen voor bijvoorbeeld elektronische en digitale beveiliging hoeven helemaal niet duur te zijn. Er zijn in zo’n groep altijd kinderen en jongeren die heel goed zijn in omgaan met computers en leden die beroepsmatig op hoog niveau met het ontwikkelen van software werken. Het zal voor zulke mensen niet moeilijk zijn software te ontwikkelen; specifiek voor locale netwerk van camera’s die in onzichtbare plekken over de hele buurt hangen en de omgeving monitoren. De beelden zouden – met sterk versleutelde codes naar de meldkamer stromen en daar door computers worden opgeslagen en door de vrijwilligers worden gemonitord. Op deze wijze kan men bliksem snel de patrouillejongens erheen sturen die de indringers op welke manier dan ook zouden tegenhouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s