#weljouwislam

Screenshot_52

(Door: Aynan)

Een kennis stuurde mij vorige week, daags na het Charlie Hebdo-drama, een berichtje dat het initiatief #nietmijnislam bevatte, dat inmiddels duizenden maal is geliket. De virtuele actie nam afstand van de moorden in Frankrijk.

‘Wij spreken ons uit tegen de ideeën en daden van extremisten die in naam van onze islam geweld en dwang gebruiken.’ Bij het lezen hiervan dacht ik aan de woorden van een bekend columnist: ‘Moslims gaan met iedereen in gesprek, behalve met zichzelf.’

De islam bestaat uit het volgende systeem: één god, één boek, en één opperprofeet. Iedere moslim put zijn overtuiging uit dat ene systeem. Dus: #weljouwislam.

Dat maakt de #nietmijnislam-actie treurig, zwak en onwaar, omdat zowel de vredelievende als de gewelddadige moslim in dezelfde islam geloven. Het had van karakter, wijsheid en waarheid getuigd als de actie moslims had aangezet eens eerlijk naar hun overtuiging te kijken. Want dat het mis is met de islam is duidelijk. Wie de wereld inkijkt, krijgt bevestiging na bevestiging.

Lees verder>>>
(h/t “win”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam. Bookmark de permalink .

13 reacties op #weljouwislam

 1. Gemelos zegt:

  Volgens mij is dit opgezet door NIET Moslims, zoals AIVD of Regering?????? Hoe kon Rutte na 2 dagen zeggen ER IS EEN NIEUW FACEBOOK dat heet NIETMIJNISLAM, Nu kan je zien dat het MERENDEEL van de bevolking GEEN HAAT heeft tegen de Islam !! Dat zei hij in Buitenhof !! Pure Opzet om te kijken wat er leeft onder de bevolking ! Laat hij maar naar Wilders luisteren, daar heeft hij genoeg aan !!!
  Trouwens gisteravond waren er al 3 facebooks die zo heten !!!!! Ik kreeg keurig antwoord van een Moslim, maar je wordt kotsmisselijk van die Hollanders die zitten te slijmen dat ze zich schamen om Nederlander te zijn !! WAAROM?? Omdat de Moslims MOORDEN??? Ik heb haar even goed geantwoord !!! Nog even dan wil ik geen ISLAM EN MOSLIMS meer horen en zien, SPUUG ZAT !!! Alles draait om dat, het gewone leven valt in het niet bij dat gezwam !!! NATUURLIJK zijn we in Oorlog !!! Maar het komt allemaal mijn strot uit !!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Gemelos: 19.31. uur. Beste Gemelos, het merendeel van de Nederlandse bevolking, laat zich dag aan dag HERSENSPOELEN door de compleet SOCIALISTISCHE NPO,VARA,VPRO,KRO,NCRV en de rest van de OMROEPBENDE en uiteraard de RODE PERS! Alles geloven deze mensen, zelfs alle LEUGENS van FAALHAAS RUTTE, en zijn maat SAMSOM. Als deze kneuzen zeggen dat sneeuw zwart is, dan gaan de onnozelen in onze bevolking dat DIRECT GELOVEN, want DE REGERING zegt het toch. Wat leven WIJ toch tussen ONNOZELE SCHAPEN. En wat de ISLAM betreft STERF!

   Like

 2. Joshua zegt:

  Met die smerige zand varkens is niet te praten.
  Onze regeerders geloven dat moslims geen moslims zijn, hoe achterlijk zijn de regeerders geworden door olie geld, hun eigen bevolking de nek omdraaien,daar zijn zij enorm goed in.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Liegen tegen ongelovige mag toch ??

  Like

 4. Tempelier zegt:


  Ook wij van wc-eend zijn voor……..wc- eend.

  Like

  • Anneke zegt:

   “Dit varken is witgewassen met US olie-$-dollars” !!! ! !!! Feitelijk heeft dit varken een diep duistere PEK-kleur, waar niet meer doorheen valt te gluren. Dus niet meer te reinigen is. “Zal eens werkelijk ‘gewassen’ worden, in een alles verwoestend-vuur”. Hun dood, is onze REDDING………………SHALOM.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, daar hebben we de kern van de zaak te pakken: De islam ontbeert Zelfkritiek. De héle islam, van orthodox tot “geïntegreerd” zogezegd.
  Dat is dan ook precies de oorzaak, dat dat ‘geïntegreerd’ hier tussen aanhalingstekens moet.
  En zolang ze niet bij machte blijken, die zelfkritiek te ontwikkelen, dienen ze allemaal met de opperste waakzaamheid te worden beschouwd.

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  Overigens is de islam geen monotheistische godsdient: er zijn twee goden namelijk allaat en ene mohammed of hoe hij ook heet,en deze laatste is de belangrijkste (want alle herrie gaat steeds over ene zogenaamde mohammed en nooit over allaah, want die doet niets).

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Neenee, dat is toch niet zo:
   Al op de lagere school in de jaren ’60 leerden wij al -in verband met de Kruistochten- dat de officiële islamitische leuze luidde: “Er is geen God als Allah en Mohammed is zijn Profeet!”
   Ergo wordt mohammed binnen de islam weliswaar als het voornaamste personage beschouwd nà allah, als dé uitverkorene, maar niettemin als een mèns, NIET als een God.

   Like

 7. Berthe zegt:

  De duizenden bloedige aanslagen, stenigingen, verkachtingen en moordpartijen zijn NIET ‘mijn islam’ en NIET ‘jouw islam’, maar gewoon DE islam!

  Like

 8. Giny zegt:

  Inderdaad, het is gewoon “De Islam” Die Islam past niet in Nederland, wil je hier wonen,
  aanpassen, wil je bidden, achter de voordeur. Het is toch te gek voor woorden dat wij ons
  aan moeten passen aan ik weet niet hoeveel nationaliteiten er hier wel niet zijn!
  Waarom hebben we geen last van de Chinezen die ons niet lastig vallen met hun feesten?
  Ze respecteren wel ons Sinterklaasfeest en de Kerst en noem maar op!
  Wij moeten ons wel aanpassen als we naar de Islamitische landen gaan, wat is het verschil????

  Like

  • kraftavilqa zegt:

   Als je nar een pislamitisch land gaat (maar waarom zou je) heb je zelfs een niet-Jood verklaring nodig. misschien zouden wij van immigranten een niet -moslim verklaring moeten eisen.

   Like

 9. Luchtpint zegt:

  “De islam bestaat uit het volgende systeem: één god, één boek, en één opperprofeet. Iedere moslim put zijn overtuiging uit dat ene systeem. Dus: #weljouwislam.

  Dat maakt de #nietmijnislam-actie treurig, zwak en onwaar, omdat zowel de vredelievende als de gewelddadige moslim in dezelfde islam geloven.”

  Bewijs daarvan wordt o.a. gegeven door Bill Warner in het pdf bestand http://www.politicalislam.com/statistical-islam-pdf/

  Daarin wordt o.a. nagegaan hoeveel percent van de Koran verwijst naar een negatieve perceptie van niet-moslims. Alle referenties m.b.t. tot die negatieve perceptie tonen aan dat de Islam verhoudingsgewijs veel meer aandacht besteed aan de expliciete veroordeling van niet-moslims om het eigen moreel “territorium” te bewaken en zuiver te houden. In geen enkele andere godsdienst wordt het onderscheid tussen gelovers en niet-gelovigen zo pertinent onder het voetlicht geplaatst. In veel godsdiensten is zo’n expliciete veroordeling van mensen die niet tot dat geloof behoren zelfs afwezig. M.a.w, de Islam is geobsedeerd door niet-moslims en definieert zo zichzelf vooral door al wat het in wezen NIET is in de vergelijking met andersdenkenden !

  “Case 2: The Kafir
  There is a second division that overwhelms the reader of the historical Koran. A majority of the
  text concerns the kafir (unbeliever). It is not about being a Muslim, but about the kafir. A note: most Koran translations use the word “unbeliever” instead of kafir, but kafir is the actual Arabic
  word. This term is so important and so unknown that the meaning of kafir must be defined. The
  original meaning of the word is one who covers or conceals the known truth. A kafir knows that
  the Koran is true, but denies it. The Koran says that the kafir may be deceived, plotted against,
  hated, enslaved, mocked, tortured and worse. The word is usually translated as “unbeliever” but
  this translation is wrong. The word “unbeliever” is logically and emotionally neutral, whereas, kafir is the most abusive, prejudiced and hateful word in any language.
  There are many religious names for kafirs: polytheists, idolaters, People of the Book (Christians
  and Jews), atheists, agnostics, and pagans. Kafir covers them all, because no matter what the
  religious name is, they can all be treated the same. What Mohammed said and did to polytheists
  can be done to any other category of kafir. Islam devotes a great amount of energy to the kafir. Not only is the majority (64%) of the Koran devoted to the kafir, but also nearly all of the Sira (81%) deals with Mohammed’s struggle with them. The Hadith (Traditions) devotes 32% of the text to kafirs
  .
  Amount of Text Devoted to Kafir
  64% Koran
  81% Sira
  37% Hadith
  60% Trilogy Total

  Percentage of Text
  Meccan Koran 68%
  Medinan Koran 57%

  Op grond daarvan kan je dus gaan besluiten dat er geen gematigde Islam bestaat, aangezien de Koran voor iedere moslim hetzelfde is. Bovendien vormt de Koran uiteindelijk ook de neerslag, zeg maar het compendium van kernbegrippen, dat uit de interpretatie van de Hadith en Sira wordt gefilterd. Beiden worden beschouwd als historisch geldige biografische gegevens m.b.t. het leven van de profeet, die als voorbeeld voor elke moslim navolging afdwingt.

  Als de vergelijking tussen moslims en niet-moslims van primordiaal belang is om de kern van de Islam mee te definiëren, dan beweren imams in “gewone” moskeeën in de beslotenheid van hun moskee exact hetzelfde als bijvoorbeeld salafisten zoals Yusuf al Qaradawi of de godsgeleerden van Saoedi-Arabië, e.d. Het is enkel en alleen op grond van het feit dat die imams gewoonlijk niet in de openbaarheid treden in onze landen – tenzij om verzoenende platitudes op te lepelen indien nodig – dat we ze hier in het Westen standaard als “gematigd” aanduiden. Dat is gewoon zelfbedrog !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s