‘Wordt het geen tijd dat wij de levensbeschouwelijke kooplieden uit onze scholen ranselen?’

Screenshot_49

(Door: Joël De Ceulaer)

‘Laten we een nieuwe schoolstrijd ontketenen, mevrouw Crevits. Onder het motto: blijf met uw fikken van de ziel van mijn kind’, zegt Joël De Ceulaer.

Naar aanleiding van de jihadistische aanslagen in en rond Parijs pleitte Knack-journalist Joël De Ceulaer in het Radio 1-programma Hautekiet voor de afschaffing van levensbeschouwelijke schoolvakken. Herlees hier de ‘Lastpost’ die hij daarover schreef in Knack van 5 november 2014.

Beste Hilde Crevits

Ik richt mij tot u met gevoelens van woede, wanhoop en diepe verontwaardiging. Die gevoelens zijn niet voor u persoonlijk bestemd, maar ik hoop dat u ze als minister van Onderwijs ernstig zult willen nemen. Het zit namelijk zo: toen ik afgelopen vrijdag de boekentas van mijn dochter inspecteerde, trof ik daarin een krantje aan van wel zeer bedenkelijk allooi. Een oppervlakkige lezing volstond al om tot de conclusie te komen dat onze scholen zich schuldig maken aan een geniepige, maar schokkende vorm van geestelijke kindermishandeling. En geen haan die ernaar kraait.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op ‘Wordt het geen tijd dat wij de levensbeschouwelijke kooplieden uit onze scholen ranselen?’

 1. Berthe zegt:

  In Nederland willen sommigen dat alle (!!!)kinderen van jongs af aan iets leren over de islam, want dat zou de integratie bevorderen.
  Nee, dan liever artikel 23, vrijheid van godsdienst uit de Nederlandse grondwet: op school kom je om datgene te leren wat de wetenschap (voorlopig) als waarheid ziet. Verder niets, geen indoctrinatie van welke soort ook.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ik kan me voorstellen, dat die man zich zorgen maakt: Het heeft iets sektarisch. En op deze manier komen àl die kinderen in aanraking met dat sektarische, welk ‘beschouwelijk vak’ er ook gekozen wordt.
  Wat is dat trouwens voor flauwekul, ‘beschouwelijke vakken’ voor zesjarigen? Op de middelbare school kunnen ze al voor maatschappijleer kiezen! Vroeg genoeg, zou ik zeggen.
  Zo word je als vrijzinnige ouder hoe dan ook voor het blok gezet en da ’s geen fraaie zaak!
  Waarvoor doe je ze dan nog naar de openbare school? Lozen, die flauwekul en zo gauwmogelijk!

  Like

 3. Frans de Wit zegt:

  Nou inderdaad, dat zal eens tijd worden. Denk dat ouders hun kind zelf toch niet opleiden tot moordernaars? Ook het geloof zal de regering uit moeten. Er is geen ene minister die niet aangevallen kan worden hoe het zal moeten in de regering, volgens zijn of haar geloof. Zo moet je je werk ook niet meenemen naar huis. En dus JOU geloof niet bij een ander willen opzadelen. Natuurlijk mag je in je vrije tijd zoveel mogelijk met je geloofsgenoten van gedachten wisselen en bidden. Dat is dan jou persoonlijkheid. Er is geen een geloof de ware, wanneer zijn ze die boeken gaan schrijven? I s wel gebeurd door mensen die het opschreven naar hun eigen opvatting ergens over. Mensen we komen hier hoogstends 100 jaar op visite op deze aarde en alles wat je weet is je geleerd, Dus doe nu niet of jou wijsheid de goede is, kan ik ook niet zeggen. Maar ik leef naar mijn gevoel en mensen lievendheid. Ik zie mensen als gelijken hoor. Ook mensen die van andere landen komen, tuurlijk is het erg als je moest vluchten, dat deed ons Koninklijk huis ook in de tweede oorlog. Maar onze Opa en Oma met nu onze ouders moesten onderduiken. Die konden niet vluchten. O wat waren die mensen blij en opgelucht toen ze werden bevreidt. En ook dankbaar!
  Hier worden mensen opgevangen die vertellen hoe slecht ze het thuis hadden en nu willen ze die gene die het leven daar in hun thuisland verziekt hebben, gaan helpen, door hun dankbaarheid hier te tonen, door een grote bek op te zetten, zie het dagelijks op TV, bij hun gastland. Wij als anders gelovige of zonder geloof zijn alleen goed om voorzieningen te verstrekken, educatie en geld. Wij in Nederland en in andere landen, dachten dat te doen uit mensenliefheid.
  Er zijn zat mensen die van andere komaf zijn die bij mij hier in de buurt wonen, daar kan je normaal mee praten hoor en daar verzieken die rotte appels het voor hun en ook voor ons!
  Maar ik schrijf en spreek niet alle talen, heel vaak sta ik in een winkel en denk ik zal wel eens een praatje willen maken met die mensen, we leven gewoon langs elkaar heen.
  Maak ook wel eens een grapje van dat is knap, ik kan alleen Engels en Nederlands. Sommige mensen die geintegreerd zijn kunnen daar best om lachten, maar die gene die hun eigen nationalie tijd niet wil delen, ook hun geloof als de enigste zie, die pik je er zo uit en dan moet je die vuile smoelwerken zien.. Sorrie hoor maar daar kan ik niet aardig tegen doen.
  Een beetje dankbaarheid is toch niet te veel gevraagd? En je mag nog eens terug komen als je wil.
  Een vriendelijk gezicht maakt meer dialoog open dan zo’n verwronge gezicht. Als je niet gelukkig ben gast, maak je zelf dan gewoon van kant en neem daarin niet andere mee.
  Toen met die gijzeling in de punt bezig was, zei een Spaanse vriend van mij, als ze dat bij ons hadden gedaan, hadden ze uitgezocht wie die gasten zijn, hun familie opgepakt en buiten bij de trein en die school in Smilde neer gezet. Ze hadden dan kontakt gezocht met die gijzelnemers en gezegd, als je niet binnen een afgesproken tijd je overgeeft, dan gaat eerst je vader en je moeder er aan, dan je broer en zus en zo on… Denk dat we die tijd heel dicht bij gaan krijgen. Tand om tand. Wens de lezer heel veel wijsheid, liefde, gezondheid en familieschap. Een vrolijke wereld is een stuk leuker leven hoor.

  Like

 4. E. Janssens zegt:

  Ach, Joël de Ceulaer is een linkse idioot die jaren lang iedere islamcriticus uit Knack heeft weggezuiverd maar die nu, nu enkele cartoonisten van zijn strekking zijn vermoord, zich opwindt over de boekentas van zijn dochtertje. Nu zijn familie dreigt besmet te worden met godsdienstige waanideeën wordt mijnheer wakker. Trouwens opvallend: een aantal religies en ideologieën gaan door de mangel: vrijzinnigheid, communuisme, christendom, maar de ergste van alle vergeet dhr. de Ceulaer even te vermelden. Typisch linkse huichelachtigheid. Hopelijk haalt bron dit ondermaats schrijfsel van zijn prachtige website. Het is niet eens een pulpblaadje waard.

  Like

  • E. Janssens zegt:

   Overigens, mijnheer Bron, u moet weten dat wij hier in Vlaanderen om de oren geslagen worden met dit soort nietszeggende ‘religiekritiek’. Over het werkelijke gevaar wordt met geen woord gerept.

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Trouwens nog iets: Als ‘dwarsliggende Hollandse”-dat is nu eenmaal sterker dan mijzelf- vraag ik me wèl af, wat een zesjarige al met een boekentas moet!
  Een zekere mate aan huiswerk vanaf een bepaalde leeftijd -groep 6 of zo- soit, mits het niet overdreven wordt, maar NIET aan zesjarigen!
  Leren is belangrijk, maar spelen ook. EN ontspannen, na een hele schooldag!
  Ik ben toch blij, dat dat ‘verschrikkelijke Nederland’ (volgens een paar Zuiderburen onder ons; wie de schoen past, trekke hem aan) in dit opzicht althans kindvriendelijk is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s