CHARLIE HEBDO en de Vrijheid van Meningsuiting in Nederland

Screenshot_28

(Door: Hub Jongen)

De recente terreurdaad in Parijs waarbij minstens 12 mensen vermoord werden, heeft veen mensen diep geraakt, en terecht wordt geroepen om straf voor de daders en maatregelen om herhaling te voorkomen. En dan komt meteen een nieuw probleem opdagen, namelijk dat om de Vrijheid te handhaven maatregelen worden ingevoerd die zorgen dat we onze Vrijheid compleet kwijtraken. Steeds meer overheidscontroles, meer afluister- en overheidsspionage, meer wetten, meer verboden. En bovendien steeds minder soevereiniteit, omdat er steeds meer ondergeschiktheid aan de EU, Brussel, groeit.

In de commentaren en protesten hoor je regelmatig dat de Vrijheid van Meningsuiting op het spel staat. En dat klopt, want bij Charlie Hebdo speelt de vrijheid van het publiceren van wat cartoons duidelijk een rol. Niemand van de commentators schijn zich te realiseren (of ze verbergen het doelbewust) dat in Nederland deze vrijheid al lang niet meer bestaat. Al in 2008 werd de cartoonist Gregorius Nekschot gearresteerd en vastgezet, omdat zijn cartoons door bepaalde groepen als discriminerend ervaren werden.

Lees verder>>>
De Vrijspreker

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Nederland, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

12 reacties op CHARLIE HEBDO en de Vrijheid van Meningsuiting in Nederland

 1. Ik heb nog nooit zo’n dom gekwek gehoord als gisteravond bij het debat1Ze zijn allemaal zogenaamd voor vrijheid;ook van meningsuiting,behalve van Wilders.En…..je mag natuurlijk ook niet op de tenen van moslims gaan staan!!!Maar verder is er niets aan de hand,slaapt u rustig verder!En draaikont van Opstelten:is er nu wel of niet genoeg capaciteit om ons te verdedigen?Ja,ehm,ehm,het gaat allemaal goed,ehm,ehm,maar…..!Tjonge draaien is hun beroep!Ook ven Rutte!En die Turk moest helemaal de ogen uit zijn kop schamen;maar ja,schaamte zit niet in hun genen;slachtoffertje spelen wel!En dat heeft hij uitmuntend naar voren gebracht!

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  HIER BESTAAT ALLEEN DE VRIJHEID VAN MOSLIMSUITING!

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Het ENIGE aantwoord op moslim censuur is alle media verplichten zoveel mogelijk spotprentjes en de meest gore stukken uit de Koran te gaan zetten en Mohammed en al zijn volgelingen goed belachelijk maken.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Vrijheid van meningsuiting meneer Jongen, is in ons Nederland nog alleen maar toegestaan, aan de RODEN/SOCIALISTEN, en de politiek correcte LAFFE SMEERLAPPEN, van CDA,VVD,D66,GL,CU,SGP,SP,PvdD,50+! Alleen de PVV staat nog voor die VRIJHEID, en die staat moederziel ALLEEN! Potverdomme, een RODE DROPLUL als JOOP RIESSEN, mag oproepen tot deportatie van 1 miljoen PVV kiezers in NEDERLAND, en ook nog oproepe om WILDERS te vermoorden. Zeg KLOOTZAK TEEVEN, en jouw BILLENMAATJES van RECHTERS van Demonen 66, ik EIS dat de RODE PLOERT RIESSEN wordt GEDAAGD. Maar, dat doen jullie verraders niet! En de stomme massa maar blijven stemmen op deze klootzakken. Neen, ik zie het zeer donker in!

  Like

 5. Tempelier zegt:

  om de Vrijheid te handhaven maatregelen worden ingevoerd die zorgen dat we onze Vrijheid compleet kwijtraken.
  Ja ja geheel in lijn met de Uni, die moet op tijd weten hoe het met de weerstand van het volk is. Die razende mossels interesseert ze niet zoveel, anders hadden ze al eerder maatregelen getroffen. Die Pegida beweging zit ze lelijk dwars. Nu zijn ze dus opzoek om zulke bewegingen via de EU verboden te krijgen. Onder welke noemer dan ook. De dictatuur is steeds zichtbaarder, voor de wakkeren dan. En ik blijf erbij, dat het filmpje getoond van het hoofdschot van die agent bij die redactie NIET klopt ! Waar is het bloed ???? Met een Kalasjnikov van dichtbij beschoten worden, dan liggen je hersenen verspreid over die mooie witte stoep.

  Like

 6. D.DAY zegt:

  De politieke elite focust zich nu op de bescherming van de vrijheid van meningsuiting. Daar gaat nu zo veel aandacht en energie naar toe dat ze uit het oog verliezen wat er echt speelt. De moslims zijn bezig met de jihad in heel Europa die moet resulteren in een kalifaat en een sharia. Zodra dit doel bereikt is hebben we geen enkele vrijheid van meningsuiting meer, eigenlijk geen enkele vrijheid meer. En daar gaat het de moslims om. Je zou kunnen zeggen dat de aanslag op Hebdo en een schijnbeweging is die de politieke elite moet afleiden van het eigenlijke doel.

  Like

 7. Avidia zegt:

  We zijn veel teveel mondig, in Europa is afgesproken dat in te dammen, daarom werd vrije ingang tot Europa uitgesproken en zitten wij hier en elders met die onrendabelen die nooit zullen werken alleen maar in de koran te lezen, wij moeten ze onderhouden zonder dat ze ooit een tegenprestatie leveren, de enige tegenprestatie is ons verdoemen als ongelovigen, maar van die ongelovigen krijgen ze wel iedere maand een uitkering, dat kan dan weer wel. Ik kan hier hels over worden. In de toekomst zal de moslims Europa overspoelen en zijn wij verplicht hen te onderhouden wat wij nu al aan het doen zijn.Maak je borst maar nat.

  Like

 8. Jan zegt:

  Interview met ‘Charlie Hebdo’ Cartoonist Luz

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s