De angst waart rond bij de Britse Joden

Screenshot_40

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl onze politici zich zorgen maken over het welzijn van moslims in hun land, komt er vanuit Groot-Brittannië een schrikaanjagende melding: 45% van de Joden in Groot-Brittannië voelt zichzelf en zijn gezin bedreigd door islamitisch extremisme.

In Groot-Brittannië wonen nog ongeveer 270.000 mensen met het joodse geloof. Maar meer dan de helft van hen vreest dat hij geen toekomst meer heeft in het land. Dat is het schokkende resultaat van een nieuw onderzoek in Groot-Brittannië. Het onderzoek bewijst eveneens dat antisemitische stemmingen wijder verbreid zijn dan tot nu toe werd aangenomen.

De Britse samenleving zou op een punt zijn aangekomen waarop steeds meer joodse families zich afvragen of ze moeten vertrekken of moeten blijven, zeggen de makers van het onderzoek.

Deze waarschuwing wordt ook bevestigd door een nieuwe peiling, waaruit blijkt dat 45% van de Britten er antisemitische vooroordelen op nahoudt. Volgens de peiling is 25% het eens met de uitspraak dat “Joden meer geld hebben dan andere inwoners van het land.” Eén op de vijf is van mening dat “Joden loyaler zouden zijn tegenover Israël dan tegenover Groot-Brittannië.”

13% is van mening dat “Joden teveel over de Holocaust praten om meer sympathie te krijgen.”

Na de aanslagen in Parijs heeft de Britse politie de beveiliging van joodse instellingen in het hele land verhoogd.

Dave Rich, chef van de organisatie CST (Communitu Security Trust): “De situatie in Groot-Brittannië onderscheidt zich weliswaar van het dagelijks antisemitisme in Frankrijk, maar de angst dat zulke aanslagen hier ook zullen plaatsvinden als de situatie verder verscherpt, is alomtegenwoordig. We moeten alles doen om dat te verhinderen.”

De CST heeft in de eerste helft van vorig jaar ten tijde van de Gaza-oorlog een stijging van 36% geregistreerd wat betreft antisemitische aanvallen. In juli, op het hoogtepunt van de gevechten, steeg het aantal haatmisdaden in Londen naar een tragisch record – 9 van de 10 slachtoffers waren Joden.

Uit een peiling onder 2.200 Britse Joden blijkt dat zij de afgelopen twee jaar meer blootgesteld stonden aan antisemitische aanvallen dan ooit tevoren.

Een vierde deel van de Britse Joden overweegt inmiddels het land te verlaten. De meerderheid, 54%, vreest dat Joden in Groot-Brittannië geen toekomst meer hebben.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Bron oorspronkelijk artikel:
www.independent.co.uk
Auteur: Cahal Milmo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Groot-Brittannië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op De angst waart rond bij de Britse Joden

 1. luckybee zegt:

  Niet alleen bij Britse Joden maar zo te zien ook bij onze Joden, ook vele van ze willen naar Israel immigreren.Bij ons waren het zonder twijvel de Marxistische Joden die de Islam hier naartoe haalden,maar in Brittanie was het voor al de Commonwealth that de islam naar Brittannie haalde, en niet vergeten het waren supperrijke olie sultanen die daar het zeggen krijgen, uit Malaysia Saudi Arabie en de Emiraten.Dit moerast in Brittanie is wezentlijk dieper als bij ons. Wij kunnen nog altijd in de 10 Geboden,vluchten,als gereformeerden. dat kunnen de Britten niet.

  Like

  • luckybee zegt:

   Hun paapst of hun kerkhoofd zijn de koningen en koninginnen.van de Anglicaanse kerk.dat hun armee heeft gebruikt om de wereld voor ze te veroveren voor hun imperium.

   Like

   • luckybee zegt:

    En niet vergeten Laurens van Arabie die de arabieren geleerd heeft hoe ze terorraanslagen kunnen uitoeffenen.

    Like

 2. janfreak zegt:

  Is dit niet in en in triest? Je in een land niet meer veilig voelen?

  Like

 3. Marlies zegt:

  Die z.g. “koning” van Jordanië kan het beste die arme Palestijnen terug naar huis roepen. Heeft ie absoluut geen zin in, want dan is zijn welbetaalde baan weg en breekt de pl… uit, maar het is de eenvoudigste oplossing. Joden uit West Europa, die de bui zien hangen, kunnen dan naar Israël verhuizen, want er komt land vrij én Israël is gemakkelijker te verdedigen. De dhimmi’s in de EU kunnen dan zien wat een “verrijking” de islamitische import brengt. Probleem opgelost.
  Ik weet het: erg kort door de bocht, maar zoals het nu gaat is niet houdbaar.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  “13% is van mening dat “Joden teveel over de Holocaust praten om meer sympathie te krijgen.””

  Je kunt beter janken over een cartoontje van je ‘profeet’; krijg je veel meer sympathie.

  Like

 5. Jan Wandelaar zegt:

  +

  “The tragedy is that among some people in the world he’s respected and his word carries some weight and that shouldn’t be the case anymore than Bishop Tutu, both of whom have a big Jewish problem.

  http://www.newsmax.com/newswidget/Dershowitz-Carter-Abe-Foxman-Israel/2015/01/14/id/618557/

  “Jimmy Carter has always had a problem with Jews and it borders on anti-Semitism,” he said. “In the midst of this tragedy, in the midst of this serious debate, to again blame it on Israel. He said that the terrorism and the reason the Jews and this anti-Semitism problem (exist) is because of the Arab-Israeli conflict.

  http://www.newsmax.com/CMSPages/NewsMax/OoyalaPlayer.aspx?embedcode=ZhaHVycjpGnTtd8oAZnjC8y0TfCKKqIU&section=newswidget&author=Melissa+Clyne#ooid=ZhaHVycjpGnTtd8oAZnjC8y0TfCKKqIU

  “Jimmy Carter goes back to the time he was running for governor. He has a long, long history of theological anti-Semitism coupled with virulent anti-Israelism. He never met a terrorist he didn’t like. He loved Yasser Arafat and he hated every Israeli leader he ever met.”

  +

  Like

 6. aegoliuscs zegt:

  Maureen Lipman: rise in antisemitic attacks may prompt me to leave UK

  The comic actor Maureen Lipman, known for her role as a proud Jewish mother in a series of British Telecom adverts, has said the sharp rise in antisemitic attacks in Britain may prompt her to leave the country.
  Speaking to LBC after Holocaust memorial ceremonies took place across the world, she said she has considered moving to the US or Israel because of an increase in the number of attacks on Jews.

  https://www.theguardian.com/world/2015/jan/28/maureen-lipman-rise-antisemitic-attacks-leave-uk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s