“Der Spiegel”: PEGIDA plant militaire putsch (satire!)

Screenshot_36

(Door: “Smiley” – Vertaling: E.J. Bron)

Spiegel-verslaggever: Meneer Modschegiebchen, u bent een Saks, oprichtingslid van de rechts-populistische PEGIDA-beweging en u behoort tot het organisatieteam van deze organisatie. Tot nu toe heeft PEGIDA ieder contact met de pers afgewezen. Vandaag geeft u aan mij en mijn collega van “Der Spiegel” voor het eerst een interview. Vanwaar deze verandering van opvatting?

M: We staan kort voor de machtsovername in Duitsland. Over enkele uren begint de operatie “Rolling Stones”. De geheimhouding tegenover de leugenpers is daarom niet meer nodig.

Spiegel: Pardon? Hoe moeten we dat opvatten?

M: We zullen binnenkort met onze militaire eenheden de macht in Duitsland overnemen.

Spiegel: U zult WAT?

M: Bent u doof? We zullen de macht in Duitsland overnemen. De volgende stap zal de installatie van een door het leger gesteunde constitutionele monarchie zijn. Duitsland zal weer een keizer krijgen.

Spiegel: We hebben altijd al vermoed dat u een gewelddadige machtsovername van plan was. We hebben het vermoed, zo waarlijk helpe my God. Maar dat is echt ongelooflijk. En dat zegt u hier heel openlijk?

M: De marsorder is al uitgevaardigd. Over enkele uren slaan we toe. Waarom zouden we nu nog onze doelen en plannen geheimhouden?

Spiegel: U wilt met 100.000 landelijke maandag-demonstranten de macht in Duitsland overnemen? Overschat u zichzelf niet een beetje?

M: Niet met de maandag-demonstranten uiteraard. Dat zijn ondernemers, werknemers, ambtenaren, pensioengerechtigden, huisvrouwen, gezinnen met kinderen en andere normale democratische burgers uit het midden van de samenleving. De machtsovername vindt plaats door onze militaire eenheden en gevechtstroepen.

Spiegel: U beschikt over militaire eenheden?

M: Vanzelfsprekend. De opleidings- en trainingsprogramma´s werden intussen met succes afgesloten. Onze eenheden wachten nu alleen nog op de marsorder om toe te slaan. Onze jongens hebben al jeukende vingers. Voortdurend starten ze onze tankcolonnes om naar het geronk van de motoren te luisteren. Ze staan allemaal heel ongeduldig met de hoeven te trappelen.

Spiegel: Dat kan toch alleen maar een handjevol idioten zijn. Mag ik vragen hoe sterk de militaire vleugel van PEGIDA is?

M: Wat heet vleugel. Onze speciale commando´s voor speciale operaties bestaan uit ongeveer 60.000 man. Goed opgeleide soldaten. Tot de tanden bewapend. Zij opereren decentraal in kleine, effectieve, uiterst mobiele eenheden van ongeveer 50 soldaten. Onze opleidingskampen en troepenstandplaatsen bevinden zich in Schleswig-Holstein, Oostenrijk en Zwitserland.

Spiegel: Zoiets kun je in de huidige tijd toch niet meer geheim houden.

M: De troepenstandplaatsen zijn volledig van de buitenwereld afgesloten. Overal hangen borden met “Islamitisch vrijetijds- en vakantiekamp”. Daarmee zijn we er zeker van dat ieder normaal mens een grote boog om deze standplaatsen maakt en deze mijdt als de pest.

Spiegel: Waarvoor moeten die zogenaamde speciale eenheden eigenlijk goed zijn?

M: De speciale eenheden zullen in de eerste fase van de machtsovername strategisch belangrijke doelen aanvallen en bezetten. Bijvoorbeeld partijkantoren van de oude partijen, standplaatsen van het Duitse leger en vliegvelden. Hier en daar zullen uiteraard ook enkele tonnen springstof worden ingezet. Ik zeg alleen maar Antifa-onderkomens of islamitische wapenopslagplaatsen. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Andere eenheden zullen de radio- en tv-stations bezetten. Tot aan de toespraak van de nieuwe machthebbers aan de natie worden op alle zenders marsliederen uitgezonden.

Spiegel: Ongelooflijk.

M: Bijzonder belangrijk in deze vroege fase van de machtsovername zijn de controles over het luchtruim en de grenzen. We moeten in ieder geval voorkomen dat politici van de oude partijen en andere vertegenwoordigers van het links-rood-groene pro-islamitische establishment naar het naburige buitenland kunnen uitwijken. Stelt u zich eens voor hoe de betrekkingen van Duitsland met zijn buurlanden belast zou worden wanneer al deze sukkels naar het buitenland vluchten en daar gaan huishouden.

Spiegel: Dat alles klinkt als een slechte droom. U had het over speciale eenheden. Betekent dit bijvoorbeeld dat PEGIDA bovendien over reguliere eenheden beschikt?

M: Onze reguliere gevechtseenheden bestaan uit ongeveer 200.000 man. In totaal hebben we 10 divisies opgesteld, waaronder 4 tankdivisies en een luchtlandingsdivisie. Allemaal zwaar bewapend met de modernste wapens. Onze luchtlandingsdivisie zal het gebied Berlijn innemen. Een parachutisteneenheid zal overigens boven de Uckermarck afspringen. In totaal vier tankdivisies, twee vanuit het noorden en twee vanuit het zuiden, zullen oprukken. De overige divisies, allemaal gemotoriseerd, zullen snel volgen. We schatten ongeveer twee dagen nodig te hebben. Het belangrijkste probleem bij de opmars zal vermoedelijk dat verdomde beroepsverkeer zijn.

Spiegel: Dat is toch absurd. Denkt u dat de Duitse regering niet gepast op uw militaire putsch zal reageren? Waarvoor hebben we dan politie? En niet te vergeten ons leger, dat o.l.v. Ursula von der Leyen enorm aan stootkracht heeft toegenomen.

M: De nog resterende actieve eenheden van het Duitse leger bevinden zich, zoals bekend, overwegend in het buitenland en worden bij dubieuze operaties uitgeput. Als voorbeeld mag ik hier Afghanistan noemen. De delen van de troepen die zich nu nog in de kazernes bevinden, zijn voor onze gevechtseenheden geen probleem. Zodra de politieke commissarissen van het politieke establishment opgepakt zijn, zullen de troepen van het Duitse leger zich bij onze beweging aansluiten. Datzelfde geldt voor de politie.

Spiegel: Arrestaties? U bent massale arrestaties van plan?

M: Ik zou het geen massale arrestaties willen noemen. Het begrip heeft een te negatieve lading. We zullen de leidende krachten van het politieke establishment voor hun eigen bestwil arresteren om hen na de machtsovername te beschermen tegen de woede van de bevolking.

Spiegel: En waar wilt u die dan allemaal onderbrengen? Dat zijn toch tienduizenden personen. Alle beschikbare openbare gebouwen zijn, zoals bekend, hopeloos vol met asielzoekers.

M: Daar hebt u helemaal gelijk in. Welnu, zoals u weet, heeft de Duitse voetbalcompetitie op dit moment winterstop. We zullen het politieke establishment, dat we moeten beschermen, tijdelijk in de voetbalstadions onderbrengen. De oudere personen uiteraard fin de overdekte stadions. We zijn immers geen onmensen. Als volgende stap zullen we op het terrein van de geplande nieuwe Berlijnse luchthaven een centrale militaire gevangenis oprichten. Na de veroordeling door de militaire rechtbanken worden de mensen daar ingekwartierd.

Spiegel: Ik vertrouw PEGIDA alle slechte dingen in de wereld toe. Maar dat geloof ik gewoon niet. Waar wilt u dan al die wapens vandaan halen die noodzakelijk zijn voor een machtsovername?

M: Wat heet willen? We hebben de wapens al. En wel eersteklas materiaal. Een groot deel daarvan van Duitse makelij. Topkwaliteit. (pakt een machinepistool uit de la van zijn bureau, zwaait ermee door de lucht en roept luidkeels: ratatatatatata!)

Spiegel: In hemelsnaam. Hoe komt u aan wapens van Duitse makelij?

M: Van de zwarte markt. Zoals u wellicht weet, levert Duitsland in aanzienlijke omvang wapens naar de crisisgebieden in de hele wereld. Het grootste deel daarvan komt rechtstreeks op de zwarte markt terecht. We hebben alles opgekocht wat niet snel genoeg verkocht werd. Parallel daaraan hebben we ons ook in andere landen van wapens voorzien. Onze gevechtsvliegtuigen zijn afkomstig uit Kazachstan. De tankcolonne uit Oezbekistan. De gewone raketten en luchtdoelraketten uit India, eersteklas materiaal van Israëlische makelij.

Spiegel: U hebt een compleet wapenarsenaal op de zwarte markt opgekocht?

M: Dat klopt. En niet zo weinig. Onze bunkers zitten propvol. Gisteren nog hebben we een eindeloos lange rij goederenwagons met uiterst moderne wapens uitgeladen in Salzburg. De levering stond te boek als melkpoeder. U wilt niet geloven hoe eenvoudig het tegenwoordig in de EU met haar open grenzen is om wapens te importeren. Onze marine omvat meerdere omgebouwde cruiseschepen. Die zitten volgepropt met moderne wapensystemen die een hele armada tot zinken zouden kunnen brengen.

Spiegel: Maar wapens kosten toch enorm veel geld. Een vermogen. Hoe komt u eigenlijk aan al die financiële middelen.

M: Ach gut, als we van alles zoveel zouden hebben als geld. Ik zeg alleen maar: afpersing met beschermingsgeld. Zodra de mensen een kleine bruine envelop met een lief klein handgranaatje in hun brievenbus vinden, zijn ze volledig van onze argumenten overtuigd. En het geld rolt al. U wilt niet geloven hoe snel ze allemaal betalen. En allemaal contant. We accepteren geen cheques. De koffers met geld stapelen zich op in onze commandocentrales. Zodra we tijd hebben, zullen we het geld in bankkluizen deponeren. In de huidige tijd, waarin het wemelt van de lange vinger vakmensen in Duitsland, is het per slot van rekening onverantwoordelijk om honderden miljoenen cash in huis op te slaan.

Spiegel: Betaalt de Spiegel-uitgeverij bijvoorbeeld ook beschermingsgeld?

M: Spiegel, Spiegel, een moment (kijkt in de computer). Ja, hier hebben we hem. Klopt, die staat er ook bij. Komisch genoeg maar met € 500.000,- Moment, hier staat een opmerking: “Gezien de constant dalende oplage en de onbevredigende opbrengst zijn hogere beschermingsgelden op dit moment niet te realiseren.” Nou ja, je moet niet gaan bedelen in een armenhuis. Maar alle kleintjes maken een grote.

Spiegel: U noemde hiervoor de invoering van een monarchie?

M: De Hoge Militaire Raad, bestaande uit het organisatieteam van PEGIDA, zal na de machtsovername geschikte kandidaten voor de herinvoering van het keizerschap en de kroning van de keizer uitkiezen. Daarvoor komen uiteraard alleen gerenommeerde persoonlijkheden in aanmerking. Niet te vergelijken met de leken en amateurs in het huidige politieke Berlijn. De door de Hoge Militaire Raad voorgestelde persoonlijkheden worden daarna aan het volk voorgelegd om over te stemmen. Daarna volgt de kroning van de keizer in Aken.

Spiegel: Dat is allemaal toch gewoon verschrikkelijk. Multiculti, islamisering, ongecontroleerde massa-immigratie, EUSSR, euro-reddingsparaplu – daaraan zal allemaal in één klap een einde komen? Niet verdrietig zijn. Hoe heeft Marlene Dietrich dat destijds ook zo treffend gezongen: “Wie zal er huilen als men uit elkaar gaat, wanneer er op de volgende hoek al een ander staat”. Ik denk dat u nu beter kunt vertrekken, zodat u nog op tijd op de redactie komt. De eerste eenheden zijn al onderweg. Over enkele uren gaat het grote feest beginnen. Hebt u nog vragen?

Spiegel: We zouden heel graag willen dat jullie onschuldige rechts-populisten en islamvijanden zouden zijn. . .

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: “Smiley”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", Duitsland, Satire. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Der Spiegel”: PEGIDA plant militaire putsch (satire!)

 1. Sjaak zegt:

  Hallo E.J.Bron !
  Deze realsatire reflexteert het spiegelbeeld
  met wat voor indoktrineerde rooie imbicielen
  we het ook daadwerkelijk hedendaags te
  doen hebben !
  Jammer dat we NOG ! niet zo ver zijn !

  Like

 2. Maarten zegt:

  Ha ha ha, die laatste zin…!
  Geweldig mooi verhaal.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, geestig! Erg moeten lachen!
  Laat Merkel c.s. deze quatsch lezen en je houdt ze een SPIEGEL voor, als het ware.
  Laat ze liever achter de islam aan gaan, dan doen ze nog eens wat nuttigs!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Zo te zien wil de Spiegel heel graag onder Arabieren, directie zien te worden.
  Duitsland heeft toch een Absolute monarchie gehad?willen ze het terughebben? of mischien de absolute heerscher Hitler?

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Ik had gisteren een gezellige discussie met een Duitser die in Nederland leeft over PEGIDA en de nieuwe ontwikkelingen in Duitsland. Hij had een zeer interessante theorie: De veranderingen zouden niet komen vanuit het centrale gezag (lees regering) in Berlijn, maar vanuit de deelstaten …de Bundesländer.
  Verenigd Duitsland bestaat – geschiedkundig gezien – niet zo lang; Pas 145 jaar. Graaf Otto von Bismarck moest enorm veel moeite doen om alle delen van Duitsland onder de kroon van de Pruisische keizer te verenigen. Het grootste obstakel was Beieren. Daar werd een concessie gemaakt. Tot aan de dag van vandaag wordt Beieren “Freistaat Bayern” genoemd. Het is VANZELFSPREKEND dat de afzonderlijke Bundesländer zouden tegen het idee verzetten dat ze in 1870 hun onafhankelijkheid hadden verloren, om NU ANNO 2015 DOOR DE ISLAM te worden ONDERWORPEN. DAT MET ACTIEVE HULP VAN HET CENTRALE GEZAG. Aangezien iedere deelstaat heeft een afzonderlijke wetgeving, zouden ze, intern, een weg vinden om zichzelf te verdedigen. Ze zouden, buiten het centrale gezag om, beginnen met deportatie van Moslims die tot last zijn voor hun omgeving (terroristisch of crimineel), ze zouden het gebied van de deelstaat sluiten (via een omweg) voor NOG MEER MOSLIMS enz. Regering Merkel zal er weinig aan kunnen doen, aangezien men riskeert daarmee het uiteenvallen van Duitsland.

  Like

 6. Jaan zegt:

  De waarheid is dat de Pegida demonstratie van a.s. maandag is afgelast omdat de deelnemers bedreigd zijn door moslims volgens de telegraaf of het AD. Maar het heeft niks met de islam te maken hoor? Slaap zacht lieve kijkbuiskinderen, oogjes dicht en snaveltjes toe.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Ik vind het meesterlijke satire!

  Like

 8. Thomasson zegt:

  Het centrale gezag in Duitsland worstelt nu met paar grote problemen: a) de Islam in het land dat steeds meer giftige tentakels krijgt en agressiever wordt, b) het volk dat begint langzaam genoeg te krijgen van de passieve houding van zijn regering. Nog erger …Ook van de AKTIEVE HULP die de regering aan de ISLAMITISCH VIJAND geeft. Regering die normaliter het volk moeten beschermen!!!. Dat wordt gedaan via POLITIEK-CORRECTE houding van Multiculturalisten en EU-adepts, die paaiende houding tegenover moslims op na houden; net als de man van Winston Churchill die een krokodil voedert. c) zorg over de imago van het land in EU- en wereldverband Duitsland moet en zal de politiek-correct “Gutmensch-imago” houden. Duitsland als een liefdevol en tolerant land tegenover alle culturen en zielige mensen uit de Derde Wereld …Zelfs als deze “zielige mensen” Duitsland binnen komen om het land te vernietigen van binnen in. Ook als deze zielige mensen de oorlog hadden verklaard aan het land en haar bewoners en beginnen actief terreur te plegen tegenover de bewoners en het gezag. Dat met het motto: “Men mag ons niet met de Nazi’s uit het verleden vergelijken”.

  Like

 9. tjonge zegt:

  eerlijk gezegd dacht ik dat uiteindelijk aan het eind van dit verhaal dat het om een draaiboek van de IS bleek te gaan.

  hopelijk wordt mijn gedachte nooit waarheid…… brrrrrrrr….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s