‘Dit is een oorlog tegen onze vrijheid’

Screenshot_47

(Door: Kleis Jager)

Noem het beestje alsjeblieft bij de naam: het is oorlog. Het gaat de jihadisten niet om beledigende tekeningen, maar om onze bekering, betoogt de Franse essayist Pascal Bruckner. ‘Wij zijn doelwit om alles waar we voor staan.’

Nog maar een maand geleden zat Pascal Bruckner in het theater met Jean Cabu, een van de vermoorde tekenaars van Charlie Hebdo. Ze zagen er een satire van Yasmina Reza op het Parijse literaire milieu. Ook de vermoorde cartoonist Georges Wolinski was een goede vriend, en Bruckner kende ook andere vermoorde medewerkers, zoals de econoom Bernard Maris. Politiek gesproken heeft de essayist Bruckner niet veel met het erg linkse satirische blad. Maar het was de sfeer van ‘een beetje ouderwets anarchistische, antiklerikale geintjes’ die hem zo aantrok.

Bruckner is door de aanslag op Charlie en de Joodse supermarkt Hyper Cacher vastbeslotener dan ooit om te strijden tegen de radicale islam. Op zijn manier. Door er bijvoorbeeld op te wijzen, zoals hij jaren geleden al deed, dat het begrip ‘islamofobie’ werd gelanceerd door wijlen de Iraanse ayatollah Khomeini, om kritiek op zijn religie gelijk te stellen aan racisme. En dus te criminaliseren.

Lees verder>>>
(h/t “win”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

13 reacties op ‘Dit is een oorlog tegen onze vrijheid’

 1. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Trap er niet in. Trouw is het vod van het CDA en al staat er wel eens iets in dat doet denken aan journalistiek, het is bagger.
  Lees even de andere column:
  http://www.trouw.nl/tr/nl/6869/Hans-Goslinga/article/detail/3831980/2015/01/18/Onwetendheid-is-het-ergste-in-democratie.dhtml
  Hierin wordt de lezer uitgelegd dat er helemaal geen moslims wonen in Europa, wij denken dat maar.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh? Wat wonen er dan? Marsmannetjes?
   Dat artikel houd ik nog tegoed! Bekijk het later nog…..

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Zet wel een teiltje klaar; wij hebben een verkeerde beeldvorming en daarom menen wij dat er hier moslims wonen en dan nog wat gereutel over kwaliteitsmedia. Voorzichtig dus……

    Like

 3. luckybee zegt:

  Dit zegd de koraan hier over.
  8. De Oorlogsbuit (Al-An’faal)

  Geopenbaard nà de Hidjrah. Dit hoofdstuk heeft 75 strofen.
  39. En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt. Maar als zij ophouden dan ziet Allah voorzeker hetgeen zij doen.

  De Hadith is hier over nog duidelijker
  Geen genade voor kafirs . ze moeten allemaal gedood worden, of bekeren.

  Like

 4. Buffalo Bill zegt:

  Zelfs al zouden wij bekeerd worden dan zou dat niets oplossen. Het zou geen vrede brengen. In wezen gaat het om een veroveringsideologie, geld, macht, etc. Wij zouden hooguit bekeerde 2e rangsburgers zijn. Er speelt ook een flinke dosis antiblank racisme en afgunst mee.

  Like

 5. Jan zegt:

  Mag ook niet van geitenneukers: vogels kweken en vogels houden

  ISIS Executes Pigeon and Bird Breeders in Diyala, Iraq

  The popular hobby is in the sights of extremist Islamist fighters, who this week rounded up 15 boys and young men in the eastern province of Diyala for pursuing a pastime now deemed un-Islamic. Three have already been executed, according to a security official in the area who spoke to NBC News on condition of anonymity.

  Abu Abdullah, a 52-year-old farmer, told NBC News about the moment earlier this week that six gunmen barged into his home and dragged away his oldest son, who is 21.

  The fighters put the household’s pigeons in bags and burned them. Then they took away his son.

  The recent crackdown on bird breeders stems from ISIS’ need for new fighters to battle the Iraqi and Syrian governments, as well as residents’ growing desperation, according to the security official.

  http://www.nbcnews.com/storyline/isis-terror/isis-executes-pigeon-bird-breeders-diyala-iraq-n287421

  Like

 6. Wat mag eigenlijk wél van de Islam?

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Er bestaan geen gematigde moslims, want er bestaat geen gematigde islam! Islam is de islam, van de Mekka versie, gewelddadig, pervers en tegen de menselijke natuur. Islam is een CULTUUR DES DOODS!!

  Like

 8. Avidia zegt:

  BETSIEvrouwtje (@BETSIEvrouwtje) zegt:
  18 januari 2015 om 19:01

  Lieve Betsie
  we mogen helemaal niets meer, straks worden we verplicht met onze kont omhoog te knielen, doe je dat niet word je opgehangen of afgeschoten. We zijn verkocht, net zoals Jezus werd verkocht voor een paar dubbeltjes. Volgens mij wordt er heel wat geld in de knuistjes van de regeringsleiders gestopt, smoel houden en gewoon toestaan dat al die uitheemse hier terecht kunnen komen, wat de bevolking hiervan vindt doet niets ter zaken, wij zetten onze plan voort. En zo zitten wij hier met de gebakken peren, als je ervan houd is er niets aan de hand, als je tegen bent, moet je die peren eten, of je wilt of niet. Ik negeer al die idioten in die idioten kledij, ook als ze mij groeten, dat doen zij om aardig gevonden te worden, ondertussen zijn zij de soldaten van dat afschuwelijke leger. Tegenstand hoe erger hoe beter!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s