Gevestigde partijen zouden dreiging tegen PEGIDA geprovoceerd hebben

Screenshot_58

Frauke Petry

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege mogelijke plannen om aanslagen te plegen heeft de politie van Dresden de komende demonstratie van PEGIDA verboden. Dat de stemming tegen PEGIDA zich zou radicaliseren, zou ook aan de gevestigde partijen liggen, aldus de AfD-politica Frauke Petry.

Na het afzeggen van de PEGIDA-demonstratie heeft de fractievoorzitter van de Afd in het parlement van de deelstaat Sachsen, Frauke Petry, de gevestigde partijen verweten de situatie verscherpt te hebben. “door de constante belastering van de demonstranten door de CDU, de SPD, Die Linke en de Groenen werd de situatie niet gekalmeerd, maar alleen maar verder op scherp gezet”, zei Petry zondag. Het zou duidelijk zijn dat de overige partijen door hun “weigerende houding en hun onvermogen om het fenomeen PEGIDA op te pakken de politieke situatie in toenemende mate door de vingers glipt.”

De politie had daarvoor vanwege een “concreet gevaar” voor de PEGIDA-demonstranten voor maandag alle openbare bijeenkomsten in de buitenlucht in de hoofdstad van Sachsen verboden. Men is in het bezit van informatie dat terroristen ertoe werden opgeroepen zich onder de demonstranten te mengen “om een moord te plegen op iemand van het organisatieteam van de PEGIDA-demonstraties.” De islam-vijandige PEGIDA-beweging zegde van haar kant de bijeenkomst af.

Petry riep “alle verantwoordelijken” ertoe op hun weigerende houding tegenover het burgerprotest op te geven en een echte dialoog te zoeken. “Anders moeten ze zich het verwijt laten welgevallen medeverantwoordelijk te zijn voor een steeds verdergaande scheuring in onze samenleving”, zei de AfD-politica.

Petry en andere politici van de AfD hadden begin januari een ontmoeting met de organisatoren van PEGIDA. De voorzitter van de AfD-fractie in het parlement van de deelstaat Sachsen sprak daarna van “inhoudelijke raakvlakken”.

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", AfD (Alternative für Deutschland). Bookmark de permalink .

15 reacties op Gevestigde partijen zouden dreiging tegen PEGIDA geprovoceerd hebben

 1. Jean zegt:

  De verraderspartijen et fuhrer merkel beginnen hem te knijpen ze zien ook dat PEGIDA zeer groot wordt en ook dat PEGIDA blijft groeien ook in België, Nederland, Oostenrijk, Frankrijk enz.
  Hopelijk wordt nu doorgezet en worden alle moslims de EXIT aangewezen en ze duidelijk gemaakt dat deze moet genomen worden voor eind 2016.
  Heerlijk, fantastisch, eindelijk.

  Like

 2. fleckie zegt:

  ‘Maskeren’,….. dan valt niemand te” herkennen”?!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Moedige vrouw! EN stijlvol trouwens, ik heb haar in die aflevering van die Duitse talkshow gezien bij…..een artikel van Martien, dacht ik. Heel goed, dat ze in deze man en paard noemt en het opneemt voor Pegida: Zoals het er nu uitziet is de AfD inderdaad de enige partij, waaraan Pegida en nog wat steun zou kunnen ontlenen……
  Ofschoon ik er Michaël Stürzenberger namens die Freiheit ook nog wel voor aan zie -maar dan in de regio München.
  Wat een gore rótstreken weer allemaal, trouwens! Het doet je vertwijfeld afvragen, WAT al die gevestigde partijen toch eigenlijk met móslims en islamisering hebben, dat ze zich hiertoe verlagen!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dit verwondert mij geenzins. Zoals in ONS NEDERLAND, de gevestigde politieke partijen, haat kweken tegen de PVV respectievelijk tegen Geert Wilders, doen ze dat in Duitsland tegen de PEGIDA! Gelukkig heeft de AfD, bij monde van mevrouw Petry TEGENWEER gegeven tegen de vileine en ronduit smerige aanvallen op PEGIDA, waarvoor respect.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Denk aan die nog steeds bestaande geheime afspraken gemaakt in 1975 tussen de EU en de arabische landen (SA, Qatar, AD, Dubai e.a.) in het kader van olie voor emi/immigratie moslims (waardoor er islamisering van europe gaat ontstaan). Dan heeft vooral SA met haar salafistische ideeen precies gekregen wat het wil.

   Like

 5. Sjaak zegt:

  En niet alleen de hele rompslomp van linkse politike partijen
  maar ook het statelijk gemanupuleerde televisie programma
  stikt van de huichelende kabbaratisten die PEGIDA neer maaien !
  Het goede eraan is, wanneer het tij keerd kunnen ze niet eens
  meer als putjesschepper aan de gang !

  Like

 6. Anneke zegt:

  HELAAS, schop je als burger tegen het politieke scheenbeen…..Dan keert de hele socialistische maatschappij zich tegen jou en je naasten. Geschiedherhaling, ligt er duimendik bovenop; spijtig dat het merendeel van onze inmiddels humanistisch-/seculiere-samenleving VRIJWEL niets in de gaten heeft. Nog niet geheel is ontwaakt uit hun bedwelming. “Bedwelmd door die zogenaamd sociaal – en humaan meevoelende verraders….Zij staan NOG aan het stuurwiel van ons levensschip. Dat machteloos strijd voert, tegen de woeste (zwaar verzuurde) golven”.

  Like

 7. Roni zegt:

  Dat kennen we hier in NL amper meer, politici die met vertegenwoordigers van het volk praten. LEVE PEGIDA.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wie betaalt bepaalt.
  Heeft met geld te maken en onwetendheid van het volk.
  Zonder opstand van het volk sukkelt het verder en verder, het volk naar de afgrond.
  Geld is Schuld
  Geld wordt tegenwoordig gemaakt uit schuld, geld is schuld. Hiermee zijn de mensen die het recht hebben om leningen uit te geven in de vorm van schulden degenen die het recht hebben om geld te maken. Overheden produceren slechts het tastbare geld zoals de munten en briefjes. Private banken zijn in het huidige economische systeem verreweg de grootste geldscheppers. Ook de Nederlandse Centrale Bank is vanaf 1998 volledig afhankelijk van private banken om aan geld te komen.
  Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen denken dat als ze geld lenen bij een bank dat dit het spaargeld is van andere mensen. Dit klopt niet en is dus niet waar. Banken scheppen de schulden die mensen aangaan uit het niets, maar gebonden aan regels bepaald door centrale banken. Zo is het mogelijk dat zowel personen, bedrijven en overheden allemaal schulden kunnen hebben bij de bank. Nederland heeft een schuld van 400% van het BNP. Het gaat hier over de totale schuld van overheid, bedrijfsleven en huishoudens bij elkaar. In concrete cijfers komt dit neer op 2380 miljard euro. Als we dit omzetten komt dit op een gemiddelde schuld van 143.000 euro per Nederlander.
  Hier staat het.
  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/hoe-eerlijk-is-ons-huidige-economische-systeem-eigenlijk/

  Like

 9. luckybee zegt:

  Op den duur zullen ook de gefestigde Partijen aan de wil van het Volk moeten buigen.

  Like

 10. Frans Brassens zegt:

  Verenigingen van smerige lieden die zich politieke partijen noemen zijn doorheen heel Europa te vinden. Geen verbazing, we kennen ze hier ook. Wel afschuw.
  Die gasten moeten érg ziek in het hoofd zijn, dat kán toch niet anders?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s