TU Dresden publiceert onderzoek: PEGIDA-deelnemers “ontwikkeld en partijloos”

Screenshot_60

Davutoğlu en Merkel

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse minister-president Davutoğlu gold tot nu toe in zijn toon als gematigder dan zijn ambtsvoorganger Recep Tayyip Erdoğan. Maar in het kader van zijn bezoek aan Duitsland bij bondskanselier Angela Merkel (CDU) toonde hij zijn ware gezicht en ontbrak het hem volledig aan gevoeligheid op het diplomatieke toneel. Davutoğlu maakte serieus een vergelijking tussen de PEGIDA-demonstranten en de islamitische terreurbeweging “Islamitische Staat” (IS). Hij vond de volgende parallel: IS zou in Mosul kerken hebben verwoest met de motivering dat deze stad alleen voor moslims zou zijn. “Dat is dezelfde logica als die van PEGIDA dat Duitsland alleen van de christenen zou zijn”, zei Davutoğlu tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Merkel: “Haat in het hart”

Deze uitspraak zou de Duitse bondskanselier Merkel nooit hebben mogen accepteren. Per slot van rekening is IS schuldig aan de moord op talrijke onschuldige mensen en geldt als de op dit moment gevaarlijkste terreurbeweging ter wereld. Om deze terroristen ook maar in beginsel met PEGIDA te vergelijken, maakt echt woedend, niet in de laatste plaats ook daarom, omdat Angela Merkel de belediging gewoon accepteerde en haar staatsgast niet berispte voor zijn opmerking. Hoe moet ze dat ook doen? In haar Nieuwjaarstoespraak had Merkel immers zelf tegen PEGIDA gewaarschuwd en gezegd dat deze mensen “haat in hun hart” zouden dragen – en na de verschrikkelijke aanslag in Parijs werd de CDU-cheffin niet moe om de zin van de voormalige Duitse president, Christian Wulff, te herhalen: “De islam hoort bij Duitsland.”

Ontevreden met de politiek

Rechtschapen burgers zouden nooit naar PEGIDA toegaan, aldus Merkel. Daarmee wilde ze vermoedelijk de toestroom naar de “avondwandeltochten” in Dresden stoppen. Maar het tegendeel was het geval: toen de aanhangers vorige week maandag al voor de 12e keer bijeenkwamen, waren er zoveel deelnemers als nooit tevoren: 25.000! PEGIDA, zo lijkt het, is geen spook dat snel voorbijgaat, maar een burgerbeweging die dagelijks groeit en zich over heel Duitsland uitbreidt. Dit fenomeen werd onderzocht door de Technische Universiteit Dresden. Een onderzoeksteam wilde weten wie er deelneemt aan PEGIDA en welke motieven de demonstranten hebben.

Het resultaat zal een verrassing voor Merkel zijn, want bij de PEGIDA-demonstranten gaat het niet om rechts-extremen, nazi´s of burgers die teleurgesteld zijn in de omwenteling en daarom bij PEGIDA zijn. Nee, het zijn mensen die ontwikkeld en partijloos zijn, bleek uit het onderzoek. Op de eerste plaats bij de motieven staat de algemene ontevredenheid met de politiek. Slechts een vierde deel van de geënquêteerden zou tegen de “islamisering van het Avondland” demonstreren. Kort samengevat: Een typische PEGIDA-aanhanger komt uit de middenklasse, is goed opgeleid en heeft een baan. De Alternative für Deutschland, de AfD, heeft dit vroeg herkend en de bondskanselier ertoe opgeroepen mensen niet te beschimpen die ze helemaal niet kent en met wie ze nog nooit gepraat heeft.

Plasberg hield Merkel een spiegel voor

Voor wie of voor wat is de bondskanselier dus bang dat ze zo harteloos met Duitse burgers omgaat en de Turkse minister-president uitnodigt, opdat hij rare dingen kan vertellen over haar landgenoten? Ze is bang om de macht te verliezen. En om deze te verdedigen, is blijkbaar ieder middel goed. Bij de beoordeling van de mensen die iedere maandag de straat opgaan om hun onvrede te uiten, zit ze in ieder geval verkeerd. Dat bewijst eens temeer het onderzoek van de TU Dresden.

Pijnlijk voor Merkel was ook het ARD-programma “Hart, aber Fair”, waarin de presentator Frank Plasberg de kanselier een spiegel voorhield en zijn studiogast Andres Scheurer (secretaris-generaal van de zusterpartij CSU) confronteerde met drie zinnen uit het eigen verkiezingsprogramma – en deze vergeleek met eisen van de PEGIDA-demonstranten. Er was nauwelijks sprake van verschillen, alleen dat de CSU harder formuleerde wat betreft buitenlanders: “Wie de boel bedrieg, vliegt eruit.” Met deze CSU zit Merkel in een coalitie en heeft hier überhaupt geen probleem mee.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Appeasement, burgermoed, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Elite, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

23 reacties op TU Dresden publiceert onderzoek: PEGIDA-deelnemers “ontwikkeld en partijloos”

 1. Islamo- Fascist lest de wereld.

  Like

 2. 1q@hotmail.nl zegt:

  Merkel had aan die Turk moeten vragen waarom in het Turkije van het jaar 1900 zo’n 30% Christen waren en nu nog maar 1 %. [ deze 1% houden men daar in stand om te laten zien hoe tolerant ze zijn].

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Laat die NAZISTOEPHOER FERKEL MERKEL toch naar de pomp lopen. Vieze vuile verraadster dat ze is. Een serpent van de eerste orde!

  Like

 4. Rudi zegt:

  Nu moet ik u allemaal iets bekennen. Ik ben lid van het Vlaams Belang. Nog niet lang, toegegeven, maar er wel van overtuigd dat dit in België althans de enig partij is waar ik mijn verhaal kwijt kan. Waar een burger, hoogopgeleid en met een baan en die nota bene naar het volledige plaatje kijkt, nog überhaupt welkom is.

  Waarom vertel ik u dit? Omdat Pegida een apolitieke beweging is. Ik heb de site reeds geliked op Facebook, maar om naar de bijeenkomst te gaan op 26 januari, zoals aangekondigd, daar twijfel ik aan. Niet uit angst, maar om de beweging zelf apolitiek te houden.

  Nu zijn jullie de enige mensen die weten dat ik lid ben van het Vlaams Belang, ik loop er niet mee te koop, het is een overtuiging waartoe ik kwam na veel omzwervingen, lezen, raadplegingen in boeken en op internet en ik kwam tot dezelfde conclusies als het VB.
  Maar ik weet niet goed of ik de Pegida-beweging help door mee te doen.

  Aan de andere kant, mijn lidmaatschap staat niet op mijn voorhoofd getatoeëerd en niemand zal me vragen naar mijn politieke affiniteiten.
  Laat ik het dan maar houden bij “The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing” (Edmund Burke)
  en mee stappen… Niets doen is altijd verkeerd.

  Like

  • Marlies zegt:

   U “bekent” op deze site dat u sinds kort lid bent van VB en dat wij de enigen zijn die dat weten. Oeioeioei, WEET u dan niet dat ALLE commentaren/reacties die u waar-dan-ook plaatst, op het internet staan?
   Wat betreft uw affiniteit met Pegida: inderdaad, Pegida zelf is non-politiek, maar ik ben ervan overtuigd dat sommige participanten ook een band hebben met een politieke partij, welke dan ook. Zolang u geen VB vest/blazoen/sjerp draagt, is er weinig aan de hand, lijkt me.

   Like

  • Benesha zegt:

   Wel, ik ook. Ook hoog opgeleid. Menslievend, helemaal niet racistisch. Maar het VB steunend omdat zij de enigen zijn die de sluipende machtsovername van de meest fascistische ideologie ter wereld onderkennen. Enige waar men bij het VB mee moet stoppen is dat vasthouden aan het hele kleine kliekje collaboratie-aanhangers. Daar wil ik niks mee te maken hebben en ik denk 99% van het huidige VB ledenbestand niet.

   Like

   • Rudi zegt:

    @Marlies en Benesha
    Hartelijk bedankt voor uw reacties.

    En Benesha, wat het kliekje collaboratie-aanhangers betreft, daar heeft u volkomen gelijk.

    Like

 5. ildiko zegt:

  komt nog iemand die tegen deze debiele Turk fuck jou durft te zeggen?

  Like

 6. Het beste voorbeeld is Indonesië….80 jaar geleden had men daar 12% islamitische handelaars,die uit het Buitenland kwamen..en de rest christenen en Boedisten……NU is het een land bestaande uit 100% islam.,Zij zijn het beste voorbeeld hoe Europa er over 75 jaar. Uitziet

  Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Laat ‘m lekker oprotten die stinkturk Europa behoort aan de menselijke beschaving niet aan de barbaren in Europa dienen muzels als vijandelijke indringers beschouwd te worden en ze zouden dienovereenkomstig behandeld moeten worden.

  Like

 8. Sjaak zegt:

  De Turkse minister-president Davutoğlu gold tot nu toe in zijn toon als gematigder dan zijn ambtsvoorganger Recep Tayyip Erdoğan !
  ————————————————————————————————————————
  WABLIEF !!!!!!!
  DEZE HOMO IST TOCH ACHTER UIT DE KONT VAN ERDO(WAAN)
  GEKOMEN EN ABBAS HEEFT HEM PERSOONLIJK ERUIT GETROKKEN !

  Like

 9. Brandende kaars zegt:

  Aanklachten tegen Turkije

  Turkije is schuldig voor het afslachten van meer dan 3.500.000 mensen! Te weten:
  Christelijke Armeniërs meer dan 1.500.000 slachtoffers!.
  Grieken meer dan 950.000 slachtoffers!
  Syriërs meer dan 750.000 slachtoffers!
  Over al deze gruwelijke misdaden heeft Turkije nog nooit een keer verantwoordlijkheid afgelegd,
  Sterker nog tot op de dag van vandaag ontkennen zij de genocide op de christelijke Armeniërs.
  Waar halen die arrogante Turken het gore lef vandaan om over de Pegida mensen zulke uitspraken te doen?
  Zijn niet de Turken die de IS strijders trainen en faciliteren!
  Is het niet Erdogan die actief meehelpt Europa te islamiseren.
  Is het niet Erdogan die de wrede islamitische ottomaanserijk weer nieuw leven in wil blazen. om daat zelf de sultan van te zijn?.
  Is het niet Erdogan die journalisten en tegenstanders wast zet en vermoord?
  Is het niet Erdogan die zei: Dat hij met de moslims op de ‘trein van de democratie’ Europa wil islamiseten!
  Is het niet Erdogan die zei: ‘De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels onze helmen, de minaretten onze bayonetten en de moslims onze soldaten…’ ?
  Is het niet Erdogan die zei: dat hij alle joden wil uitmoorden en de staat israël van de kaart wil vegen?
  Al in 2010 kwam Xander al met het volgende berichtgeving:wikileaks: 8-Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap van Eu! Later volgden nog vele andere publicaties op de Hitler bewonderaar Ergogan.
  Zie:
  http://www.xandernieuws.punt.nl/content/2010/12/wikileaks-8-turkije-wil-europa-islamiseren-via-lidmaatschap-eu
  Dat mag nooit en tenimmer gebeuren!

  Like

 10. luckybee zegt:

  Dat je om Pegida te helpen een Turk er bij moeten halen is mij onbegrijpelijk.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Een rooie die stom is, maakt recht wat krom is.

  Overal om me heen lees en hoor ik dat WIJ, getergde burgers, de schuld zijn van het gedrag van die arme zielige moslim. De hersenspoeling heeft meteen het gewenste effect opgeleverd!
  Alsof WIJ de koran hebben geschreven, die voorschrijft dat elke ‘vijand van allah’, elke ‘ongelovige’ door de moslim moet worden onthoofd/afgemaakt .

  Natuurlijk is ook D66 van mening dat de moslim tot het uiterste wordt geplaagd:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23561288/__Illegaal_vindt_Ter_Apel_te_min__.html
  “D66 toont begrip voor de twee vreemdelingen. Kamerlid Schouw vindt het ’een plagerij’ van Teeven om ze naar Ter Apel te sturen.”

  Tonde D66 maar zo’n begrip voor de bejaarden in vuile luiers!

  Like

 12. 4sjun zegt:

  Aan bejaarden in vuile luiers valt niks te verdienen. D66 zet in op aantallen en denkt daarmee ten volle te kunnen profiteren van de toegepaste strategie van de baarmoeder.
  http://hoeiboei.blogspot.nl/2009/12/de-kracht-van-de-rede-2-oriana-fallaci.html

  Voor wat betreft principes hoeft niemand dan ook bij D66 te zijn. De D66-voorman Thom de Graaf die publiek viel over het issue van de gekozen versus benoemde burgemeester liet zichzelf benoemen tot burgemeester van Nijmegen.

  Tegenwoordig zien we dan ook een gestage instroom van PvdA-ers die zich met het oog op electorale mogelijkheden hebben aangemeld bij D66. Slechts de naam en gekozen kleur van de partij verandert. Het nagestreefde beleid van uitlevering aan Europa gecombineerd met gestage islamisering en juridisering van meningen die daar te kritisch over klinken blijft nagenoeg hetzelfde.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @4sjun: 16.26. uur. Precies wat U zegt. Ik durf de stelling aan, dat PvdA,CDA,VVD en uiteraard D66, onderling inwisselbaar zijn. Ergo hetzelfde laken een pak. KOTS!

   Like

 13. Tempelier zegt:

  Tja , islamieten kunnen niet goed vergelijken, ze hebben namelijk geen goed vergelijkingsmateriaal, bovendien vereist dit een evenwichtige geest en dat ontbreekt in het collectief denken vanuit de koran en islam, daag Turkie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s