Waarom moslims zo snel beledigd zijn

Screenshot_67

(Door: Ron Jager, consultant voor psychotrauma’s – Vertaling: Likoed Nederland)

De landing van Napoleon op de kust van Egypte aan het eind van de 18e eeuw bracht de moderne tijd naar het Midden-Oosten. Maar de islam er nog altijd niet in geslaagd zich te bevrijden van de ketenen van minderwaardigheid en van de zelfdestructieve primitieve woede, die de haat van het huidige islamitisch radicalisme tegen de westerse beschaving kenmerken.

De Deense psycholoog Nicolai Sennels heeft – op basis van zijn uitgebreide ervaring met het behandelen van moslimjongeren – vier belangrijke patronen geïdentificeerd om het gedrag van moslims te begrijpen en hoe die omgaan met westerse invloeden:

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Waarom moslims zo snel beledigd zijn

 1. Tistochwat zegt:

  “Die toegeeflijkheid zou namelijk wel eens het beste kunnen verklaren waarom Arabieren zo snel beledigd zijn.”

  Door steeds maar te blijven toegeven aan de nukken grillen van de moslim, raakt hij steeds sterker geconditioneerd. Er is NU al geen land met de moslim te bezeilen.

  Dit artikel laat weer eens zien hoe onverenigbaar de islamistische ‘cultuur’ is met die van ons!

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Geconditioneerd is het juiste woord, ja. Wij hebben moslims geleerd dat je door zeuren, klagen, jezelf als slachtoffer voordoen en dreigen met geweld alles gedaan krijgt.

   Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, dat is allemaal waar: Dat hebben wij hier op de site door langdurige bestudering, stukje bij beetje wel begrepen, inmiddels.
  Maar met name de goedmenschen snappen er nog geen syllabe van: Ze blijven maar hangen in de benadering, die westerlingen van generatie op generatie is bijgebracht en blijven maar denken, daarmee nog eens resultaat te boeken.
  Dat is juist de pest, want daarmee laten ze het van kwaad tot erger komen!
  Maar dat tegenovergestelde denken van moslims lijken ze maar niet te (willen) doorgronden!

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Hier nog iets voor de tapijtvreters !

  Like

  • Rudi zegt:

   Sjaak, hartelijk bedankt voor deze videopost.
   Ik geef echter geen stuiver voor zijn leven als hij zulke dingen in Ryad, Teheran, Ankara, Gaza of Caïro op de markt gaat verkondigen. Of Molenbeek, Borgerhout, Islamabad, Kaboel, Rabat, of Tripoli of eender waar.
   Als het van Bert Anciaux afhing, stond hij morgen voor de rechter wegens islamofobie en het kwetsen van mensen.
   Salman Rushdie en die maker van de film over Mohamed hebben voor heel wat minder een fatwa over hun donder gekregen. Om van Theo van Gogh nog te zwijgen.

   Van cartoonisten en filmmakers kun je tenminste nog zeggen dat ze het bestaan van de profeet niet in twijfel trekken.
   .

   Like

 4. luckybee zegt:

  Dat klopt niet helemaal beste Theresa;Ze willen juist terug naar de tijd toen Mohammed hun profeet nog leefde.Dat is lang voor dat Napoleon Bonnaparte was geboren.Hoe ouder Mohammed was geworden hoe meer imbecieler hij geworden was.Deze religie deugd gewoon niet.

  Like

 5. Anneke zegt:

  Dus, m.a.w, zij horen niet in de Westerse wereld thuis, niet in het verleden, niet nu en niet in de toekomst. Die afschuwelijke haatdragende godsdienst en cultuur van de moslims botsen met onze Westerse cultuur, onze “democratie” en vrijheid van meningsuiting. Wat die goedmenschen ook willen, het wordt een keer tegen ze gebruikt….of door de moslims zelf of van de mensen waar wel de ogen van open zijn……

  En als onze fantastische politiek dat ook eens een keer doorheeft en het voor het eigen volk gaat opnemen zijn we alweer een stapje in de goede richting, maar ik ben bang dat wij, volk van Nederland dit nooit mogen meemaken…..

  Like

 6. harrylacroix zegt:

  Met de conclusies van Ron Jager ben ik het niet eens. Moslims zijn zo snel beledigd omdat, naar hun mening, de islam volmaakt is want Allah en Mohammed zijn volmaakt. Wie daarop kritiek heeft is niet volmaakt, dus ongelovig. Hierin ligt een parallel met het socialisme, wie namelijk het perfecte socialisme bekritiseert moet van lotje getikt zijn en dus verketterd worden. Jager noemt een aantal psychologische aspecten van belediging, die zijn intrapersoonlijk.

  Like

  • Ik ben met u eens.Ik heb vaker gezegd zij denken als uber-mensch over anderen terwijl andersom het geval is.
   Ze denken dat ze bij hebben gedragen aan de beschaving terwijl 99% de koran niet kunnen lezen.
   Al hun boeken waren en zijn door christenen of joden geschreven,evenals hun fietsen en knikkers.

   Like

 7. Latraviata zegt:

  Als psycholoog en als voormalig expat in meerdere islamitische landen kan ik mij in deze analyse wel vinden….

  Like

 8. Gewoon onbegonnen werk dus!Geen eer aan te behalen!Alle regeringsleiders dit stuk toesturen;het komt namelijk niet van een ,in hun ogen,rechtse tokkie af,maar van een ervaringsdeskundige!Geen energie meer in dat afval steken,tenzij om ze het land uit te vechten!

  Like

 9. Mensen met een laag intelligentieniveau hebben vaker een minderwaardigheidscomplex. Zij voelen zich door alles aangesproken, zelfs als iemand hen aankijkt. (Iedereen kent wel de uitdrukking: “Wat kijk je, heb ik soms iets van je aan?”) Hoe lager het niveau, hoe intensiever het primatengedrag…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s