Beëindig de nazifobie (satire!)

Screenshot_95

(Door: Steven Plaut – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

Onderzoekers hebben zojuist het volgende opmerkelijke document van 7 december 1942, dat  decennia lang diep in de kelders van de ‘Library of Congress’ verborgen lag, aan het licht gebracht. Het bevat een oproep aan de president van de Verenigde Staten en de premier van Groot-Brittannië en is gepubliceerd door 789 journalisten uit de hele wereld en onderschreven door tientallen verenigingen van hoogleraren, die zich inzetten voor onmiddellijke vrede. Hier is de tekst:

Geacht meneer de President en meneer de Premier:

Wij ondergetekenden, journalisten, professoren en andere zoekers naar vrede, doen een beroep op u om uw bevoegdheden en invloed aan te wenden om een einde te maken aan de plaag die het morele weefsel van de samenlevingen van de geallieerde naties en hun besluit om vrede na te streven, aantast. Wij verwijzen naar de vorm van fanatisme en onverdraagzaamheid, die ook wel nazifobie wordt genoemd. Te lang zijn de Amerikanen en de Britse medeburgers passief geweest, terwijl bepaalde dubieuze media nazi’s hebben belasterd en beledigd, hun heilige symbolen en overtuigingen bespottelijk hebben gemaakt, en hun ideologische leiders hebben gekleineerd.

Deze uitingen van onverdraagzaamheid hebben de vlammen van het huidige internationale conflict aangewakkerd en hebben geleid tot een verlenging van de vijandelijkheden. Onnadenkende Engelstalige kranten hebben zelfs de moeite gedaan om in kwetsende termen naar de Duitsers en de Japanners te verwijzen. Dergelijke taal vervreemdt de mensen in deze landen van ons en kwetst hun gevoeligheden. Zo behoren wij ons als beschaafde westerse Angelsaksen niet te gedragen.

We eisen onmiddellijke actie om de nazifobie te beëindigen en om een sfeer van verzoening te bevorderen. Wij eisen dat Spike Jones onmiddellijk gevangen zal worden gezet vanwege zijn beledigend lied, waarin hij het Duitse leiderschap bespottelijk maakt en wij eisen dat het Congres daarvoor een officiële verontschuldiging aan het Duitse volk zal doen uitgaan. Wij eisen dat de Amerikaanse en Britse scholen hun leerlingen in contact brengen met de beginselen van de nazi-ideologie om de demonisering te beëindigen en hen in staat stellen om de Ander [iemand die anders is] te begrijpen. Wij eisen dat er een einde komt aan denigrerende krantencommentaren over ‘Ariërs’. We dringen er ook op aan dat anti-Duitse discriminerende wetten in de VS en Groot-Brittannië worden gewist uit de boeken en dat de quota die de migratie van burgers uit het Derde Rijk en uit het Japanse Keizerrijk naar het grondgebied van deze landen voorkomen, worden geschrapt.

Laten we niet vergeten waar de Angelen en Saksen van de Britse eilanden oorspronkelijk vandaan kwamen, om van hier uiteindelijk naar de Nieuwe Wereld te gaan. Laten we niet de grote culturele erfenis vergeten die onze voorouders van deze Germanen ontvangen hebben. Het is tijd om de Ander te begrijpen, niet om hem te demoniseren. Laten wij onze morele waardigheid tegenover onze huidige tegenstanders bewijzen door het publiceren van beledigende nazifobische propaganda en racistische provocaties van ‘das Reich’ te verbieden. Laten wij de openbare verbranding van Mein Kampf en van portretten van de Führer strafbaar stellen. Laten we hen die de gebouwen van Londen en New York met beledigende graffiti-karikaturen van Hitler en de Japanse keizer verontreinigen, straffen. De vrede kan nog worden hersteld als we onszelf zuiveren van deze uitingen van racisme en onverdraagzaamheid! Stop de Nazifobie!

Laten we voortgang boeken op de weg naar vrede en verzoening!

Steven Plaut werd in Philadelphia geboren en hij doceert financiën en economie aan de universiteit van Haifa in Israël. Hij behaalde een doctoraat in de economie aan Princeton. Hij is auteur van de door het David Horowitz Freedom Center uitgegeven boekjes over Hamas en over  Joden die de oorlog tegen Israël mogelijk maken/in stand houden.

Bron:
http://www.frontpagemag.com
Auteur: Steven Plaut

Vertaald door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Rudi”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Satire. Bookmark de permalink .

29 reacties op Beëindig de nazifobie (satire!)

 1. Wachteres zegt:

  Dit noem ik humor ….. Hier houd ik van!

  Like

 2. Marlies zegt:

  Journalisten en hoogleraren….. Er is niets veranderd.

  Like

  • Jean zegt:

   Marlies, “wiens brood men eet diens woord men spreekt”, zo was het en zo is het daarom koop ik geen kranten, wij moeten er wel voor zorgen dat het zo niet blijft gezien de misselijkmakende linkse bullshit.

   Like

 3. Garfield zegt:

  Charlie Chaplin final speech in The Great Dictator

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Geweldige satire. Bedankt Wachteres & Henk.V.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Merkel / Dresden / moslimfobie, beluister ik iets bekends

  Like

 6. Charles Martel zegt:

  ‘De profeet (sic) beledigen’, dat is uiteraard een gotspe: de zogenaamde profeet voelt zich helemaal niet beledigd; die voelt helemaal niets en is allang opgegeten door de pieren en de wormen. Het zijn de islamieten die zich beledigd voelen, omdat de barbaarsheid en het obscurantisme van dat geloof in alle duidelijkheid in het daglicht wordt gesteld. Dat is de ergste belediging.

  Like

  • Jean zegt:

   Charles, islam is geen geloof maar wel een barbaarse perverse smeerlapperij, een vuiligheid die uitgeroeid moet worden.
   Vandaag ben ik in het ziekenhuis, wat je hier ziet rondlopen in vodden gewikkeld is tergend en beangstigend, niemand weet wat onder die vodden verstopt zit, een bom? een uzi? een vent? Niemand smreekt die vuiligheid aan zich dadelijk te verwijderen uit het zkekenhuis, erg he!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Jean 20 januari 2015 om 15:02

    Ja, ontzettend erg! Je kunt geen huisartspraktijk of ziekenhuiswachtkamer inlopen of het ziet er zwart van de sinistere moslims; o, wat walg ik van de situatie waarin de rooien ons hebben doen belanden!
    Ook het boodschappen doen is ergerlijk geworden; ik zie er gewoon tegenop omdat ik niet meer tegen die stompzinnige hoofddoeken kan!
    Al zie ik er maar één, dan is mijn dag al verpest.

    Like

 7. delamontagne zegt:

  Nog een die al jarenlang waarschuwt; Wafa sultan.Psychiater in U.S. 25/30 jaren geleden gevlucht uit Syrië.
  Waarschuwt al vele jaren voor de islam.
  Waarom zouden al die politici niet eens naar haar of Ellian, Hirschi Ali en zovele anderen luisteren.?

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Eh…..Dit is dus……satire.Dat moet het ook wel zijn,aangezien WOII sinds ’39 een feit was, de aanval op Pearl Harbor al op 7 December ’41(!) had plaatsgevonden en de USA op dat moment derhalve al een jaar actief bij de Oorlog betrokken was! (Heel spitsvondig dus, dat ‘7 December 1942′) Geen Engelstalige journalíst of onderzoeker, die het op dat ogenblik nog in z’n hoofd gehaald zou hebben om met een dergelijk krankzinnig document aan te komen, laat staan het mede te ondertekenen!
  Maar het is waar: Anno 2015 behoort een geschrift van een dergelijke waanzinnige strekking wel degelijk tot de mogelijkheden, voor zover het al geen realiteit is: Vervang ‘nazi’ consequent door ‘islam’ en men heeft precies de redenering, die media en onderzoekers vandaag de dag bezigen! En dat terwijl de islam zo mogelijk nog één of meer stappen verder gaat dan de nazi ’s destijds, door haar oriëntaalse inslag en haar pretentie, een ‘goddelijke’ wil uit te voeren. Toch zou een document van deze strekking op dit moment nog niet eens algemeen als absurd worden beoordeeld en afgewezen en moeten we ons -terecht- afvragen, waaróm niet.
  Was dit belachelijke document authentiek geweest, dan had het wereldwijd nog wel kunnen aanslaan vóór WOII, maar niet t i j d e n s WOII en ná de aanval op Pearl Harbor. Dat is het grote verschil met nú, aangezien de islamitische Wereld het Westen nog niet officieel de oorlog heeft kunnen verklaren. De, inmiddels vele, verspreide kleinere aanslagen worden niet als zodanig erkend en nog steeds afgedaan als ‘incidenten.’ Zelfs de aanslag op het redactie-kantoor van Charlie Hebdo wordt als een ‘incident’ aangemerkt, dat daarnaast ‘niets met de ware islam’ te maken zou hebben. Vandaar ook de onverantwoord neutrale houding bij de Republikeinse Mars, waaraan men zelfs de v i j a n d (Abbas) liet deelnemen alsof het vanzelf sprak! Men heeft er voor gekozen, weg te kijken en er is meer nodig dan verspreide incidenten, hoe ernstig ook,om deze houding te doen omslaan.
  Het is triest, maar in de praktijk kon nog wel eens blijken, dat alleen het uitbreken van een WOIII de ogen voldoende zou kunnen openen om het besef, hóe verwerpelijk een document met een inhoud als dit is, algemeen erkend te maken.
  Nogmaals: Herschrijf het met als enig verschil íslam’ in plaats van ‘nazi’s’ en hele volksstammen zouden het nog volkomen aanvaardbaar vinden óók! Dieptriest, maar wáár.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 10.29. uur. Inderdaad vervang NAZI door Islam, daar dacht ik ook aan, Theresa.

   Like

  • Jean zegt:

   Theresa, islam is veeeeeel erger en gevaarlijker dan nazisme alleen willen de politieke lafaards de realiteit niet aanvaarden kwestie van behoud van postjes.
   Gelukkig komt daar snel een einde aan, in Vlaanderen hebben we die linkse rode en groene rotzooi bijna volledig in de containers geflikkerd er moet enkel nog een deksel op en volgens hun liefhebberij hebben we mannen en vrouwen gescheiden anders fokken ze nog extra linkse rotzooi.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Islam is veeeeeeeel erger en gevaarlijker dan nazisme.”
    Ja, Jean, dat weet ik en dat zeg ik hier dan ook.
    Zij het min of meer voorzichtig, om geen verwijten over me heen te krijgen dat ik het nazisme zou bagatelliseren.
    Maar ik realiseer het me, wees daarvan verzekerd!

    Like

  • BertG. zegt:

   “Eh…..Dit is dus……satire.”
   Zo las ik ’t dus ook. Dit had gisteren geschreven kunnen zijn. en verder vind ik er niks grappig aan.
   Behalve de onnozelheid die toen blijkbaar ook al aanwezig was. Maar dat weten we wel inmiddels.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het gaat nog verder, Bert: Ik heb sterke vermoedens dat dit hele artikel hoax is; dat dat document zogezegd niet bestáát!
    Hoezo? Nou ga maar na:
    Datum van het document: 7 December 1942. Aanval op Pearl Habor: 7 December 1941.
    Leuk gevonden, maar nèt iets té toevallig.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Theresa . . . het is SATIRE!!!!

    Like

   • BertG. zegt:

    Het onderscheid tussen echte satire en een werkelijke brief wordt soms moeilijk.op deze site. Het is al een en al ellende wat ik hier tegen kom, en alles is echt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron, 18.09u.: Ja, dat bedoel ik dus ook:
    Hoax…..satire, net, hoe je het noemt.

    Like

 9. Tistochwat zegt:

  l’histoire se répète

  Maar de machthebbers hebben er NIETS van geleerd en dat zullen ze ook nooit doen…

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Hoe herkenbaar dus, die satire.
   Dat bedoelde ik eigenlijk.
   Het had zo maar echt gebeurd kunnen zijn…

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja…..Het hoorde tot de mogelijkheden.
    Tót de 7de December 1941 (Pearl Harbor) dus: Tóen gingen alle ogen opeens open. (Ook die in Amerika.)

    Like

 10. delamontagne zegt:

  Terwijl binnen de persconferentie werd gehouden met vertegenwoordigers uit diverse landen ( de PEGIDA demonstratie te Paris, die gehouden zou worden op zo 18 jan. was verboden ). WERD er buiten ( met o.a”
  NIET Franse vlaggen), gedemonstreerd tegen “Islamophobie” EN racisme !!!!!!!!!!!!

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Ondertussen wordt het auto rijden in o.a. Rotterdam er ook niet veiliger op:::::::

  Agressieve chauffeurbelagers willen video foetsie
  VIDEO. Moslimachtige mensen belagen trucker
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/dit_straalt_slecht_af_op_alle_vitorijders_en_dat_is_het_allerergste.html

  Like

 12. Taljaard zegt:

  En in de jaren `60-`80 werd er vanuit links ook doorlopend op de zelfde manier gedramd over het ”vijandsdenken” met betrekking tot de USSR en het voormalige Oostblok.
  Pas toen het totale failliet van dit systeem, zowel ethisch als economisch, voor de ogen van de hele wereld duidelijk werd was links bereid tot het ”afschudden van de ideologische veren.”
  Maar dan natuurlijk alleen maar waar het de centraal geleide en geplande economie betrof en niet de maakbaarheid van de samenleving en het gelijkheidsbeginsel, gekoppeld aan een utopistisch mensbeeld.
  Deze twee linkse dogma’s, te weten de sociologie en de antropologie van het marxisme, staan nog steeds recht overeind; als een mentale Berlijnse Muur, die de vrijheid van zowel het denken als het spreken als het handelen belemmert, en die ons met een levensgevaarlijke en wijd verbreide satanische doodscultus heeft opgescheept.

  Like

 13. U.G. Kempenaer zegt:

  De overeenkomsten tussen nazisme en islam zijn talrijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s