Kubitschek: Waarom ik bij LEGIDA spreek

Screenshot_119

(Door: Götz Kubitschek – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds PEGIDA haar manifestatie heeft afgezegd, concentreren de deelstaat Sachsen en de aangrenzende delen van de wereld zich op de grote woensdagdemonstratie in Leipzig. LEGIDA is tot nu toe de grootste tak van PEGIDA, maar beschouwt zichzelf als zelfstandige beweging met eigen zwaartepunten – en heeft in de links-autonome stad een gevaarlijke tegenstander. Morgen zullen Jürgen Elsässer (Compact-Magazin) en ik een toespraak houden. Mijn motivering:

Ik beschouw het als absoluut noodzakelijk om de protestbeweging ook in Leipzig op burgerlijk niveau te houden. Dat is niet zo vanzelfsprekend als in Dresden en vindt zijn oorzaak in de uiterst agressieve, militante links-autonome tegenstand: datgene wat men als wandelaar in het kader van de 1e LEGIDA-demonstratie aan tegenstand kon beleven, daarvan was in Dresden zelfs niet in beginsel enige sprake.

Desbetreffend groot was het aandeel van diegenen, die – om het voorzichtig uit te drukken – “georiënteerd op vermaak” mee demonstreerden met LEGIDA. Ik schetste al hoe moeilijk het voor menigeen was om niet op de provocaties van de Antifa in te gaan. Demonstraties met opgefokte jonge mannen aan beide kanten waren er genoeg in het verleden, die allemaal op een dood spoor eindigden. Een voorbeeld? De oorspronkelijk voor iedereen bedoelde rustige herdenking van de tienduizenden burgerslachtoffers door geallieerde bombardementen in de Tweede Wereldoorlog in Dresden is verworden tot een harde, politieke competitie, die de meest merkwaardige bondgenootschappen voortbrengt en de eigenlijke aanleiding naar de achtergrond heeft verwezen.

Zoiets mag in Leipzig absoluut niet gebeuren. Mijn toespraak zal er eentje zijn die standpunten formuleert en die de normaliteit van het debat over de soevereiniteit en de identiteit, de binnenlandse veiligheid en de rechtsorde van Duitsland benadrukt. Dat ik alle vier terreinen als bedreigd beschouw, hoef ik niet te benadrukken.

Het moet binnen de door PEGIDA-Dresden veroorzaakte Duitse protestbeweging om een minimale consensus gaan, om een reservestelling (militair gesproken): ik heb het afgelopen jaar nog nooit zoveel paniekerige uitlatingen van tot dan toe zeer geduldige gewone burgers geregistreerd, die met het oog op de tot in de kleine steden en dorpen voelbare massa-immigratie de verhoudingen scheef zagen en zien komen te liggen. Men wil een einde aan deze bespoediging, minimaal een overbruggingsperiode, waarin opnieuw over datgene gesproken zou moeten worden wat de politiek ons allemaal aandoet.

Hoe zou deze reservestelling, deze minimale consensus, eruit kunnen zien? Ik heb tien punten opgeschreven. Deze kunnen veranderd en aangevuld worden. En vooral: men zou naar Leipzig moeten gaan morgen. Hier de 10 punten:

_______________________________________________

Immigratie en identiteit – Politieke nota Leipzig

 1. Wij eisen een omvangrijke analyse van de financiële, personele en administratieve belasting van het land, de deelstaten en de gemeenten door de ongeveer 230.000 asielzoekers in het jaar 2014 evenals een prognose van de ontwikkeling voor de komende jaren.
 2. We eisen een documentatie van de delicten die door asielzoekers en buitenlanders worden gepleegd en van de preventieve maatregelen die gemeenten en privépersonen moeten nemen.
 3. We verlangen om alleen aan daadwerkelijk vervolgden asiel in Duitsland toe te staan en eisen een zero tolerance politiek tegenover diegenen die misbruik maken van deze royale mogelijkheid van bescherming.
 4. We eisen een op het thuisland gelijkende, tijdelijke onderbrenging van vluchtelingen, een restrictieve uitgifte van het permanente verblijfsrecht, een strikte beveiliging van de Europese buitengrenzen evenals de herinvoering van grenscontroles.
 5. We roepen de Europese landen ertoe op om te focussen op vervolgde en met de dood bedreigde christenen en zich te concentreren op hun bescherming of opname. Vervolgde moslims kunnen bescherming vinden in islamitische landen.
 6. Wij beschouwen de al lang bestaande parallelsamenlevingen als een grote foutieve ontwikkeling. Sharia-politie, islamitische scheidsmannen en dergelijke hebben geen plaats in Duitsland.
 7. Wij eisen een strikt optreden tegen organisaties die Duitsland als achterland voor hun oorlogen gebruiken – daarbij gaat het om het verschaffen van geld en wapens en om het rekruteren van strijders en mediale ondersteuners. In Duitsland mag geen oorlog de Duitse steden worden in gedragen en er mag vanuit deze steden geen oorlog ondersteund worden.
 8. Wij eisen opheldering over wat “integratie” betekent en wie als geïntegreerd mag gelden. Deze bepaling moet crisisbestendig zijn en mag zich niet oriënteren op wensbeelden.
 9. Wij wijzen het dubbele staatsburgerschap af en eisen een referendum over deze kwestie. Integratie en loyaliteit beginnen met een duidelijke keuze vóór het nieuwe thuisland.
 10. We stellen vast dat Duitsland het land van de Duitsers is en dat dit zo moet blijven.

Screenshot_121

Bron:
www.sezession.de
Auteur: Götz Kubitschek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

9 reacties op Kubitschek: Waarom ik bij LEGIDA spreek

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter de 10 genoemde punten. Ze zijn redelijk en verstandig! Maar de RODE en GROENE RATTEN liggen op de loer, samen met het ANARCHISTENTUIG!!

  Like

 2. Pegidafan zegt:

  Wat een geweldig stuk daar krijg je kippevel van. Precies zo geformuleerd zoals wij het voelen en zoals het is. Genoeg is genoeg. Maar nu is het al veel te veel.

  Like

 3. tjonge zegt:

  in de 10 regels kan ik mij 10 maal meer vinden dan de regels van pegida !!!!!!!!!!

  zet hem op mensen, dat jullie maar heel groot mogen worden !!!!!!

  Like

 4. Maria zegt:

  In België hebben ze een Wim Van Rooy als boegman voor Vlaamse Pegida
  Weet niet wat ik moet denken zie wel dat ze naar de 7000 leden gaan nu, hoop voor Vlaanderen en België dat het iets zal worden, ze zijn er toch druk mee bezig.

  (Effe geknipt en hier geplakt van Pegida Vlaanderen)

  Vaste woordvoerder en gezicht van Pegida Vlaanderen is niemand minder dan Wim van Rooy. We stellen hem graag aan jullie voor:
  Wim van Rooy (1947) behaalde in 1971 het diploma Letteren en Wijsbegeerte (afdeling Germaanse Filologie), met als bijkomende specialisatie godsdienstwetenschap. Hij was dertig jaar werkzaam in het onderwijs en is publicist.
  Als freelancer was hij 25 jaar lang verbonden aan ‘Radio 3’ (het huidige ‘Klara’), met een honderdtal programma’s over religie, antropologie, politicologie, literatuur, filosofie. Gedurende enkele jaren was hij ook tv-presentator van ‘Het Vrije Woord’.
  Wim van Rooy schreef honderden artikelen en recensies in verschillende literaire, maatschappelijke, historische en politieke tijdschriften, waaronder een tiental opiniestukken in De Standaard en De Morgen (recentste opiniestuk: ‘Islamofobie en waar ze vandaan komt’ – De Standaard, 29 januari 2009).
  Hij is auteur van het boek ‘De malaise van de multiculturaliteit’ (Uitgeverij Acco, 2008) en mede-samensteller en -auteur van de essaybundel ‘De Islam, kritische essays over een politieke religie’ (Uitgeverij ASP, 2010) en ‘Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU’ (Uitgeverij Van Halewyck, 2012). Momenteel schrijft hij aan een nieuw boek, waarin immigratie en islam een grote rol zullen spelen. Tot slot gaf hij de laatste jaren meer dan honderd lezingen over postmodernisme, multiculturalisme en de islam.
  Voir la traduction

  De zoon Van Rooy Sam werd blijkbaar al door de kamer in Ned geschorst, lijkt me de geknipte man op de plaats bij Pegida

  Sam Van Rooy.jpgGisteren, precies één week voor in België het verbod op het dragen van boerka’s en nikabs ingaat, werd de uit Antwerpen afkomstige Sam Van Rooy (26 j., foto) geschorst als medewerker van de Tweede Kamer-fractie van de Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. Sam Van Rooy had in Scheveningen enkele vrouwen in een boerka gefilmd en in een begeleidende tekst de moslimvrouwen “tuig uit de islamitische zandbak” genoemd.

  http://aff.skynetblogs.be/archive/2011/07/16/sam-van-rooy-geschorst-als-medewerker-van-wilders.html

  Like

 5. Vederso zegt:

  Ondanks het verbod om te demonstreren, was het in Dresden zeker niet stil;

  Like

 6. JooJootje zegt:

  Geheel op Nederland toepasbaar wanneer en waar gaan wij beginnen?

  Like

 7. Jan Wandelaar zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s