PEGIDA ook in Oslo en Kopenhagen

Screenshot_123

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

Op de avond van de 19e januari, waarop de PEGIDA-demonstratie in Dresden om redenen van reële islamisering niet kon plaatsvinden, zijn patriotten in andere delen van het Avondland de straat op te gaan om vreedzaam de aandacht te vestigen op de islamisering en de ongebreidelde immigratie. Anders dan in het nog niet roodgroene Dresden stonden PEGIDA-aanhangers niet alleen in andere Duitse steden, maar ook in Denemarken en Noorwegen tegenover grotere agressieve, door de politiek, de media en de kerken ondersteunde antidemonstraties. Je kunt aan het aantal en aan het geweld van de militante antidemonstranten de beperkte vrijheid van meningsuiting in de desbetreffende plaatsen afmeten. Alleen de politie heeft de PEGIDA-aanhangers (nog) tegen militante (Anti)fascisten beschermd.

De redenen waarom de demonstratie van de groeiende burgerbeweging in Dresden uit veiligheidspolitieke overwegingen verboden werd, behoeven nog nadere opheldering. Eens temeer werd het islamitische geweld om onze vrijheden te beperken gebruikt door de politiek, waarover men dan ook zichtbaar blij was.

In de Noorse stad Oslo, waar enkele stadsdelen duidelijk islamitisch gedomineerd worden en waar verkrachtingen door “mensen met een andere etnische achtergrond” (zo worden de overwegend islamitische migranten daar in de statistieken genoemd) aan de orde van de dag zijn , gingen de tegenstanders van de islamisering op 19 januari al voor de tweede keer aan de wandel. Het aantal deelnemers was van 50 naar 200 toegenomen. De demonstratie verliep vreedzaam.

In Denemarken gingen de PEGIDA-bewegingen voor het eerst in Kopenhagen, Århus (de op één na grootste stad van Denemarken) en Esbjerg de straat op. Van tevoren was er sprake van nep-afzeggingen van de demonstratie in Kopenhagen en een jonge christelijke Arabische vrouw, Jomana Jojo Joy, die een toespraak zou houden, zegde haar deelname wegens de antidemonstratie af.

In Kopenhagen deden er volgens de organisator 327 mensen mee aan de demonstratie. De woordvoerder van PEGIDA-DK, Nicolai Sennels, verklaarde tegenover DRP4 in Kopenhagen dat men na de eerste demonstratie gisteren in Kopenhagen iedere maandag wil gaan demonstreren, “zolang er sprake is van een belangrijke bedreiging voor de veiligheid van de Denen, de democratie en het recht op vrije meningsuiting.” Verder hecht men veel waarde aan vreedzame demonstraties – radicalen zijn niet gewenst.

In Denemarken is het door de EU gestimuleerde zogenaamde “Antiracistisch Verzet” bijzonder agressief. Hier kan vooral “SOS tegen Racisme” genoemd worden, een door de Raad van Europa en de UNHCR ondersteund netwerk.

In het hoge Duitse noorden aan de grens met Denemarken werd ook gedemonstreerd. Daar protesteerde het “kleurrijke Flensburg” met vlaggen tegen PEGIDA, onze waarden en het gezonde mensenverstand.

Men spreekt immers graag van Duitse neuroses in verband met PEGIDA, die schijnen blijkbaar ook in andere Europese landen te bestaan – of ook niet. Bij “Jyllands-Posten” is een korte impressie te bekijken van de vreedzame wandeltocht in Kopenhagen in een korte video.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "PEGIDA", burgermoed, Denemarken, Islamisering, Noorwegen. Bookmark de permalink .

18 reacties op PEGIDA ook in Oslo en Kopenhagen

 1. Rick zegt:

  En ja hoor…mijn eerdere “voorspellingen” komen uit:
  http://shoebat.com/2015/01/18/european-union-now-considering-ban-islamophobia-meeting-demands-muslim-murderers-thanks-work-hillary-clinton-turkey/
  We worden genaaid waar we bij staan en een NL pegida ligt vooralsnog al 14 dagen op zijn gat 😦

  Like

 2. tjonge zegt:

  wanneer nu eens in nederland mensen ? kom op ! uit de warme stoel, de straat op met zijn allen, NU is de tijd er rijp voor !!!

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Nieuw woord in het Frans ! “Apartheid ”
  Misschien is er niet veel verschil met de socialistische vice-premier van Fr Valls en die van NL Asscher ! De eerste zegt o.a dat in
  2005 ( de rellen in Parijs [brandstichtingen, rellen na de dood van 2 M,s ] ) hij al min of meer voorspelde wat er 2 weken geleden gebeurde in Parijs, de MOORDEN.
  Valls : C’est la faute à l’apartheid social () Het is de schuld van de achterstelling ( huidskleur, geloof, ghetto etc, blablabla……………) Ook als in NL………het woord islam wordt niet gehoord.

  Like

 4. Alexei zegt:

  Wat kunnen wij doen in de kleine plaatsen waar geen Pegida organisatie aanwezig is doen, ik dacht een brandende kaars of lamp in de linker hoek van het raam zetten, dit is een kleinigheid maar bij meerdere kaarsen in een straat wordt het wel opgemerkt.

  Het is maar een idee wie weet slaat het wel aan.

  Like

 5. Vederso zegt:

  Fjordman was een week geleden in Dresden. Hier zijn indrukken (met foto’s);

  http://gatesofvienna.net/2015/01/impressions-of-pegida-in-dresden/

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  En jawel hoor de RODE FASCISYEN, de totaal ROOD GEWORDEN CHRISTELIJKE INSTITUTEN, de GROENE DWAALLICHTEN, de MEEHEULERS VAN LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATISCHE HUIZE en uiteraard de ANARCHISTEN hebben een monsterverbond gesloten! En uiteraard helpen de RODE BOJAREN van Brussel graag mee aan het demoniseren van PEGIDA ISLAMOFIEL als ze zijn. Ik ga weer de stelling poneren, het wordt WIJ PATRIOTTEN en WARE VADERLANDERS tegen ZIJ de MOSLIMS en de reeds genoemde partijen die een monsterverbond hebben gesloten!

  Like

 7. Vederso zegt:

  In Leipzig zijn 60.000 deelnemers aangemeld, dat zou een nieuw record zijn. De sprong van 5000 naar 60.000 deelnemers is wel erg groot.

  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/pegida-ableger-in-leipzig-legida-meldet-60-000-teilnehmer-fuer-demo-an-13380993.html

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Gezien het niet doorgaan van de demonstratie in Dresden, lijkt me dit eigenlijk heel logisch. Van Dresden naar Leipzig is maar een klein stukje rijden.

   Like

   • Vederso zegt:

    Ook uit Berlijn willen mensen naar Leipzig en ik las in de reacties in FAZ dat iemand uit de Eifel zelfs de moeite neemt helemaal naar Leipzig te reizen. Het leeft wel in Dld. Zeer kritische reacties in FAZ.

    Like

 8. Geronimo zegt:

  Pegida en aanverwante bewegingen zijn heel hard nodig, want het gaat ver, veel te ver.
  Het heeft natuurlijk allemaal niets met de islam te maken. Je ziet van hier. Zelfs de islam heeft niets met de islam te zien.

  Een klein staaltje van de door onze politieke klunzen geïmporteerde verrijking:

  “Kinderen die hun lerares ijskoud antwoorden dat ze zich door een vrouw niets laten zeggen. Kinderen die niet naar de muziekles mogen gaan omdat daar ook christelijke liederen gemusiceerd of gezongen worden. Kinderen die in de school weigeren een scheepsmast te knutselen, omdat die er als een kruis uitziet.

  Maar nogmaals, het heeft niets met de islam te maken, maar alles met onzekerheid. De ‘kindertjes’ willen geaccepteerd worden en geen schrik voor de toekomst moeten hebben. Kleine macho’s. Niets aan de hand. Is ‘koeltoer’.

  Meer over dit thema bij Kurier”

  http://kurier.at/politik/inland/muslimische-rollenbilder-integrationsprobleme-in-schulen-von-einer-frau-lass-ich-mir-nix-sagen/108.876.655

  Like

 9. Geronimo zegt:

  De EU-ministers van buitenlandse zaken hebben vergaderd en kwamen overeen dat Europa:

  – zijn communicatie met de Arabische gemeenschappen moet verbeteren, zowel binnen als buiten Europa. Allen terug op de schoolbanken om Arabisch te leren spreken en lezen, het EU-beleid uit te leggen, en gepast respect te tonen voor allah’s volgelingen.
  – veiligheidsexperts zal integreren in de Europese ambassades in “relevante” derde landen.
  – EU-commissaris voor buitenlandse (miskleunen) euh zaken, Federica Mogherini, benadrukte dat wat de EU betreft, “de islam niets te maken heeft met terrorisme of terroristische daden”.

  Dat laatste hebben we al meer en tot vervelens toe gehoord. Wat intrigeert is vooral de vermelding “dat wat de EU betreft”.

  Lees het gecensureerde artikel in de krant HLN, waar geen enkele keer het woord moslim of islamterrorisme vermeld wordt.

  (http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2187305/2015/01/19/Europese-landen-sturen-veiligheidsexperts-naar-EU-ambassades.dhtml)

  Dat is uiteraard geen unicum, eerder regel. Op televisie wordt overal gemanipuleerd dat het niet mooi meer is. Een heel uur spreken over deze gewelddaden, zonder ook maar een enkele keer het woord moslim of islam te noemen, je moet het maar doen. Scholieren mogen iets zeggen als het maar in de zin is van ‘islam is vrede’ en ‘moslims hier zijn brave burgers’ of ‘dat is de ware islam niet’. Andere meningen komen nooit of nooit aan bod.
  Nooit ook wordt het aangeduide terrorisme onderzocht in het kader van de islam, de koran, de ‘vredelievende Mo’, waarbij eens dieper wordt ingegaan op de werkelijke inhoud van de koran, en of daarin misschien niet de drijvende kracht moet gezocht voor al die religieuze waanzin. Met behulp van specialisten als daar zijn een of andere imam en een bekwaam arabist. Neen, dergelijk debat kan en vooral mag niet, want het zou wel eens een averechtse waarheid aan de man kunnen brengen, en de massa ‘onwetenden’ alsnog aan het denken zetten over de werkelijke ‘vredelievendheid’ van de islam.

  De verantwoordelijkheid voor alle desinformatie m.b.t. de ware redenen voor alle geweld dat ons te beurt valt, is immens. Mochten journalisten doen wat zij geacht worden te doen, nl. objectief informeren, dan zouden alle politici overal veel minder de handen vrij hebben om te doen wat zij nu doen m.b.t. het verkwanselen van onze vrijheid.

  Heel af en toe doet een journalist, Jeroen Denaeghel, datgene wat van hem verwacht wordt: neutrale, waarheidsgetrouwe berichtgeving verstrekken, kortom man en paard noemen. Deze integere journalist verdient zowaar een aparte vermelding in deze obscure tijden van islam-leugen en dito bedrog.

  http://p-magazine.be/nieuws/voorwoord-charlie-en-de-struisvogels

  Like

 10. Paul G zegt:

  Als pegida zich verwant voelt met deze massa moordenaar, of zijn ideeen nastreeft, is mijn keus snel gemaakt. Waarom je gelijk associëren met zo’n rand debiel, snap ik niet! http://www.telegraaf.nl/buitenland/23583598/__Ophef_om_foto_Pegida-leider__.html

  Like

 11. Krijg net een mailtje binnen:Break the system heeft de demonstratie afgezegd!!!Weet iemand hier meer van?Er stond geen uitleg bij,werd geen reden genoemd en je kon niet reageren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s