Antizionisme en antisemitisme zijn één en hetzelfde

Screenshot_141

Arabische antisemitische cartoon: “Joden bedreigen de wereldvrede”

(Door: Binyamin Arazi – Vertaling: Brabosh)

Zionisme is het geloof dat Joden een fundamenteel juridisch en moreel recht hebben voor zelfbeschikking in Israël, geworteld in de beginselen van inheemse rechten (Joden zijn inheems aan Israël), internationaal recht en een sterk geloof in zowel nationale vrijheid en zelfverdediging voor een wereldwijd vervolgde etnische minderheid.

Irshad Manji vergeleek het eens met een positieve actie, ten gunste van de Joodse vluchtelingen in een wereld waar Joden bijzonder kwetsbaar zijn. Wat nog belangrijker is, het verheft ons tot een gelijk niveau van macht en autonomie ten opzichte van andere etnische groepen, afgezien van degenen die nog geen onafhankelijkheid hebben bereikt (bijvoorbeeld Koerden, Basken, Beloetsji, Yazidis, enz.)

Tegengesteld hieraan, vinden anti-zionisten dat wij geen dergelijke rechten (mogen) hebben. In het algemeen geloven zij dat het herstel van Israël een ‘misdaad’ was en dat we enkel recht hebben op volledige burgerrechten (en in veel gevallen zelfs niet eens dat) in onze landen van verblijf in de Diaspora of onder een ‘binationale’ staat Palestina (lees: onder Arabische meerderheid).

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op Antizionisme en antisemitisme zijn één en hetzelfde

 1. Tistochwat zegt:

  In het Suske en Wiske album ‘HET MINI MIERENNEST’ uit 1967 komt ook al een agressieve arabier voor. Wát een verschil met de ondernemende Jood in het verhaal, die de bloempot van de dorre arabier wilde ontginnen.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_mini-mierennest

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Na talloze websites te hebben uitgepluisd en virtuele discussies gevoerd met een internationale gezelschap van beide soort mensen, kwam ik tot de volgende conclusie. De echte, niet Islamitische, Jodenhaters zijn eerlijk in hun houding. Deze groep, die vooral in de VS is vertegenwoordigd, zegt recht toe recht aan waar het op staat!. Ze beginnen hun betoog met “Ik haat Joden …omdat …en dan geven ze hun mening. Men kan met deze mensen in discussie gaan. Of ze hun mening daarna bijstellen, is een andere vraag. Echter, de anti zionistische “links mens” IS VEEL GEVAARLIJKER. Niet enkel voor de Zionisten, maar VOORAL VOOR ONS… ALLEMAAL!!. DE LINKS MENS IS EEN SLANG DIE MENSEN VAN ACHTEREEN AANVALT EN IN HUN RUG BIJT. Ze goochelen op een vriendelijke wijze met woorden. Ze brengen hun discussie te berde met woorden die bedekt zijn met een dikke laag zoete “Mensen liefde en pure idealen”…Ze zijn zo bezorgd over het lot van de “Onderdrukten” en het gaat HELEMAAL NIET OVER JODEN ALS VOLK IN HET ALGEMEEN enz.. De Zionisten in Zion weten dondersgoed met wie ze te maken hebben. Ze hebben geleerd van deze slinkse mensen op te passen. Maar dit soort “vriendelijk slang”, probeert ook met dezelfde vriendelijke betoog over ‘Humaniteit” en “Mensenrechten” en “Onderdrukten” hun eigen volk om zeep te helpen. Ze zijn degenen die DE ISLAM IN EUROPA EEN HELPENDE HAND BIEDEN. Niet voor niets heeft Wilders, Samsom gezegd in het debat over de terreuraanslagen in Parijs op 14 Januari 2015, : “Ja! Voorzitter, zo’n vraag kan alleen maar komen…, spijt me dat ik het moet zeggen … uit een zieke geest”. Zie link: https://www.youtube.com/watch?v=IUO_lxkIDP4

  Like

 3. fleckie zegt:

  Wat waarschijnlijk over ‘ vroeger’minder bekend is:?dat er veelal een pogrom werd ‘ontketend’, (met belasteringen)……….,als de bedragen gelds ,….. die men geleend had bij de joden, om ((de ‘STAND HOOG TE HOUDEN’
  behoorlijke hofhouding erop na te houden, Inclusief festiviteiten) of voor oorlogsdoeleinden,( expansiezucht) !

  Like

  • fleckie zegt:

   Aanvulling…..’MOEST TERUGBETALEN’!

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Flecki Het is zeker bekend dat er in diverse Europese lande, vooral in Oost Europa, talloze pogroms plaats vonden. De bevolking van deze landen had geen hoger niveau dat die van ISIS of Al Nusra. Zij waren toen de primitivelingen van Europa. De voor een groot deel analfabete bevolking werd opgehitst door de kerk en de hoge functionarissen. De taak van de kerk en de functionarissen is nu overgenomen door de Gutmenschen van de multiculturele en “Politiek-Correcte Kerk”. Trouwens er is nog een parallel tussen beide categorieën. Beiden doen het voor geld. Sommige links mensen geloven echt in hun ideologie van zelfvernietiging, maar het gros van dit afval doet het simpel VOOR GELD uit Arabische OPEC landen.

   Like

 4. fleckie zegt:

  Aanvulling………’moest….. terugbetalen..’

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Dat doet me trouwens denken aan nog wat anders:

  Er is een periode geweest in de geschiedenis waar het etnisch conflict van 1982 t/m 2009 een significante rol heeft gespeeld. Sri Lanka, waar de Boeddhistische meerderheid en de Hindoe Tamil minderheid wreedheden tegen mekaar hebben begaan. Rond dat specifieke geval is het altijd heel rustig gebleven: we hebben de VN, noch de regeringen van onze landen, noch de linksradicale Goedmensen hier ooit verontwaardigd over horen doen. Wat bijzonder eigenaardig is, want de (overigens Linkse) Tamil Tijgers probeerden een onafhankelijke Tamil regio op het eiland te stichten. De wreedheden waren er niet minder om, maar toch leek het conflict bijna niet te bestaan in het Westen. Horen, zien en zwijgen.

  Dat zegt mij iets heel belangrijks: als het conflict tussen Israel en Arabieren continue verontwaardiging oproept, dan kan het bijna niet anders gaan dan om anti-semitisme ! Waarom moet heel de Goedmensen-smeerpoel de standaarden van “menselijkheid” voor uitgerekend de Joden zo onmenselijk hoog leggen, terwijl alle andere volkeren buiten schot blijven en mekaar gewoon rustig mogen uitmoorden terwijl men de andere kant opkijkt ?

  Omdat “Anti-Zionisme” = Anti-Semitisme !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s