Leider anti-islambeweging PEGIDA stopt na domme Hitler-actie

Screenshot_158

(Door: Frank Verhoef)

Waarom zou je met een Hitler-kapsel en dito snorretje op de foto gaan?

Dit zagen we allemaal aankomen nadat de leider van de Duitse anti-islambeweging PEGIDA Lutz Bachmann bovenstaande foto van zichzelf op Facebook zette: Bachmann houdt er per direct helemaal mee op. Hij wil (en kan) niet langer het gezicht zijn van PEGIDA.

Binnen PEGIDA ontstond veel ophef na de plaatsing van de foto’s. Vicevoorzitter Rene Jahn zei in de Duitse krant Bild dat het gevolgen voor Bachmann moest hebben. ”Dit gaat echt niet. Met zoiets wil ik niets van doen hebben.”

Jahn zinspeelde in een gesprek met Bild op een mogelijk terugtreden van Bachmann. Die pakte aan het einde van woensdagmiddag zijn biezen en legde al zijn functies in de beweging neer.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

40 reacties op Leider anti-islambeweging PEGIDA stopt na domme Hitler-actie

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, het was oerstom. En volkomen onverantwoord. Je kunt alleen maar hopen, dat die vice-voorzitter de boel zonder verdere moeilijkheden kan overnemen èn bij elkaar houden.
  Anderzijds was het een waar woord wat de ‘gepensioneerde deelnemer’ in Dresden laatst nog tegen de interviewer van de Volkskrant zei:
  “Bachmann is niet Pegida: Dat zijn wij.”

  Like

 2. E.J. Bron zegt:

  Wat een stomme klootzak! 😦

  Like

  • Willie zegt:

   Wat zou hem dat opgebracht hebben dacht je ??? Vrijwillig (door die stomme foto) zijn leiderschap opgeven : daar moet iets tegenover gestaan hebben (al was t maar zijn hachje dat ie behouden mocht? )
   De hedendaagse smeerlappen deinzen voor niks meer terug , dat zouden we hier allemaal toch moeten weten ondertussen ?

   Like

 3. Tistochwat zegt:

  Zo speel je de ‘Gutmensch’ en de islamlover natuurlijk uitstekend in de kaart!
  Hoe kún je zoiets stoms doen bij een beweging die zo goed begon te lopen!

  Like

  • asaman zegt:

   Wat een sukkel. Het had ook al een strafblad, dan heb je ook geen voet om op te staan om criminele buitenlanders terug te sturen (al is daar natuurlijk ook niets over te zeggen).
   Hopelijk ondervind Pegida niet te veel schade, maar ze gaan als je daar bent, graven en graven tot ze iets vinden.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ asaman 22 januari 2015 om 01:31

    “maar ze gaan als je daar bent, graven en graven tot ze iets vinden.”

    Net zoals bij de PVV. De islam moet koste wat kost beschermd worden.

    Like

 4. Cathja zegt:

  Ik hoop niet dat deze kwestie voor PEGIDA gevolgen zal hebben! Er is veel gedaan om te laten zien dat ze vreedzaam demonstreren voor het behoud van de eigen cultuur, en daar passen geen ‘geintjes’ als deze bij! Ik had niet verwacht dat deze Bachmann zó’n stomme streek zou uithalen! Ik hoop niet dat het aantal demonstranten na dit incident gaat afnemen, want krijg ze maar weer eens terug!
  Bachmann heeft PEGIDA hiermee geen goede dienst bewezen!

  Like

 5. Vederso zegt:

  De media spelen weer een vreemde, bedenkelijke rol. De foto en het voorval schijnen al van september vorig jaar te zijn, toen er van Pegida helemaal nog geen sprake was. Bild heeft deze foto tevoorschijn getoverd en plaatst het in z’n krant in het kader van de constante smeercampagne die al 3 maanden gaande is. Zelfs al zou Pegida helemaal instorten, dan is AfD er nog. De geest is uit de fles en die krijgt Merkel c.s er zomaar niet weer in.

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Die man vertegenwoordigd alles wat er mis is met linkse politici.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Daar lopen 25000 man-vrouw in Dresden mee en uitgerekend
  aan zo een onzuivere koffiepreker hebben ze zich vastgehouden !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Waarom halen ze niet 10 inteligente mensen er tussen uit
   die met Brainstorming overlegt wat op papier brengen en
   zoeken een goede niet stotterende spreker uit ?
   Tjonge jonge !

   Like

 8. Berthe zegt:

  Heel dom, maar VEEL erger was geweest als hij een djellaba had aangetrokken……

  Like

 9. Oerstom;een duur grapje!

  Like

 10. Sjun Demartelaere zegt:

  Misschien had hij nog wat schulden uit staan en was vervulling van deze ‘weddenschap’ op het juiste moment een voorwaarde om daaraan te kunnen voldoen? Mensen als Wim Kok en Wouter Bos bleken ook meer met de Mammon dan met hun principes en steeds weer uitgevente politieke mores te hebben.

  Like

 11. BertG. zegt:

  Echt slim kan ik het niet noemen. Daar had hij even beter over na moeten denken.
  Zelfs een kleuter kan hier de gevolgen nog van bedenken.

  Like

 12. Benesha zegt:

  Het enige verstandige aan die man blijkbaar is dat hij wegens geen verstand is opgestapt.

  Like

 13. Nemesis zegt:

  Oerstomme actie, hij zat hier bij de kapper, wassen, knippen etc. Dan zie je er soms wel eens zo uit. Was als een geintje gedacht. Alleen op dit ogenblik absoluut het verkeerde geintje. In zijn situatie had ik wat beter nagedacht.

  Like

 14. Jaan zegt:

  Erg snugger is het niet. Hij heeft wel Pegida op poten gezet, dat dan weer wel. Hij heeft een hoop betekend voor de anti-islam beweging door dat te doen. Om links in de zeik te zetten was het een geslaagde grap inderdaad, helaas zet je jezelf dan tegelijk ook buitenspel.
  Ondanks zijn enorme verdiensten voor Pegida kon hij beter opstappen

  Like

 15. Ja, het is dom, omdat de vijand ermee aan de haal gaat.
  Maarrrrrr . . . . . . . als het nou echt als een satireurizering van de demonisering was bedoeld . . . . . . . . . .?
  Latenwe daar nou eens even vanuit gaan!
  Dan betekent dat het volgende: de totalitaire macht van de linkse media is nog ongebroken, want als er een gezond media-klimaat zou zijn, dan zouden er voldoende stemmen zijn geweest die vertelden dat die Hitler-foto van Bachmann een protest is tegen die demonisering.
  Maar ja . . . . . . . . in een gezond klimaat zou Bachmann die foto weer niet hebben verspreid en zou ueberhaupt de Pegida-beweging helemaal niet nodig geweest zijn.

  Like

 16. tjonge zegt:

  ging het misschien te goed met pegida ?

  eerlijk gezegd die Bachmann nooit echt vertrouwd.

  heb er een dubbel gevoel over, komt merkel wel erg goed uit, vooral op dit moment, wanneer pegida zich als een olievlek over europa begint uit te spreiden.

  is die omgekocht ?

  Like

 17. JCC zegt:

  Zou hij misschien omgekocht zijn om PEGIDA te beschadigen?

  Like

  • Vederso zegt:

   Dat is waarschijnlijk te ver gezocht. Wat ooit bedoeld was als grap, een slechte grap overigens, gaan de media mee aan de haal om bewust een aantal doelstellingen te bereiken. Wat duidelijk is geworden, is dat de media ook een agenda hebben en niet meer de neutrale berichtgevers zijn die ze worden verondersteld te zijn.

   Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, oer-en oerstom. Hiermee besmeurt Bachmann alle integere deelnemers aan de PEGIDA demonstraties, en geeft hij de VIJAND de RODEN, ANARCHISTEN en de GOEDVOLKMENSEN gelegenheid PEGIDA af te schilderen als een NAZI BEWEGING. Ik vind het vreselijk voor al deze oprecht bezorgde burgers die PEGIDA vormen!

  Like

 19. Tempelier zegt:

  Domme actie , maar het komt voor Der Angela natuurlijk op een juist moment, Niets van aan trekken. Gewoon doorgaan !! Overal komen er verzetsbewegingen, dan geef je die gewoon een andere naam, probleem opgelost.

  Like

 20. Sjaak zegt:

  De beste voordrag die ik tot nu gehoort heb is deze uit Leipzig !
  En Dresden zou goed eraan doen zich hier kooperatiev te laten zien !

  Guten Abend, Leipzig!
  Mein Name ist Götz Kubitschek, ich darf heute Abend zu Euch sprechen, und bevor ich die Frage beantworte, wofür wir heute auf die Straße gegangen sind, will ich drei Dinge betonen:
  Das, was wir hier heute Abend tun, ist etwas völlig Normales: Wir sorgen uns um die Zukunft unserer Heimat, und wir äußern diese Sorge auf der Straße, weil die Parlamente und Redaktionen für uns keine offenen Türen haben.
  Das, was wir heute Abend tun, ist etwas Mutiges: Es ist in Leipzig kein Zuckerschlecken, den linksradikalen Gewalttätern die Stirn zu bieten.
  Das, was wir heute Abend tun, ist ein Beispiel für ganz Deutschland. Seid Euch sicher: Hinter jedem von Euch stehen Tausend Bürger aus allen Teilen Deutschlands, die heute Abend nicht in Leipzig sein können.
  Leipzig geht mit gutem Beispiel voran, Ihr alle hier geht mit gutem Beispiel voran!
  Ich will einen Punkt ergänzen: Das, was wir heute Abend tun, ist unser gutes Recht. Es ist unser im Grundgesetz verankertes Recht, auf die Straße zu gehen, zu demonstrieren und Forderungen zu stellen.
  Dieses Recht ist den Dresdnern am Montag verweigert worden. Es hat eine Morddrohung gegen Lutz Bachmann gegeben, von islamistischer Seite.
  Ich weiß nicht, wer von Euch einmal in Dresden mit dabei war – ich war fünf Mal dort und habe in keiner einzigen Rede Anti-Islam-Hetze gehört.
  Ich habe außerdem das 19-Punkte-Papier der Dresdner gelesen und darin nicht die geringste Anti-Islam-Hetze gefunden.
  Ich habe aber in den vergangenen Wochen und Monaten auch sehr genau den Politikern zugehört:
  + Hannelore Kraft von der SPD hat über die PEGIDA gesagt: „Wer dort hingeht, muß sich im Klaren sein, welchen Rattenfängern er eine Bühne bietet.“
  + Lorenz Caffier von der CDU hat gesagt, es geht hier bei uns „nur um Hetze und Verleumdung.“
  + Und Thomas Oppermann von der SPD ist am deutlichsten geworden. Er hat gesagt: „Die Drahtzieher müssen wir bekämpfen.“
  Was meint Thomas Oppermann damit? Ist das nicht ein Hinweis für mögliche Attentäter? Solche Politiker sind geistige Brandstifter.
  Mir kommen die betroffenen Gesichter der Politiker und die Bekenntnisse zum Demonstrationsrecht billig und verlogen vor.
  Ein Freund aus meinem Dorf sagte gestern zu mir: „Ich bin Handwerker – Politiker sind Maulwerker.“ Ich habe ihm versprochen, dieses Wort heute zu verwenden.
  Angela Merkel, Thomas Oppermann, Wolfgang Thierse und andere Maulwerker hätten am Montag in der ersten Reihe mitspazieren sollen in Dresden – nicht für die Forderungen der PEGIDA, sondern für das Recht der PEGIDA, für diese Forderungen zu demonstrieren.
  Welche Forderungen sind das eigentlich? Warum sind wir heute Abend hier in Leipzig auf die Straße gegangen? Ich kann das an einem einzigen, kurzen Satz erklären. Dieser Satz ist in Leipzig vor 25 Jahren schon einmal laut und mutig gerufen worden: „Wir sind das Volk!“
  Wir alle hier sind Teil des deutschen Volkes, und im Grundgesetz steht, daß dieses Volk und niemand sonst in diesem Land die Macht ausübt. „Alle Staatsgewalt geht vom Volke aus“, so steht es schwarz auf weiß im Grundgesetz.
  Alle Politiker, alle Staatsbeamte, alle Richter, alle Polizisten sind vom Volk und für das Volk gewählt oder eingesetzt worden. Sie sind für uns da, nicht wir für sie! Sie sind dafür da, das Wohl dieses Volkes, unser Wohl, zu verteidigen und zu fördern.
  Wir dürfen dies nie vergessen: Wir haben als Volk das Recht, mit unserer Sorge um unser Wohl auf die Straße zu gehen. Wir haben als Volk das Recht, andere Politiker zu wählen! Kein Politiker aber hat das Recht, sich ein anderes Volk zu wählen!
  Denn unser Volk muß nicht neu erfunden werden. Ein Volk wird nicht neu erfunden, es wandelt sich, langsam und vorsichtig. Unser Volk hat schon immer Fremde aufgenommen und neue Bürger begrüßt, die zu Deutschen werden wollten. Das war nie ein Problem. Aber unser Volk darf nicht ausgetauscht werden.
  Dazu gehört ein weiterer Gedanke, er ist wichtig für uns alle: Unser Volk hat eine große und besondere Geschichte. Unser Volk hat von anderen Völkern viel gelernt und anderen Völker viel beigebracht, sein Erfindergeist, sein Organisationstalent, sein Fleiß sind sprichwörtlich, seine Musik und seine Philosophie sind einzigartig. Unser Volk hat sich in der schwierigen Mitte Europas behauptet, es hat Kriege geführt und wurde mit Krieg überzogen.
  Warum zähle ich das auf? Ich zähle es auf, weil wir alle hier diejenigen sind, die diese deutsche Geschichte weitertragen müssen und weitertragen dürfen.
  Das beginnt in der Familie: Wir haben Mütter und Väter, wir haben Söhne und Töchter, und wir sind Teil der ganzen deutschen Geschichte:
  + Wir tragen die Geschichte der Bürger und Bauern mit, die unsere Städte und Dörfer erbauten.
  + Wir tragen die Geschichte der Buchdrucker hier in Leipzig und die Geschichte jener glücklichen Bürger, die Bach an der Orgel der Thomaskirche spielen hörten.
  + Wir tragen die Geschichte der großen Völkerschlacht von Leipzig mit, in der das ganze deutsche Volk um seine Freiheit kämpfte.
  + Wir tragen die Geschichte der armen und der reichen Leute mit, die Geschichte der fleißigen Handwerker und der großen Forscher, der guten Mütter und der strengen Lehrer.
  + Wir tragen auch die Geschichte der Zerstörung mit: die Geschichte der gefallenen Soldaten, der getöteten Juden, der zerbombten Städte und der Millionen Vertriebenen.
  + Diese Geschichte mündet in das, was die meisten von uns noch erlebt haben: in die Geschichte der Teilung und des zerrissenen Landes und dann in den großen Kampf, den die Bürger der DDR für uns alle gewagt haben: den Kampf um die Freiheit und die Wiedervereinigung.
  Wir alle bauen nun an der deutschen Geschichte weiter. Das ist keine leichte Aufgabe, und ich muß dabei auf etwas sehr Schmerzhaftes hinweisen:
  Die Politiker, die unser Volk in die falsche Richtung führen, sind unsere Landsleute; und die Demonstranten, die sich uns in den Weg stellen und uns auf den Leib rücken, sind ebenfalls unsere Landsleute.
  Es geht ein tiefer Riß durch unser Volk, und nur dann, wenn wir friedlich demonstrieren und mit unserer Sorge das ganze Volk meinen, können wir diesen Riß schließen.
  Aber wir können das Mögliche tun. Wir müssen dafür sorgen, daß dieses Land unser Land bleibt und daß unser Volk ohne Riß an seiner Zukunft baut. Das ist mein Wunsch – und Eurer doch auch, oder?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 14.46. uur. Bedankt Sjaak. Dankzij mijn opgedane kennis van het Duits, van mijn degelijke ouderwetse middelbare school- de MULO- kan ik deze toespraak gemakkelijk volgen, via jouw reactie. En ik sta er volkomen achter. Wij zouden dezelfde reactie kunnen toepassen voor het Nederlandse volk! Wij staan precies aan de kant van PEGIDA, leve de EUROPESE WARE PATRIOTTEN! En weg met de politieke verraders van “links tot rechts”.

   Like

  • Igor zegt:

   Sjaak, hier word ik dus even stil van. Lang geleden dat ik zo een mooie toespraak heb gelezen. Er staat helaas niet bij, wie deze spreker was, want iemand die dit kan is heel erg veel waard voor alle Pegida bewegingen in de EU.
   Wat een waarheid en wat een duidelijkheid.
   Niets meer aan toe te voegen.

   Like

 21. EdBos zegt:

  Ik denk dat het inderdaad een geintje was. Zo van: jullie willen mij demoniseren tot Hitler? Nou, dan heb je hier je Hitler. Maar slim was het niet want de gevestigde politiek zal ALLES doen om Pegida het zwijgen op te leggen. Ze vinden de islamisering van Europa ONTZETTEND belangrijk.

  Ik krijg ook het gevoel dat die aanslagen ge-mis-bruikt worden om een aantal democratische rechten af te schaffen. En onze democratie stelde toch al niet zo heel veel voor. Verder is er een almaar groeiend aantal maatregelen om verworven economische rechten af te schaffen (pensioen omlaag, lonen omlaag, ontslagrecht versoepelen enz enz) En ik begin me af te vragen waar dit naartoe gaat?

  Like

 22. Aegolius cs zegt:

  Jammer dat Lutz Bachmann van nul naar één steeg, meegesleept tijdens zijn succes In de maalstroom:

  “Als hij maar geen voetballer wordt”, substitueren: geen politicus wordt. Die laatste mogelijkheid hebben de Duitse politici met leden ogen zijn aankomen in hun corps en de “kennis” over deze man laten uitlekken, in al zijn terecht spottende doch politieke domheid, met verve via o.a. Das Bild de wereld in te slingeren.

  Het geeft de tegenstanders van Pegida weer vele maanden de tijd, en de politiek des temeer.

  Like

 23. Aegolius cs zegt:

  Evenwel zullen de enen, de nullen ooit moeten redden!

  Like

 24. Sjaak zegt:

  Mord an Dresdner Asylbewerber († 20) wohl aufgeklärt
  Khaleds Mitbewohner legt Geständnis ab !
  ————————————————————————-
  EN HIER WEER HET BEWIJS WAT VOOR EEN VUILE
  SMEERLAPPEN DE LINKS VEROTTE KETZERS ZIJN !
  DEZE ASYL-BEREIKERAARS STEKEN ZICH TEGENZIJDIG
  AF EN DE PERS HEEFT DAGENLANG HET OP DE
  ZOGENAAMDE RECHTSE VAN DE PEGIDA ERVAN
  BESCHULDIGT !

  Like

 25. Aegolius cs zegt:

  Ruzie over rol Bachmann splijt Pegida

  28-01-2015 14:55 | ANP

  De ruzie binnen de anti-islamitische Pegidabeweging breidt zich uit. Vier kopstukken hebben dinsdagavond de beweging de rug toegekeerd, met als reden de rol die de opgestapte oprichter Lutz Bachmann voor zich opeist. De vier, onder wie Pegidagezicht Kathrin Oertel, hebben al hun functies en ambten neergelegd, meldt het Duitse weekblad Stern woensdag.

  Bachmann zou zich in tegenstelling tot eerdere uitlatingen niet helemaal willen terugtrekken uit de beweging. De oprichter en oud-voorzitter van de Patriottische Europeanen tegen Islamisering van het Avondland (Europa) stapte vorige week op nadat commotie was ontstaan over foto’s van hem met Hitlerkapsel en -snorretje. Bachmann zette de foto’s zelf op zijn Facebookpagina.

  http://www.refdag.nl/nieuws/anp/buitenland/ruzie_over_rol_bachmann_splijt_pegida_1_887109?localLinksEnabled=false

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s