‘Ook het christendom heeft gewelddadige kanten’

Screenshot_144

Een dansende derwisj tijdens de vredesdienst

(Door: Wilfred van de Poll)

Ze werd er wel een beetje door overvallen, vertelt Janneke Nijboer (47), protestants predikant in Noordwijk. Een bescheiden interreligieuze ontmoeting met als thema ‘vrede’, samen met de lokale Marokkaanse stichting Marhaba al lang geleden gepland, werd door de aanslag in Parijs ‘opeens heel actueel’. “Het kreeg een extra lading”, zegt ze.

En dus was de aandacht veel groter dan verwacht. De aula van het Northgo College zat gistermiddag vol met moslims, joden en christenen uit de buurt. Er waren afgevaardigden van de Raad van Kerken en het Caïro-overleg, een landelijk platform voor interreligieuze dialoog, en ook de burgemeester van Noordwijk gaf acte de présence. Zelfs de ambassadeur van Marokko was er. Rabbijn Menno ten Brink, imam Yassin Elforkani en Nijboer zelf gingen tijdens de ontmoeting met elkaar in gesprek.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Censuur, Christendom, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Multiculti, Nederland, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op ‘Ook het christendom heeft gewelddadige kanten’

 1. JCC zegt:

  Atlijd hetzelfde patroon met moslims als ze het land immigreren: ghetto’s vormen->eisen->dreigen->rellen->afslachten. De Islam brengt NIETS goeds!

  Like

 2. luckybee zegt:

  RKK anglicaanse kerk of de Lutherse kerk is niet het Christendom;Wij Calvinisten hebben nooit de weg van Jezus Christus verlaten; nooit wegens het geloof oorlog gevoerd alleen ter verdediging, vam ons eigen land.De 80 Jarige oorlog bijna tegen iedereen die ons aan vielen gewonnen.,met de minste slachtoffers aan onze zeide.Dank zei de Goeie Herder dat ons bij staat.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Oh, grote goedheid: Wéér een nuttige idioot! En natúúrlijk moeten de ‘niet-islamitische mensen’ weer ‘naar hun eigen fouten kijken’ en is het eind van het liedje, dat WIJ het weer gedaan hebben!
  “Weg met ons,” zogezegd! Sommige eigentijdse predikanten zijn niet beter dan de eerste de beste linkse goedmensch!
  Dan mag iemand als Ben Kok misschien fanatieke trekjes hebben, in dít opzicht oordeelt hij tenminste reëel en forceert hij niet-moslims althans niet tot een vergevensgezindheid, die ten koste gaat van het zelfbehoud, dat mag best wel eens gezegd worden!
  Maar hij is een uitzondering in deze tijd, begin ik te vrezen.

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik word zo moe van dat vergoelijkende gezwam…

  Ik wou dat alle ‘religies’ in het openbaar werden afgeschaft; er komt niets dan ellende van.
  Zoals ik al vaker heb gezegd: geloven doe je maar achter je voordeur en/of achter je oogleden; niemand anders hoeft te zien hoe ‘vroom’ je bent en je dient je achterlijke islamitische ‘geloof’ al helemáál niet aan anderen op te dringen!!!

  Like

 5. Tempelier zegt:

  “Niet-islamitische Nederlanders zouden veel actiever kunnen laten zien aan moslims en joden dat die er echt helemaal bij horen. Tijdens de ontmoeting zeiden we tegen elkaar: ‘we laten ons niet uit elkaar drijven’.” .
  Dit is toch weer onzin van de bovenste plank, sorry de joodse gemeenschap hoort hier al heel lang thuis, die hoeven we niet bij het handje te nemen. Dat de Joodse gemeenschap zich hier niet meer thuis voelt ligt toch echt aan de vermeerdering van islamieten en haatpredikers van de islam. Nee, en ik ben niet meer van plan om de moslims bij het handje te nemen, onderneem zelf maar eens wat !!!!!

  Like

 6. Wachteres zegt:

  “Ook het christendom heeft gewelddadige kanten” ….

  Ja hoor, dweilen, kom de islam maar weer tegemoet ….. die aanslagen in Parijs waren verschrikkelijk, maar wij [christenen] doen ook wel eens iets wat niet door de beugel kan.

  Eigenlijk is dat een verzachten van de handelingen van deze gewelddadige moslims.
  Niet zo erg want ….

  Als een orthodoxe christen zijn vrouw en kinderen regelmatig een aantal klappen verkoopt, of als een christen een bom laat ontploffen, dan halen zij hun inspiratie daarvoor niet uit de bijbel.

  Als een moslim zoiets doet, dan wordt hij wel degelijk door de koran geïnspireerd. Niet voor niets wordt stelselmatig ‘Alahu Akbar’ erbij aangehaald.

  Dit maakt me ziek. Waarom moeten wij, sinds de islam er is, zoveel moeite doen om deze godsdienst te plezieren?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 21 januari 2015 om 16:53

   “Waarom moeten wij, sinds de islam er is, zoveel moeite doen om deze godsdienst te plezieren?”

   De islam en de islamiet zijn nu eenmaal volmaakt; dit dienen wij in te zien en te accepteren. Ook moeten wij de islamitische ‘vluchteling’ een warm hart toedragen; desnoods ten koste van het welzijn van onze bejaarde ouders en van dat van onszelf.
   De ‘Gutmensch’ verwacht terecht van ons dat wij ons geheel opofferen aan de moslim en laten wij nu eerlijk zijn: in feite doen wij dat toch van ganser harte?

   MAAR NIET HEUS! Ik vervloek die islamlendelingen!

   Like

   • Wachteres zegt:

    @Tistochwat

    Paul Weston noemt dat ‘islamisering van de samenleving’. We maken ons al ondergeschikt aan de wetten van de islam. Hij heeft gelijk!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Wachteres, 8.1u,: Hij heeft gelijk met alles, wat hij tot nu toe heeft verkondigd, met al-les!!!
   En wat nog het belangrijkste is: Hij dúrft het ook te verkondigen!
   Het mag dan op dit moment niet veel zoden aan de dijk zetten, maar wacht maar eens af, zodra Choudary c.s. overmoedig worden en te ver gaan: Dan weet heel GB opeens, bij wie ze moeten zijn!
   De jongeren van de EDL en Britain First weten het nu al: Paul Weston is immers de enige politicus, die ze ziet stáán!

   Like

 7. Turul zegt:

  Verschrikkelijk hoe ver van de Bijbel die z.g. vertegenwoordigers van het christendom zijn. God roept nergens op in de Bijbel om moslims en een religie te accepteren. Geen omgang met en geen bondgenootschappen sluiten met anti-christenen! De Bijbel roept ook niet op tot geweld, zowel publiek of privé! Zoals Jezus zei, “Mijn koninkrijk is niet van deze wereld”!

  Mag een christen zijn eigen volk en cultuur beschermen, natuurlijk, ook daar is geen enkel vers tegen in de Bijbel. Laten wij maar eens kijken hoe onze voorouders optraden tegen de invasies van buiten Europa!

  Like

 8. Taljaard zegt:

  Waar, o in hemelsnaam waar, mevrouw Nijboer, legitimeert de Bijbel ”bepaalde vormen van huiselijk en seksueel geweld?”
  Misschien slechts in uw door het culturele marxisme verwrongen geestesoog, waarmee theologen in de PKN bevangen zijn en die hen, vanuit de kerkelijke opleiding, als verplichte kost, wordt voorgeschoteld, en in het seminarie ”Hyde Park” te Doorn, middels je reinste psycho-terreur, dwingend wordt opgelegd.
  En daarmee Gods Woord op zo’n manier te verkrachten!
  Opdat deze PKN een kritiekloos en monddood gemaakt verlengstuk zou zijn en blijven van de maatschappelijke, politieke en culturele elite in dit land. En er vandaar uit nooit meer een tweede Abraham Kuyper, Groen van Prinsterer, Hendrik de Cock, of John Wesley zou kunnen opstaan, die deze elite, vanuit die zelfde Bijbel, zou aanklagen en ontmaskeren; als de dienaren van het kwaad die zij zijn. In plaats van dat men de protestante kerken en mensen hier in dit land overreedt
  om met de machten van de duisternis in zee te gaan en deel te hebben aan hun boze werken.
  WOEST kan ik erom worden…..
  Maar de Heere is al bezig om deze PKN af te breken, want zij verliest tienduizenden lidmaten per jaar. Net zoals Hij bezig is om deze elite alle grond onder hun voeten te ontnemen.

  Like

 9. Dat ziet Janneke Nijboer goed.
  Er moet meer zelfkritiek bij de christenen komen.
  GÓD-VÉR-DÓM-MÉÉÉH !!!
  Zal ik eens wat zeggen?
  Iedereen die zich nog steeds moslim durft te noemen is óf een misdadiger óf heeft een IQ van minder dan 30.

  Like

 10. Jacolijne zegt:

  Er wordt weer eens aan de kern voorbij gegaan…..over geweldadige passages uit Bijbel en koran ligt hierin het verschil…Jezus of Mohammed en de cruciale verschillen, Jezus geeft de opdracht tot liefhebben v d naaste terwijl mohammed opdracht geeft tot moorden en afslachten vd naaste. Koran is voor moslims toch het woord en de waarheid v allah? Of kiest men slecht het deel wat goed in hun straatje past….gelukkig maar dat ‘gematigde’moslims hun eigen (door anderen aangeleerde)standaard/waarden boven die van hun bloeddorstige god zetten….

  Like

 11. Jacolijne zegt:

  Maar ja, kun je je dan nog wel moslim noemen…als je niet alles doet wat allah van je vraagt

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Weer zo’n leipe RODE DOMINA, net als dat wijf PEETOOM van het CDA= Christenen Dienen Allah. Hieruit blijkt weer, dat ik terecht de laatste maanden de stelling poneer; dat alle christelijke instituten, gemene zaak maken met onze DOODSVIJAND, de ISLAM. Of het nu RK is of de PKN, of de Raad van Kerken, het zijn verraders geworden van hun eigen opvattingen. Christus is de weg, de waarheid, en het leven. En zeker niet de pedofiele roverhoofdman Mo met zijn maangod allah!

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Tom
   De Bijbel verbiedt het niet voor niets dat vrouwen in de Gemeente prediken of profeteren.

   Like

  • Gemelos zegt:

   Inderdaad Tom, Christus is de weg, de waarheid en het leven ! een mooie zin. Ik vind het helemaal een mooi geloof maar het is in deze tijd toch niet na te komen?? Dan vraag ik me nu wel af, WANNEER GRIJPT GOD IN !!!!!!!!!!! Als dat echt gaat gebeuren, dan zit ik diezelfde week weer in de Kerk !!!! En NIemand krijgt me er weer uit !! Ik geloof heus in Wonderen, maar De Moslims een kopje kleiner maken zou het ALLERGROOTSTE WONDER IN MIJN LEVEN ZIJN !!!! Wij mogen God geen opdracht geven, maar HIJ zal ons toch wel willen BESCHERMEN?? En de Joden dan, zogenaamd zijn Uitverkoren Volk? (waar ik niet in geloof trouwens) God houdt er geen lieverdjes op na !!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Gemelos: 22.41. uur, op 21/01. Ik kan met uw reactie meegaan. God is liefde, maar ik schiet hopeloos tekort. Eerlijk is eerlijk, ook ik verwens de islam en vaak ook de moslims. dan heb ik grote moeite de mens, los te zien van de overtuiging. Soms voel ik mij benauwd en machteloos. Daar ben ik gewoon eerlijk in. En mijn machteloosheid uit zich dan in boosheid.

    Like

 13. Joshua zegt:

  Tom Hendrix ;
  21 januari 2015 om 18:14
  AMEN.
  De idioten van het nieuwe alles op een hoop geloof zijn de gevaarlijksten.

  Like

 14. Luchtpint zegt:

  Nu ga je zien dat ongeveer elke PC lullo een nummertje “Karen Armstrong” gaat opvoeren. Toch raar om te zien dat een stupide NON onder zgn. progressieven zoveel autoriteit kan hebben.

  PC = een (staats)godsdienst

  Like

 15. Driek zegt:

  Ik lees, tot mijn woede, en verbijstering:
  Wat kunnen we als samenleving doen tegen extremisme?
  “Niet-islamitische Nederlanders zouden veel actiever kunnen laten zien aan moslims en joden dat die er echt helemaal bij horen. Tijdens de ontmoeting zeiden we tegen elkaar: ‘we laten ons niet uit elkaar drijven’.”

  Ja hoor, in één zin. moslims en Joden die er helemaal bij horen. Ik zoude zeggen, trutje Nijboer, laat het nu eens tot je botte hersens door dringen: Laat die Joden nu eens met rust. U weet helemaal niks, nul komma nul, af van het Jodendom. U praat weer als een kip zonder kop. En ik zoude u aanraden: Ga eens wat meer lezen. Doe het. Want u bent werkelijk heel erg. Ik heb er geen woorden voor.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Ik ga dit niet lezen Bert, dit is onze doelgroep bashen, bah!
  Heb nog koppijn van dat stukkie gisteren, van Martien!

  Like

 17. Gemelos zegt:

  Ik ken de BIJBEL en hij is inderdaad door mensen geschreven en er zal heus wel eens iets anders bedoeld zijn dan wat er staat. Maar 1 ding is voor mij HEEL DUIDELIJK, HIJ GEEFT ALTIJD LIEFDE AAN !!!! HEBT ELKANDER LIEF ZOALS U ZELF. Ook zegt GOD , MIJ KOMT DE VRAAK TOE !!! Die andere wang toekeren, dat is niet te doen (voor mij) Zeker niet in deze tijd !!!
  Dus wat er bovenaan staat, ben ik het niet mee eens. Christendom heeft geen GEWELDADIGE punten !! Dat zijn dan gewone karaktertrekken van een MENS, wel of geen Christen !!

  Like

 18. Avidia zegt:

  Een echte christen trekt zich nergens iets van aan, bewandelt zijn eigen pad, welke richting dan ook. Maar een ander zijn geloof opdringen doet een echte christen niet. Dan zijn het fanatische mensen, daar heb je niets aan. Dat stoot af, zoals de islam afstoot, het wordt opgedrongen. Je hebt niets aan godsdienstwaanzinnigen, die maken meer stuk dan dat ze goed doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s