Vlaams Belang roept op tot deelname PEGIDA-manifestatie

Screenshot_134

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken roept iedereen die onze Europese beschaving wil vrijwaren op om maandag 26 januari mee te demonstreren met ‘PEGIDA-Vlaanderen’.

In navolging van het enorme succes in Duitsland van ‘pegida’ (Patriotische Europäer Gegen die Islamisierung des Abendlandes), een groeiende beweging die zich verzet tegen de islamisering, werd recent ook in Vlaanderen een PEGIDA-beweging opgericht: ‘PEGIDA-Vlaanderen’. Woordvoerder van PEGIDA-Vlaanderen is Wim van Rooy, publicist, schrijver en islamkenner.

“Wij zijn het volk”

Het spreekt voor zich dat de recente aanslagen van moslimfundamentalisten in Parijs en Verviers het PEGIDA-initiatief in een stroomversnelling hebben gebracht. Overal in Europa duiken PEGIDA-bewegingen op met de slagzin: “Wij zijn het volk”.

Om deze volksbeweging een hart onder de riem te steken, spoort het Vlaams Belang alle vrijheidslievende burgers aan om aanstaande maandag aanwezig te zijn. Tom Van Grieken: “Ik roep iedereen die onze Europese beschaving wil verdedigen op om PEGIDA-Vlaanderen te steunen en maandagavond mee te demonstreren voor onze vrijheid en tegen de islamisering van Europa. Meer dan ooit moeten wij als burgers van het Vrije Westen benadrukken dat er niet valt te onderhandelen over onze fundamentele vrijheden.”

WatPEGIDA-manifestatie: voor democratie en vrijheid, tegen islamisering

Wanneer: maandag 26 januari om 20.00 uur, Hendrik Conscienceplein, Antwerpen

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Screenshot_135

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, democratie, Islam, Islamisering, Vlaams Belang, Vlaanderen, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vlaams Belang roept op tot deelname PEGIDA-manifestatie

 1. Rudi zegt:

  Ik geef alvast present!

  Like

 2. E. Janssens zegt:

  Ik had dit liever buiten het vaarwater van een politieke partij gezien, maar ja, het is niet anders.

  Like

  • Rudi zegt:

   Ik ook, eerlijk gezegd, E. Janssens. Ik weet niet goed of Tom Van Grieken hier goed aan gedaan heeft. Want het zou wel eens een averechts effect kunnen hebben.
   Nochtans is het is onmogelijk om dit soort bewegingen apolitiek te houden.

   Maar vergeet niet dat die Indignadosbetogingen, Hart tegen Hard-demonstraties ook allemaal politiek geladen zijn, om van vakbondsstakingen nog te zwijgen.

   Like

 3. Pegidafan zegt:

  Geweldig,dit is super , ik sta er zeker .Heel europa moet zich mobiliseren, in ieder land moet een Pegida komen. Eindelijk , we moeten de straat op met zijn allen. Nederlandse vlaggen en spandoeken mee. Nu moeten we ons laten horen en opstaan , laat dat tuig uit Brussel zien en horen dat we het zat zijn . Als er in Nederland nog geen Pegida is , dan steunen we Pegida in Belgie . Zou echt super zijn als er een mega opkomst zo komen , de lage landen zullen laten zien dat er niet met ons gesold moet worden . DIE SCHRIJF JE NIET DE WETTEN VOOR DIE LAAT JE IN HUN WAARDEN.

  Like

 4. Benesha zegt:

  Alle partijen zijn welkom. Dus mag het VB aanwezig zijn.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta sympathiek tegenover deze oproep. Alleen kan ik fysiek niet aanwezig zijn, maar met mijn geest wel. De handicap is voor mij de afstand en het tijdstip van aanvang. Ik ben op de demonstatie geweest op de Koekamp in Den Haag, ik dacht in september 2013. Dat was vroeg in de middag, dus kon ik met de trein heen en terug. Naar Antwerpen gaat mij dat dus niet lukken. Maar die gaan, wens ik uiteraard veel succes toe!

  Like

 6. scooter zegt:

  Het mag van ons Bartje niet doorgaan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s