Als Europa haar Joden verlaat, verliest zij haar ziel

Screenshot_169

(Door: Spartacus)

Voor West-Europa lijkt het een sociologische wetmatigheid. Zodra Joden in de verdrukking komen, wordt dit opgevolgd door massale sociale ontwrichting of interstatelijke oorlog. “Joden zijn de kanarie in de kolenmijn”, klinkt het vaak. Maar wat zou het werkende mechanisme achter deze waarheid kunnen zijn?

Europa’s Joden leefden eeuwenlang bij de genade van de vorsten van hun (gast)land. In die zin was het een weerloos volk. Maar de joodse weerbaarheid die Israël heden vertaalt, heeft wel degelijk een precedent. In het Oude Testament valt uit meerdere passages op te maken dat de Israëlieten, die Egypte verlieten de Sinaï doorkruisten, het land van Kanaän veroverden en vervolgens het koninkrijk van David stichtten, over een minstens zo hoge strijdbereidheid en een zelfs grotere strijdkundigheid beschikten dan omringende volkeren (p. 472). Deze traditie werd voortgezet tot 37 v. Chr., toen er na 103 jaar een einde kwam aan de onafhankelijke Hasmonese dynastie. Tijdens deze periode hadden zelfs Egyptische koningen joodse huurlingen in dienst. Daarbij waren het ook de Joden die tot twee maal toe (66-70 n.c. & 132 – 135 n.c.) de grootste opstand tegen het Romeinse rijk ooit startten.

Lees verder>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, demoniseren, Dhimmitude, Europa, Historie, Hypocrisie, Islam, Israël-vijandigheid, Jodendom, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

6 reacties op Als Europa haar Joden verlaat, verliest zij haar ziel

 1. louis-portugal zegt:

  Goed artikel Spartacus.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Een heel goed stuk, zeer zeker, maar ik wilde toch één kleine kanttekening maken.

  “Keizer Hadrianus hernoemde het gebied vervolgens tot de Syrische provincie Palestina, naar een oude vijand van de Israëlieten, de Filistijnen.”

  Daar valt uiteraard over te redetwisten, maar als het genoemd werd naar de Filistijnen hadden de Romeinen het gebied dan niet ‘Filistina’ genoemd?

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/palname.html

  Volgens deze site zou het van het Hebreeuws of Egyptisch ‘peleshet’ komen, wat ‘rollend’ of ‘migrerend’ betekent en gebruikt worden om het aan de Grieken verwante volk ‘Filistijnen’ aan te duiden dat in het noordoosten van Egypte leefde. De eerste vermelding van het woord ‘Palaistine’ komen we tegen in de 5e eeuw vC in de geschriften van de Griekse geschiedschrijver Herodotus.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben het volkomen eens met het artikel van, Spartacus. Ik zou het liefste de ISLAM zien vertrekken uit heel Europa, zodat onze Joodse burgers vreedzaam met ONS verder kunnen leven, zonder de HAATJURKEN!

  Like

 4. BertG. zegt:

  Laten we er van maken dat wanneer Europa haar inwoners/bevolking verliest, dan verliest Europa haar ziel. En dat geldt dus voor iedereen die vlucht uit Europa vanwege de Islam.
  En niet alleen voor Joden.
  Waar ze nu mee bezig zijn is de enne groep uitwisselen voor een ander.

  Like

 5. cohenmarije zegt:

  Prachtig verwoord en zo waar…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s