Boko Haram: “Wij hebben ze gedood, zoals onze god dat heeft bevolen.”

Screenshot_193

Abubakar Shekau, de leider van Boko Haram

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In een video eiste de radicaalislamitische terreurbeweging Boko Haram de verantwoordelijkheid op voor het bloedbad in de Nigeriaanse stad Baga en dreigde ze met meer aanvallen. Nigeria en de buurlanden voeren op dit moment overleg, gezien de toenemende bedreiging, over een gezamenlijk leger om daarmee de extremistische organisatie te bestrijden.

In een 35 minuten durende video legde de leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, omringd door acht zwaarbewapende gemaskerde mannen, de gepleegde misdaden uit en dreigde hij met nog meer bloedbaden op de bevolking. “We hebben ze inderdaad gedood, zoals onze god dat in zijn heilige geschrift bevolen heeft”, zei hij in de video. “we zullen niet stoppen. Jullie zullen het wel zien.” Daarbij bedreigde hij ook de buurlanden van Nigeria, die overleg voeren over een gezamenlijk leger tegen Boko Haram.

Begin januari kwamen bij een aanval op de Noord-Nigeriaanse stad Baga in de deelstaat Borno naar schatting 2000 mensen om het leven. Veiligheidsanalisten zien in de verovering van Baga een strategisch succes voor de radicaalislamitische groepering, die volgens hen nu de hoofdstad van Borno, Maiduguri, in het vizier zou kunnen nemen. Deskundigen vrezen dat Boko Haram van de stad, waarin de organisatie ooit werd opgericht, een centrum van een islamitische godstaat zouden kunnen maken, die ze wil oprichten. Sinds enkele weken dringt de militie ook steeds meer Kameroen binnen.

De jongste escalatie en de wil van Nigeria en haar buurlanden om Boko Haram nu agressiever te bestrijden, zou kunnen leiden tot een jarenlange regionale oorlog. Shekau daagde in zijn video de buurlanden in een toespraak aan de “koningen van Afrika” uit om hem aan te vallen. Hij zou er klaar voor zijn.

De extremistische groepering Boko Haram zou, net zoals eens Al Qaida, door de CIA opgericht en gefinancierd zijn om de olierijke regio te destabiliseren en een ingrijpen van de VS ter “bescherming van de bevolking” (en uiteraard van de oliebronnen) te rechtvaardigen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, oliebelangen, Rotzakken, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Boko Haram: “Wij hebben ze gedood, zoals onze god dat heeft bevolen.”

 1. Republikein zegt:

  Abu Bakr – Name of one of Muhammad’s companions.
  Mijn naam is Arnoldus Pierre, maar je mag ook Arie Pieter zeggen.
  What’s in a name.

  Like

 2. Maria zegt:

  Voornamelijk is Boko Haram opgericht om de Chinezen uit Afrika te krijgen, de vs wordt krankzinnig dat China in gans dat Afrika zit, ze hebben Al Qaida taliban IS gecreëerd die fucking amerikaan dus Boko Haram juist hetzelfde!
  Alle terreur islamiet is door de vs opgericht heel dat midden oosten is aanhanger van satan door de vs met de EU in haar zog met de nazi moslim knuffelende islamiet!

  Like

 3. oud-marinier zegt:

  HET ZOVEELSTE BEWIJS …DAT DE ISLAM GEEN “RELIGIE VAN DE VREDE” IS !!! En dat dit kwaad met wortel en al uitgeroeid moet worden.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Maar dat heeft niets met de islam te maken, zeggen: PvdA,VVD,CDA en D66!

  Like

 5. Jean zegt:

  Smijt eerst die rotzooi hier buiten en ga dan ginder opruimen.
  Grenzen MOETEN terug dicht, doet de politiek het niet dan doen wij het via blokkades want de rotzooi moet eruit idem dito lafaards/huichelaars zoals hallalsema, pechdroll en co.

  Like

 6. Rudi zegt:

  Recent nieuws van de Syrische versie van Boko Haram aka IS

  IS executeert 13 tieners omdat ze naar voetbal keken.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2917071/ISIS-execute-13-football-fans-firing-squad-watching-Iraq-play-Jordan-TV-Islamist-controlled-Mosul.html

  IS deelt stokslagen uit aan muzikanten vanwege onislamitische muziekinstrumenten

  http://www.deathandtaxesmag.com/233821/isis-beats-musicians-for-playing-un-islamic-keyboard/

  Naar voetbal kijken: HARAM! Muziek spelen: HARAM!
  Ontvoeren, verkrachten, koppensnellen, daarentegen: HALAL!

  Like

 7. Bas Koning zegt:

  Toen de nazies pogroms gingen houden, een dorp omsingelden, iedere jood uit zijn huis sloegen en afvoerde om afgemaakt te worden, had je ook mensen die dat niet zo erg vonden.

  Hetzelfde soort mensen dat het nu niet erg vind dat de islam dorpen omsingeld, iedereen uit het huis sleurt, en alle niet-moslims afmaakt. Wat deze mensen wel erg vinden: dat een moslima een glas bier over haar hoofddoek krijgt uitgegoten.

  Of dat iemand in Almere twee moslimas een duw geeft. DAT vinden ze errug joh! Maar dat de islam ELKE DAG homos, joden, vrouwen bespuugt, duwt, in elkaar slaat, berooft, verkracht en vermoord op globale schaal: het kan ze niets schelen, ze kijken dan weg.

  Wel noemen ze dan nog de mensen die vreedzaam protesteren tegen het geweld van de islam ‘net zo erg’ als de moslims die hele steden uitmoorden in naam van allah.

  Het zijn de linksmenschen, de ‘gut’menschen: de nsb-ers van deze tijd. Terwijl de islam ons aanvalt, scharen zij zich: ACHTER DE ISLAM.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Bas Koning: 14.05. uur. Inderdaad dat zijn het, deze wegkijkers en lafaards, NSB ers, en nog een aantal graden erger dan de NSB uit de jaren ’30 van de vorige eeuw!

   Like

   • fleckie zegt:

    MUSSERT: SYMBOOL VOOR HET VERRAAD . IN ..NEDERLAND…………
    In 1933 werd in Nederland de ..NATIONAAL-SOCIALISTISCHE..BEWEGING (NSB) opgericht.
    Leider v.d.beweging werd ir.Anton MUSSERT, een overtuigd nationalist,die steeds openlijker zijn bewondering voor Hitler uitsprak. Uit zijn redevoeringen bleek dat MUSSERT met zijn beweging steeds meer de weg van h.Duitse nazisme opging. Zijn uitlatingen over de Joden werden naar het voorbeeld van Hitler anti-Semitisch. Het merendeel v.d.Nederlandse bevolking was ongevoelig voor het nationaal- socialisme. Begin 1940 was het aantal leden v.d.NSB geslonken van 50.000
    tot 29.000…. Vijf dagen na de Duitse inval in Nederland op 10 mei 1940 capituleerde het Nederlandse leger. …Tijdens een zogenaamde ” Hagespraak” verklaarde MUSSERT in juni 1940
    te Lunteren,dat de NSB actief met Duitsland moest samenwerken bij de opbouw…van…een…..NIEUW…EUROPA. Hojzelf was ervan overtuigd dat hem de leiding …over…een…’GROOT-NEDERLAND'(Nederland en ..Belgisch…Vlaanderen moesten worden samengevoegd) zou worden toebedeeld. …..Maar…de…Duitse…bezetters …waren…vooreerst niet van plan met MUSSERT in zee te gaan. Ze probeerden de Nederlanders tot samenwerking te bewegen door een meer ..gematigde..groepering in Nederland te benaderen. Hiertoe zocht de door de bezetter….aangestelde…..rijkscommissaris…..Seyss-Inquart contact,,met,,de,,in,,juni..1940 opgerichte …NEDERLANDSE …UNIE,, die terughoudend stond tegenover de voor- oorlogse parlementaire democratie. …..Al spoedig zou blijken dat de doelstellingen van de …NEDERLANDSE…UNIE… niet beantwoordden aan het streven v.d.nazi’s De partij werd uiteindelijk verboden. De Duitsers keerden zich tot de fascistische…en…nationaal-socialistische…bewegingen…in…Nederland. Met name MUSSERT en de ..NSB. waren inmiddels bereid tot onvoorwaardelijke collaboratie over te gaan en zouden hiermee het symbool v.h.verraad in …Nederland worden. ………………….Ook in Nl.zouden de Duitsers aanvankelijk de bestaande overheidsapparaten…in. standhouden,waarbij ze rekenden. op samenwerking met de ambtenaren. De Nederlandse politie zou ,ondanks het groeiend verzet binnen h.apparaat,betrok-
    ken zijn bij vrijwel alle arrestaties …EN… De de
    Rotatie van duizenden Joden. Ook in het economische,sociale en culturele leven werd door Nederlanders …met…de…Duitsers…samengewerkt.Kunstenaars ..sloten..zich..aan..bij..de..hiertoe..ingestelde gilden, journalisten volgden de door de Duitse bezetter uitgevaardigde richtlijnen, De industrie bleef draaien: in verhouding met België en Frankrijk was de industriele activiteit in Nl zelfs groot te noemen.########################

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s