Niets met islam te maken?

Screenshot_185

(Door: Jonathan Van Het Reve)

Als mannen met baarden weer eens iemand hebben gegeseld, onthoofd of opgeblazen, verschijnt onder het nieuwsbericht en op Twitter steevast dezelfde sarcastische opmerking: ‘Dit heeft zeker ook weer niets met de islam te maken?’

Dat zinnetje ergert mij al jaren, vooral vanwege de gretige, pesterige toon; alsof de schrijver niet kan wachten om het bloedbad in zijn eigen politieke straatje te passen. En wat beweert hij nou eigenlijk? Dat een daad die door moslims is verricht in het kader van hun religieuze overtuiging, dat die ‘iets’ te maken heeft met de islam? Ja, nogal wiedes. Dat ontkent toch niemand?

Nou… eigenlijk wel.

Sterker nog: het gebeurt redelijk massaal, zodra mannen met baarden weer eens iemand hebben gegeseld, onthoofd of opgeblazen. Het meest expliciet door premiers en presidenten, die beleefd spreken van ‘extremisten’ of ‘fanatici’ zonder het woord ‘islam’ te noemen. Heel wonderlijk, maar ergens nog wel te begrijpen: zij zijn er voor alle burgers, waaronder een heleboel moslims, en daarom kiezen zij om tactische redenen voor het wegmoffelen van een evidente waarheid.

Lees verder>>>
Jalta

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

11 reacties op Niets met islam te maken?

 1. Grotendeels eens met het artikel, op één belangrijk feit na: De Bijbel mag dan gewelddadige verhalen bevatten, het is een geschiedenisboek en geen opdrachtenboek zoals de Koran. In de Koran staan geen verhalen, het is een chaotisch allegaartje vol fouten, met op elke bladzijde: opdrachten voor de gelovigen en dreigementen voor de ongelovigen! De Bijbel houdt het wat opdrachten betreft bij de 10 geboden. Jihad zul je daartussen niet terugvinden….

  Like

  • Dokus zegt:

   Helemaal eens. De gewelddadige verhalen uit de Bijbel stammen allemaal uit het oude testament. Dit had tot doel om het volk (Israël) wat God voor zichzelf apart had gezet te straffen als ze niet naar hem luisterden. Ook moest dit volk zich niet vermengen met andere volken deden ze dit wel dan volgde ook straf. Als Gods straft dan is dit om het volk te corrigeren en niet om de almacht met strijd over de hele wereld te verwerven. Als Zijn volk onterecht werd aangevallen dan gaf God opdracht om terug te vechten of soms wel een volk te vernietigen. ( zo zijn de filistijnen door David vernietigd) de God van de Bijbel laat de mensheid vrij in zijn keuze’s . (Lees je Bijbel maar eens goed momenteel is hij zeer actueel…..)Allah daarentegen met zijn Koran geeft geen vrijheid en je mag geen keuze’s maken alles is dwang en onderdrukking! En zijn volgelingen zijn zeer bereidwillig om hem een handje te helpen met deze dwang!……! Inderdaad ook onderling zijn moslims. het ook niet eens over ” de zuivere” islam. Dit kost ook duizenden mensenlevens!

   Like

 2. Fred zegt:

  Bullshit. Die bewindsvoerders zijn zich maar al te goed doordrongen van de wetenschap dat, als er niet genoeg financiële, maatschappelijk bevoordelende, ideologisch ondersteunende, eieren onder het gat van de mosselbaarden geschoven worden, criminaliteit en geweld zúlke toppen zullen scheren dat de eruit resulterende anarchie elke normale maatschappelijke werking onmogelijk zal maken. En laat nu het leger toch wel één van de posten zijn waarvan in de westerse wereld de laatste decennia het budget enorm is beknibbeld zeker. Voor diegenen onder u die jong zijn: u dacht dat u tot uw 67ste zou moeten gaan werken? Mispoes. U zal gaan werken tot u doodvalt, om de ongebreidelde import van derde/vierdewereldsmeerlapperij te bekostigen.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Nou jonathan, voor mij is het puur islam die rotzooi.
  Uiteraard zal er wel wat verschil van interpretatie zijn tussen de ene of andere groep zoals dat ooit ook tussen katholieken en soorten protestanten was, zoals je al schrijft.
  En dat er een stel angstige zeikerts zijn die dat niet durven toe te geven wil nog niet zeggen dat het niet zo is.
  Erdogan: toch ook niet de eerste de beste moslim is er HEEL duidelijk over.
  ER IS MAAR EEN ISLAM.
  Ik blijf dat zinnetje dus gebruiken zolang onze huichelaars zich in allerlei bochten blijven wringen om het te ontkennen.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Reëel artikel! De auteur vermijdt alleen het vraagstuk, in hoeverre die ‘gematigde’ moslims metterdaad gematigd z i j n , m.a.w. in hoeverre er een dubbele agenda in het spel kan zijn, iets, wat vooral met betrekking tot díe ‘gematigden,’ die sleutelposities in de westerse maatschappij hebben bemachtigd, in de gaten gehouden moet worden.
  Je kunt ook zeggen: Hij veronachtzaamt de mogelijkheid van taqiyya: De gematigd ogende moslim i s wat hem betreft ook gematigd.
  Daar zou hij nog wat kritischer op kunnen worden; de dingen zijn helaas soms minde eenvoudig, dan ze schijnen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM is een vreselijke smerige vunzige IDEOLOGIE, een cultuur des DOODS, een hersenspinsel van een zonnesteekidioot, karavanenberover, en moordenaar MO de pedoprofeet!

  Like

 6. Marc zegt:

  Aardig stukje, maar die Jonathan mist drie ‘stukjes’:

  1. Dat politici zich op ‘correcte’ wijze over de islam uitspreken heeft, behalve in die gevallen van pure stompzinnigheid, verder alleen te maken met angst: je teweer stellen tegen de islam als politicus lijkt wereldoorlog 3 alleen maar dichterbij te brengen. Helaas voor die politici denk ik dat dit inderdaad zo is. En dan? Gevochten zal er toch moeten worden. Of je offert al je vrijheden en kinderen op, dat kan natuurlijk ook.

  2. Jonathan verhaalt op enig moment over extreemrechts. In dit hele islamverhaal speelt maar één extreemrechtse entiteit, en dat is de islam zelf!

  3. In de vergelijking bijbel-koran worden twee fouten gemaakt. Allereerst had de vergelijking Mein Kampf-koran gemaakt moeten worden. Als tweede mist Jonathan, zoals zovelen, dat de bijbel verschrikkelijke passages kent, maar dat nergens ongelijkheid wordt gepredikt, zoals dit in de koran overal lijkt te gebeuren. Maar bovenal wordt de pointe gemist dat, om een verschrikkelijk boek inderdaad op een verschrikkelijke wijze te kunnen interpreteren, er een buitengewoon verschrikkelijk dom lezerspubliek nodig is: het gaat om de zender-ontvanger-idee. En een verschrikkelijke boodschap kan alleen ontmanteld worden als de lezer in staat is tot kritisch lezen. En kritisch lezen is alleen mogelijk als de lezer over een referentiekader, dan wel begrippenapparaat beschikt dat deconstructie van verschrikkelijke teksten tot hun ware aard mogelijk maakt. Met andere woorden: de islamitische wereld zelf is niet in staat tot ook maar enige mate van analyse. Dat is dan ook het manco van al in het Westen geschoolde jonge moslims: zij hebben wel kritisch leren lezen. Maar hun referentiekader is dat van de achtergeblevene, veelal hun vader of moeder, van wie ze zoveel houden, dat ze zich uit solidariteit hun vaardigheden vrijwillig beperken tot lezen wat er daadwerkelijk staat, om dit vervolgens uit te voeren. Nergens komt in het hoofd van die jongeren op om een gedegen analyse te maken. Zouden ze dat kunnen? Nou, ik denk eigenlijk van niet: anders dan westerlingen hebben juist zij geen basaal respect tot heiliging van leven meegekregen. Het enige wat ze hebben meegekregen is dat de individuele moslim maatstaf is / zal zijn bij de beoordeling of deze of gene persoon wel een ware moslim is. Wat een ware moslim zou moeten zijn, staat nergens eenduidig omschreven: als hij maar in allah, mohammed en de dag des oordeels geloofd. Nou, dat laatste lukt een westerling nog wel, maar die andere twee zijn voor zovele uitleg vatbaar, dat je daar uiteindelijk helemaal niets mee kan behalve, meestal, het volledig afkeuren. Maar daarvoor moet je op z’n minst een christelijke, respectievelijk westerse opvoeding hebben genoten. En dat hebben ze niet want hun schotelantenne staat gericht op Ankara of Rabat.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Marc:23.11.uur, op 22/01. Ik ben het geheel met U eens. De moslims zullen NOOIT in staat zijn zich te veranderen en aan te passen, omdat hun gruwelboek koran dat volledig uitsluit.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s