Toespraak van Götz Kubitschek tijdens de 2e LEGIDA-demonstratie in Leipzig

Screenshot_178

(Door: Götz Kubitschek – Vertaling: E.J. Bron)

We zijn omstreeks middernacht teruggekeerd uit Leipzig van de tweede LEGIDA-demonstratie, die ondanks massale belemmering door links-extreme geweldplegers ongeveer 20.000 burgers voor een wandeltocht bijeen kon brengen. Over de sfeer ter plaatse en de verwikkelingen rondom PEGIDA-Dresden berichten we later. Eerst publiceer ik mijn spreektekst, zodat er geen twijfel kan bestaan over de zin en het karakter van mijn toespraak.

Goedenavond Leipzig!

Mijn naam is Götz Kubitschek. Ik mag vanavond tot jullie spreken en voordat ik de vraag beantwoord waarom we vandaag de straat opgegaan zijn, wil ik drie dingen benadrukken:

Datgene dat wij vanavond doen, is iets dat volledig normaal is: we maken ons zorgen over de toekomst van ons vaderland en we uiten deze zorgen op straat, omdat de parlementen en de redacties hun deuren voor ons gesloten houden.

Datgene dat wij vanavond doen, is iets moedigs: het is in Leipzig geen kleinigheid om het hoofd te bieden aan links-radicale geweldplegers.

Datgene dat we hier vanavond doen, is een voorbeeld voor heel Duitsland. Wees ervan overtuigd: achter ieder van jullie staan duizend burgers uit heel Duitsland, die vanavond niet in Leipzig aanwezig kunnen zijn.

Leipzig geeft het goede voorbeeld, jullie allemaal geven het goede voorbeeld!

Ik wil éen punt even aanvullen: datgene dat wij vanavond doen, is ons goed recht. Het is ons in de grondwet verankerde recht om de straat op te gaan, te demonstreren en eisen te stellen.

Dit recht werd de inwoners van Dresden maandag geweigerd. Er was sprake van een moorddreiging van islamitische tegen Lutz Bachmann.

Ik weet niet wie van jullie al een keer in Dresden heeft meegedaan – ikzelf was daar al vijf keer en ik heb in geen enkele toespraak anti-islamitische hetze gehoord.

Ik heb bovendien de 19 punten van PEGIDA-Dresden gelezen en hierin niet de geringste anti-islam hetze kunnen ontdekken.

Ik heb de afgelopen weken en maanden echter ook héél goed naar de politici geluisterd:

– Hannelore Kraft van de SPD heeft over PEGIDA gezegd: “Wie daar naartoe gaat, moet zich ervan bewust zijn aan welke rattenvangers hij een podium biedt.”
– Lorenz Caffier van de CDU heeft gezegd dat het bij ons “alleen maar om hetze en belastering” gaat.
– En Thomas Oppermann van de SPD werd het duidelijkst. Hij heeft gezegd: “We moeten de mensen achter de schermen bestrijden.”

Wat bedoelt Thomas Oppermaan daarmee? Is dat niet een aanwijzing voor mogelijke daders? Zulke politici zijn geestelijke brandstichters.

De geschokte gezichten van de politici en de bekentenissen over het demonstratierecht komen op mij over als goedkoop en leugenachtig.

Gisteren zei een vriend uit het dorp waar ik woon tegen me: “Ik ben handwerker – politici zijn mondwerkers.” Ik heb hem beloofd dit woord hier vanavond te gebruiken.

Angela Merkel, Thomas Oppermaan, Wolfgang Thierse en andere mondwerkers zouden maandagavond vooraan hebben moeten meelopen in Dresden – niet voor de eisen van PEGIDA, maar voor het recht van PEGIDA om voor deze eisen te demonstreren.

Welke eisen zijn dat eigenlijk? Waarom zijn we hier in Leipzig vanavond de straat opgegaan? Ik kan dat met één korte zin uitleggen. Deze zin werd in Leipzig 25 jaar geleden al een leer luid en moedig uitgeroepen: “Wij zijn het volk!”

Wij allemaal hier maken deel uit van het Duitse volk en in de grondwet staat dat dit volk en niemand anders in dit land de macht uitoefent. “Alle staatsmacht gaat van het volk uit”, het staat zwart op wit in de grondwet.

Alle politici, alle staatsambtenaren, alle rechters, alle politieagenten zijn door en voor het volk gekozen of ingezet. Zij zijn er voor ons, niet wij voor hen! Ze zijn er om het welzijn van dit volk, ons welzijn, te beschermen en te ondersteunen.

Dit mogen we nooit vergeten: wij hebben als volk het recht om met onze zorgen over ons welzijn de straat op te gaan. Wij hebben als volk het recht om andere politici te kiezen! Geen enkele politicus heeft echter het recht om een ander volk te kiezen!

Want ons volk hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden. Een volk wordt niet opnieuw uitgevonden, het verandert, langzaam en voorzichtig. Ons volk heeft altijd al vreemdelingen opgenomen en nieuwe burgers verwelkomd die Duitsers wilden worden. Dat was nooit een probleem. Maar ons volk mag niet vervangen worden.

Daarbij hoort nog een idee, dat belangrijk is voor ons allemaal: ons volk heeft een grote en bijzondere historie. Ons volk heeft veel van andere volkeren geleerd en andere volkeren veel bijgebracht. Zijn inventieve geest, zijn organisatietalent, zijn vlijt zijn spreekwoordelijk, zijn muziek en zijn filosofie zijn uniek. Ons volk heeft standgehouden in het problematische midden van Europa, het heeft oorlogen gevoerd en werd met oorlogen bedekt.

Waarom noem ik dit alles? Ik noem het, omdat wij hier allemaal diegenen zijn die de Duitse historie verder moeten dragen en verder mogen dragen.

Dat begint in de familie: we hebben moeders en vaders, we hebben zoons en dochters, en we maken deel uit van de volledige Duitse geschiedenis:

– Wij dragen de geschiedenis van de burgers en boeren mee die onze steden en dorpen bouwden.
– Wij dragen de geschiedenis van de boekdrukkers hier in Leipzig en de geschiedenis van die gelukkige burgers die Bach hoorden spelen op het orgel van de Thomaskerk.
– We dragen de geschiedenis van de Volkerenslag van Leipzig, waarin het hele Duitse volk voor zijn vrijheid vocht.
– We dragen de geschiedenis van de arme en rijke mensen mee, de geschiedenis van de vlijtige handwerkers en van de grote onderzoekers, van de goede moeders en de strenge leraren.
– We dragen ook de geschiedenis van verwoesting mee: de geschiedenis van de gesneuvelde soldaten, van de vermoorde Joden, van de gebombardeerde steden en van de miljoenen ontheemden.
– Deze geschiedenis mondt uit in datgene dat de meesten van ons nog hebben meegemaakt: in de geschiedenis van de deling en van het verscheurde land en daarna in de grote strijd die de burgers van de DDR voor ons allen hebben gestreden: de strijd om de vrijheid en de hereniging.

Wij bouwen nu allemaal verder aan de Duitse geschiedenis. Dat is geen gemakkelijke opgave en ik moet daarbij wijzen op iets heel pijnlijks:

De politici, die ons volk de verkeerde kant uit leiden, zijn onze landgenoten; en de demonstranten, die ons belemmeren en ons in het nauw drijven, zijn eveneens onze landgenoten.

Er ontstaat een diepe scheuring in ons volk en we kunnen deze scheuring alleen herstellen door vreedzaam te demonstreren en laten zien dat wij met onze zorgen het hele volk bedoelen.

En hieraan kunnen wij bijdragen. We moeten ervoor zorgen dat dit land van ons land blijft en dat ons volk zonder scheuring aan zijn toekomst bouwt. Dat is mijn wens – en ook die van jullie, toch?

Screenshot_180

Götz Kubitschek

Bron:
www.sezession.de
Auteur: Götz Kubitschek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA". Bookmark de permalink .

9 reacties op Toespraak van Götz Kubitschek tijdens de 2e LEGIDA-demonstratie in Leipzig

 1. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ach, hadden alle wijze woorden kunnen leren
  daar zij in vruchtb’re voedings-grond waren beland
  wij hoefden niet meer als dit “Legida” te demonstreren…
  want er heerste Vrede en Verbroedering in ieder WESTERS Land !
  .

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Politiek mond werk. misschien wel noodzakelijk.

  Like

 3. Ahava zegt:

  Dapper en moedig, geweldige toespraak.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  De “PAGIDA” demonstratie in Parijs enkele dagen geleden werd door de autoriteiten verboden, de tegendemonstratie ( de z.g.n. anti-facist/ anti-islamobhist etc, ) mocht wel doorgaan met de benodigde äl-laha/Hakbar” kreten en de verschillende (NIET ) Franse vlaggen………

  Like

 5. Jade zegt:

  Ik vind het een prachtige toespraak…
  De volgende zinnen wil ik er speciaal even tussen uit lichten.
  “Wij hebben als volk het recht om andere politici te kiezen!
  Geen enkele politicus heeft echter het recht om een ander volk te kiezen!”
  Dat is precies wat er momenteel wèl gebeurd…
  De moslims hebben blijkbaar een streepje voor.
  Het is tijd om al die politieke kopstukken te vervangen.(m.u.v. PVV)

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Helemaal eens met de toespraak! De echte FASCISTEN en Nazi’s zijn: de RODE HONDEN, de GROENEN, de LAFAARDS van LIBERALEN en de CHRISTEN-DEMOCRATISCHE snit. Vieze vuile LANDVERRADERS, met voorop de NAZISTASI STOEPHOER FERKEL MERKEL.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Rudi: 10.53. uur. Verbaast mij niks, Rudi. De RK is volledig overgelopen naar de ISLAM! De Paus- deze PIPO- kuste laatst zelfs het gruwelboek KORAN! Deze Paus laat de mede christenen zelfs uitmoorden in Syrië en Irak! O ja, en van Protestantse zijde, met name de PKN zijn ook overgelopen naar de RODEN/SOCIALISTEN en heulen eveneens met de perfide islam.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s