Nu heeft ook Frankfurt een eigen PEGIDA!

Screenshot_223

(Vertaling: E.J. Bron)

Na het overmeesteren van organisatorische startmoeilijkheden in het begin heeft zich nu in de metropool van de deelstaat Hessen een organisatieteam rondom de bekende islamcritica Heidi Mund verzameld om de inhouden van PEGIDA-Dresden naar Frankfurt en de regio Rhein-Main over te brengen. De eerste demonstratie zal maandag 26 januari om 18.30 uur bij het hoofdbureau van politie plaatsvinden. Volgens de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” worden er meer dan 500 deelnemers en een grote antidemonstratie verwacht.

Het organisatieteam van PEGIDA-Frankfurt Rhein-Main schrijft in een persmededeling:

Wij begroeten het nadrukkelijk dat ons volk zich verheft uit passiviteit en lethargie. Daarbij distantiëren we ons expliciet van alle extremistische groeperingen en stromingen, om het even uit welke politieke of religieuze richting. Bij al ons handelen focussen wij op het welzijn van het Duitse volk en van alle hier levende mensen.

PEGIDA-Frankfurt Rhein-Main is een onafhankelijke en onpartijdige beweging en staat achter de nota en de zes concrete eisen van PEGIDA-Dresden. Diegenen die meewerken in het organisatieteam of in uitgebreidere kring doen dit als privépersonen en in hun eigenschap als burgers van ons land, onafhankelijk van het lidmaatschap van welke partij, vereniging of organisatie dan ook.

Als datum voor de 1e wandeltocht in Frankfurt hebben we maandag 26 januari 2015 om 18.30 uur vastgelegd. De beslissing voor deze datum werd op grond van de jongste ontwikkelingen evenals het algemene demonstratieverbod van 19-01-2015 voor Dresden en de daaraan verbonden beperkingen van de fundamentele rechten gekozen.

Daarom wordt deze demonstratie gehouden onder het motto”De vrijheid van meningsuiting mag in ons land geen bewijs van moed worden.”  […]

In aansluiting op de manifestatie, waarop een verrassingsgast wordt verwacht, vindt er een wandeltocht door de binnenstad van Frankfurt plaats.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Sjaak”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", burgermoed, Islam, Islamisering, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nu heeft ook Frankfurt een eigen PEGIDA!

 1. Tom Hendrix zegt:

  De geest is uit de fles! Fantastisch nieuws, en heel veel respect voor de Duitse burgers, die het niet alleen bij woorden laten, maar de straat opgaan.

  Like

 2. tjonge zegt:

  bron (of iemand anders), is er een lijst bekend van alle pegida organisaties tot nu toe bekend, van alle steden en alle landen in europa ?

  bvd, tjonge.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s