Antwerpse para’s moeten ‘Arafat-sjaal’ weer opbergen

Screenshot_62

(Door: Sylvia Mariën)

ANTWERPEN Paracommando’s die een Arafat-sjaal dragen tijdens hun bewakingsopdracht in de Joodse wijk in Antwerpen, dat ligt net iets te gevoelig. Defensie laat enkel nog camouflagesjaals toe. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Paracommando’s met Arafat-sjaals, het leek de afgelopen dagen een trend in de Antwerpse Jodenbuurt. Niet elk exemplaar ziet er precies hetzelfde uit, maar het kenmerkende patroon komt wel terug.

Het ding heet bij ons ‘Arafat-sjaal’ omdat we die associëren met het Israëlisch-Palestijnse conflict. PLO-leider Yasser Arafat droeg sinds de jaren zestig altijd zo’n sjaal als symbool van de Palestijnse strijd.

Lees verder>>>
(h/t Johan G.)
Nieuwsblad.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Antwerpse para’s moeten ‘Arafat-sjaal’ weer opbergen

 1. BertG. zegt:

  Wel heel duidelijk. Dan weet je meteen waarvan je dus GEEN steun van hoeft te verwachten.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Niet zo slim, mannen !! En zeer twijfelachtig !!

  Like

 3. Igor zegt:

  3 foto’s alleen de middelste is Belg.
  Zie je ook aan zijn camouflage sjaal. Ik zou als Jood niet graag beveiligd worden door die andere 2, die m.i. islamitisch zijn.
  In NL mag je alleen dat dragen wat bij je PSU hoort. Voor mij onbegrijpelijk dat de Belgen dit toestaan.

  Like

  • Maria zegt:

   dat waren wij hier in België ook al aan het denken, zijn amper belgen zelf die para’s, en dan nog een arafat sjaaltje dragen aan een synagoge, dan verkondigen dat het tegen de kou is en dat het camouflage is??? ja is hetzelfde of ge gaat als para naar MO met een kepeltje of davidster, welke imbiciel legeroverste zit daar eigenlijk ne moslim socialist? Dit is een overblijfsel van die bleitsmoel socialist anciaux bert die begon als eerste met een arafatsjaaltje om de moslims te steunen en terreur van arafat en consorten tegen de joden, wat velen nog niet weten of doorhebben is dat die socialisten nog steeds op cruciale plaatsen zitten in dit land!
   ze mogen dan niet meer in de regering zitten ze controleren nog veel in dit land die socialisten, dringend tijd om alles op te ruimen wat socialist voorstelt!
   De schaamte voorbij ne moslim sjaal dragen aan Joodse synagoges en scholen niet moeilijk dat ze allen vertrekkensklaar staan om de EU te verlaten die Joden!
   Als ik van hen was ik verliet Antwerpen sito presto weg diamant weg min 10000 werkplaatsen weg glorie Antwerpen als symbool van diamant
   Me niet verkeerd verstaan ik wil de Joden niet weg maar na zulke fratsen begrijp ik heel goed dat ze vertrekken schaam mij diep om deze zet van die fucking para’s want als ze ne moslim tegen komen schijten ze in hun broek! daar zullen ze niet gaan staan met keppeltjes en davidsterren de klootzakken! helft is zo te zien zelf moslim bij die para’s konden ze uit respect naar de Joden toe geen Belgen enkel daar zetten ipv moslimlovers

   Like

  • Luchtpint zegt:

   3 foto’s alleen de middelste is Belg.
   Zie je ook aan zijn camouflage sjaal. Ik zou als Jood niet graag beveiligd worden door die andere 2, die m.i. islamitisch zijn.

   Wauw ! Jij kan dat ZIEN ??? Straf ! 😀

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Igor moet bij de Staatsveiligheid gaan werken, die is gewoon GENIAAL ! 😀
    Of neen…wie heeft er eigenlijk de Staatsveiligheid nog nodig als Igor het allemaal in zijn eentje kan ? 😀

    Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Ja, natúúrlijk ligt dat te gevoelig! aar dat lag het, me dunkt, eerder ook al! Hoe komen, nota bene, PARAMILITAIREN erbij om die dingen te gaan dragen?! Zijn ze belázerd! Hebben ze nou helemáál geen hersens eer in hun kóp?!
  Hier kan ik me nou oprecht kwaad om maken!

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Opzet of !!?? ach, het zijn belgen

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Ouwe koek, eerlijk gesproken. Ik herinner me dat er op mijn school ocharme 2 personen waren die meenden een statement te moeten maken door zo’n sjaal te dragen op het moment dat de eerste intifada uitbrak. (1986-87) Sindsdien is de betekenis voor veel alternativo’s ofwel verloren gegaan, ofwel proberen ze terug zo’n statement te maken als toen. De betekenis ervan blijft dus ambigu voor dommekloten die niets van geschiedenis kennen en die er gewoon een soort fashion statement van maken. Die begrijpen het niet. De anderen uiteraard, dat zijn antisemieten van de linkerzijde.

   Natuurlijk kan dit niet echt meer volgens mij. Het probleem is spijtig genoeg ook dat het onzichtbaar in de mode geslopen is en dus geen echte betekenis heeft voor sommigen. En de massa denkt graag uniform oppervlakkig. En daar zitten ook paramilitairen bij, blijkbaar.

   Like

   • Igor zegt:

    Aan de hand van je kleinerende opmerkingen, maak ik op dat je zelf nooit militair bent geweest.
    Geeft niet hoor, we hebben allemaal zo onze ervaringen, maar om dit nu weer zo op de man ter spelen is wel een beetje zielig vind ik.
    Daarnaast zijn die militairen niet schuldig, maar hun leiding die dit toestaat.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    Beste Igor,

    Er is geen mens die kan zien op grond van de foto’s of iemand een moslim is of niet. Tenzij jij over bepaalde bovenmenselijke gaven beschikt of een kristallen bol die jou zelfs in staat zou stellen om bijvoorbeeld naam, voornaam, adres, rijksregisternummer,…enz. uit je hoge hoed te toveren. Plus, ik weet perfect dat het dragen van zo’n sjaal niet door iedereen op dezelfde manier wordt opgevat. Sommige mensen zijn gewoon poseurs en denken op de standaard “modieuze” manier en denken dus niet na voor ze dat soort BROL beginnen te dragen in het openbaar en zijn dus ook de oorspronkelijke betekenis ervan vergeten. Daar moet je compleet hersenloos voor zijn en niet meer dan dat om mee te beginnen. En militairen bij de para’s zijn niet bepaald grote intellectuelen, en ik kan het weten, want een neef van mij is onlangs nogmaals in rang gestegen tot de rang van kapitein bij de para’s, en ik dicht die kwiet geen groot intellect toe.

    Like

   • Luchtpint zegt:

    “Daarnaast zijn die militairen niet schuldig, maar hun leiding die dit toestaat.”

    Zodoende concludeer ik – voor de goeie orde – tegelijk ook dat officieren bij de para’s, hoe hoog in rang ze ook mogen staan, er geen kloten van begrijpen. Anderzijds kan het ook niet volledig aan hun verantwoordelijkheid worden toegeschreven als de lagere rangen op eigen initiatief hiermee blijven rondlopen. Het is ook niet alsof de hogere rangen de lagere verplicht zouden hebben tot het dragen ervan. Des te kwalijker dat de hogere officieren, met hun hersenloosheid zich spiegelend aan de hersenloosheid van de lagere rangen, er niets van hebben opgemerkt tot er derden op de proppen kwamen die hiertegen bezwaar hebben gemaakt.

    Like

 5. tjonge zegt:

  met zulke “bewakers” in antwerpen heb je als jood geen vijand meer nodig !

  Like

 6. Wachteres zegt:

  “Dat sommige para’s ze nu in Antwerpen dragen, gebeurt zeker niet met opzet of boze bedoelingen”,

  Ja hoor, en dat moeten wij geloven!

  Like

 7. Rudi zegt:

  Nu moet ik wel bekennen dat alleen de meest linkse me aan een Arafat-sjaal doet denken.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Je bent geen soldaat als je geen respect voor je uniform hebt.

  Like

 9. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ja in Gaza hebben ze ècht STEUN nodig…

  De onroerendgoedmarkt van Gaza

  In deze Engelstalige documentaire wordt een beeld geschetst van de onroerendgoedmarkt in Gaza. Het is een zeldzaam inkijkje in het dagelijkse leven in Gaza waar een kleine elite van zeer rijken in paleizen woont en waar gewone burgers moeite doen om huisvesting te vinden op plaatsen waar – in geval van een nieuw gewapend treffen tussen Israël en Hamas – het relatief veilig is.
  http://christenenvoorisrael.nl/2015/01/de-onroerendgoedmarkt-van-gaza/

  Like

 10. johannes zegt:

  weg met die rotzooi de sjaal die Jan voorsteld is een heel stuk beter.

  Like

 11. Taljaard zegt:

  Niet direct op tilt springen a.u.b..
  Sinds veel NATO landen de afgelopen jaren aan militaire missies in het MO hebben deelgenomen zijn die dingen vrij populair bij militairen. Bovendien zijn ze lekker warm en kriebelen ze minder dan wol. Als je uren achter elkaar bij 3 a 4 graden C op straat moet patroulleren, of op wacht moet staan, is het goed te begrijpen dat je er een om je hals knoopt.
  Dat hoeft nog lang niet te betekenen dat je dan antisemiet bent of moslimsympathieen hebt.

  Like

  • tjonge zegt:

   nou taljaard, als je maar een klein beetje op de hoogte bent van het palastijnen -israel conflict, dan weet je dat iedere palastijnen aanhanger met zo een theedoek om loopt ?

   niet zo goed opgelet misschien bij de haat-demonstraties afgelopen zomer in amsterdam en den haag ? (om maar een voorbeeldje te noemen).

   Like

  • Igor zegt:

   Dat kriebelen en zo is een non reden Taljaard. Ook die camouflage sjaals zijn van gladde stof, maar en dat is het meest belangrijke, een militair dient zich te kleden met die goederen uit de Persoonlijke Standaard Uitrusting, want anders wordt het een rotzooitje, want dan staan ze morgen op appèl b.v. met klompen met stro aan (lekker warm) of een tiroler hoedje, zelf meegemaakt hier met de soldaten die uit Nw Guinea terugkeerden. Was een geintje, maar dan toch.

   Like

  • sam zegt:

   @Taljaard

   Hetgeen je zegt is inderdaad zo. Het Amerikaans, Engels leger enz. dragen dat ook. Heeft hoegenaamd niets met anti-joodse gevoelens te maken. Maar alleen om zich beschermen tegen de kou.

   Like

 12. lucky bee zegt:

  Wat weten Katholieken van wat mag en niet mag, Hun Clerus hebben ze altijd de foute weg laten zien.en dat zinds het begin, van het Katholicisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s