De anti-islam politicus Wilders heeft de bedoeling om de invloed van de Nederlandse regering te “verlammen”

Screenshot_65

(Door: Anthony Deutsch en Thomas Escritt – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

23 januari (Reuters) – De Nederlandse anti-islam politicus Geert Wilders rekent erop dat de ongerustheid over de terroristische aanvallen in Parijs hem zullen helpen de centrumrechtse coalitieregering te “verlammen” en om een grotere nationale invloed af te dwingen. Terwijl hij door critici wordt beschuldigd van het aanwakkeren van spanningen in een land dat lang werknemers uit Marokko en Turkije heeft verwelkomd, heeft Wilders in de lokale verkiezingen op 18 maart met zijn Partij voor de Vrijheid zich tot doel gesteld om ongeveer 25% van de stemmen te krijgen – veel meer dan net gelijk welke andere partij en mogelijk genoeg om hem eventueel een blokkerende stem in de Eerste Kamer te geven.

Wilders, die al sinds de moord op de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh door een islamitische terrorist, een tiental jaren geleden, onder 24-uurs beveiliging leeft, zegt dat hij de straat op zal gaan om campagne te voeren. Maar hij zal slechts kort, omringd door bodyguards, in het openbaar verschijnen.  Zijn boodschap aan de Nederlandse kiezers, die vervat is in waarschuwingen over de “islamisering” van Europa, was ondubbelzinnig: “Ga alstublieft stemmen. U kunt misschien de regering naar huis sturen”, zei Wilders in een interview met Reuters. “Als dat niet lukt, dan kunt u de overheid verlammen. Het  zijn dus erg belangrijke verkiezingen”.

Terwijl Wilders echter mogelijk in staat zal zijn om de wetgeving in de Eerste Kamer te blokkeren, zal het voor hem uiterst moeilijk zijn om coalitiepartners te vinden waar hij een nationale regering mee kan vormen. In het beste geval zou hij zijn macht kunnen vergroten om een anti-immigrantenbeleid door te drukken. Het kabinet van de liberale premier Mark Rutte was in december bijna gevallen, nadat het in de Eerste Kamer, waar het geen meerderheid heeft, een stemming had verloren. “De meeste mensen verwachten dat hij (Wilders) enkele zetels zal winnen en misschien zelfs een aanzienlijk aantal zetels,” zegt Henk te Velde, een historicus in de politiek aan de Universiteit van Leiden.

“Een onbetrouwbare partner”

Maar Te Velde zei dat Wilders een reputatie als een onbetrouwbare partner had, omdat hij zich in 2012, na maanden van onderhandelingen, uit de gesprekken van de regeringscoalitie terug had getrokken, wat leidde tot vervroegde verkiezingen. Die ervaring, en zijn radicale opvattingen, hebben hem van de gevestigde partijen geïsoleerd en maakten het onwaarschijnlijk dat hij een regering kan leiden na de landelijke verkiezingen, die elk moment kunnen plaatsvinden.

Wilders ziet zichzelf in het gelijk gesteld in zijn antimoslim en anti-immigranten opvattingen door de islamitische terroristische aanvallen van twee weken geleden in Parijs, waardoor 17 mensen werden gedood.  Hij beschuldigde Rutte ervan dat hij militante Jihadisten niet gevangen had gezet en zei dat het leger moet worden ingezet om potentiële Nederlandse doelwitten te beschermen. “Als iemand een aanval uitvoert, bent u geen dader minister-president, maar u hebt bloed aan uw handen als iemand in Nederland een terroristische daad begaat”.

Wilders wil alle islamitische immigratie blokkeren en de paspoorten afnemen van criminelen van buitenlandse afkomst. Hij wordt vervolgd wegens vermeende discriminatie van Marokkanen vanwege opmerkingen die hij tijdens de campagne van afgelopen maart heeft gemaakt en die tot 6.400 klachten bij de politie hebben geleid. Hij vroeg aanhangers of ze meer of minder Marokkanen wilden, wat leidde tot de kreet: “Minder! Minder! Minder!”

“Het is schadelijk en pijnlijk”, zegt Farid Azarkan, de voorzitter van de Coöperatie voor Nederlandse Marokkanen, een toonaangevende gesprekspartner voor de Nederlandse overheid. “De verdeeldheid in de samenleving is toegenomen en Marokkanen voelen zich tweederangs burgers”.

Wilders, die op dezelfde Al-Qaida zwarte lijst staat als de vermoorde redacteur van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo, zei dat hij naar  alle 12 provincies zou reizen om kiezers te ontmoeten. “Er zal veel beveiliging zijn, maar ik zal het toch doen, al is het alleen maar om de andere mensen, de terroristen, te laten zien dat ze niet in staat zullen zijn om het democratische proces een halt toe te roepen”.

Een opiniepeiling, die gehouden werd na de aanslagen van Parijs, liet zien dat de PVV 31 zetels van de 150 landelijke parlementszetels zou winnen, meer dan een verdubbeling van  wat de verkiezingen van 2012 hadden laten zien en zij zou veruit de grootste partij worden. De regerende VVD-PvdA coalitie zou slechts 28 zetels krijgen.

“Overal waar de islam zijn voet aan wal zet, zie je minder vrijheid; minder vrijheid van meningsuiting, minder vrijheid van wat dan ook,” zei hij. “Natuurlijk zijn niet alle moslims terroristen, maar de meeste terroristen zijn moslims.”

PVV normale grootteBron:
www.reuters.com
Interview: Anthony Deutsch en Thomas Escritt

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Islam, Islamisering, Nederland, PVV. Bookmark de permalink .

26 reacties op De anti-islam politicus Wilders heeft de bedoeling om de invloed van de Nederlandse regering te “verlammen”

 1. toestroom zegt:

  Ik vind die 25% nog tekort maar dat is mijn gedachte.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Met het artikel eens! Overigens blijf ik van mening, dat de RODE FASCIST RIESSEN voor de rechtbank dient te komen, wegens het zaaien van haat tegen meer dan 1 miljoen Nederlandse PVV kiezers- die HIJ wenst te deporteren!- en zijn OPROEP om Geert Wilders te vermoorden. Kots, en deze PLOERT die dus VEEL ERGERE DINGEN heeft gezegd, gaat door D66 RECHTSPRAAK en OM vrijuit, terwijl door de woorden minder, minder, Dhr. Wilders wel moet voorkomen. Ik walg van de POLITIEK en de RECHTSPRAAK in Nederland!

  Like

  • Hendrick M. zegt:

   Helemaal mee eens Tom !
   En dat terwijl deze linkse hypocriete voormalige politiecommissaris, in zijn functie ondermeer trouw had beloofd om artikel 3 (toenmalig artikel 28) van de Politiewet te zullen uitvoeren:
   ‘De politie heeft tot taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldende rechtsregels te zorgen voor de daadwerkelijke handhaving van de rechtsorde en het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven’.
   Daar is kennelijk weinig van blijven hangen …

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Hendrick M: 11.21. uur. Bedankt voor uw aanvulling, Hendrick. En ik zal het blijven herhalen, tot mijn dood. Waarom gaat RIESSEN VRIJUIT?

    Like

  • Is de politie verplicht aangiften op te nemen indien honderden, zo niet duizenden, aangifte doen over de genoemde uitspraak van van Riesen?

   Like

 3. bobzelf zegt:

  nou ik zal hem helpen ,waar ik maar kan !!!
  gr. bob

  wanneer stopt dat DDS gelul nou eens een keer, dat Geert het kabinet heeft laten vallen
  dat was gewoon :

  HET CDA , ja, die met de C en D van , ja van wat eigenlijk ??

  die partij van die paardenlul van Balkenende ,

  die ons in deze teringzooi gebracht heeft, : MET DE LEUGEN VAN LISSABON !!

  62.9 % nee, , nee, nee

  DIE IS TROUWENS NOG NIET DOOD HOOP IK , TOCH ????

  DAAR MOETEN WE OOK NOG LANGS, CAPELLE A/D/ IJSSEL WAS HET LAATSTE ADRES ,

  babbeltje met bakkie pleur, , hij zal het wel begrijpen , de wezel !!

  gr. bob

  Like

 4. Claudia M. zegt:

  Q; “De verdeeldheid in de samenleving is toegenomen en Marokkanen voelen zich tweederangs burger”

  Die verdeeldheid is er al veel langer en wordt uitsluitend veroorzaakt door Marokkanen zelf. Niemand hoeft zich in dit land een tweederangs burger te voelen, maar je moet er wel voor werken. Beginnend op school. De uitval en vooral het verval onder Marokkanen in Nederland is echter buitengewoon verontrustend te noemen en daarmee moet zij zichzelf eerst maar eens achter de oren krabben of het thuisland toch niet een beter alternatief is.

  Like

 5. Driek zegt:

  “Het is schadelijk en pijnlijk”, zegt Farid Azarkan, de voorzitter van de Coöperatie voor Nederlandse Marokkanen, een toonaangevende gesprekspartner voor de Nederlandse overheid. “De verdeeldheid in de samenleving is toegenomen en Marokkanen voelen zich tweederangs burgers”.

  Nu, beste Farid Azarkan, de Marokkanen zijn door hun schandelijk onaangepast gedrag allang tweederangs burgers. Wij hebben er meer dan genoeg van.

  Like

  • Harry zegt:

   Het is een smerige rotstraal , die vent , Driek !
   Een fanatieke smeerlap die zich de islamitische manier van discussiëren heel goed heeft aangeleerd .
   En het ergste is dat een heleboel klootzakken hun oren naar die vent zullen laten hangen .
   Misschien mar goed dat je geen televisie hebt , ik zit soms te steigeren voor de beeldbuis .
   Slecht voor je bloeddruk !

   Like

  • ron zegt:

   Marokkanen en dus moslims mogen er niet bijhoren, aldus de Koran. Als moslim heb je enkel met een kufar contact als er wat te profiteren/halen valt. Wat je dan ook ziet gebeuren.
   En die verdeeldheid tussen moslims en niet-moslims is dan ook volledig ‘halal.’

   Like

 6. JOOP zegt:

  ik heb juni 2014 aangifte gedaan van mishandeling van mezelf en mijn dochter ,heb ivm ik uitzend kracht was en geen recht op ww geen inkomen gehad,met de aangifte is nu nog steeds niets gedaan met politie korps Enschede, terwijl er bij mij in de straat 3 weken geleden een ALCHTOON huislijk geweld pleegde en er kwamen 5 politie auto’s allen dubbel bemand en een hond om die ene ALOCHTOON op te pakken, Kort om ik voel mij als Nederlander zwaar Gediscrimineerd.
  meneer rute en consoort KOM EENS VOOR JE EIGEN BEVOLKING OP EN TREK NIET HET VEL OVER ONZE NEDERLANDSE BURGERS HUN OREN, EN GEEF ONS ,ONS RECHT TERUG.

  Like

 7. Ik kan me anders nog heel goed herinneren dat Wilders keer op keer geprezen werd om zijn betrouwbaarheid,ook door Rutte!Dus dat Wilders onbetrouwbaar zou zijn,snijdt geen hout!Pas als hij in die regering had blijven zitten,had hij zijn kiezers verraden!En wat betreft criminele moslims het land uit?Prima idee,als je een gezonde samenleving wilt hebben moet je de kwade elementen eruit filteren;en zeker als die in zo grote getale aanwezig zijn,zoals o.a. opsporing verzocht en de dagelijkse krantenberichten bevestigen!Kortom:Wilders is het beste wat ons land kan overkomen!In tegenstelling tot de meerderheid van huichelaars en leugenaars!

  Like

 8. Thomasson zegt:

  “Een kat in het nauw maakt vreemde sprongen”. De hoge politieke echelon, de media en intellectuelen zijn zo’n kat in het nauw. Ze wringen zichzelf in alle bochten en proberen een situatieschets te creëren alsof alles in onze samenleving prima gaat. Wilders is een oproerkraaier die verdeeldheid en haat zaait. Denk maar aan de woorden van Samsom in het debat over de terreurdaden in Parijs: “Ziet mijnheer Wilders het niet wat hij nu net 10 minuten heeft staan doen? … precies hetzelfde is als wat de terroristen doen? Haat …haat …angst …en verdeeldheid zaaien”. Deze worden zijn ook door anderen herhaald. Wilders is de boosdoener!…Farid Azarkan zegt: “Het is schadelijk en pijnlijk…“De verdeeldheid in de samenleving is toegenomen en Marokkanen voelen zich tweederangs burgers”. Heeft het volk van Azarken niet bijgedragen voor de monsterachtige imago van de islam? De verdeeldheid is niet toegenomen. Het is van de kant van de Marokkanen altijd al geweest. Vijandig houding t.o.v. het Nederlandse volk en niet Moslims. Ze gedragen zich als beesten en verlangen ….respect? Beesten kunnen geen respect verwachten. De bloeddorstige gezicht van de Islam is geïmplementeerd in de mentaliteit van de Marokkanen. Dat weet Farid Azarkan al te goed. Helaas is er niemand, behalve Wilders die durft recht in de ogen van de werkelijkheid te kijken. Niemand behalve Wilders zegt WAAR HET OP STAAT. Ook vandaag, tijdens de herdenking bij de Auschwitz monument …de toespraken waren letterlijk beschamend. De sprekers wekten de indruk alsof Jodenhaat is toegenomen bij ALLE DELEN VAN DE NEDERLANDSE BEVOLKING. …. IEDEREEN WAS DAAR TE SCHIJTIG OM TE ZEGGEN …DE MOSLIMS ZIJN DE VIJANDEN VAN DE JODEN…DE NIEUWE HAAT KOMT VANUIT DE ISLAM.

  Like

  • Pegidafan zegt:

   Perfect verwoord heer Thomasson ,zo is het en niet anders .

   Like

  • peterselie1 zegt:

   Geheel mee eens Thomasson! De reguliere politiek heeft decennia niets anders gedaan dan de islam in Nederland een prominente plaats gegeven en werkelijk alles gedaan om het hen zo gezellig mogelijk naar de zin te maken. De Nederlanders met hun grote smoelen moeten eens op hun stem gedrag gaan letten in plaats van te blaten als halal schapen.

   Like

 9. Gemelos zegt:

  Ze voelen zich 2de rangs burgers??? Wat willen ze dan nog meer? Ze hebben de HELE REGERING EN KONINGSHUIS van Nederland. Ze werken niet, krijgen alle uitkeringen die er zijn en kopen in hun EIGEN land een 2e huis. Ze moorden, ze hebben MOSKEES bij de vleet. WAT WILLEN DIE ACHTERLIJKE ROTZAKKEN nou nog meer?????? OPROTTEN !!!!!!!!!!!

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Hoe sneller deze Goddeoze regering verlamd wordt des te beter.Terug naar de Geuzen republiek.en zijn Gouden eeuw en onoverwinnelijkheid

  Like

  • Harry zegt:

   Die Geuzen waren ook maar een stel ongelovige honden Lucky , piraten , dieven en moordenaars . Dat ze per ongeluk wat goeds gedaan hebben is meegenomen .
   Kennelijk hadden we toen ook al een Jan Saliegeest .

   En nu ?
   Op zoek naar een nieuwe doelgroep ?

   En wat heeft een goddeloze regering hier nou mee te maken ? Het gaat meer tussen links en rechts , al vinden sommigen dat verouderde begrippen , maar jouw denkwereld is ook verouderd . Stop nou toch eens met dat reli gezeik , man !
   Het CDA nooit meegemaakt ? Die dwarrelen naar goed christelijk gebruik ook altijd maar met de wind mee .

   Like

   • BertG. zegt:

    We worden, sinds gisteren, niet meer continu met de dood bedreigd.
    Maar dat kan ook voor korte duur zijn. Daar ga ik in ieder geval van uit.
    Want is daar deze mug ook zeer duidelijk over. Die schijnen we namelijk te verdienen.
    Echt werkelijk, een moslim zou nog jaloers op ‘m zijn. Zo fanatiek kom je ze daar niet eens tegen.

    Like

   • Thomasson zegt:

    @Harry
    Het gaat in Nederland helemaal niet tussen links en rechts …bijna alle partijen …behalve de PVV en een kleine beetje de SGP zitten de Islam en de moslims op te hemelen voor hun bijdrage aan onze samenleving. …Behalve paar geradicaliseerden …zijn ze toffe mensen!…heel interessant met hun baarden, jurken en ISIS vlaggen. Verrijking aan onze samenleving. Al onze politici schijten op dezelfde smerige WC t.b.v. de Islam.

    Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Inderdaad; ga stemmen. U kunt wel een verschil maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s