Joden boos om nazi-schip

Screenshot_42

Pieter Schelte Heerema

(Door: M. Vos)

Prominente leden van de Joodse gemeenschap in Groot-Brittannië en Nederland zijn woedend vanwege de aankomst van de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld, in Rotterdam. Het schip is vernoemd naar Pieter Schelte Heerema, een officier bij de Waffen-SS die is veroordeeld voor oorlogsmisdaden.

Dat meldt The Guardian. “Dit is een belediging voor de miljoenen mensen die zijn gestorven door toedoen van de nazi’s. Wij dringen erop aan dat het schip een andere naam krijgt”, aldus Jonathan Arkush, de vicepresident van het College van Afgevaardigden van de Britse Joden. “Ik ben woedend vanwege deze ongevoeligheid en onverschilligheid”, voegt Holocaust-overlevende Ruth Barnett toe.

Volgens Esther Voet, directeur van het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI), is de komst van het schip tekenend voor de tijd waarin we leven. “We hebben hier tien jaar voor gevochten, maar nu staan we voor een voldongen feit: het grootste schip ter wereld wordt vernoemd naar een SS-officier, en er zijn niet genoeg mensen beledigd om dit te veranderen.”

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Holocaust, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

5 reacties op Joden boos om nazi-schip

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ik kan me voorstellen dat Esther Voet zich zorgen maakt om deze ontwikkeling; Die IS in feite ook zorgwekkend.
  Anderzijds klinkt deze bezorgdheid wèl wat pathetisch en dubbelzinnig uit háár mond, zolang zij onvoldoende oog blijft hebben voor de islamitische houding ten opzichte van de Joden en Israël en in dat kader de verkeerde groep blijft afwijzen.
  Zoals het nu ligt, zou zij in principe nog in staat zijn, een verband te leggen tussen Wilders en deze Pieter Schelte Heerema!
  Het ware beter geweest, als deze -terechte- zorg in dit geval uitgesproken zou zijn door een lid van de Joodse Gemeenschap met een meer reële kijk op de zaken. OF dat Mw. Voet nog eens de schellen van de ogen zouden vallen; dat is óók een mogelijkheid.
  Een hele klus om dàt bij haar te bewerkstelligen, trouwens: Het aanschouwen van een uitgesproken antisemitische pro Palestina-demonstratie hielp haar, voor zover te beoordelen, tot op heden nóg niet over de brug!

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Bij moslims en Marxisten is alles mogelijk;Rotterdam is in hun machtberijk de Rotterdamse Burgemeester is een moslim en PvdA lid, net als overalter wereld zijn havens door marxisten beheerst; Rotterdam maak daar geen uitzondering.Maar dat moet veranderen Pim Fortuyn was daar een begin van moge het nog door gaan.Tot dat Rotterdam vrij is van de Islam en Marxisten en weer terug komt tot God.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Het gaat hier, zoals altijd, gewoon om het grote geld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s