PVV: Volgt regering het goede Duitse voorbeeld van wapenexportstop naar Saoedi-Arabië?

PVV blauw

De PVV hoopt dat een goed voorbeeld, goed doet volgen. “Er zijn al te veel wapens in de islamitische wereld,” aldus PVV-kamerlid Raymond de Roon. “Dat heeft nog nooit iets goeds teweeg gebracht en er zijn grote risico’s verbonden aan nog meer wapens voor het middeleeuwse bewind in Riyad”. Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Buitenlandse Zaken n.a.v. de stop op Duitse wapenexport naar Saoedi-Arabië:

1. Klopt het dat Duitsland een stop heeft afgekondigd voor wapenexport naar Saoedi-Arabië? (*) Wat zijn de gronden daarvoor?

2. Heeft Duitsland de Nederlandse regering op enigerlei wijze geïnformeerd over (het voornemen tot) deze stap en de gronden daarvoor? Zo neen, bent u bereid daarover inlichtingen in te winnen en die vóór het eerstvolgende Algemeen Overleg over de Raad Buitenlandse Zaken met de Kamer te delen? Zo neen, waarom niet?

3. Hoe beoordeelt u de in de media genoemde overweging van Duitsland dat de situatie in de regio te instabiel is?

4. Ziet u  aanleiding om ook een Nederlandse stop op wapenexport naar Saoedi-Arabië af te kondigen? Zo neen, waarom niet?

(*) www.telegraaf.nl

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Graaien, Hypocrisie, Nederland, Overheid, PVV, Saoedi-Arabië. Bookmark de permalink .

8 reacties op PVV: Volgt regering het goede Duitse voorbeeld van wapenexportstop naar Saoedi-Arabië?

  1. Jan Wandelaar zegt:

    Like

  2. Zou niet meer dan normaal zijn als ze het voorbeeld van Duitsland volgen!Ze leveren moordwapens om nog meer doden te veroorzaken;schande!

    Like

  3. J. C. Th. Köhler zegt:

    SA geeft dus meer uit aan z’n krijgsmacht dan de nummers 2 t/m 5 tezamen. De vraag die dan opkomt is: waarvoor? Wordt SA bedreigd? Is SA een oorlog aan het voorbereiden? Of hebben ze simpelweg zóveel geld, dat ze het zich kunnen permitteren om de duurste (militaire) speeltjes te kopen. Vooralsnog houd ik het er maar op dat ze -ik ben en blijf een cynicus- iets kwaads in de zin hebben. Misschien kan Willem-Alexander er terloops eens naar vragen als hij er toch is.

    j.c.th.kohler@online.nl

    Like

  4. delamontagne zegt:

    In Arabia, waar nu Alex zonder zijn koud pilsje moet zien te overleven, dragen de mannelijke arabs voornamenlijk witte jurken, de z.g.n. “djellababas”. Wit is goed tegen de hitte.
    De vrouwen daar-en-tegen zijn helemaal in het zwart verpakt ( moet je je voorstellen, in july – aug kan het tot 50 graden en meer worden.
    Klachten van hen worden “coranisch” afgewimpeld……………….

    Like

  5. lucky bee zegt:

    Ook in dit fal ben ik het met de PVV helemaal eens.Geen wapens naar Saudi Arabie.

    Like

  6. Tom Hendrix zegt:

    Net als dat ik hoopvol ben over PEGIDA, de actie van Duitse burgers, om hun cultuur en leven te verdedigen, hoop ik dat Nederland volgt inzake PEGIDA en uiteraard ook op een stop op de levering van wapens aan SA, net als de Duitse regering het nu besloten heeft!

    Like

  7. koddebeier zegt:

    Wel nee……Het is een bevriend koningshuis !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s