Clingendael: Geert Wilders heeft gelijk

Screenshot_88

(Door: Spartacus)

De NRC is gehackt, of hoofdredacteur Vandermeersch is op vakantie, want wat gaan ze bij Het Avondblad volledig over de schreef. Ze laten Clingendael’s Peter van Ham aan het woord, en daar hadden ze na de eerste alinea waarschijnlijk al spijt van, maar ja, toch maar afdrukken, want Clingendael. Kop van het NRC-artikel: WILDERS HEEFT GELIJK Echt waar, er staat gewoon wat er staat. Lees de PDF en juich. De strekking is verder dat Wilders gelijk heeft, maar dat politici en opiniemakers dit om vijf redenen niet toegeven. Het artikel staat zo bol van de common sense dat wij hier ter redactie nog steeds verdoofd naar het plafond liggen te staren. Bij Joop.nl is Defqon1 van kracht en worden the best en brightest ingevlogen om het stuk te ontkrachten en de foto van Peter van Ham met Hitlerkapsel- en snor te vinden. Die MOET nu wel bestaan namelijk. Onderstaand volgt onze kloosried. Joop.nl heeft toestemming deze integraal over te nemen.

“PVV-leider Wilders waarschuwt sinds jaar en dag voor de dreiging van het islamitisch terrorisme. En terwijl terroristen met de koran in de hand moorden, blijven alle links-liberale partijen volhouden dat dit niets met de islam te maken heeft.”

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Islam, Islamisering, mainstream-media. Bookmark de permalink .

31 reacties op Clingendael: Geert Wilders heeft gelijk

 1. Omdat dit stuk in de NRC is verschenen, is dit een HISTORISCHE DOORBRAAK !!!!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, dat Peter van Ham tot deze conclusies komt is één ding, maar de vraag is dan nu: Hoe doorbreken we die impasse? -Want dat i s het!

  Like

 3. U.G. Kempenaer zegt:

  Het is zaak dat iedereen de realiteit blijft verwooorden en de realiteit is dat de koran vol staat met moordoproepen op niet-moslims. Het tolereren van de islam is dus een vorm van een maatschappelijk Stockholm syndroom. Het nazisme is ook een doctine die niet deugde en het was dus volledig gerechtvaardigd om de aanhangers van het nazisme met geweld te bestrijden en dit moet dus ook met de islam en haar aanhangers gaan gebeuren. Het is een nogal confronterende boodschap en ik ben an sich een vredelievend mens, maar ik wil wel dat het goede en kwetsbare moet worden verdedigd en dat wordt net aangevallen door de islam (kinderen, vrouwen, homoseksuelen, dieren).
  Wat er nog over is gebleven van wat deugt in het westen moet de strijd aangaan. De oorlog is al lang geleden aan ons verklaard door de islam en haar linkse collaborateurs.

  Like

 4. U.G. Kempenaer zegt:

  Ik wil niet betweterig overkomen, maar ik zeg dit al jaren op een fatsoenlijke manier en dan word je dus overal geband. Zo diep is de ellende al geworteld.

  Like

  • Pegidafan zegt:

   Wij weten maar al te goed wat u bedoeld U.G. Kempenaer. Het is rpecies zoals u zegt en vredelievende mensen worden door die opgeworpen muren , en barieres, zo gefrustreerd dat ze naar middelen willen grijpen die ze eigelijk niet zouden willen . Maar dat word op zo,n manier een noodzaak. Want ondanks dat onze linkse medeburgers donders goed door hebben dat ze jaren lang een verkeerd beleid hebben gevoerd , blijven ze er mee doorgaan . Ze hebben ons met een bijna onoplosbaar probleem opgezadeld , en zelf weten ze ook geen oplossing . Intergratie is een hele grove vergissing cq fout geweest ,twee zulke botsende culturen bij elkaar brengen was en is vragen om problemen. Wat een arrogantie , om te denken dat hun het wel voor elkaar zouden krijgen.
   En in plaats van hun fouten toe te geven , worden wij gewoon uitgemaakt voor RASCISTEN EN ONVERDRAAGZAAM . Wij zijn klootjesvolk lager opgeleiden , etc etc etc.

   Like

 5. Marc zegt:

  Zeer velen verdienen een goede boterham in de immigratie-, integratie- en asielsector, aldus Ham. BAM! De waarheid zomaar op tafel!

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik zie dit als een opsteker voor Geert! Fantastisch! Misschien dat het ijs iets begint te smelten, en men gaat beseffen dat het niet meer vol te houden is dat moslimterroristen ‘niets met de islam te maken hebben’.
  Nu de politieke partijen nog met hun cordon sanitaire. Dat kan nog wel even duren, want ze geven niet graag hun ongelijk toe.

  Like

 7. joopklepzeiker zegt:

  Wat is nieuw , lang voor de heer wilders was in beeld waarschuwde ik al voor deze ellende.

  de penis en de kut, de gevaarlijkste wapens van de islaam, maar ach wat zal het mijn reet roesten. zoek het maar lekker uit.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  O ja de intellectuelen noemen dat het demografisch proces, suck my dick !!

  Like

 9. Frans de Wit zegt:

  Ik hoor en lees steeds meer over medestanders, ik hoop dat het uitbreid, geef me een goed gevoel.
  Steeds meer mensen durven te zeggen waar het op staat.

  Like

 10. Taljaard zegt:

  Dit is het beste nieuws in jaren!
  Want het Clingendael Instituut is bepaald niet de eerste de beste.
  Dit betekent gewoon een bevestiging van mijn vermoeden dat ook de Nederlandse intellectuelen steeds meer ”om” gaan.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  @ Catja

  En mocht de ‘elite’ hun ongelijk wel toegeven dan moeten ze onmiddellijk worden aangepakt.

  Zo’n misdadig gedrag kan niet ongestraft blijven; op landverraad staat de hoogst mogelijke straf

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Wachteres 26 jan. 23:09

   Dan hoop ik dat de rechters bereid zijn hen te veroordelen. Veel rechters zijn op de hand van D66, dus vrees ik dat de ‘elite’ met een smoes wegkomen!
   Ik ben het met u eens dat het vals voorlichten en liegen tegen de bevolking een zware straf verdient. Als ik hoor hoeveel mensen tegenwoordig depressief zijn en er geen gat meer in zien vanwege het overheidsbeleid, daar word ik niet vrolijk van!
   ‘Ze’ hebben heel wat op hun geweten!

   Like

 12. Marc zegt:

  “Ideologie, belangen en persoonlijke aversie zorgen ervoor dat Nederlandse politici de dreiging van islamitisch terrorisme zullen blijven onderschatten of zelfs ontkennen. We hebben ons daarmee een denkverbod laten opleggen, ook al gaat de islamisering van West-Europa gestaag en zienderogen door”, zegt Ham.

  Wij kennen deze waarheid allang. Vraag is nu, als deze opvatting salonfähig begint te worden bij de elite, of wij de huidige politici die onze belangen willens en wetens verkwanselen en vernietigen, te zijner tijd voor het volksgericht kunnen brengen. Want eens zal het besef gemeengoed worden.

  Like

 13. Pieter G zegt:

  Raar dat ik niets van blijdschap voel.

  Ik denk dat het iets met de wetenschap heeft te maken dat de zon in het midden van ons zonnestelsel staat en dat we dat al 500 jaar wisten en nu begint die wetenschap ook bij alle irrationele oerdomme midden aarde mannetjes en vrouwtjes gelovigen door te dringen.

  Wellicht begint de openbaring van de vallende dominostenen?
  Wellicht komen er meer berichten over bekeerlingen die zich bevrijden van het islam is vrede dogma en zien ze de zon schijnen op de plaats waar die hoort te schijnen.
  Wellicht wint Wilders de verkiezingen en staan we aan de vooravond van een realisme revolutie waar feiten door bewijs aangevoerd de doorslag gaan geven in plaats van strontkarren vol onzin wat als hogere moraal over ons uitgestort wordt.

  Misschien,…
  Maar eerst zien en dan geloven. En 1 zwaluw maakt nog geen zomer om er nog een tegeltje tegenaan te gooien.
  Wat me weer op:….. als er 1 schaap over de dam is volgen er meer……brengt.
  Wie weet………….

  Like

  • anoname zegt:

   Exponential Growth http://youtu.be/c6pcRR5Uy6w
   Just spread the truth like rabbits ^_^
   Plus elk “nieuwgeboren” konijn is tegelijk een dood links konijn 😉

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   We blijven het hopen, wat betreft dat verhaal over het schaap en de dam.
   Maar Pieter, het blijft inderdaad een ‘Wie weet’?, gezien die ene zwaluw.
   Het is verbazingwekkend dat dit artikel in een tot dan totaal corrupte krant verschijnt.
   Ik vraag me er dingen bij af…….
   -Heeft men het licht gezien?
   -Heeft ‘men’ er een speciale ‘bedoeling’ mee en welke dan?
   -Kiest men uiteindelijk eens voor ‘hoor en wederhoor’?
   -Is er een vergissing in het spel?
   -Was de redactie dronken?
   -Volgt men een soort taqiyya tactiek zoals Aboutaleb (PvdA) dat doet. En waarom dan?
   -Is men inmiddels benauwd geworden voor het eigen hachje?

   Het blijft voor mij een nogal vreemde en zéker onverwachte ontwikkeling bij de NRC.

   Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Nou wij wisten al lang dat meneer Wilders gelijk heeft. Wie om zich heen kijkt, kan niet anders concluderen. Wie in zijn portemonnee kijkt ook.
  Door de PVV uit het verdomhoekje te halen, is het natuurlijk makkelijker om straks samen met de PVV te gaan regeren. Want de PVV heeft gelijk.
  Wel raar dat een linx vod als het NRC met deze wetenschap komt. Maar vooruit; het begin is er.

  Like

 15. ildiko zegt:

  wanneer alle kerken en de Vaticaan verklaart dat de islam geen godsdienst maar een fascistische ideologie is dan pas zal iets positiefs gebeuren.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Op zich vind ik dit al een klein winstpunt. Het artikel is volledig conform de waarheid. Belangen hebben steeds voorop gestaan, die verkocht weden als: DE MAAKBARE SAMENLEVING. En ieder nuchter mens weet dat een samenleving NIET MAAKBAAR kan zijn. Maar ja, de baantjes van oud-politici bij de immigratiediensten, de AZC, de belangen van SHELL en de koninklijke familie etc. dat stond voorop bij de socialisten, de christen-democraten, liberalen, en links-liberalen.

  Like

 17. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Een mens vilein schofferen is best simpel,
  daar gaf hr. Pechtold ook al menig voorbeeld van
  en ach, die lui hebben toch al ’n eeltlaag op de zielen
  .
  maar het foute is : het slachtoffer was steeds om 1 man
  waarover ze als ’n roedel wilde wolven vielen
  en dàt moet maar eens afgelopen wezen !
  .
  we gaan maar eens wat helpen met eenzijdig pielen
  door hun leugen-aanvoerder dezelfde les te lezen
  dus nu is Pechtold eens ONS doel met vlag en wimpel…
  .
  met stip het meest genomineerd onder elkander
  als de duidelijkste Volksverraderlijke Nederlander !
  .

  Like

 18. Wachteres zegt:

  http://politiek.thepostonline.nl/column/clingendael-links-liberalen-leggen-denkverbod-op-inzake-islam/

  http://www.nrc.nl/opinie/2015/01/26/wilders-heeft-gelijk-maar-krijgt-het-niet/

  Het dondert in Den Haag. Dr. Peter van Ham, verbonden aan Instituut Clingendael in Den Haag, beweert in NRC vandaag Wilders heeft gelijk maar krijgt het niet, met zo mogelijk een nog brisantere ondertitel: Links-liberalen leggen ons een denkverbod op met de islam. Dit is precies wat Geert Wilders nodig had voor de verkiezingen van de Eerste Kamer in maart: een salonfähig instituut als Clingendael met Peter van Ham als vermaard internationaal onderzoeker en docent, gooit een steen in de Haagse vijver die nog lang nattigheid zal geven”

  Like

 19. anoname zegt:

  The World’s Most Persecuted Minority: Christians http://youtu.be/ytdMUddGe-U
  Leuk Filmpke als aanvulling… Hoe en waarom al dat wegkijken?
  Verbazingwekkend maar waar zoals u en ik al weten.

  Like

 20. Thoth zegt:

  Ik heb ook gelezen gisteren en ik heb nog even gekeken of ik idd. een NRC aan het lezen was, maar goed het was er eentje. Nu maar hopen dat er nog meer van deze artikelen er in gaan staan.
  .

  Like

 21. lucky bee zegt:

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk; lees de Koraan daar staat alles in wat IS, AlQaida, Boko Harram.Jama’a Islamia en alle andere zgn extremisten doen.

  Like

 22. anna67 zegt:

  Ik vrees dat de lobby van asiel, integratie en immigratie een breder vlak bestrijkt, wat de sector extra lobbig maakt.

  Als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen is al langer aan de gang en heeft de bestuurders reeds lam gelegd, ongemerkt tot anarchie geleid.

  Er liggen immers geen protocols klaar en improviseren kost te veel koppen.

  Ik was eerst ook blij verrast door deze schijnbare doorbraak, maar je kun blijven wegkijken als je baan op het spel staat.

  En als een kudde olifanten zich omdraait, lopen de zwaksten voorop.

  Like

 23. Er verdienen zo ontzettend veel mensen een zeer dik belegde boterham aan de asielindustrie;vandaar dat ze ook zo fanatiek zijn.En dat is wat het is :een zeer wijdvertakte industrie!

  Like

 24. anna67 zegt:

  En vergeet de kunstenaars en onderwijzers en leraren niet…..en de medische sector……

  Like

 25. Frans Brassens zegt:

  Er zijn er vast nog meer die het stuk van GS hebben gelinkt of geciteerd. In dat geval is de volgende tekst overbodig:

  “GoedVolk Colijn geeft werknemer gelijk over Greet”
  (Oftewel Colijn geeft een uiterst duidelijk voorbeeld van waar Van der Ham over sprak -FrBr)

  “Zo, dan ben je een hufter van een laffe werkgever. Het GoedVolk-clubje bij Clingendael neemt openlijk afstand van werknemer Peter van Ham, hun huisexpert op het gebied van terrorisme, veiligheid, diplomatiek en internationale betrekkingen. Van Ham had het namelijk gewaagd om in de Nauwelijks Relevante Courant een opiniestuk te schrijven waarin hij met niet minder dan vijf bijzonder aannemelijke argumenten de vloer aanveegt met de arrogante, policor, correctverkrampte en introspectieloze Goed Volk Greethaters van Nederlandje. “Wilders heeft gelijk, maar krijgt het niet”, was de titel van het heerlijke common sense betoogje dat we bij deze gelegenheid van harte nog eens linken voor u, demense.

  De conclusie van het stuk luidde dat links-“liberalen” een denkverbod aan Nederland opleggen met betrekking tot de islam. En nu neemt Ko Colijn, columnist bij naoorlogs verzetsblaadje Vrij Nederland en baas van Clingendael, openlijk afstand van zijn retorisch begaafde werknemer. Onderaan het opiniestuk van Van Ham stond namelijk ‘Dr Peter van Ham is verbonden aan Instituut Clingendael in Den Haag’. En daar had moeten staan: ‘Peter van Ham schreef dit stuk op persoonlijke titel’.

  Wat een hufter ben je dan als Ko CoNEIN! NEIN! NEIN! zijnde zeg, als je op deze manier je eigen werknemer zo hard laat vallen. Ja, de ironie van het door Van Ham aangehaalde denkverbod is inderdaad sterk aanwezig in deze kwestie en dat maakt het openlijke afstand nemen (én het aanscherpen van de regels voor zelfstandig denken bij het personeel) op zich hilarisch.

  Maar Colijn had ook zijn waffel kunnen houden en de kwestie over laten waaien zónder zijn eigen werknemer zo in de linkse wind te drogen te hangen. Als wij Peter van Ham waren, gingen we mooi op staande voet ergens anders werken. Want als Clingendael 1 ding openlijk aantoont met deze verkrampte rectificatiereflex, is het dat Clingendael precies doet waar Van Ham de linkerzijde van beticht: een denkverbod opleggen en alleen opinie & onderzoek publiceren dat binnen de wensdenkelijke kaders van het Goed Volk past.
  En daarmee berokkent het “Instituut” zichzelf meer schade dan 1 opiniestukkie van een werknemer met een kritische blik ooit zou kunnen. Van Ham – Colijn: 2 – 0.”

  Bron: Geen Stijl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s