De islam in Frankrijk: de misdaad van de buitensporigheid

Screenshot_87

(Door: Alberto Ramos – Vertaling: “Rudi”)

Op 13 juli 1926, ter gelegenheid van de opening van de grote moskee van Parijs, schreef Charles Maurras (schrijver en rechts-nationalistisch politicus) in de krant ‘L’Action Française’ de volgende profetische woorden:

“Sommige straten van Parijs zijn versierd met de erg mooie klederdracht van onze Marokkaanse bezoekers. Er zijn groene, er zijn er in alle kleuren. Sommige van deze majestueuze zonen van de woestijn zouden ´gekleed in pure rechtschapenheid en wit linnen´ zijn, als hun bruine, bijna zwarte gezichten niet deden denken aan infernale bevuiling.

Of hun geweten de kleur heeft van kleding of van huid, hun klederdracht is op alle manieren benijdenswaardig; de meest achteloze van hen zou zich nog in de kosten steken die zich zouden materialiseren in deze prachtige cappa magna, in deze met zon en maan afgeboorde mantels. Onze eigen Republikeinse Garde, zo mooi gehelmd en in gala-uniform, moet onderdoen, dunkt me, voor de pracht en praal van onze Oriëntaalse gasten.

Eenmaal al deze kleurenpracht erkend, is het niet minder zeker dat we een grote stommiteit begaan. Die moskee in het midden van Parijs roept bij mij niet veel goeds op. Misschien krijgen we geen ontwaken van de islam, in dat geval is alles wat ik hier zeg van geen tel en is alles wat we doen eveneens nutteloos. Maar als de islam wel ontwaakt, wat naar ik meen niet onwaarschijnlijk is, dan is een koraanse trofee op de heuvel van Sainte Geneviève (de patroonheilige van Parijs) waar de grootste doctors van het christendom tegen de islam hebben gedoceerd, meer dan een belediging voor ons verleden, het is een bedreiging voor onze toekomst.

We zouden de islam in zijn eigen huis alle garanties en het grootste respect kunnen betuigen. Napoleon kon in de moskee zijn schoenen uittrekken en maarschalk Lyautey kon de meest welbespraakte retorische figuren bezigen om de broederschap tussen alle gelovigen te bevestigen: dat waren dingen uit ver vervlogen tijden, de zaken van Afrika of Azië. Maar in Frankrijk, het huis van de Beschermers en de Overwinnaars, vertegenwoordigt de bouw van een moskee en vooral de officiële inauguratie ervan met veel republikeinse luister, vanuit een eenvoudig politiek standpunt, iets dat veel lijkt op een invasie van ons land en de bezetting ervan door onze onderdanen en beschermelingen. Die zullen dat interpreteren, daar twijfel ik geen ogenblik aan, als een verhulde bekentenis van zwakte.

Iemand vroeg me gisteren: ´Wie koloniseert er nu? Wie wordt er nu gekoloniseerd? Zij of wij?´ Het lijkt alsof ik van hieruit een superieure glimlach zie. Ik hoor en lees sommige verklaringen over de gelijkheid van religies en rassen. Het zou verstandig zijn om ze niet van hieruit te propageren met veel te krachtige megafoons. De veroveraar die te veel rekening houdt met het geloof van de veroverde, blijft doorgaans niet lang aan de macht.

Laten we ophouden met de rechtvaardige grenzen van tolerantie en vriendschap te overschrijden. Laten we ophouden met de misdaad van de overdaad te begaan. De hemel verhoede dat we daarvoor binnenkort moeten boeten en dat de nobele rassen die wij moedig hebben bijgestaan niet dronken raken van het gevoel van onze zwakte.”

Charles Maurras (1868-1952)

Epiloog: slechts enkele weken geleden heeft de jihad toegeslagen in het hart van Frankrijk. De regering Hollande, aan de macht gekomen dankzij de stem van moslims (en andere grassen die in de verwaarloosde tuin van de immigratie de kop op steken) heeft na één ministerraad maatregelen afgekondigd tegen de vrijheid van meningsuiting waarvoor een bont boeketje internationale schurken en een kudde lammeren door de straten van Parijs defileerden onder het motto “Je suis Charlie”.

De misdaad van de overdaad waarvoor Charles Maurras helder waarschuwde, is geëindigd in een Frankrijk in vergevorderde staat van islamisering onder leiding van de slechtste elementen van een land die zich hebben gewijd aan de vernietiging van een samenleving, een cultuur en een geschiedenis waarin ze niet meer geloven. Ondertussen raken de moslims, met de dag talrijker en sterker, in steeds hogere mate “dronken van het gevoel van onze zwakte”.

Wat louter begon als een haast folkloristische zaak is geëindigd in het scenario van een aangekondigde tragedie. Het land staat aan de rand van de afgrond en we blijven verdergaan, we blijven de loftrompet steken voor massa-immigratie van niet-Europese volkeren en daarbij bereiden we de weg voor de islamitische veroveraars.

Ik moet denken aan de woorden van Nostradamus in zijn beroemde voorspellingen: “Par discorde et négligence gauloise sera passage à Mahomet ouvert.” (Door Gallische onenigheid en verwaarlozing krijgt Mohammed vrije baan)

Bron:
www.minutodigital.com
Auteur: Alberto Ramos

Vertaald uit het Spaans door:
“Rudi”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Frankrijk, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Moslims, Rotzakken, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op De islam in Frankrijk: de misdaad van de buitensporigheid

 1. Theresa Geissler zegt:

  Een vooruitziende blik had deze Charles Maurras! Auteur Albert Ramos komt trouwens ook tot zéér ware conclusies.
  Dank je, Rudi, voor het vertalen van dit uitermate belangwekkende artikel!

  Like

 2. Tsja, we mogen sinds 1945 geen instincten meer hebben, zelfs als we ze “intuïtie” noemen.
  Maurras was er een die ze nog gewoon etaleerde, maar dat was dan wel weer vóór 1940 en . . . . . in de verkeerde richting . . . . .: http://nl.wikipedia.org/wiki/Charles_Maurras
  “( . . . .) hun bruine, bijna zwarte gezichten niet deden denken aan infernale bevuiling ( . . .).
  Ik vind dat doodgewoon en minderwaardig racisme.
  Het blijkt dus dat mensen vanuit de verkeerde instincten een hekel aan de islam kunnen hebben.
  Ingewikkeld zeg!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ingewikkeld, maar geen zeldzaam verschijnsel:
   Tijdens WO II kwam het wel voor, dat orthodoxe christenen en onvervalste Communisten elkaar volledig vonden in het verzet tegen de Duitse bezetter, de ‘gemeenschappelijke vijand.’
   Of die aldus ontstane verstandhouding zich na de bevrijding wist te handhaven, vraag ik me af, eerlijk gezegd.
   Aanvankelijk in veel gevallen niet, volgens mij, want tussen ’45 en ’60 zette de verzuiling opnieuw in.

   Like

  • Rudi zegt:

   Nou Martien, wat die ‘infernale bevuiling’ betreft, kan het heel goed zijn dat ik niet de juiste woorden heb gekozen, maar ik probeerde de originele woorden zo dicht mogelijk te benaderen. Wat volgens mij bedoeld wordt, is een verwijzing naar het zand in de hel van de woestijn.
   Maar ik kan het mis hebben.

   Ik geef eerlijk toe dat ik mijn huiswerk niet goed gedaan heb wat betreft die Maurras.
   Bert wees mij al op zijn ongure oorlogsverleden.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   @ Martien Pennings

   https://ejbron.wordpress.com/2014/11/04/femke-halsema-doet-net-of-ze-fritz-stern-heeft-gelezen/

   Luchtpint zegt:
   4 november 2014 om 20:30

   “Dit stuk van Martien Pennings en zijn verwijzing naar Paul de Lagarde, Julius Langbehn en Arthur Moeller van den Bruck doet me onvermijdelijk ook denken aan de Franse integraal-nationalist Charles Maurras, die Action Française heeft opgericht, en die op zijn manier de voorloper was van het Franse fascisme in de vorm van het Vichy Régime. Het integraal nationalisme van Maurras was vooral gericht tegen de 4 machten die hij beschouwde als vijandig t.o.v. de Franse identiteitsbeleving – en die hij zelf aanduidde als “les quatre États confédérés”, een variant op de vijfde colonne – namelijk Protestanten, Joden, vrijmetselaars en “métèques”, een term waarmee hij inwoners van Frankrijk die uit het Middellandse zeegebied kwamen, aanduidde.”

   “Het meest ridicule aspect van Maurras’ nationalisme was bovendien zijn ultra-katholieke standpunt, en op die manier poneerde hij eigenlijk dat, om een goeie / echte Fransman te zijn, je eigenlijk in eerste instantie verplicht bent katholiek te zijn, stel je voor ! En wat zo mogelijk nog veel erger is, is dat die ideologie o.a. ook door traditionele Vlaams-nationalisten is overgenomen geweest, tot op de dag van vandaag ! Men stelt daar per definitie dat je bij wijze van spreken geen goeie Vlaming kan zijn als je niet eerst een goeie katholiek bent ! Traditioneel Vlaams-nationalisme verdraagt m.a.w. geen seculiere elementen in hun midden. Die twee zijn niet verenigbaar, volgens hen ! Je moet dus eerst vastkleven aan een godsdienst vooraleer je je zeg zou mogen krijgen over wat Vlaanderen aanbelangt !”

   Bah !

   Het is in elk geval goed dat Pennings hier nog eens de nadruk op legt, weliswaar indirect, maar toch…”

   Ik ben het niet eens met dit stuk want integraal nationalisme zoals Maurras het opvatte was de voorloper van het Nationaal-Socialisme !!! Uit zo iemands werk zou ik nooit citeren, tout court !!!

   Like

 3. Republikein zegt:

  Mij beviel de inhoud wel, zonder nadere kennis geliked, dus foute man!

  Like

 4. win zegt:

  Nostradamus was joods

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Niet alleen in Frankrijk, ook in Nederland doen moslims wat hun Allah en zijn Nabi Mohammed ze vertellen , Netjes in de Koran en a Hadith verpakt.

  Like

 6. Jan zegt:

  Frankrijk, dwz de socialist Valls, heeft het ei van Columbus om islamisering van Frankrijk tegen te gaan: meer islam:

  France to double number of Islamic university courses

  French Prime Minister Manuel Valls on Tuesday announced that the state would finance double the number of university courses on Islam in a bid to stop the influence of foreign funding of training of French imams.

  In a speech in the eastern French city of Strasbourg, Valls said that improving home-grown Islamic education was essential to defeating the ignorance that makes “Islamist extremism and the far right feed off each other”.

  http://www.france24.com/en/20150303-france-islamic-university-courses-double/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s