Peuterjuf gaat niet naar kerk: ontslagen

Screenshot_79

(Door: Johnny Quid)

Religie maakt alle menselijke waarden stuk. In Zwolle is een lieve peuterjuf ontslagen bij het christelijke dagverblijf De Kleine Reus omdat ze toegaf niet naar de kerk te gaan. Ze gaf aan niet de kerk nodig te hebben om een goed christen te zijn. Het dagverblijf had schijt en excommuniceerde de juf. Ze werd nog net niet met een molensteen om haar nek in een rivier gepleurd om te checken of ze stiekem niet ook een heks was. Afijn. Alles om te zorgen dat de peuters van het christelijke dagverblijf alleen de Enige en Correcte en Ware indoctrinatie krijgen. Zo werkt religie. Get ‘m while they’re young. Het is niet voldoende dat de juf gewoon christelijk is. Nee, het kinderdagverblijf eist dat ze haar persoonlijk leven volledig ondergeschikt maakt aan de religie.

Lees verder>>>
(h/t Bert G.)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Nederland, Religie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Peuterjuf gaat niet naar kerk: ontslagen

 1. Tistochwat zegt:

  Openbare religie is dwaasheid!
  ‘Georganiseerd geloven’, dat gedoe met “ALL TOGETHER NOW!” is iets walgelijks wat gestoeld is op hersenspoeling!
  Geloven doe je in jezelf of in huiselijke kring als je daar de rest van de aanwezigen tenminste niet opdringerig mee lastigvalt.
  Praten met God doe je ook in je hoofd; dat hoeft niet in het openbaar met schitterende ‘vrome’ woorden!
  ELKE RELIGIE, maar VOORAL DE ISLAM, BRENGT HEEL VEEL ELLENDE MET ZICH MEE!

  Like

 2. Jan zegt:

  De juf heeft geen been om op te staan want zij wist wat de visie is van de BSO. Ouders die hun kind er daar laten en dus Christelijke normen en waarden verwachten van de opvang, juf, willen niet dat hun kind met een socialistische, atheïstische visie geconfronteerd worden en dat hun kind thuiskomt met een tegenovergestelde visie van de ouders. Juf vergeet voor het gemak dat zij er voor de kinderen is en bij aanstelling de christelijke visie van de school onderschreef.
  Pedagogische visie
  BSO De Kleine Reus handelt vanuit het christelijk oogpunt, met als grondslag de Bijbel. Dit
  houdt in dat alles binnen BSO De Kleine Reus wordt bepaald door christelijke normen en
  waarden. Dit is terug te zien in het handelen en de houding van de medewerkers, zo is er met
  name aandacht voor het taalgebruik. De medewerkers hebben allen een christelijke achtergrond
  en kunnen dit zodoende ook uitdragen.

  Klik om toegang te krijgen tot De-Kleine-Reus-Pedagogisch-Beleidsplan-BSO-2014.pdf


  Zowel op het BSO als het KDO formulier dien je je kerkgenootschap in te vullen en in het pedagogisch beleidsplan staat duidelijk wat de ouders verwachten en waaraan juffen zich hebben te houden.

  Ken je klassieken:
  Deze zes haat de HEERE; ja, zeven zijn Zijn ziel een gruwel:
  17 Hoge ogen, een valse tong, en handen, die onschuldig bloed vergieten;
  18 Een hart, dat ondeugdzame gedachten smeedt; voeten, die zich haasten, om tot kwaad te lopen;
  19 Een vals getuige, die leugenen blaast;
  (Mishlei (Spreuken) 6:16-19)

  Voor haar ontslag heeft zij zelf gezorgd.

  Moraal: wees eerlijk tijdens het sollicitatiegesprek.

  Like

 3. DE oplossing: “verbied alle ‘wetten’ die geschreven zijn door mensen uit de prehistorie en dus niet in de ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’ staan! C’est Ca!

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat vind ik intriest! Wat mij betreft dient het onderwijs, strikt neutraal te zijn, en dat zeg ik zelfs als christen. Men zou artikel 23 van de Grondwet moeten herzien. Laat de ouders thuis hun kinderen opvoeden in de overtuiging die ZIJ hebben. Dat haalt tegelijk de angel uit het op islam geschoeide onderwijs. Dat is mijn mening.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat zou een heel goed idee zijn maar dat wordt altijd geblokkeerd door CDA, SGP en CU.
   Want dan moeten ze namelijk zelf ook water bij de wijn doen.
   Nooit zullen ze dit “recht” opgeven. Het laatste wat ze willen is een omgang niet gelovigen mensen. En dat zal altijd zo blijven.
   We zouden dan wel in 1 klap van al die islam schooltjes af zijn en al dat gezeik erom heen.

   Like

   • BertG. zegt:

    Het laatste wat ze willen is een omgang niet gelovigen mensen. Dit moet zijn,
    Het laatste wat ze willen is een omgang met niet gelovigen mensen.

    Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ik heb laatst nog wel eens over een soortgelijk geval gelezen, maar dan begin jaren ’70, aan een katholieke lagere school in Bergen (NH) De betreffende onderwijzeres was daar invalkracht, zou een vaste aanstelling krijgen, maar werd door het schoolbestuur geweerd, dat lucht gekregen had van haar ‘onkerkelijkheid.’Er naar gevraagd, gaf ze het meteen toe, waarop haar te verstaan gegeven werd, dat die vaste aanstelling er dan niet in zat. Er werd letterlijk gevraagd: “Hoe denkt U dat er bij DE SLAGER en DE BAKKER over U gesproken wordt?” En het toppunt: Tot slot werd er ook nog gevraagd: “Maar U blijft toch wel INVALLEN?” (Nee, natuurlijk niet.) Het was aldus het toonbeeld van hypocrisie!
  Gezien het tijdvlak kon men nog denken aan de laatste stuiptrekkingen van een verdwijnend tijdperk, maar nu, anno 2015, blijkt dat ook alweer een misvatting, althans in de bible belt. Dat het voor jonge kinderen niet bepaald bevorderlijk is, een geliefde, goed functionerende leidster door een vreemde te vervangen weegt duidelijk minder zwaar dan het niet-kerkelijk zijn van die leidster; typisch! In zekere zin valt een vergelijking te trekken met islamitische “pedagogie:” Zichtbare Godsverering is belangrijker dan onvoorwaardelijke liefde en aandacht voor het kind!
  Maar die juf-zelf had dat dan toch ook nog niet goed door: Wie ècht niet kerkelijk is, al voelt hij/zij zich wel gelovig, kan toch maar echt het beste solliciteren bij een neutrale instelling.
  Verwonderlijk? Och, voor hun vervolgde geloofsgenoten in het Midden-Oosten staan ze ook al niet echt op de bres……
  Het zijn louter de uiterlijke zaken, die tellen.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Je kan niet echt christelijk zijn als je niet het oppervlakkige nummertje “ritueel opvoeren” uitvoert, blijkbaar. Hoe zeggen religieuzen dat weer ? “Er kan geen moraliteit zijn zonder godsdienst.”

   Volgens mijn idee gaat het eerder om “Er kan geen godsdienst zijn zonder de schijn op te houden.Moraliteit komt er niks bij doen.”

   Like

 6. Frans de Wit zegt:

  Ja dan maar weer een sluier voor de klas, die kan tenminste bij de christelijke politiek geen kwaat doen. Het is toch zo, bij bepaalde beroepen behoor je je te kleden naar bepaalde etiketten, behalve die gasten, hoofdoeken mogen overal tegenwoordig. Als je telefonist(e) wil worden moet je behoorlijk netjes Nederlands kunnen praten, behalve de uit andere landen afkomstige “gasten”.
  Wie worden nu eigenlijk gediscrimineerd? Wij toch zeker?

  Like

 7. BertG. zegt:

  Ach, hou je maar eens op in een gezelschap waarvan iedereen een trouwe kerkganger is.
  Zodra ze door hebben dat jij dat niet bent, zullen ze nooit meer een woord tegen je spreken.
  Je ligt er meteen uit want dan deug je namelijk niet.
  Ik ben niet anders gewend. Schijnheilig als de pest. Er zijn maar weinig uitzonderingen tussen te vinden.
  Gelukkig zijn er hier op deze site enkele te vinden, maar dat zijn er ook bitter maar weinig.
  Daar ben ik inmiddels wel achter. Mensen die nooit een woord tegen je zullen spreken als je ze tegenkomt. En dat noemt zich dan christelijke mensen die naastenliefde uitdragen. Tuig is ‘t.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bij die laatste categorie,die je noemde, dacht ik toch onmiddellijk weer aan de Jehovah ’s Getuigen.
   Niet, dat ik daarmee veel praktische ervaring heb -Godzijdank niet- maar ik wéét, dat zij bewust ‘negeren,’ zeker in geval van ‘uitsluiting.’
   Het karakteristieke bij die lui is: Zolang ze het doel hebben, je te paaien, doen ze poeslief en voorkomend, niet alleen als ze bij je aan de deur bellen met hun Wachttoren-vodjes, maar ook als ze je zomaar lukraak aanspreken in vakantie-oorden, wéér met diezelfde vodjes!
   Heb ik in Benidorm meegemaakt: Lig je gewoon op het strand, kómt er opeens zo ’n coupe windhoos op je af (want hun kenmerk is, dat ze zich in die badplaatsen juist heel flamboyant kleden en kappen om ‘vertrouwen’ te wekken bij de ‘losbandige’ toeristen, denk ik) met het bekende, slijmerige praatje.
   Hoe ze wisten, dat ik Nederlandse was…..Geen idéé. Volgens mij hebben ze een soort BVD of zo.
   Enfin, ik weet nu, hoe je het beste kunt reageren: Eén blik op dat krantje werpen en dan zeggen: “Ja, ja, dat kèn ik:: Jehovah’s Getuigen!” En vervolgens een hoofdwenk: “Donder op.” Ongelogen, dat werkt meteen: Ze weten niet, hoe snel ze weg moeten komen!
   Loop je er later nog eens ongezocht tegenaan, keuren ze je geen blik meer waardig. Dus dan zie je meteen, wat een komedie die ‘vriendelijkheid’ van ze is.
   Nou ja, het is ook geen partij: In de grond zijn ze te stom om voor de duvel te dansen:
   Jij kent toch ook wel die redenering van ze over het ontkennen van de drievuldigheid?
   (“Wat is juist: 1+1+1=3 of 1+1+1=1?”) Nou interesseert het mij persoonlijk geen moer of ze in één God in drie personen wensen te geloven, of niet; dat vind ik óók een dogma, maar deze redenering is zo stóm: Leg ze voor, dat je ook zó kunt cijferen: 1x1x1=1 en ze staan meteen met hun mond vol tanden!
   Zowel stom als kwaadaardig. Je hebt gelijk: Het i s tuig!

   Like

 8. duinsnip zegt:

  Het niet willen nakomen van afspraken wordt in deze maatschappij steeds meer tot deugd verheven. En maar klagen over de moslims en over Rutte die ook nooit meer geld voor Griekenland zou storten. Op geenstijl maar klagen over indoctrinatie met het geloof, alsof je kinderen wijsmaken dat je vader een aap was en je moeder een garnaal van groot intellect getuigt.
  Lamenielache!

  Like

 9. marjan zegt:

  Ja Frans helaas is het zo dat hoofddoeken meer rechten hebben.

  Like

 10. Rick zegt:

  Waarmee dus een vréselijk juridisch precedent is geschapen; waardoor de islam en haar uitwassen dus hélemáál NIET meer aangepakt kunnen worden!! 😦

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Eh, Pardon: Hoezo?
   Peuterjuf kon ontslagen worden omdat zij zich niet hield aan de eisen, die haar CHRISTELIJKE werkgever stelt.
   Hardnekkige hoofddoekdraagster, bijvoorbeeld, kan dus ontslagen worden omdat zij zich niet houdt aan de eisen, die haar NEUTRALE of ANDERSGELOVIGE werkgever stelt.
   Hangt helemaal van de werkomgeving af. Dàt hoeft het probleem dus niet te zijn.

   Like

   • Rick zegt:

    [Citaat uit artikel Telegraaf:]
    “Het College voor de Rechten van de Mens denkt daar anders over. Dat oordeelde dat het de leiding van het De Kleine Reus in zijn recht stond omdat godsdienst een wezenlijk onderdeel is van de identiteit van het dagverblijf.”
    [Einde citaat]

    Beste Theresa in uw reactie past u de uitspraak ten gunste van “ons” toe.
    Ik doelde in mijn eerdere reactie méér op de term “wezenlijk onderdeel van de identiteit”; hiervan zullen vele islam gerelateerde instellingen dankbaar misbruik maken. En dat hoeft dan helemaal niets te maken te hebben met werknemersrelaties en/of ontslagredenen.

    Like

  • Jan zegt:

   Don Bosco College Volendam mag hoofddoekje verbieden

   Amsterdam , 6-9-2011

   Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag geoordeeld dat het hoofddoekjesverbod van het rooms-katholieke Don Bosco College te Volendam niet onrechtmatig is jegens een leerlinge die een hoofddoek wil dragen als uiting van haar islamitische geloof.

   http://www.rechtspraak.nl/organisatie/gerechtshoven/amsterdam/nieuws/pages/don-bosco-college-volendam-mag-hoofddoekje-verbieden.aspx

   Volendam is een PVV-dorp

   Like

 11. lucky bee zegt:

  Moet ze dan in een christelijke School soliciteren?zijn er geen openbarescholen meer over gebleven?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ze voelde zich wèl een christen, Luckybee, alleen niet kerkelijk gebonden.
   Maar dat onderscheid kunnen gereformeerden niet maken, dat weet ik ook wel.

   Like

 12. Jan zegt:

  Gereformeerde basisschool De Halm uit Almkerk heeft vandaag het predikaat ‘Excellente School’ gekregen.

  In totaal kregen 106 scholen in Nederland dit predikaat. ,,Deze scholen behoren tot de voorhoede van het primair en voortgezet onderwijs en vormen een bron van inspiratie voor andere scholen,” aldus staatssecretaris Sander Dekker.
  http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/3837907/2015/01/26/Basisschool-Almkerk-is-excellent.dhtml
  https://www.facebook.com/dehalmalmkerk/photos

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s